Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

xkatip74

Benim LPG ile ilgili tecrübelerim kötüdür ve görüşümde olumsuzdur. Hele yılda 20.000 km den az yapıyorsanız zaten bahsettiğiniz pahalı sıvı sistemin maliyetini 5 yılda çıkaramayabilirsiniz.

Neyse, dediğim gibi şimdiden hayırlı olsun.

@StratoS Tucsonda Difrensiyel kilidi var direksiyonun yanında tuş var basıldığında belli bir süre sürekli 4*4 gidebiliyor. kilide basılmadığı takdirde senin dediğin gibi akıllı 4*4 kullanıyor.

Mehmetyilmaz

Abi bildiğim kadarıyla o devreye alma ve kapatma tuşu. (öyle anlatmışlardı) Yani 50 km ile giderken örneğin 4x4'e geçmiyor o tuş ile. Belli bir kmden sonra geçiyor.

Difransiyel kilidi farklı. Bu ayrı bir vites gibi senin kontrolünde hızın ne olursa olsun, istediğin şart ve koşulda 4x4 e alabiliyorsun.

Bunun farkı ne diyeceksin. Örneğin engebeli bir araziye girdin. Batacağını düşünüyorsun. Manuel sistemlerde direk 4X4'e alıp ilerlersin. Ama otomatik sistemlerde, önce o gerekliliği algılıyor. Ve tamam diyor, arkayada güç aktarıyorum. Ama bu 2-3 saniyede sen gömülmüş oluyorsun. Bu sefer 4x4 işe yaramaz hale geliyor.

Bu yüzden asıl 4x4 arazi araçlarında ayrı bir vites gibi manuel sistemler vardır.

//Ek Bilgi: Ayrıca 4x4 sistemi direk %50 ön ve %50 arka olarak dağıtmıyormuş. Yine çoğunluğu önce bırakıyormuş. Yani özellikle kaygan zeminde işlevsel gibi. Kullanma kılavuzunda okudum.
Sistemle ilgili bir yorumda şu şekilde: Sistem, sol ve sağ tekerlekler arasındaki frenlemeyi kontrol etmek için araç hızını, yol şartlarını izliyor ve virajlarda ya da kaygan yollarda sürüş güvenliğini sağlamak için ön-arka tekerlekler arasındaki dengeyi kuruyor.

@StratoS doğru diyorsun bizimkisi biraz çakma 4*4 ama, senin bilgi verdiğin ve kitaptan okuduğun kısımlar o tuşa basmadan önce aracın yaptıkları yani tuşa basana kadar araç kendini yol şartları ve durumuna göre ayarlıyor ama sen sıkıntılı bir yola girince arazi yada kaygan yollara girince bu tuşa basıyon ve sürekli 4*4 e geçiyor ama hızın düşük olması gerekir senin dediğin gibi yüsek hızda 4*4 e geçmez birde tabiki bu senin bahsettiğin vitesli orjinal 4*4 ler gibi sürekli gidemiyor belli bir kilometreden sonra ya kendisi otomatik devreden çıkıyor yada senin çıkarman gerekiyor youtube ta videolarda baya izlemiştim zaten bu basit kolaylığı için 4*4 ü seçtim yoksa daha iyi olan ekstra vitesli orjinal 4*4 ler benim kafam pek basmaz diye açıkçası onlardan çekiniyordum bence bu basit 4*4 ler benim gibi fazla uğraşmak istemeyenler ve çok sık arazi şartlarında dolaşmayanlar için daha güzel olmuş diye düşünüyorum bu benim düşüncem tabiki.
Şu yönden bana basit ve karmaşıksız geliyor .ben biliyorumki aracım yolun durumuna göre kendini devamlı kontrol ediyor ne tarafa fazla güç gerekiyorsa oraya aktarma yapıyor kendisi ayarlıyor yani .nezamanki ben zor bir yola giracem ozaman 4*4 tuşuna basıcam anlıycamki şimdi güç tüm lastiklerde normal yola çıkıncada tekrar eski sisteme alıcam bu yönden gayet basit geliyor bana. hatta bu durum bana örnek vericek olursak fotoğraf çekmeye benziyor şimdiki telefonlarda biliyorsun eğer fotoğrafla ilgili fazla bilgin yoksa otomatiğe al her koşula göre o kendini ayarlasın ( bu benim araba) ama yok eğer fotağrafçılık konusunda bilgilerin varsa her şeyi ben ayarlıyacam diyorsan ,işte ışık şiddeti iso değeri parlaklık vs gibi bu sefer napıyon ayarları manuele alıp kendin belirliyon ( buda senin bahsettiğin gerçek 4*4 ler gibi geliyor bana)

Aslında hatırlayabilsem youtubtaki videonun linkini koyacam , orada süper bi test yapıyorlar karlı,full karlı , buz pistinde rusyada yapılıyor 3 araç var üçüde 2019 model 4*4 ler karşılaştırması wv tıguen, honda crv ve tucson tüm testlerden sonra çok az bi farkla tucson ikinci geliyor honda dan sonra, hatta bazı testlerde tucson daha iyi çıkıyor ,sonuncu ise ilginçtir tiguen çıkıyor.

Kafayi yaktiktan sonra son kararimi verdim.
Almiyom. Plug in hibrit araçlari beklicem bu serefsiz fosil yakitlara parami vermicem. Park yerine elektrik tesisati yapicam arabayi e ekektrikle kullanicam. Tabii insallah!
Viktor hugo nun dedigi gibi
#Zamanı gelmiş bir fikir dünyadaki bütün güçlerden üstündür. Zamani gelmiş fikir durdurulamaz#
Hibrit ve elektrikli araclarin fikri gelmistir durdurulsmayacaktir.

Merhaba. Benim de sürem 1-2 ay içinde olacak. Mevcutta A1 kullanıcısıyım.
Az önce Audi Ankara bayisini aradım. Q2 full 1.6 tdi otomatik ve A3 Sedan Dizel otomatik şu an uyuyormuş.
Fikir sahibi olmanız için paylaşmak istedim.

Hadi ya q2 full tdi uyuyormuymus? Full derken nasıl bir donanım var onda?

Gerci niye soruyorum ki? Anlamsiz boşverin.

Serengeti70

Donanım olarak cam tavan felan demişti sanırım. Müşterisi olduğu için detaylı konuşamadık mail atacak bana attığında paylaşırım dilerseniz.

Mehmetyilmaz

Bana göre de sistem hem daha basit hem de yakıt tüketimi daha iyi. Subaru gibi sürekli 4x4 olsaydı inan 6-7 lt ler hayal olurdu şehir içinde.

Ama işte bu sistemde araziyi karşılamıyor. Hepimizin ortak düşünesi sistemin güvenliği arttıran bir sistem olduğu gerçeği...
Serengeti70

Plug in aracınız hayırlısı olsun :)

Gelemeyen bir türlü plug in aracım.
Godot'yu beklerken....:)

Su anda citroen deyim. Duygularima engel olamadım.

Ben mi engelliyim benim kiz mi engelli belli diil. Ben deliyim.

Yatiriyoz bakalım kaporayi

Kazasız belasiz günlerde inşaallah

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

240.800 cikti ama otoyol surus paketi eklettim. Takas ta benim araca 51 verdiler. Simdilik iyi geldi.

Audi Q2 için dün gelen teklifi paylaşmak istedim arkadaşlar ÖTV Muaf alabileceğimiz fiyatı 156.000 olarak söylediler. Henüz pazarlık vs. etmedim. Q2 30 TDI 116 hp Design S tronic modeli ve 2019.

Aracın standart donanımları dışında Advance paket (Led iç aldınlatma, seçici göstergeli park sensrü plus, deluxe otomatik klima) Premium paket ( metalik renk, panoromik cam tavan, otomatik açılır kapanır bagaj, elektrikli katlanır ısıtmalı led sinyalli dış ayna, led far) Seçici göstergeli park sensörü plus, audi ses sistemi, aluminyum iç görünüm elementleri, led iç aydınlatma, aux ve usb girişi, akıllı anahtar gözüküyor.

edit : şimdi tekrar bir görüşme sağladım Türkiye'ye gelen en dolu paket buymuş arkadaşlar.

Son düzenleme:
dryusuf9436

En fazla diye birşey yok. Bayiler "Hizmet Bedeli vb." isimler altında ek paralar talep edebilirler. Hep söyledim dikkat edin diye. Örneğin bir Hyundai bayisi o dönemde 200.000 üst limitte aldığım araç için ek 5.000 TL engelli işlemlerinde vergi dairesi takibi için para istedi :)

evet ya ben de işyerinde citroen diyince milletin ağzı burnu büküldü. bi aşağılayıcı tavır yaptılar citroen alınır mı diye.

ikinci eli yokmuş ta servisi parçasını bulamazmışım da falan filan

olabilir naapalım. en iyi donanım ondaydı. yalnız ondan önce bi skoda ya uğrayayım dedim. citroen le yan yanalar Ankara da. ve sordum "hiç internette ileri güvenlik paketleri falan gözükmüyor. yok mu" dedim . satış temsilcisi bayan "ya olmaz mı, var ama biz de hep söylüyoruz internete koyun diye ama koymuyorlar. gelin burdan bakalım" falan dedi

skoda da ön fren asistanı altında bir güvenlik varmış. 1m1 30 km/s hıza kadar aktifmiş.bir nevi şehir içi aktif frenleme gibi. "eee, yüksek hızlarda birşey yapmıyor mu? bakın toyota da, citroen pejo grubunda reno da vs falan yüksek hızlarda da var bu emniyet sistemi" dedim.
bayan ne dese beğenirsiniz? " onlar o kadar güvenli diil ki bakın daha abim de bir olay/kaza oldu şu anda davalıklar" dedi. "yolda 100, 110 la giderken öndeki araç yol yüzeyindeki suyu sıçratmış, abisinin kullandığı araç ta (bu arada araçta BMW) bunu bir engel olarak algılayıp frenlere köklemiş ve kazaya neden olmuş. niye yalan söylesin diye düşünüyorum ancak günahını da almak istemem satışcılardan hep korkarım.

Serengeti70 Abi bakma sen milletin ne dediğine içine sindiyse eğer araç kulak asma Bmw Mercedes alıyorum desen bile parça pahalı servis pahalı diceklerdir :)

Tesekkurler daha almadik gerci. Kapora yatirdim. Belli olmaz rapor cikmaz terslik olur belki de ben vaz gecerim. @xaglatinho nun haberi de çok iyi oldu. Audi q2 varmış o fiyata .bir ona da bakmak lazim audiye gidip.

yav napıyorsun Serengeti70 ? ne audisi al citroeni ,audıye bi dünya para vericen eminim koltukları bile wv gurubunda hiç beğenmediğim o ihrenç siyah kumaş koltuktandır aircrosa göre bisürü eksiği olduğuna eminim bu arada q2 yi kesinlikle hiç incelemedim ama bundan önceki aracımı alırken audi ye uğramıştım bize uyan paraya okadar boş araç veriyorlardıki sadece isme para aldıklarını düşündüm . Bakın hatırlarsınız ,Ocak ayında bizim için BMW 320D olayı çıkmıştı bi sebeplerden dolayı alamadık ,bende kapora yatırp beklemeye geçmiştim ve hiç ihtimal vermesemde alacağıma bmwyi inceledim en baz modelinde bile adamlar iç döşemeden ve kaliteden kesinlikle ödün vermemişler . diyceksinki bi dünya para alıyorlar ,ama isteseler onlarda bu topa girip kardeşim bizim ismimiz var bizde en baz modelde kalite düşürücez nasılsa isim satar yine bize bişey olmaz derlerdi,aynı şekilde mersedesin içide çok güzel hatta bi ara çok istediğim ve nerdeyse direkten dönen volvo v40 ın içini görmeniz gerek adamlar her şeyi iç aksam olarak diyorum inanılmaz konforlu yapmışlar. ama malesef bu wv golf jetta ve audi de öyle koltukları hemde orta paket bile yani comfortlıne diyelim onlar bile hala dandik siyah kumaştan . anlamak elde değil bi dünya para ver ama koltuklar kumaş .

Bence C5 aircrosu kaçırma ,o iç dizaynı gördükten sonra vazgeçersen çok şaşırırım.

Kafalar karisik arabayı alınca keşke onu alsaydim diye ikileme duseceksin sonra dostum al kurtul

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

citroen güzel haklsınız. herşeyiyle güzel duruyor. eksileri bagaj kompartımanı tasarımı çok iyi diil. pandizotu çıkattığın zaman koyacak yer yok. mesela cam suyu koyacak, küçük süpürge, bez koyacak alanlar vb yok. derde bak diceniz. derdinin ... diceniz haklısınız! :) :) :).
bi de elektrikli çocuk kilidi olaydı iyiydi (ön taraftan arkadaki kapıların içerden açılmasını kitleyen sistem) . onun dışında araçta yok yok gibi. ha bi de 6 hoparlör var. ses kalitesi güzeldi ama daha da iyi olabilirdi. cam tavanın perdesi ince, ışığı geçiriyor. çok sıcak güneşli havalarda çok sorun olur mu bilmem.

Mehmetyilmaz

Valla kardeşim citroen ile audi kalite kavramını karşılaştırmak bile bana tuhaf geliyor nedense. Şu an Audi A1 kullanıcısıyım, Audi kalitesini biliyorum. Citroen'in opsiyonlarına gelince ; sitelerinden baktım pek ekstra bir şey göremedim ? Varsa paylaşabilir misin ne dolu olanı. Fikir sahibi olalım.

Üst Alt