Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

Skoda Kodiaq alan var mı, geçen gün rapor üzerine alınan 1.4 Tsi 150 ps act dsg style bir kodiaq gördüm. Pek çok suv dan geri kalır bir yanı yok, yakıtı dışında, hacim olarak çok geniş ve yüksek bir araç. Bir iki ay öncesine gore fiyatı da düşmüş.Söylediğine göre 140 bine Tekirdağ dan almış.

Arkadaşlar ben 2015 yılında çok uzun süren araştırmalarım sonucunda tucson elit plus 4*4 aldım. Güvenlik donanımı çok süper .Son derece memnunum. Sadece yakıt ile ilgili sıkıntı var oda hangi araçta yok ki. Şu anda dizelleri piyasada benzinlisi yok. Alacak arkadaşlara tavsiye ederim. Ama almadan önce yakın illerdende fiyat alın çok fazla değişiklik gösterebiliyor. Raporla alacak arkadaşlara tavsiyem iyi araştırın ve öyle karar verin. Çünkü 5 sene değiştirme imkanınız olmayacak ve 5 sene sonrada belki maddi imkanlar el vermeyecek. Ve satarken de rahat satabileceğiniz araç olsun.

@dryusuf9436

Caddy kasalı araç olarak geçiyordu yanılmıyorsam. (Kasalı araçlar direk ticari oluyor) Eğer dediğim gibiyse özel kodlu B ehliyeti ile ticari araç kullanamıyoruz.

Eğer kasalı olarak geçmiyorsa yani kulalnabiliyorsak, ÖTV'leri %15. Dolayısıyla örneğin 150.000 TL lik Compfortline modelini, 130.000 TL ye alabilirsiniz.

@Yed61

XC40 güzel bir araç. Ancak şu var, yukarıda yazdığım duruma giriyor. Ben eğer sınır 300.000 TL'ye yaklaşırsa 300'ü C segmenti bir araca vermek yerine D segmenti bakarım.

Birde Volvo/Mercedes/BMW gibi araçlara bakıyorsanız, yıllık bakımlarının mevcut araçlara göre yaklaşık 2 kat yüksek olduğunu da düşünerek tercih etmenizi öneririm. (Yedek parçası)

@Serengeti70

1 yıl önce o araç gelecekti. Ekonomik koşullar nedeniyle ötelediler. Evet sundukları çok güzel. Ama fiyatını hepimiz merak ediyoruz...

@Darksteal

Kaç lt yakıyorsunuz 100 km de ortalama? Benim şuan ortalamam 6 lt. Ağırlıklı İzmir Şehir içi trafiği. Sizin 4x4 olması sebebiyle 7 lt civarı yakmanız uygun gibi, daha mı yüksek yakıyorsunuz?

Darksteal
Ben 2014 ford kuga selective kullanıyorum. Şehir içi 10-11lt/100km
Şehirlerarası 8-9lt/100 km

Yani 4-5 kişi artı bagaj dolu vaziyette kullanıyorum şehirlerarası. Araç ağırlığı toplamda 2 tonu geçiyor. Benzinli olması sebebiylede yakıtı normal. Bu tarz bir araç alınacaksa yakıt dert edilmemeli yoksa 5 yıl bitmez ve psikolojik savaş içinde olursunuz. Çok takmayın keyfini çıkarın.

StratoS bu C segment D segment neye göre belirleniyor kim belirliyor ? mini cooper hangi segmenttir ?

Mehmetyilmaz

Ben yazmadan önce bulmuşsun. Evet, boyutlarına göre segmentlere girerler paylaştığın yazıda belirtildiği gibi. Tıpkı evlerin 3+1, 2+1 olması gibi.

Ama yazıya ek olarak artık SUV'lerde büyük/küçük yerine B-C ve D segmentleri ile ifade ediliyorlar. Örneğin Nissan Juke B-SUV, Nissan QQ C-SUV, X-Trail D-SUV olarak geçiyor.

Segmentlerin daha yüksek olması aracın boyutları değiştiği için, daha güçlü motorla (illaki motor hacmi değil, motor ateşleme ve performans kombinasyonları da farklı olabiliyor) daha hızlı gidebiliyorlar. Fren sistemi daha gelişmiş, yol tutuşları ağırlık sebebiyle daha farklı oluyor. Birde üst segmentler daha pahalı araçlar isteyen müşterilere hitap ettiği için donanımları da daha konforlu oluyor.

aliyilmaztr

Bagaj ve iç hacmi daha doğru tanımla boyutları sebebiyle X1 D segmenti olarak geçiyor. İçine oturduğunuzda boyutsal anlamda bunu anlıyorsunuz.

@StratoS
eğer tucson C segmenti geçiyorsa ki C segmenti geçiyor BMW X1 hayli hayli C segmenti olur karşılaştırma yaptığımda tüm ölçülerde tucson x1 den daha büyük ,verdiğim linkteki bilgilere bakarsak oradanda hem tucsonun hemde x1 in c segmenti olduğu çıkar . premium suv olur belki ama o ayrı .

Araba Karşılaştırma - Araç Kıyaslama - Arabalar.com.tr

malesef burada sana katılamıycam :) @StratoS

2014 ford kuga selective sunrooflu aracım var. Bunu satıp yine dizel kuga alayım diyorum. Aracım benzinli.

Motor teknolojisi yıllar geçtikçe değişiyor.
Kugaya alternatif ötv muafiyetli ne alabilirim kararsızım.

Nissan QQ, renault suv, G-HR ve Tiguan yarzı araçları düşünmüyorum. Kuga konforuna alıştım.

Edge modeli çok iyi ama rakamı çok uçuk.

Bmw x1 d segment ise ford kuga hangi sınıfa girer, karşılaştırmalarda çok üstünlükleri var

2019 Volvo S 60 Türkiye ye ne zaman geliyor fiyatı ne kadar olur bizler alabilirmiyiz bilgisi olan var mı

Suv suv diye düşünürken niye suv takintisi yapıyorum diye kendi kendime sordum. Her suv kullanisimda zevk almadim tamam çukurları daha az hissediyorsun ama leylek gibi bi araba. Yoldan firlayip uçacakmışım gibi bir his peşimi asla bırakmıyor. Honda crv 4x4 le test sürüşünde bile ankara daki yonca dan yukarı cikarken çimenleri sulamışlardı su yola akmisti bi zorlayim bakim diye gaza kokledim arkayı şak diye atmaz mi! Bu mu demistom suv suv dedikleri. Sevmiyorum, yerden yüksek minibus gibi kullanım v hissi olan arabayi sevmiyorum. Araba dedigin sürüş zevki olacak, yere yakın olacak yola yapışacak. Onun icin otomotivciler araçların agirlik merkezlerini yere yaklastirmak için 40 takla atıyorlar.
Evet eviniz dağ eviyse karadenizin o hircin cogragyasinda yasiyorsaniz toprak yollardan gidip köylerde ciftlik evletinde cok dolaşıyorsanız suv alin. Sehirde yasiyorsaniz niye suv alinirvcozemedim. Tr nin yolları kotuymus de ondan. Tamam kötü katiliyorum ama o kadar da kötü diil yaw.
Bunları düşündükten ve arabayı %80 sehir içinde kullandığım için suv dan vaz gectim ve ozgurlesfim. Daha az harcayarak daha güzel arabaya binebilirim. Mesela Toyota corolla hybrid e. Baktiniz mi? Aracin tss dedikleri toyota safety system ozellikleri yeter de artar bile. Ve hybrid. Srn fren yaptığı zanan akü şunu doldurabilen şehir içinde şehir disina göre daha az yakan geleceğin teknolojisi diil mi?

Arkadaşlar fizik kanunu, normal arabanın center of gravity (ağırlık merkezi) diyelim ki yerden 15 cm yükseklikte, normal bir suv un da diyelim 30 cm yüksekte. Herhangi bir virajda yıldan çıkıp takla atma riski normal suv da normal araç takının 2 katıdır. M = f . x (moment, kuvvet x uzaklik) bu kadar basit.

Formula 1 yarışlarında niye araçlar jilet gibi yere yakın zannediyorsunuz?
Amerika daki takla atan araçların çoğu suv jip tarzi aralardır. Tr de de bu suv satışları arttıkça ve eger hiza ve virajlara dikkat edilmezse Allah korusun bu tür kazalar duyacağız.

Yed61 Ben birkaç ay önce aradım hoşuma giden bir araç bilgi almak istedim hem kendim hem de buradaki arkadaşlar için ama en düşük baz modeli bile bizim limiti aşıyor. Çok aşırı fark yok yılbaşında yeni limit ile 2019 model alınır diye düşünüyorum:)

Arkadaşlar Suv araç alma konusunda son kulvara geldik fakat iki araca indirdik SEAT ATECA 1.6 TDI CAM TAVAN VE ELEKTRİKLİ BAGAJ vede SKODA KAROQ 1.6TDI CAM TAVAN bu iki araç motor şanzuman herşeyiyle aynı ancak donanımsal olarak farklılıklar var donanım olarak ateca üstte duruyor sizinde görüşleriniz önemli deneyimleri olan bu araçları kullanan var ise artılarını eksilerini belirtir misiniz? Hangisini almalıyız?

Jeep renegade limited paket için 135 bin diyor servis..birde 40bin TL sıfır faiz uygulaması varmış

@StratoS
eğer tucson C segmenti geçiyorsa ki C segmenti geçiyor BMW X1 hayli hayli C segmenti olur karşılaştırma yaptığımda tüm ölçülerde tucson x1 den daha büyük ,verdiğim linkteki bilgilere bakarsak oradanda hem tucsonun hemde x1 in c segmenti olduğu çıkar . premium suv olur belki ama o ayrı .

Araba Karşılaştırma - Araç Kıyaslama - Arabalar.com.tr

malesef burada sana katılamıycam :) @StratoS

Selamlar,

Bu konu çok tartışmalı. Bana katılmadığın noktada aslında aynı şeyi düşünüyoruz. Bence Tuscon için C segmenti diyemem. Ama sonuçta marka konumlandırması ve piyasa da bu şekilde. Örneğin, Honda HR-V'yi C segment konumlandırıyor. Ama araç piyasada B segment diye konumlandırılıyor. Sadece marka konumlandırması da yetmiyor.

X1'de aynı şekilde C segment olabilir. Ama hem marka hem de raporlar D segment olarak konumlandırıyor ve rakiplerine göre fiyatı da bu şekilde.

Sonuçta bizler araç üreticisi/piyasa yapıcısı değiliz. Kabul etmesek de genel geçer sınıflara göre tercih yapmak zorundayız.

aliyilmaztr

Kuga C segment. Bu tartışmasız. Donanım olarak bakmayın.

Kuga Dizel'e en iyi alternatif Tucson ve C5 Aircross olabilir.

dryusuf9436

Volvo S60 ile ilgili duyduğum son bilgi, Amerik ile Ticaret Savaşı sebebiyle konan ek gümrük vergisinden etkilenen model olduğu için Türkiye'ye gelişinin uzun bir süre erteleneceği idi. Yani gelse bile fiyatı rakiplerine göre çok yüksek kalacağından Volvo getirmiyor.

Serengeti70

SUV kullanmadan önce Mercedes A180 AMG aracım vardı. İnanılmaz bir yol tutuş ve ivmelenmesi vardı. U dönüşlere 90 la girip savrulmadan çıktığımı bilirim.

Evlendiğim zaman X1 kiraladım ve 2 hafta kullandım. Premium dediğimi SUV bile dönüşlerde o AMG'nin yanından geçemedi.

Evet yol tutuş, dengelenme, hızlanma anlamında dediklerinize katılıyorum.

FAKAT, Türkiye'de yaşıyoruz. Hele ki ben İzmir'de yaşıyorum. Türkiye'nin en batısı Karşıyaka'da oturuyorum. O mercedesi altını vurduğum ve içim açıdığı için sattım. Yollar o kadar kötü ki. Şantiye alanı gibi. Hele kalabalık bir aileniz varsa mutlaka altını vurmamak için büyük çabalar göstermeniz gerekiyor.

Birde ailem kalabalık olduğu için geniş iç ve bagaj hacmine ihtiyacım vardı. Bu yüzden SUV tercih ettim ve öneriyorum.

rgpragıp

Plakası çıkan aracı ÖTV muafiyetli alamazsınız. Onun zaten vergileri ödenmiştir.

Green54

Daha öncede yazmıştım. Ateca donanımsal olarak bir tık daha zengin olabilir. Ama standart donanımlarda belli bir fiyatta satıldığı için model versiyonları KAROQ'a göre pahalıdır. Bu yüzden 2. elde KAROQ daha fazla satılır.

Bana göre kesin kararınız 2 araç ise, gidip ikisine de binin, kullanın. Hangisi sizi daha fazla mutlu ettiyse onu alın. 2 araçta aynı distribütör ve komşu bayilerde satılıyor.

dryusuf9436

Jeep ve fiyat alma konusunu Author ile bir görüş bence. Kendisi Jeep Bayisi.

Seat ateca alin. Benim genc arkadaşlarin çoğunda seat leon vardı. Cogu memnun du. Ateca benim de hoşuma gidiyor. Hocam donanımı karoqa göre daha üstün ve dolayisiyla mantık ateca diyor. Kalite olarak al birini vur ötekine olduğu için ayni fiyata daha çok donanımi vereni alacagiz tabii ki. Biz aptal diiliz di ki? Hele ekonomik ortamda.

Selamlar,

Arkadaşlar geçtiğimiz yıl beklediğimiz "CITROEN C5 AIRCROSS SUV" Eylül başında bayilerde oluyormuş. Lansman için araçta göndermişler, inceleyebilirsiniz.

Web sitesinde fiyatlar yoktu ama bugün gördüğüm kadarıyla 246.740 TL'den başlıyor. Bu fiyata hangi donanım ve diğer donanımlar ne kadar onun bilgisi daha yok.

C SUV segmentinde iç hacmi ile iyi bir araç gibi gözüküyor. Birde lansmana özel +2 yıl uzatılmış garantiyi hediye ediyorlar.

Yıl sonunu beklemeyecek olan varsa araca bakabilir. Eğer donanımlı versiyonu limit üstündeyse yıl sonu beklenebilir. Aracı yakından görmedim ve test etmedim. Bu yüzden + ve - olarak yorumum yok.

1.325735.171.png

1500x646.325771.jpg

StratoS
Hatırlarmısın bilmem ama daha bmw muhabbetinden önce ben bu aracı konuşuyordum ve çok istiyordum 2018 eylülde bana 2019 un şubat yada mart ayında gelecek demişlerdi malesef gelmeyince bende tucson aldım ,pişman değilim elbet ama bu aracı çok istiyordum tabi yinede incelemek lazım

bir şey sormayı unuttum ya Biz engelliler engelli araç almaya hak kazananlar MTV vergisini de ödemiyor muyuz Bununla ilgili internette bazı şeyler buldum btv ödemediğimize dair. Bu doğru mu Bununla ilgili tecrübesi olan var mı Lütfen paylaşırsanız sevinirim

Mehmetyilmaz

Hatırlıyorum. Ama bence hiç pişman olmayacaksın gibi. Broşüründen anladığım kadarıyla o senin istediğin tüm donanımları üst pakete koymuşlar ya da ek olarak alınıyor.

Baz donanımını 247.000 TL ye getirdilerse, onların fiyatlarını düşünemiyorum. Sen bu aracın eş değerinde aracını aldın ve 6 aydır biniyorsun ;)
Serengeti70

Herkese değil ama evet MTV'den de muaf olunuyor. Ama benim gibi istisnai durumlarda MTV talep ediyorlar, mahkemeliğiz :)

Üst Alt