Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

186 ya hangi c suv varmis? Var ama hicbirseyi olmayan baz model. Göçük olayinda yaklasik 30 bin aractan 300 e denk gelen bir sayi davproblem yaşanmış yani yuzde bire denk geliyor. Ilk basta itiraz etmis olabilir let ama sonra kabul etti honda ve musterilerle ankadmaya vardi. Anlasma istemeyen müşteriler davaya gitmiş. Neyse ya tartışma anlamsız. Bakin kalite dahac alırken başlıyor. Citroen i alirken yaşadığınız sacmaliklar birv japon araci alırken yasamiyorsunuz. Duv SUV suv ne ya suv ayni platform lu ataç şase sinin yukseltilmis hali.
Yaw daha evvel belirtyim siz de kabul ettiniz yol tutuş aerodinamizm ne kadar yere yakin o kadar iyi guvenlidir. Evet sedan in yuklemesi (yuk vb) beni de düşündürüyor ama alirim bur port bagaj ya cok mu zor?
Niye hak etmesin honda fiyati? Dünyanın en güçlü motoru dedim arıza yapmayan cvt sanziman dedim . Harika bir tasarim. Kullandığım sürüşü en zevkli araba dedim. Ve şimdi honda sensing geldi ditorum. Adaptif cruze control yaya arac tanıan fren serit takip kör nokta dedim. Ben de çok sevmiyorum sedan kasayı ama artik geldik mecburen ona. Sw kasa yok bu ülkede. Bu da benim sucum diil. Avrupa sw kasa dolu benim gerzek ülkem sedan dolu. Ssw isteyen seven suv a yöneldi. Ama suv kullanimi zevk vermeyen munibus gibi gelen bir araç tipi. Evet pratik yuklemesi yukarda görüş açısı vb ama dediğim gibi bana uçup savrulup gidecekmişim bir his veriyor. Sevmiyorum ya sevmiyorum kullanmasini ama belki severim 1 ay sonra alışırım diyorum. Sevmeden yapilan bir evlilik gibi. Ama honda deyince içim bsevinc doluyor. Yaw arabaya bir oturuyorum mutlu oluyorum. Tasarım muhteşem. Nerde suv nerde binek arac. Belki zamanla severim ama belirsiz sevip srvmiceem. Roketsan firmasında bir sürü v suv alip satan adamla konuşuyorum neden satıyorsunuz diyorum "alışamadık bir türlü " diyotlar . Oyle olmaktan endiseleniyorum. Hocam sedan klasik bir tarz dir. Belki hic bitmicek. Araçların tipleri suv dur mpv dir zart zurt cogalabilir ama yere yakın araba devam edecek.

@ cresadur
Çok geçmiş olsun. Acil sifalar dillerim insallah. Gönlünüze göre alın bakalım aracı.

150 bin km veya 6 yil garanti veren kac firma var? Bu malina güvenen müşteriye saygi duymak diil midir? Son tasarımdaki makyaj duzenlemeri honda sensing in gelmesi de hep müşterilerden gelen talep lerc üzerine yapılmış

Bak citroen c5 aircross tamam alalım dedim. Beyaz shine donanim istsdik . Bi tek extra otoyol surus sistemi de olsun dedim. O kadar yani. Tamam dediler gitti bakti muduruyle konusti arac var dedi haftaya satisa baslicamiz icin haftaya olur dedi. Gittim kapora da verdim 5000 lira, nooldu? Noldu?
1 hafta sonra otoyol suruslu paket yok dedi "yaw hani vardi dedin " dedim. varmis ama gemideymis onlarda 19 " lastikte oluyormus" dedi. Tamam bari 19 " olsun dedim ama o zaman foyati geciyo dedi. Lan bana 240 fiyat verdin jant 3900 lira toplarsan 243 900 ediyor nasil gecer fiyati gecmiyor dedim. Abi hesap oyle olmuyo iste dedi. Fiyat gatantisi veremem dedi . Onu dedi bunu dedi. Test aracini sat dedim satamam dedi.

Senin gelmisini gecmisini .... diyecektim ama dwnedim. Sahte gulucukletle cok memnun oldum elinize saglik ben vazgectim kaporomu geri verin dedim

19 " jantin lastigi de sacma sapan bir ölçü deniyor. 205 / 55 R19 .
Bu nasıl bir sacma sapan bir ölçüdür yaw. Ya valla bakin ben onyargili olmamaya çalışıyorum ama fransiz mantığı insani delirtiyor hakkaten. 2010 yilinda pejo 207 sw alirken de bizi delurtmislerdi. Kapora yatirmis araci 3 ay beklemis sonra da arac yok gelmiyor gelmedi g demişlerdi.
Eee ona takma buna takma yapcam oyle mi?
Peki ben mi fazla istiyorum? Otoyol surus xestek sistemi olmasin . Ama o zaman da sehir icinde de işe yarayacak olan sıkışık trafik te işe yarayacak olan dur kalk özellikli cruze kontrol de olmayacak. Vaz geceyim ? Olmasin mi? 150 bin para vericem istedigim arabayi alamicam öyle mi? Eee ama Honda da var. Hem de daha ucuza.

Peki otoyol surus sistemi olsun jantlar da 205 55 r19 olsun. Ona eyvallah diyim janti kafaya takmiiim. Sintra gider degistiririm bu de lastik ve veya jant parası vereyim 2 3 bin daha. Sevdigimin Bu citroeni ve fransasi

Araci almadan insani bu kadar delirten bir firma kullanırken arizada serviste vb napar acaba? Sildigimin citroeni....sildir git.

Serengeti70 Büyüğümüzsünüz konuyu takip edince ister istemez okuyorum ama tepkimi belli etmeden çıkamadım form dan ''Avrupa sw kasa dolu benim gerzek ülkem sedan dolu'' bu olmadı. Polemik siyaset burda olmuyor olmaz bence Gerzek ülkem nedir sen de o bahsettiğin ülkede yaşıyorsun Ya sev ya terkez o zaman .!!!

Neyse sinirlenmisim biraz . Saydirdim biraz rahatladim. Bu ulke sistem böyle, işine geliyorsa alirsin gelmezse almazsin a geliyoruz sonucta.
@mansion
Hocam haklilik payin var. Aslinda ben de bu ülkeyi cok seviyorum.ve serzenislerim sevdigim için kizginliklarim da oyle. Evet kizdigim cok sey var hatta bircok şey var. Aptalliklarina kiziyorum. Sw arac azligi da aptalliklarindan biri. Terketmeye gelince iki kez denedim. Birincisinde annem kansere yakalandı onun icin gitmeyi erteledim ikincisinde de kizin engelinden dolayı kanada kabul v etmedi. Ne guzel nevgelismis insna ne kadar deger veren ulkeymis dedimvKanada!

bizimkilerle kavga ediyoruz. c5 aircross veya tucson da akılları benim gönlüm gençliğimin fırtınalı hayatında Civic te. ama her zaman ki gibi kadınların dediği olacak. ne zaman onların dediği olmadı ki? onların dediğini yapıp kendime 2.el kendi paramla çakal arabası alıcam...:) :)

Ben 1 ay once sordum kardesim..benzinli vardi 140 dediler..sedan degildi ama..sedan elinde yokmus ..pardon a180 sordum ben..

Arkadaşlar birkac şey ogrenebilir miyim lütfen?
1) 5 yilda bir araç alma hakkımız var ya. Diyelim şimdi bir araç aldik. Mtv den de muhafız .5 yil gecti bir baska daha araç aldik farzedelim. ikinci aldığımız araci alabilmek için ilk aldigimiz araci satmak zorunda miyiz ?
2) satmak zorunda diilsek eger, ilk aldigimiz aracin mtv sin den muaf miyiz? Yoksa ikinci bir araç aldigimiz icin ilk araca bu sefer mtv odemeye mi basliyoruz?

3) ikinci el, 3 yasinda engelli araci aldim diyelim. O zaman araci aldigim tarihten itibaren 5 yil sonra mi hakkim oluyor, yoksa araç 3 yasindaydi ya 2 yil sonra o araci satma ve yeni otv siz yeni araç alma hakkim mi oluyor? Ne zormus bu işler...nolur yardim. Yada bu tür bilgileri nereden nasıl ogrenebilirim? Daha yeni engelli raporu aldığımızdan tecrübesiziz.

Arkadaşlar merhabalar;
audi a3 sportback diesel otomatik vitesli araç için 135 bin liraya teklif aldım. sizce bu fiyata alabileceğim bu tarz önerebileceğiniz araç var mı?

fiyat güncellemesinden sonra nissan x-trail alınabilme ihtimali var mıdır sizce ? @StratoS

Bunlar daha önce konuşulmuştu.Forum kısmında arama yaparak bulabilirsiniz.

Serengeti70

1 - 5 yıl dolduktan sonra yeni araba alabilmek için ilkini satmak zorunda değilsin,paran varsa alabilirsin.
2- ikinci bir araç alırsan sadece birinden mtv muafından yararlanırsın ikisinden de olmaz birini seçeceksin.
3- 3 yaşında engelli bir aracı alırsan ötv muafiyeti tekrar sıfırdan başlar ve bu muafiyetten yararlanmak için tekrar 5 yıl dolmasını beklemen lazım ,hatta sende diyelim 3 sene kullandın başka engelliye sattın oda anca 5 sene sonra satabilir yani birisinde 5 sene dolmadan ötv muafiyeti bitmiyor.

Mehmetyilmaz

3. şıktan eminmisin, öyle olursa belki bi ömür arabanın muafiyeti bitmez.
Benim bildiğim, 3 yaşında muafiyetli bir araba alırsan 2 sene daha kullanıp 5 senesini tamamlarsın.
O arada yeniden ötv muafilyetli araçta alamazsın.

@ Mehmet Yılmaz
Ama ikinci el engelli araç satanlar ilanlarında şöyle diyorlar işte 2 senesi kaldı muafiyetin bitmesini veya 3 senesi kaldı 5 yılının dolmasına gibi yani o zaman bunun Bir Anlamı Olmalı böyle yazıyorlar sa hakkaten mami junior un da dedigi dediği gibi o aracın muafiyeti hiç bitmez Neyse Bununla ilgili kanun yönerge falan var mı Bir araştırayım şimdi arazi görev ineyim Daha sonra bir bakayım ya da sizin bildiğiniz kanun yönetmelik yönerge var mı Numarasını bildiğiniz okuyacağımız

Mehmetyilmaz
Mesele sormak değil bununla ilgili bir mevzuat olması gerekiyor sanırım.
Eminim bu şekilde de alan vardır.

Selamlar,

5 yılı dolmayan 2. el bir araç alırsanız engelli olarak, aracın ÖTV muafiyeti devam edeceğinden, 5 yıl süre yeniden başlıyor. Yani 5 yıldan önce satarsanız bu sefer ÖTV'yi siz ödüyorsunuz. Araç 3 yaşında 2 yılı kaldı diye bir şey yok. Alınıp, satıldığında süre yeniden başlıyor.
redkit

Geçtiğimiz yıl 247.000 TL limit artışında alınabilir bir araçtı X-Trail hatta bende önermiştim. Bence 5008 ve X-Trail yeniden alınabilir olabilir. Ama baz modelleri olabilir ama full modelleri :)
Engelsiz07

A3 Sportback, premium C segment. A Serisi, BMW 1 Serisi, Volvo V40 rakipleri... Her aracın kendine göre bir tık üstünlüğü vardır. Ama mutlaka şu aracı alın diye açık ara farkları yoktur. 2. elde A3 ve 1 serisi evveliyatları olması sebebiyle daha çok bilinirler.

Bu markaların servis ve bakım ücretleri de birbirine yakındır. Sözün özü, hangi aracı beğendiyseniz onu alın ;)
Serengeti70

Bazen yazılarınıza anlam veremiyorum...

O kadar yazınıza sadece bana sorduğunuz soruya cevap vereyim: 180 TL dolaylaylarında hiçde baz olmayan C Segmenti SUV Quasqai ve Tuscon alabilirsiniz.

C segmentliği tartışılır ama Hybrid isterseniz C-HR'da bakabilirsiniz. (Boyutları sebebiyle hiç öneremediğim bir araba)

Son tercihinizi okumadım, neyse ne alacaksanız artık, hayırlı olsun...

Serengeti70 , Mami Junior
ÖTV muafiyeti ile alınan araç kaç yaşında olursa olsun son sahibinde 5 yıl dolmadan ÖTV muafiyeti olmayan birine satılamaz. Mehmetyilmaz 'ın yukarıda yazdığı üç madde de doğrudur.
Bunun dayanağı; her engellinin ancak 5 yılda bir kez ÖTV muafiyetinden faydalanabileceğidir.

[FONT=sans-serif]@[/FONT]Engelsiz07 A3 Tarzı arabalara bakıyorsan kesinlikle volvo v40 a bakmanı öneririm .yanılmıyorsam fiyat olarak daha uygun ve iç dizaynı bence harika ikinci eli yok diye düşünme ilk önce 5 yıl çok sağlam kendini güvende hissedeceğin ve kaliteli bir araca bineceksin ,kesinlikle denemeden karar verme ,yıllık bakımı wv golf seviyelerindeydi yanılmıyorsam. bu arada StratoS un dediği gibi A serisi ve bmw1 e de bak.

Ufukalp
O zaman arabanın değil şahsın 5 senesi dolması gerekiyor.

Peki satan adam tekrar alabiliyor mu ?
3. senesi başka bir engelliye sattı diyelim, hakkı sıfırlanıyor mu yoksa 2 sene daha beklemesi mi gerekiyor.

Volvo aldın mı zaten 5 sene kullanmazsın, en az 7-8 sene kullanırsın.
Mesela ben, bu bmw fiyaskosu olmasa volvo mu hala kullanıyor oluyordum.
O kalite hissiyatını heryerde hissediyorsunuz zaten.

Mami Junior, ister ikinci el, ister sıfır olsun 5 (yıl) dolmadan ötvsiz araç hakkı olmuyor.

Ya guzel cevap veriyorsunuz tesekkur ederiz ama kanit lazim kanit. Nereden nasıl biliyosunuz? Bakin bu ülkede soyleymis boyleymis o kadar cok milyonlarca söylenti ve haber var ki nasıl bilebiliriz doğru olduğuna? Bakin rahmetli babanin güzel bir lafı vardı. "Oğlum dedi devlette işler yazıyla yürür. Oyle ozel sektör gibi lalfla sözle iş olmaz"
Bir sürü şey söylüyorsunuz ama bana kanun, KHK, Yonerge, Genelge, Yonetmelik vs dedigim zaman sus pus. Yazili kanıt bulmadan boyle lafla sözle birseye inanmam. Atıştıracağım...

Arastiracagim.

Ankara dayim. Fırsat bulunca maliye ye vergi dairesine vb vs gideceğim

selda*

Ona lafım yok ama şöyle bi durum var.

Engelliden muafiyetli 2. el bi araç alan biri, arabayı yeni muafiyetli araç almış gibi sıfırdan başlatıyor deniliyor.
Peki Satan adam 3 sene bunu kullandı diyelim, 2 sene daha bekleyecek mi yoksa onun hakkı sattıgı adama mı taşınıyor.
Burda yasal bi boşluk yada saçmalık var.
Gerçi neyimiz düzgün ki demek geliyor içimden :)

Evet internetten yaptigim araştırma ya göre;
31 Ocak 2018 ÇARŞAMBA

Resmî Gazete

Sayı : 30318

YÖNETMELİK

Adalet ve İçişleri Bakanlıklarından:

ARAÇLARIN SATIŞ, DEVİR VE TESCİL HİZMETLERİNİN

YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK

Engellilere ait araçların tescili

MADDE 16
(4) Araçların engelliler tarafından yurt içinden ilk iktisabında;

a) Özel tertibatlı araçların, engelliler tarafından bizzat kullanılmak amacıyla özel tüketim vergisinden müstesna olarak yurt içinden ilk iktisabında, tescil kayıtlarına “İlk iktisap tarihinden itibaren beş yıl geçmedikçe özel tüketim vergisi ödenmeden devri, satışı, hibesi, intifasının mülkiyeti muhafaza kaydıyla veya sair şekillerde sözleşme ile devri, tasarruf hakkının vekaletname ile devredilmesi, özel tertibatının kaldırılması veya değiştirilmesi yasaktır.” şeklinde şerh işlenir.

iktisap etmek — elde etmek, edinmek, kazanmak

iktisap etmek — elde etmek, edinmek, kazanmak

.

(5) Daha önce tescili yapılmış olan araçların, engellilik derecesi %90’ın altında olması halinde özel tertibat yapılmak şartıyla; engellilik derecesi %90 ve üzerinde olması halinde ise özel tertibat yapılmaksızın engelliler adına tescili yapılabilir.

Bu maddelerden anlaşılan sudur;
Aracin ilk iktisab tarihinden itibaren 5 yıl içinde otv yi ödemeden satamazsin deniyor. Yani 3 yaşında bir arac alirsan 2 yil sonra otv siz satabilirsin anlamina geliyor bu. Ama yenisini almak icin yine 5 yil bekliceksin.

Arkadaşlar Engelli İndirimi ile araç alicaksiniz sizinle önemli bir bilgiyi paylaşmak istiyorum.
İstanbul Çekmeköy Bayraktar Otomotivde Subaru Forester Elegance Plus Araç ÖTV indirimi ile 150 bin TL 'ye satiliyor.Son aracmis.Benle bu bilgiyi paylaşan Çok Değerli Satış Temsili Arkadaşımız Burak GÖZAL Beyfendi size yardımcı olacaktir..

Not: Burak Bey 2019 Nisan Ayında Subaru Forester 2.0 Premium Plus sahibi olmanızda büyük yardımı olmuştur.

Mami Junior
en garantilisi 5 yılda bir satmak yoksa bu ara olasılıklardan çıkamayız biz;)

Mami Junior
Aynen öyle, ilk iktisaptan kasıt, aracın ilk trafiğe çıkışı değil, engellinin o aracı edindiği tarihtir. Kişi sıfır olsun, ikinci el olsun, bir defa ÖTV muafiyetinden faydalanmış ise 5 yıl geçmedikçe bir daha faydalanamaz. Eğer aldığı aracı 5 yılını doldurmadan yine ÖTV muafiyeti hakkı olan bir engelliye satsa bile tekrar araç almak için sattığı o aracı edindiği tarihten itibaren 5 yılın dolmasını beklemek zorunda.
Kafa karıştıracak bir durum yok, bu konu kesin ve nettir.
Kimileri yok inanmazmış da yok illa kanıt istermiş de bilmem ne...
Burada birileri bilgi edinmek istediği konuyu soruyor, bilenler cevap veriyor. Milletin başka işi gücü yok, adamı inandırmak için kesin bildiği konuyla ilgili bile yasa yönetmelik arayıp ekleyecek.
Çok kanıt isteyen ÖTV genel tebliğini açar okur.
Verilen cevaba inanmayabilirsiniz o herkesin kendi sorunu. Ancak adamın cevabı için yok bunlar söylenti, uydurma diyeceksen burada bilgi aramayacaksın.

Üst Alt