Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

Green54 Abi 140 bin liraya cam tavanlı Tiguan comfortline bahsediyordu arkadaşlar. İstersen onlardan da fiyat al satarken çok rahat edersin 5 yıl sonra

Selamlar,

Hayalim ama ciddi anlamda uzaklaşmaya başladı: X1. Yeni modelini getirmişler. Bugün açıklanan Benzinli 140 beygir Giriş Modeli liste fiyatı 328.400 TL. :(

Araçta dış tasarım anlamında büyük değişiklikler olmamış beklediğim gibi. Sonunda multimedya ekranı 8.8 inç ile büyümüş ve işlevsellik katılmış. Diğer donanımları hemen hemen aynı olarak gördüm. Ancak standart pakete birkaç ek donanım eklenmiş gibi okudum. Bir gün showrooma gidip detaylı incelemeyi düşünüyorum.

Hayaller...

image.1564405688672.jpg

image.1566312822545.jpg

image.1564406257120.jpg

cq5dam.resized.img.585.low.time1558451813468.jpg

cq5dam.resized.img.1680.large.time1558452688097.jpg

cq5dam.resized.img.1680.large.time1558452896943.jpg

StratoS abi benim de sınırlar gereği şu an hayal ettiğim araç.olur bi kampanya yakalasak bİle sadece en boş donanımı alabiliyoruz.bu paketin de yetersiz olduğu söyleniyor.gidip yerinde incelersen herkes için iyi olacak gibi.Şimdiden teşekkürler. Bir de aracın fiyatından hariç korkum bakım ve kasko fiyatları. Arkadaşımda A3 vardı. Bir kaç ay önce satıp Mercedes C200 2016 aldı. Daha 1 ay geçmeden pişman oldu neredeyse yaklaşık 5.000 lira kasko ve neredeyse aynı miktarlar bakım parası. Sanırım bu memlekette aracı almak ayrı sıkıntı gönül rahatlığı ile binebilmek çok daha başka sıkıntı:((

tetraplejikc5

Kasko elbette mevcut aracıma göre yüksek olur. Ama ÖTV'siz tutardan yaptıracağımdan çok yormaz diye düşünüyorum. Bakım fiyatları evet, pahalı olur. Oda zaten "Hamama giren terler" durumu olacak :)

Bu ay hiç müsait değilim. Ama Eylül 2. haftası iznim var. Aracı otokinge götürecektim. Özgörkey yol üstünde, uğrar bilgi alırım.

StratoS artık bmw kampanya olmadığı sürece hayal oldu demekki ( gerçi kampanya olsa bu seferde devlet kabul etmiyor) bu arada aracı niye otokinge götüreceksin biyeremi dokundun yoksa

Mehmetyilmaz

Abi geçmiş BMW olayında 2.0 motordan durmuşlardı. Bu 1.5 belki indirim yaparlarsa bir şansımız olur diye düşünüyorum. Belki :) Zaten daha 4 yıl var :)

Bayramdan önce çok kötüleştim. Evde eşimde yoktu. Acile gitmek zorunda kaldım. Taksi çağırmadım arabayı aldım. Garajdan çıkarken o kötülükle duvarı daha uzak gördüm. Tamponu sürttüm. Tampon plastik bölge 2 yer 5 cm den küçük. Hasarsızlık bozulmadan, plastik aksam olduğu için hasar/boya durumuna düşmeden yaptıracağım. Yılda 1 sefer hakkım var, kullanayım. Mercedes varken her yıl böyle giderdim :)

İkinci el alimda ruhsatı engelli diye kayıt ettirebilir mıyız.mtv odermiyiz

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ugir

Vergi dairesine özel tertibat ile ilgili istediği evraklar ile başvurursan engelli aracı olur ve MTV ödemezsin. Bu konuda başlıklar var forumda, bir bak mutlaka.

Raporum yüzde 91 tertibata gerek yok sanırım.

dizel otomatik yok kardeşim malesef benim alacağımda elektrikli bagaj ve sanrufta var...Donanımı güzel yani

Deneme

Evet 2 saat uğraştım yazdım yok oldu. Demek kısmet değilmiş. Peki kısaca sorayim. Niye qashqai diil? Araç ta yok yok. Suv un öncülerinden çok iyi bir motor güçlü v az yakan çok iyi güvenlik ve donanım.

Ven hep bagaji v küçük diye uvey evlat vmuamelesi yapıp ilgilenmedim. 400 lt bagaj var yetmiyir mu? O da pandizota kadar. Onun üstü de var. Bagaj az diye araba elenir mi yaw? Yetmezse uzun yol için alırsın bir port bagaj tavan ustu ki en küçüğü 300 lt civarı iş biter. Oyle diil mi? Qashqai fıstık gözüküyor hem fiyat hem donanim hrm teknik her seyiyle.

Serengeti70

Selamlar,

Tuscon almadan önce 3 araca indirmiştim. 3008, Qashqai ve Tuscon. Tuscon o dönemde sınırda sadece Baz model satılıyordu. İzmir Yükseliş'e sordum, orta Elite modelini sınıra çekerseniz alacağım diye. Çektiler ve öyle aldım.

İlk 3008'e gittim. Baz model beni hiç tatmin etmedi, donanım olarak. Orta donanımlı modelini de sınıra indirmediler.

QQ PP yani full paket olmuyordu ama Sky Pack oluyordu. Gittim, konuştum. Sadece bagaj hacmi değil de gözlemlerimi ve tercihimi paylaşayım sizinle:

1- Doğan/Şahin satar gibi araç satıyorlar. Ben aynı masada 3 müşteri ile konuşulup, araç satış teklifi verildiğini ilk onlarda gördüm. Özel bir müşteri muameleleri yok. Alırsan bu hafta alırsın, almazsan alma, haftaya gelirsen o zaman konuşuruz. Stokta araç tutmuyorlar. Ne gelirse hızlı bir şekilde satmaya çalışıyorlar. Örneğin bir müşteri Full PP paketini istedi, kopara vereyim, getirtin dedi. Geri çevirdiler. 2 ay gelmeyecek 3. ayda gelin görüşürüz diye.

2-Yukarıda dediğim gibi neredeyse renk bile seçemiyorsunuz hangi araç varsa onu öneriyorlar.

3- Dizel modelinde bakım aralığı 10.000 km de bir. Ve bakım fiyatları o zaman için sorduğumda Hyundai hatta Peugeot'un üzerindeydi. Ben km yapacağım için Dizel tercih ediyorum. Örneğin şuan 12.000 km deyim. Ve aracın 1. yılı dolmasına daha 2 ayım var. Yani yılda ortalama 15.000 km yapıyorum. Dolasıyla Nissan tercih edersem, 5 yılda 1 bakım parasını fazla ödeyeceğim ki buda yaklaşık 2.000 TL ye tekabül ediyordu.

4-Ek garanti pahalıydı. Yanlış hatırlamıyorsam, 2 yıl verdiği garantiye +2 yıl eklemek için benden 2.500 TL istediler.

5-Hediye konusunda burunlarından kıl aldırmıyorlar. Hyundai'de ben krom aksesuarlar, yan basamak, bagaj çıtasını hediye almıştım.

6-Tuscon ve 3008'e göre sadece bagajı değil, iç hacmi de daha dar. Arka koltukta özellikle oturduğunuzda anlıyorsunuz.

7-Donanım anlamın da da Sky Pack, Tuscon Elite'in gerisindeydi. Elite'de Ön ve Arka koltuk ısıtma, apple car play (Şimdi QQ da da var), açılan tavan, tam deri koltuklar, arka havalandırma çıkışı vb. donanım artıları var.

8-QQ modifyeye çok yatkın bir araç değil. Örneğin, fabrika çıkış mercekli farlarını beğenen duymadım, test ederken akşam üstüydü bende çok beğenmedim. Bir LED takayım dediğinizde arıza ışığımı, zor montaj alanı mı bir sürü şeyle uğraşıyorsunuz. (Servis garantili yapmıyor.)
Ama Tuscon'da şuan servis garantili farları değiştirir, bagaj kapağını otomatik yapabilir, cam açma/kapa modülü ekleyebilir, body kit taktırabilir, enva i çeşit krom korumayı temin edebilirsiniz. Hem de garantili olarak...

Son olarak, Hyundai'nin ücretsiz 7 yıl garanti vermesi, dizel oluşu, aksesuar hediyeleri, iç hacminin dediğiniz gibi bagaj ile daha büyük olması (Bagajı 520 lt), garantili değişimlere uygun olması, donanım artıları ve o dönemde Tuscon ile Fiyat farkının 10.000 TL kalması sebebiyle ben Tuscon dedim.

(Nissan ötvsiz benzinli sky packi 113.000 TL ye bıraktı. Tuscon 123.000. Nissanda o ay dizel yoktu. Bir sonraki ay için Dizel'i 120.000 TL'den bırakabileceklerini söylemişlerdi bunlar son pazarlıklı fiyatlar bu arada.)

Burak bey 130 bin tl otomatik suv olarak hangi araclara bakabiliriz rapor%90

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Firatcan17

Tam ÖTV'siz 130.000 TL ye Tuscon Style Plus Dizel otomatik alabilirsiniz. Yani kullandığım aracın bir alt donanım versiyonu.

Başlıca Donanım artıları, ön koltuk ısıtma, elektrikli el freni, soğutmalı torpido, apple/android car destekli 6 hoperlörlü 7' multimedya ekranı, mercekli ön farlar, ledli gündüz farları, panoromik açılır cam tavan, karartılmış arka camlar vb.

Aracın hızlanması ve stabilitesi yerinde, yakıt tüketimi şehir içi ağırlıklı kullanıyorsanız ortalamada 6 lt civarı. Uzun yolunuz fazla ise 5.5 lt lere düşebilirsiniz.

7 yıl garanti biz engelliler için avantajdır. Çünkü özellikle otomatik vites ve cam tavanlı araçları ne kadar iyi kullanırsanız kullanın belli bir km den sonra masraf çıkarmaları tamamıyla şanstır.

dün akşam iş çıkısı ciroen c5 aircross u inceleme şansım oldu yeni nesil ta otomatik şanzıman ve muazzam işçilik ile birleşince çok güzel bir araç ortaya çıkarmış citroen özellikle tekelekli sandalye kullanan arkadaşlarımız için uygun bir araç incelemenizi tavsiye ederim ..
fiyat konusunda bayi net birşey söylemedi zira araçlar yeni geldiği için fiyat belirlemesi henüz gerçekleşmemiş ..

StratoS doğrudur ancak baz modeldeki özelllikler de tatminkar sayılır. benim gözümde tek eksik elektrikli bagaj kapısı olmaması .. full modelde ne ararsan var ama dediğim gibi fiyat konusunda bişi söylenmedi o nedenle birşey diyemem ..

Dostlar selam peugot rifter plus paket otomabil ruhsatliymis geniş araç arayanlar için güzel bir şey.

black bishop

Daha donanım net değildi. İnternet'te de bilgi yok. Elinizde bilgi varsa Baz modelinin ve diğer modellerin donanımlarını paylaşabilir misiniz, bizde değerlendirelim?
ugir

Enterasan bir model olmuş Rifter Plus. 7 koltuklu olması da güzel bir avantaj. Ben Allah nasip ederse, bundan sonraki aracımı aile kalabalık olduğu için 7 koltuklu istiyorum. Takibimde olsun araç, bilgi için teşekkürler.

Fiyat bekliyorum geldiğinde haber edeceğim.

ugir

Gelmiş:

MODELLER Tavsiye Edilen Anahtar Teslim Fiyatı Tavsiye Edilen Kampanyalı Anahtar Teslim Fiyatı

Dizel
Rifter Plus Allure 1.5 BlueHDi 130hp 6MT 7K 211.245 TL 184.000 TL
Rifter Plus GT-Line 1.5 BlueHDi 130hp EAT8 7K 245.165 TL 206.500TL

İnternet sitemizde belirtilen anahtar teslim fiyatları, standart donanımlı versiyonlara aittir. İlave opsiyon talep edilmesi durumunda opsiyon bedeli, standart donanımlı araç fiyatının üzerine eklenecektir araçların Özel Tüketim Vergisi oranları, araç ve opsiyon bedeli toplamı üzerinden hesaplanacaktır.

Peugeot Fiyat Listesi

Ne diyorsun peki fiyatlara acaba kaça gelir bu araç otv indirimli

ugir

Bana/bize uygun olan full model, Rifter Plus GT-Line 1.5 BlueHDi 130hp EAT8.

200.000 TL olarak düşünsek, %50 ÖTV dilimine girer, ve ÖTV'siz 133.500 TL ye gelir. Hadi, 195.000 TL ye düşürsen pazarlıkla, 130.000 TL ye gelir. (Rakamları yuvarladım.)

Aracın donanımları iyi, 7 koltuk olması da iyi ama bu araç ne segmenti? Pick up modelini sanki modifiye edip yükseltip ve uzun hale getirmişler gibi. Yani geleceği belirsiz bir araç gibi duruyor...

Denemediğim için sürüş kalitesi ve araç kalitesi hakkında yorum yapamıyorum.

Bence biraz bekle abi. Devlet ödeme teşviği falan verecek gibi. Yıl sonunda aracın pozisyonu daha iyi anlaşılır. Ve ona göre hareket edersin.

24 aralıkta surem bitiyor zaten ancak o zaman satıp yeni araç alabilirim. Yinede fiyat çok 130.000

StratoS

CX-5 tüketim olarak sanırım Hyundai Tuscon'dan daha az seviyelerde. Dikkatli olmayan normal kullanımda şehirlerarası 7,5 litre/100 km, şehiriçi ise 9 litre/100 km tüketim değerlerini görüyoruz. Aracın 1,5 ton ağırlığı ve 4 tekerden çekiş sistemini göz önünde bulundurulduğunda aşırı bir tüketimi olmadığını düşünüyorum. Özellikle biizm gibi yılda 8-9 bin km yol yapan aileler için.

gönülyarası

https://www.engelliler.biz/forum/alim-satim/207948-9-1-otomobil-araclarda-otv-muafiyeti-ve-tavsiyeler.html

daimon

CX-5'in şuanda baz modelinin anahtar teslim fiyatı 362.500 TL :) Sınırın 100.000 Tl den fazla üzerinde.

Mevcutta aldığınız araç için kıyaslama yapıyorsanız bence yüksek. Ben şehirler arasında 5.5 yapıyorum. Tuscon 4X4 de 6.5 seviyesinde.

Araç 1.5 ton. Mazda da 1.5 ton. Sadece birinin motoru 2.0 diğeri 1.6.

4x4 olarak kıyaslarsak, 1 lt tüketim farkı, 100 km de ortalama 6.5 TL. 1.000 km de, 65 TL. 10.000 Km de 650 TL, 5 yılda ortalama 60.000 km de neredeyse 3.500 TL ye çıkıyor.

Şehir içinde bence fark daha fazla olabilir.

Bu bakış açısıyla, Ortalama 5 yılda 3.5-4.000 TL dizel farkı azınsanacak bir fark değil. Trafik sigortam yanlış hatırlamıyorsam 1-1.500 TL arasındaydı, bu fark neredeyse 5 yıllık sigortamı ödüyor. :)

Bu benim için. Ama bir arkadaş ben yılda 15 değil 30.000 km yapıyorum derse fark 10.000 TL ye de çıkabilir :)

Üst Alt