@
StratoS
eğer tucson C segmenti geçiyorsa ki C segmenti geçiyor BMW X1 hayli hayli C segmenti olur karşılaştırma yaptığımda tüm ölçülerde tucson x1 den daha büyük ,verdiğim linkteki bilgilere bakarsak oradanda hem tucsonun hemde x1 in c segmenti olduğu çıkar . premium suv olur belki ama o ayrı .
Araba Karşılaştırma - Araç Kıyaslama - Arabalar.com.tr
malesef burada sana katılamıycam
@
StratoS
Selamlar,
Bu konu çok tartışmalı. Bana katılmadığın noktada aslında aynı şeyi düşünüyoruz. Bence Tuscon için C segmenti diyemem. Ama sonuçta marka konumlandırması ve piyasa da bu şekilde. Örneğin, Honda HR-V'yi C segment konumlandırıyor. Ama araç piyasada B segment diye konumlandırılıyor. Sadece marka konumlandırması da yetmiyor.
X1'de aynı şekilde C segment olabilir. Ama hem marka hem de raporlar D segment olarak konumlandırıyor ve rakiplerine göre fiyatı da bu şekilde.
Sonuçta bizler araç üreticisi/piyasa yapıcısı değiliz. Kabul etmesek de genel geçer sınıflara göre tercih yapmak zorundayız.
aliyilmaztr
Kuga C segment. Bu tartışmasız. Donanım olarak bakmayın.
Kuga Dizel'e en iyi alternatif Tucson ve C5 Aircross olabilir.
dryusuf9436
Volvo S60 ile ilgili duyduğum son bilgi, Amerik ile Ticaret Savaşı sebebiyle konan ek gümrük vergisinden etkilenen model olduğu için Türkiye'ye gelişinin uzun bir süre erteleneceği idi. Yani gelse bile fiyatı rakiplerine göre çok yüksek kalacağından Volvo getirmiyor.
Serengeti70
SUV kullanmadan önce Mercedes A180 AMG aracım vardı. İnanılmaz bir yol tutuş ve ivmelenmesi vardı. U dönüşlere 90 la girip savrulmadan çıktığımı bilirim.
Evlendiğim zaman X1 kiraladım ve 2 hafta kullandım. Premium dediğimi SUV bile dönüşlerde o AMG'nin yanından geçemedi.
Evet yol tutuş, dengelenme, hızlanma anlamında dediklerinize katılıyorum.
FAKAT, Türkiye'de yaşıyoruz. Hele ki ben İzmir'de yaşıyorum. Türkiye'nin en batısı Karşıyaka'da oturuyorum. O mercedesi altını vurduğum ve içim açıdığı için sattım. Yollar o kadar kötü ki. Şantiye alanı gibi. Hele kalabalık bir aileniz varsa mutlaka altını vurmamak için büyük çabalar göstermeniz gerekiyor.
Birde ailem kalabalık olduğu için geniş iç ve bagaj hacmine ihtiyacım vardı. Bu yüzden SUV tercih ettim ve öneriyorum.
rgpragıp
Plakası çıkan aracı ÖTV muafiyetli alamazsınız. Onun zaten vergileri ödenmiştir.
Green54
Daha öncede yazmıştım. Ateca donanımsal olarak bir tık daha zengin olabilir. Ama standart donanımlarda belli bir fiyatta satıldığı için model versiyonları KAROQ'a göre pahalıdır. Bu yüzden 2. elde KAROQ daha fazla satılır.
Bana göre kesin kararınız 2 araç ise, gidip ikisine de binin, kullanın. Hangisi sizi daha fazla mutlu ettiyse onu alın. 2 araçta aynı distribütör ve komşu bayilerde satılıyor.
dryusuf9436
Jeep ve fiyat alma konusunu
Author ile bir görüş bence. Kendisi Jeep Bayisi.