Serengeti70
Selamlar,
Tuscon almadan önce 3 araca indirmiştim. 3008, Qashqai ve Tuscon. Tuscon o dönemde sınırda sadece Baz model satılıyordu. İzmir Yükseliş'e sordum, orta Elite modelini sınıra çekerseniz alacağım diye. Çektiler ve öyle aldım.
İlk 3008'e gittim. Baz model beni hiç tatmin etmedi, donanım olarak. Orta donanımlı modelini de sınıra indirmediler.
QQ PP yani full paket olmuyordu ama Sky Pack oluyordu. Gittim, konuştum. Sadece bagaj hacmi değil de gözlemlerimi ve tercihimi paylaşayım sizinle:
1- Doğan/Şahin satar gibi araç satıyorlar. Ben aynı masada 3 müşteri ile konuşulup, araç satış teklifi verildiğini ilk onlarda gördüm. Özel bir müşteri muameleleri yok. Alırsan bu hafta alırsın, almazsan alma, haftaya gelirsen o zaman konuşuruz. Stokta araç tutmuyorlar. Ne gelirse hızlı bir şekilde satmaya çalışıyorlar. Örneğin bir müşteri Full PP paketini istedi, kopara vereyim, getirtin dedi. Geri çevirdiler. 2 ay gelmeyecek 3. ayda gelin görüşürüz diye.
2-Yukarıda dediğim gibi neredeyse renk bile seçemiyorsunuz hangi araç varsa onu öneriyorlar.
3- Dizel modelinde bakım aralığı 10.000 km de bir. Ve bakım fiyatları o zaman için sorduğumda Hyundai hatta Peugeot'un üzerindeydi. Ben km yapacağım için Dizel tercih ediyorum. Örneğin şuan 12.000 km deyim. Ve aracın 1. yılı dolmasına daha 2 ayım var. Yani yılda ortalama 15.000 km yapıyorum. Dolasıyla Nissan tercih edersem, 5 yılda 1 bakım parasını fazla ödeyeceğim ki buda yaklaşık 2.000 TL ye tekabül ediyordu.
4-Ek garanti pahalıydı. Yanlış hatırlamıyorsam, 2 yıl verdiği garantiye +2 yıl eklemek için benden 2.500 TL istediler.
5-Hediye konusunda burunlarından kıl aldırmıyorlar. Hyundai'de ben krom aksesuarlar, yan basamak, bagaj çıtasını hediye almıştım.
6-Tuscon ve 3008'e göre sadece bagajı değil, iç hacmi de daha dar. Arka koltukta özellikle oturduğunuzda anlıyorsunuz.
7-Donanım anlamın da da Sky Pack, Tuscon Elite'in gerisindeydi. Elite'de Ön ve Arka koltuk ısıtma, apple car play (Şimdi QQ da da var), açılan tavan, tam deri koltuklar, arka havalandırma çıkışı vb. donanım artıları var.
8-QQ modifyeye çok yatkın bir araç değil. Örneğin, fabrika çıkış mercekli farlarını beğenen duymadım, test ederken akşam üstüydü bende çok beğenmedim. Bir LED takayım dediğinizde arıza ışığımı, zor montaj alanı mı bir sürü şeyle uğraşıyorsunuz. (Servis garantili yapmıyor.)
Ama Tuscon'da şuan servis garantili farları değiştirir, bagaj kapağını otomatik yapabilir, cam açma/kapa modülü ekleyebilir, body kit taktırabilir, enva i çeşit krom korumayı temin edebilirsiniz. Hem de garantili olarak...
Son olarak, Hyundai'nin ücretsiz 7 yıl garanti vermesi, dizel oluşu, aksesuar hediyeleri, iç hacminin dediğiniz gibi bagaj ile daha büyük olması (Bagajı 520 lt), garantili değişimlere uygun olması, donanım artıları ve o dönemde Tuscon ile Fiyat farkının 10.000 TL kalması sebebiyle ben Tuscon dedim.
(Nissan ötvsiz benzinli sky packi 113.000 TL ye bıraktı. Tuscon 123.000. Nissanda o ay dizel yoktu. Bir sonraki ay için Dizel'i 120.000 TL'den bırakabileceklerini söylemişlerdi bunlar son pazarlıklı fiyatlar bu arada.)