Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

StratoS size teşekkür etmeyi unuttum aslında, bu başlıkta yazdıklarınız yardımcı oldu, forumdaki yazıları da değerlendirerek araç seçtim. 1 kişi daha vardı, yazdıkları fikir verdi -ismini unuttum şimdi- geriye dönük sayfaları okumam gerekir. Buraya yazanlara topluca teşekkür edeyim en iyisi :) Mart ayında işlemlerim bitti, çok uğraştırsa da değdi seçimimden memnunum çok.

Sema

Öyle mi... Rica ederiz, ne mutlu işe yarıyorsak... Ne aldınız, resim bekliyoruz :)

StratoS, ne demek butik özellikler teessüf ederim :eek: Aracın ön koltuğuna oturduğumda aramızda bir aşk doğsun diye beklemiyorum sonuçta;) tabi ki sağına soluna, ergonomisine, donanımına bakıyorum, herşeyden önce bir bilenden de (abim oluyor kastedilen bilir kişi) fikir alırım...

2019 Mart sonu BMW X1 aldım, dizel otomatik, X-Line paketi.

Sanırım artık alınmıyor hangi bayiiden aldınız?

Eğer bayilere yapışırsak inanın limite çekilmeyecek araç yoktur yeterki net fiyatı limit altında olsun. BMW3 vakası gibi millet uyandırılmadan yapılıyor artık bayiler bu işi.

son 2 ayda araç alan arkadaşlar aldıkları aracın fiyatını- markasını- ne kadar indirim olduğunu - yazarlarsa iyi olacak
bu arada sahibinden com da engelli plakalı araçlar var bu araç sahipleri sanki aldıkları fiyattan fazla söylüyolar gibi geldi bana

okidokiaga

Maalesef fırsatçılık yapılıyor.
selda*

Umutcan belirtmiş, 247.000 TL umuyorum yıl sonunda 300.000 TL civarı olacak ve engelliler için daha geniş yelpazede araçlar alınabilecek. ( 7 kişilik vb.)

Selamlar,

Yeni SUV haberleri gelmeye devam ediyor. Engelli arkadaşların ilgisini çekebilir diye paylaşmak istedim.

Mazda

Biliyorsunuz, SUV çephesinde Mazda Türkiye'de CX-3 ve CX-5 satıyor. CX-3 B segmenti, CX-5 ise D segmenti olarak konumlandırılıyor.

Dolayısıyla, bu markayı ve SUV araçları soran engelli arkadaşlara öneride bulunamıyordum. (CX-3 ufak kalıyordu, CX-5 de 2.0 benzinli motor sebebiyle hem limit üstüydü, hemde ekonomik değildi.)

Şimdi 2020 Mazda CX-30 lansmanını yaptı ve C SUV segmentine giriş yaptı.

2020-mazda-cx-30-fotograflarda-tum-ayrintilarini-sergiledi.jpg

CX-3 ve CX-5 arasındaki boşluğu dolduracak CX-30, 4395 mm uzunluğunda, 1795 mm genişliğinde ve 1540 mm yüksekliğinde. Aks mesafesi 2655 mm uzunluğunda ve Skyactiv mimarisini paylaştığı Mazda3 ile aynı.

6493375020-2020-mazda-cx-30-resim-galerisi-16072019.jpg

CX-30, daha ince C sütunları, daha fazla yerden yükseklik ve bol miktarda plastik kaplama (bazıları için çok fazla) gibi bazı ayırt edici tasarım özelliklerine sahip olmasının yanı sıra, stili yeni Mazda3 hatchback modelinden yoğun şekilde etkileniyor.

6493298647-2020-mazda-cx-30-resim-galerisi-16072019.jpg

Bu benzerlik özellikle gösterge kümesi tasarımı ve teknolojilerle içeride de devam ediyor. Otomobilde 8.8 inç ekranlı Mazda Connect multimedya sistemi, navigasyon, Apple CarPlay ve Android Auto özellikleriyle birlikte yer alıyor.

6493820993-2020-mazda-cx-30-resim-galerisi-16072019.jpg

CX-30 arkadaki yolcular için geniş diz ve kafa boşluğu ve 430 litrelik bir bagaj kapasitesi sunuyor. Otomobil üreticisi, bagajda aynı anda büyük bir bebek arabası ve bir bavul yerleştirmek için yeterli alan olduğunu söylüyor.

6493729077-2020-mazda-cx-30-resim-galerisi-16072019.jpg

Motor serisi de yine Mazda3 'ü yansıtıyor. CX-30 Avrupa’da aynı Skyactiv-G, Skyactiv-D ve Skyactiv-X motorları, her ikisi de altı vitesli Skyactiv-MT manuel veya altı ileri Skyactiv-Drive otomatik şanzımanlarla birlikte sunacak.

6493202310-2020-mazda-cx-30-resim-galerisi-16072019.jpg

Güvenlik cephesinde, Mazda CX-30'da i-Activsense paketi, akıllı fren desteği, uzun far kontrolü, kör nokta izleme, arkadan geçen trafik uyarısı, şeritten ayrılma uyarısı, şerit tutma yardımı, trafik işareti tanıma, akıllı hız yardımı, sürücü dikkat uyarısı ve uyarlanabilir hız sabitleyici gibi bir dizi yenilik var.

6493659266-2020-mazda-cx-30-resim-galerisi-16072019.jpg

Kaynak: Ototeknikveri

Limitler dahilindeyken 2018 yılında CX-5 aldık. Çok memnunuz. Fakat fiyatı o tarihe göre epey yükselmiş, liste fiyatı 380 bin TL'yi buluyor. 2020 başında limitin yükselmesi ve kampanya denk getirebilen olursa %100 tavsiye ederim.

Evet yeni karoq la ateca arasında kaldım atecada tek donanım var karşılaştırma yapan var mıdır?

Karoq SUV'dan ziyade yüksek bir station vagon gibi duruyor. Ateca'nın SUV karakteri var. Ben olsaydım ikisinin arasından Ateca'yı tercih ederdim.

haftasonu opel grandland x excellence ve seat ateca baktım 151-152 bin civarında fiyat söylediler iki araçta özelikle arka koltukları açısından dar geldi bana

Fiyatlar bayiden bayiye değişkenlik gösteriyor 8000 tl ye kadar fark bile olabiliyor.Söylediğiniz iki araca bende baktım grandlandx te açılabilir cam tavan olmadığından elemiştim.

dryusuf9436

Açıkçası benimde aklımda olan Ateca ve karoq var atecayı canlı gördüm hoş araç karoqu da görüp fiyat için her taraftan fiyat almayı planlıyorum.

Green54
ateca için tek eleştirim arka koltuk kısmı dar geldi bana yoksa güzel şık araç..sizde yaptığınız araştırmalardan aldığınız fiyatlar hakkında bilgi verirseniz sevinirim

Merhaba,
SUV olarak tiguan dizel comfortline paketi üzerinden teklif geldi. Ama bir başka bayi de artık manuel araçlar gelmediğini dile getirdi. 2019 fiyat listesine baktığımızda dizel motorlarda sadece manuel seçenek var. Konu hakkında bir bilginiz var mıdır?
Teşekkürler..

fiyat alırken vergiler dahil fiyat alıp, o fiyattan ötv yi düşerek mi anlaşmaya çalışıyorsunuz yoksa direkt engelli raporu olduğunu belirtip o şekilde mi fiyat alıyorsunuz?

daimon

Cx-5 güzel ama 2.0 benzinli motor tüketim olarak sıkıntılı ve satarken zorlar...

Ateca iyi bir arabadır. Sadece ikinci eli zayıftır. Birde sanırım bu yıl ya da önümüzdeki yıl, kasa değişimi olacak diye biliyorum.

Bu hafta başında mail yoluyla doğuş grubundan teklif istedim VW, seat, skoda için ve tiguan 1,6 dizel comfortline (cam tavan dahil 11 bin ekstra lı) yaklaşık 133 bin gibi bir teklif verdiler. Liste fiyatı vergiler dahil 273 bin. Bu motor seçeneğinde DSG seçeneği yok ama ay sonuna kadar bu modelde geçerli olan kampanya bana cazip geldi ve şartları zorlayarak kapora verdim. İlgilenenlere duyurulur..

Üst Alt