Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

Burockjohn

Merhaba fiyatı çok cazip yapmışlar fakat dediğiniz vw için sanırım acaba seat ve skoda grubu için bir fiyat verildimi hangi bayii ile iletişime geçtiniz paylaşabilir misiniz?

Green54 Seat ve skoda için 1 ay önce cevap dönmüşerdi ancak bu sefer sadece VW dönüş yaptı. Araçlar gümrükte olduğu için herhangi bir bayi ile iletişime geçebilirsiniz. Ben normalde İstanbul dan teklif aldım ancak aynı aracı Ankara'dan da göre bildikleri için Ankara'daki bayiden opsiyonladım. Şimdi çözger raporunun onaylanmasını bekliyorum.

dryusuf9436 araç 1,6 dizel olduğu için manuel. Tiguan 2.0 dizel motorda otomatik vites var ama o da 350 bin civarında. Şöyle söyleyeyim tsi dsg comfortline ile dizel manuel comfortline hemen hemen aynı fiyat ki bana gelen tekliflerde tsi dsg comfortline 144 bin olarak söylediler hem de hiç bir ekstrası yoktu.

nissan qq 2018 1.5 benzinli otomatik skypack 114000tl ,
dizel düz 112000 tl fiyat önerir misiniz alınır mı

Son düzenleme:
efe3545

Segmentinin en ucuz arabası. Sky'ın 114.000 TL ye gelmesi iyi fiyat.

Dizel tercih etmenizi önermem Nissan'da. Çünkü 15.000 bakım yerine 10.000 bakım yaptırıyorlar. Eğer yılda 10.000 km civarı yapıyorsanız Benzinli alın derim.

B SUV sınıfında en iyi araç Fiat'ın İtalyan üretimi olan 500X Cross Plus'tır. 1.6 Mjet Çift Kavramalı Otomatik Vites 120 HP 320 Nm (Tork) Şu an ÖTV muafiyetli fiyatı 115 bin liradır. Rakipleri olan Captur'dan ve 2008'den, Mokka'dan filan tüm hepsinin çok üst seviye bir araçtır. Gördüğüm tek sorunu bagaj hacminin bana göre küçük gelmesi. Almayı düşünürsen bana ulaş mutlaka, yardımcı olurum.

Author

Quasqai B segmenti değil C segmenti araç.

Birde bana göre B segmentinin en iyi aracı şudur vb. ifadeler yanlış. Çünkü en iyi araç diye bir şey yoktur.

O segmentte birçok iddalı araç var. Mazda CX-3 118.000 TL lere gelir,

Vitara'da ekonomik fiyatı ile iddalı bir araçtır. 2008 segmentin çok satanları arasındadır, tasarımı da iyidir.

Kona, Hyundai'nin 7 yıl garantisi ile öne çıkar...

StratoS

haklısın kona özellikleriyle çok göz dolduruyor bence de. tesekkürler fikirleriniz için.

efe3545

arkadaşlar düzeltiyorum yanlış anlamışım 1.2 benzinli skypack 114000 miş diğeri de tükenmiş. 1.2 benzinli konusu konusunda bilgi sahibyseniz yardımcı olabilir misiniz. Yokuşlarda bayılır mı alınır mı bu fiyata @StratoS

Segmentinin en iyi aracı tabiri, gerek performans, gerek güvenlik gerekse de konfor açısından değerlendirilip tüm bunların sonucunda fiyat-fayda ilişkisinden çıkan en iyi sonuç demektir. O nedenden dolayı B SUV'de 500X'in Mazda CX-3'ten daha iyi olduğu sonucu bu değerlendirmeleri ele alınca net şekilde çıkıyor. Şayet 500X dışında bir araç tercihi yapılacaksa şahsi fikrim Toyota CH-R olmalıdır.

efe3545

2018 olduğunu yani 115 HP Motor olduğunu düşünüyorum. Turbo desteği ile bayılacağınızı düşünmüyorum ama uçarım kaçarım gibi düşünmeyin. Orta şeker, tüketimde 100 km de 8 lt'nin altını görebileceğinizi düşünmüyorum, gaza basma durumunuza göre.
Author

Böyle bir sonuç yok. Yazınızda hiçbir söze de katılmıyorum. En fazla fiyat/sunulan oranı yapabilirsiniz rasyonel olarak ki dediğim gibi Vitara'nın eli Fiat dan daha kuvettlidir.

Şahsi fikrinize birşey diyemem ama B segmentten konuşup C segmente geçtiğiniz. C segmentte sadece tasarım için arka koltuk ve bagaj feda edilmiş araba için sırf Hybird diye 150.000 TL vermek...

Çık...

Bende sizin hiçbir önerinizi önermiyorum :)

StratoS başlık SUV başlığı ama seni bulmuşken sormak istedim ben skoda Süperb kararı verdim 1.6 dizel engelim omurilik felci İnşaAllah kendim kullanıcam aracı

albatros_070

D segmentinde Engelli arkadaşların sınır dahilinde alabileceği bir araç. Ben boyutları sebebiyle hep öneririm. Bana göre çok şık ve geniş bir araç. Donanım olarakta çok iyi.

Hayırlısı olsun :)

ötv oranı %15 bildiğim kadarı ile ama wolksvagen caddy alanınız oldu mu hiç

Bence Toyota C-HR'ın hangi segmentte olduğunun farkında olarak önerdim. Hybrid değil, benzinli önerim vardı çünkü 104.000 TL fiyatlarla başlıyor ve B SUV yerine segment yükseltilebilir bu miktarlara. Hybrid diye neden boş yaptığını anlamış değilim. Vitara'nın eli 500X'ten kuvvetli değildir şeklinde bir iddia sunmadım. Fiyat-fayda ilişkisi şu an tüm OTOMOTİVCİLERİN bildiği bir konuyken senin katılıp katılmaman bu gerçeği değiştirmez ve bu ilişki sonucu B SUV'da 500X daha avantajlı. Tabi sen koltuk ve bagajı feda ederek bakış açınla düşünürken, ben bu sektöre yıllarımı vererek şu an güçlü bir markada satış müdürlüğü yapmaktayım.
Fiyat - Fayda nedir? Bu konuyu araştırmanı tavsiye ederim, yoksa insanları yanlış yönlendirirsin.
Yedek parça, üretim menşei, yakıt, garanti, parça üretim menşei, ikinci el piyasası, konfor, güvenlik, performans, donanım, teknoloji vs. gibi konuları ele alarak fiyat-fayda ilişkisi sonucu B SUV fiyatlarına C-HR gibi bir araca sahip olmak daha sağlıklı. Üstelik ithal değil, yerli :)
Ayrıca, belli ki sadece internet üzerinden videolar izleyerek ve ufak çaplı araştırmalar yaparak bu konuya hakim olduğunu sanıyorsun. Hybrid'i küçümseyerek konuşma tarzına binaen; Hybrid dediğin teknolojinin 5 yıl içinde varacağı konumu bile bilmediğin ne kadar aşikar :) Bu başlıktaki tüm arkadaşlara ve daha sonra okuyacak herkese StratoS adlı kişinin tavsiyelerine kulak asmamanızı rica ediyorum. Tamamen kirli bilgelik havası, elle tutulur bir şey bildiği yok.

Hayırlı uğurlu olsun güzel kardeşim :) VW Etimesgut Doğuş Oto'da epey tanıdığım kıymetli insanlar var. Bir sorun yaşadığında bana ulaşırsan seve seve yardımcı olurum. Bu arada resim değil fotoğraf bekliyorum :)

Author

Hayatta en sevdiğim şey hariçten gazel okuyanlara cevap vermektir. Ki gururla söylerim benim verdiğim hiçbir öneride senin gibi ticari bir amacım yok!

Sen diyorum çünkü sen zaten saygı sınırını çoktan geçmişsin.

Geçmişe Müdürlük vb sıfatlara girmeyelim. Dediğim gibi ben hobi ile bu işi yaparken sizin profesyonel ne amaçta olduğunu bilmediğim 21 mesajlık geçmişinizi bu forum geçmişinizi gülerek okuyorum.

İş dışında hobi zamanlarımda bile otomotiv dünyası ile amatör yarış pilotluğu ve otomobil kulüplerine önderlik etmeye çalıştım yıllar boyunca. 10 yaşımdan beri araçların içindeyim ve yaşım 33. Türkiye Chevrolet Kulübünün kurucusuyum ve şuanda bayrağı arkadaşlara devrettim. Amatör Yarışçılar, Kulüpler vb. Dediğim gibi ben Müdür değil, bu işi sevenim...

Bu başlıkta 3-4 mesajda SUV dünyasını segment bazında değerlendirdim, soran arkadaşlara hiç bir kaygım olmadan bilgim dahilinde cevap verdim. Bu yüzdendir ki, 1 yıldır bu forumda bana güvenerek araç aldı engelli arkadaşlarım.

Şimdi size bakıyorum FİAT en iyisi diye konuya çumburlop giren ve kendini Etimeskut Müdürü olarak tanıtan bir bey...

Öneride bulunmuşsunuz ya, arkadaşlar dinlemesin beni dinleyin diye. Evet sizi dinlesinler :)

Gelelim konuya, SUV segmentte FİAT'ın marka olarak iddası yoktur. Başka markalara ağırlık verir (jeep gibi) 500 X B segmentinde malesef istenen satışlara ulaşamamış bir araçtır. Hatta 2019 Ocak ve Şubat ayında 5'er tane olmak üzere 10 araç satabildiğini okumuştum. Müdür olarak bir araştırırsınız.

Segmentinde ipi gögüsleyecek bir farkı olmadığı gibi tipik FİAT imajını da barındırır. Fiyatı 150.000 TL lerde ve segmentinde emsallerine göre fiyat avantajı da yoktur. Son olarak hala 2019 model fiyat listelerini de web sitelerinde yayımlamadıklarını görünce bir tebessüm geldi içimden...

Yani sizin yıllara sair tecrübeniz ile fiyat/fayda analizi ile niye bu aracın segmentinde sondan 5. sırada sattığını da açıklarsınız...

Hybrid ile ilgili yorumlarım arka sayfalarda. Ben analiz yaptım. Katılmayın, zaten siz katılıyorsanız analizim kesinlikle yanlıştır :)

Bu arada Fiat 500X satış fiyatını da siz mi veriyorsunuz? :D

StratoS
1- Yazma ve okuma sıkıntın olduğunu görüyorum. Sana gözünle okumayı tavsiye ediyorum. Etimesgut Müdürüyüm demedim. Tanıdıklarım var dedim :)
2- Şu forumda TİCARİ amaçlı tek bir paylaşım yaptığımı kanıtlamazsan, şeref noktasında vicdani muhakemeni yapmanı rica edeceğim.
3- Senin hobi olarak yaptığın mesleği ben ekmeğimi kazanmak adına yaptım yıllarca. Anamız babamız bize ekmeğimize saygı göstermeyi öğretti. Saygı duymak da işini sevmekten geçiyor, bilirsin :) Bayimiz hem ailemize ait, hem de müdürlüğünü seve seve yapıyorum. Kör bilgiyle yapmıyorum.
4- Türkiye'de müşteri memnuniyeti (CSI) başta olmak üzere onlarca ödül aldım. Yani senin hobilerinle profesyonellik birbirine yakın şeyler değil.
5- 500X Türkiye'de satış hedefini yakalamış, ancak diğer rakiplerinin gerisinde kalmış bir araçtır. Zira Avrupa'nın en çok satan B-SUV'si.
6- 500X'in fiyatları ÖTV muafiyetli 100 bin bandındadır. 2019 modelde make-up fikirleri olduğu için FCA Group'tan şu an bir duyuru gelmemiştir. ( Yani sallarken, destekli ol!)
7- Fiyat-Fayda'nın hala ne olduğunu anlamama gayretini, anlama kapasitenin sınırlı olmasına veriyorum kirli bilge. Çünkü bu analizde çok satması ile ikinci el değer kaybı grafiği eş değer olarak tutulmuyor.
8- Hybrid'in ne olduğunu bile doğru düzgün bildiğine inanmıyorum. Analizlerin okunup, değer sayılacak türden şeyler değil. Boş birisin.

Arkadaşım saygı sınırını geçen ben değil, sensin. Çünkü ÇOK BİLMİŞ tavırlarına anlam veremedim. Birisi senden daha hakimse bu tarz konulara saygı duymak yerine öğrenmeyi seçmelisin. Öte yandan, geçmişinde ezilip, duygularının ve düşüncelerinin bastırıldığını düşünüyorum ki, herkes seninle aynı fikirde olmalı, imajını taşıyorsun. Ve son olarak lütfen TÜRKÇE'yi yazarken ve okurken daha dikkatli ol. Zira anlamak önemli marifet. Hadi yoluna kirli bilge. Çöp.

Arkadaşım haklısında bekleyemeyeceğim arabaya bi an önce ihtiyacım var o yüzden acelem yoksa haklısın teşekkür ederim

Author

1- Ben Müdürüm dedikten sonrasını okumadım. Kaldı ki espri yapmıştım ama sanırım, ciddi konuşmak gerekiyor ki espriyi bile anlayamıyorsun.

2- Evet, kanıtlayamam değil mi? 21. başlığında Fiat 500 X şöyle böyle diye atlamanı kanıtlayamam. Var mı başka bu başlıkta çok bilgili paylaşımın? Sahi nerenin Müdürüydün, hangi markanın?

3- Ekmek muahabbetine girip duygu sömürüsü yapmayalım. Anlamak istediğin fakat başka konulara girip dağıtmak istediğin konu şu: Ben hobi olarak öneriyorum başka bir amacım yok, sence ticari olarak öneriyorsun ve ticari amacın var. PARA KAZANIYORSUN ve YANLIŞ YÖNLENDİRİYORSUN...

4- Ödüllerden bana/bize ne? Burada araç öneriyoruz, araba konuşuyoruz, nedir bu ben şöyleyim ben böyleyim? Bana gururla engelli kardeşlerim StratoS'a sor diyip yönlendiriyorlar, o bilir diyorlar. BEn burada neyi çok bilirim demişim senin gibi?

5- Satış hedefi 10 araç mıydı? :D :D Ovvv FİAT baya hedefini tutturmuş. Avrupa'nın en çok savan B SUV istatistiğini paylaşır mısın? Hangi dönem kaç adet, bilmek istiyorum. Türkiye'de sondan 5. sırada olan araç Avrupa'da nasıl birinci olmuş, hepimiz bilelim.

6- Sallamak? Bak Fiat Satış Müdürü, ben Ağustos ayına geldik, 2019 fiyat listesi yok diyorum. Bana yok diyip kıvırıp, sallama diyorsun. Böyle mi araç satıyorsunuz müşteriye? 2019 sonu geldi, 2019 model aracın yok senin, direk 2020 den mi başlayacaksın.

Sen stok eritmek için Engelli arkadaşları enayi gördün herhalde. Nasılsa bunlar bir şeyden anlamaz dedin diye düşünüyorum. Ama ben burada hiçbir arkadaşımın hakkını sana yedirmem! Araba neyse odur.

7- Değerli Etimeskut Müdürü, fiyat fayda analizi yüksek olan araç iyi satar, 2. eli de iyi gider. Aksi varsa hesabın yanlıştır. Bence sen ödül diye bahsettiklerini iade et.

8- Şimdi şahsa hakarete girmişsin. Zaten kaçınılmaz olan bu. Baktın olmuyor hakaret. Başka türlü bilgiden konuşamazsın. Yazını şikayet ettim. Boş.

O kadar aşmışsın ki 21 mesajında birde pisko analiz yapıyorsun. Bence sen satış müdürü değil, başka bir iş yapmalısın. Hem daha başarılı olacağını düşünüyorum hem de hedefini tutturacağını.

Tükçe'mi anladığın için 1 sayfa yazdın herhalde ama ben seni anlamıyorum, başka meslek yaparken, tekrar Türkçeyi de okuyabilirsin ;)

Göktepeli63

Sanırım Renault Clio HB 1.2 Joy paket ve Egea 1.4 Easy Sedan o fiyatlara geliyor. Tabi ÖTV muafiyetli olarak.

Egea 1.4 renult clio 1.2 iyi bayilere gidiyim bilgi için teşekkürler bilgi için arkadaşım

Rica ederim, sıkı pazarlık yapmanı öneriyorum. Piyasa kötü olduğunu için hedef kaygısı olmuyor bayilerde. Ondan dolayı karlı satış yapmaya çalışıyorlar. Biraz bastır yani :) Göktepeli63

sevgili arkadasım Author bu forumla bağlantın nedir engelli ya da yakını mısınız merak ettim. arac konusunda tüm tavsiyelerini okudugum ve saygı duyduğum, tek amacının bilgisi dahilinde bize yardımcı olmak olan StratoS a karsı uslubunuzun gereksiz agresiflik barındırıyor bence.lütfen burda oluşturulan bu güzel ortamı germeden saygı cercevesinde birbirimize fikirlerimizi sunalım..

Engelliyim güzel kardeşim. Ben o tartışmayı uzatmak istemedim. ''İnsanları enayi yerine koyuyorsun.'' tarzı yorumlarını gerekli arkadaşlarla, gerekli yerlere bildirdim. Haberi olur zaten.
Agresiflik değil, kendi fikirlerinin dışında başka bir fikre saygı duyduğunu düşünmediğim birisiydi, önemi yok.
O şahıs dışında burada kırdığım, incittiğim birisi varsa içtenlikle özür dilerim, mazur görün.

bence de uzamasın lütfen ve tesekkürler. amaç yardımlaşmaksa herkesin bilgisi bizim için değerli.herkesin kendi fikir ve yargıları olabilir bunlar farklı bakış açıları kazandır tesekkürler kendi adıma,bilgilerini karsılıksız paylaşan herkese

efe3545

Dostum teşekkürler. 1 yıldır burada yazarım, kimseyle böyle bir tartışmam olmamıştır. Ama enterasan bir şekilde ben Müdürüm, ben bilirim, sen kimsin, benim dediğim olur edasıyla saldırı geldi. Ben şahsa hakaret etmem, hakarette gördüm, birde üstüne hala tehdit ediyor. Devam ederse daha da uzatacağımı bilmiyor, neyse.

Allah zaten, kime iftira atarsan, kimse saldırırsan, kimin hakkını yersen öbür dünyaya bırakmıyor. Ben bunu biliyorum...

Göktepeli63

Belirttiğin fiyatlara C segmenti Egea daha anlamlı elbette. Ama olmaz ise, Clio yerine yerden yüksek bir araç istersen Sandero Stepway'a de bakabilirsin. En son 65.000 TL lere bıraıkılıyordu ÖTV'siz.

Üst Alt