Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

@forestem
Subaru istanbul u aradim araci almak icin. Hah ha kacirmisim. Bana satildi dediler. Vay anasini be ...

Ilk intisap tan kasit ilk intisaptir. Orada kisiden falan diil aractan bahsediliyor. Aracin ilk intisabi demek aracin ilk trafige cikisidir. Araci alan kisinin ilk intisabi denmiyor. Aracin ilk intisabi deniyor.

Serengeti70
İktisap edinim demektir, aracın o kişi üzerine tescili ile başlar, sıfır ya da ikinci el ayrımı yoktur. ÖTV muafiyeti hakkı kullanılmış ise iktisap tarihi o gün itibariyle başlar.
Bu, kesin ve nettir, sizin inanmamanız bir şey değiştirmez de burada yazdıklarınızı görüp ciddiye alanlar olur.
Siz öyle yapın, her sene ÖTV muafiyeti ile alın alın satın.
Bu saçma iddialara son cevabım. O da insanlar görüp de yanlış bilgi sahibi olmasınlar diye.

kenai

Paylaştığınız videodaki favori 2 araç zaten segment lideri. Ancak 3008 daha basık ve daha sportif olması sebebiyle yol tutuşunda Tuscon'a göre 1 adım öndedir. Buna karşı Tuscon'da daha fazla donanım vardır ve daha konforludur. Zaten genelde herkes 3008 ve Tuscon arasında kalır :)

Ancak 7 yıl garanti bu dönemde bulunmaz olduğundan bana göre Tuscon öndedir.

Forester fln önermiş arkadaşlar... Girmeyin... 2.0 benzinli motor ne sizi ekonomik olarak tatmin eder ne de satabilirsiniz. ÖTV'den kazanacağım diye kabusa cevirmeyin araç meceranızı...

StratoS
Bende de 2014 model 3008 var, öncelikle onu belirteyim. Aralık başında 5 yıllık süre doluyor. Bende ufak tefek bakınıyorum araçlara ama
İlle de değiştireceğim diye bir durumum yok bu arada. Geçenlerde Tucson u deneme imkanım olmuştu, konfor olarak hoşuma gitti
ama kendini güvende hissetme ve yol tutuş olarak 3008 daha güvenilir geliyor bana. Peugeot nun yol tutuşunu basık ve sportif olmasıyla
açıklamışsınız ama durum bence tam olarak öyle değil. Mühendislik burada çok önemli. 3008 in süspansiyon yapısı da çok güçlüdür, belki biraz kasisleri hissedersiniz ama orta ve yüksek hızda manevra kabiliyeti çok iyidir. İki defa bu videodakine benzer durum başıma geldi, biri şehir çıkışı bir noktada yaklaşık 80 km ile diğeri şehirlerarası arası 150 - 160 km hızlarda oldu. İkisinde de arabaya güvendiğim için zorlu manevralar yaparak kurtardım. Bu pozisyonlarda belki başka bir araç kullanıyor olsaydım kaza yapmam içten bile değildi. Ya da o güven hissi olmadığı için o yolda o şekilde gitmezdim.

kenai

Elbette araçlar öyle 1 tümce ile anlatılmaz. Yukarıda söylemeye çalıştığım bir husus daha vardı: Konfor. Konfor sadece koltuk konforu değildir, süspansiyonlardır. Yani yol konforudur. Tusconda bu daha fazladır ki zaten 80 km hız gördüğünüz gibi araç yoldan çıkar. Ama 3008 de 80 km ile giderken bile ödün vermiyor...

Daha önce bahsettiğim gibi, sürüş talepleri kişiden kişiye göre değişir. SUV alan birisi çok sert spor süspansiyon iyi yol tutuş aramayabilir. Zaten aracın SUV yapısı gereği yol tutuş otomatik olarak düşüktür. Daha konfor isteyebilirsiniz.

Ama kimisi sizin gibi SUV de olsa sert olsun, basayım gideyim diyebilir. Saygı duyarım her zaman...

Çok büyük bir hata yapıyorsunuz. Ben o km77 sitesini biliyordum ve oradan cok video seyrettim. Video daki Tucson (stratos niye bu arada Tucson a boyna Tuscon Tuscon diye yaxiyorsun?) 4x2 .
Tucson un 4x4 unun videosunu km77 de bulamadım. 4x4 Tucson, oradaki pejoya 4 basar. Arkadaşlar, 4x4 bir aracin yol tutusu 4x2 aracin yol tutusundan (internet sitesinden hatırladığım kadariyla) yagmurlu (islak) ve karli zeminlerde 1.6 ve 2.5 kat daha iyidir. 4x4 cok büyük bir avantaj ve guvenlik undurudur. Şaka diil bu is!

@Ufukalp
daha önce yönetmeliği bulup yapıştırdım buraya. senin gibi işkembeden sallamıyorum. balgeli kanıtlı konuşuoyrum.
daha önce gönderdim bir daha gönderiyorum.
31 Ocak 2018 ÇARŞAMBA

Resmî Gazete

Sayı : 30318

YÖNETMELİK

Adalet ve İçişleri Bakanlıklarından:

ARAÇLARIN SATIŞ, DEVİR VE TESCİL HİZMETLERİNİN

YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK

Engellilere ait araçların tescili

MADDE 16
(4) Araçların engelliler tarafından yurt içinden ilk iktisabında;

a) Özel tertibatlı araçların, engelliler tarafından bizzat kullanılmak amacıyla özel tüketim vergisinden müstesna olarak yurt içinden ilk iktisabında, tescil kayıtlarına İlk iktisap tarihinden itibaren beş yıl geçmedikçe özel tüketim vergisi ödenmeden devri, satışı, hibesi, intifasının mülkiyeti muhafaza kaydıyla veya sair şekillerde sözleşme ile devri, tasarruf hakkının vekaletname ile devredilmesi, özel tertibatının kaldırılması veya değiştirilmesi yasaktır.” şeklinde şerh işlenir.

iktisap etmek — elde etmek, edinmek, kazanmak

iktisap etmek — elde etmek, edinmek, kazanmak

.

(5) Daha önce tescili yapılmış olan araçların, engellilik derecesi %90’ın altında olması halinde özel tertibat yapılmak şartıyla; engellilik derecesi %90 ve üzerinde olması halinde ise özel tertibat yapılmaksızın engelliler adına tescili yapılabilir.

Bu maddelerden anlaşılan sudur;
Aracin ilk iktisab tarihinden itibaren 5 yıl içinde otv yi ödemeden satamazsin deniyor. Yani 3 yaşında bir arac alirsan 2 yil sonra otv siz satabilirsin anlamina geliyor bu. Ama yenisini almak icin yine 5 yil bekliceksin.

artı ben her sene ötv siz alabilirsin demiyorum.
şu konuları netleştirelim. ister sıfır olsun ister ikinci el olsun bir kere engelli bir araç aldın mı, ikinci bir ötv muafiyetli engelli aracı 5 sene sonra alablirisin. bunda herkes hem fikir ancak iş 2.el engelli araç alınca değişiyor. 3 yaşında 2.el engelli araç alırsan bunu 2 sene sonra ötv ödemeden normal bir araç gibi satabilirsin ama dikkat tam bu anda yeni ötv muafiyetli araç alamazsın. niye çünkü 2 sene önce 3 yaşında engelli bir araç aldın çünkü. bunun bir artısı yeni araç alamıyorsun ama diyelim paraya sıkıştın 2.el aldığın aracın da 5 yılı dolmuş, e o zaman o aracı normalmişl gibi satabilirsin işte. bir tek bu avantajı var. ama dediğim gibi yeni ötv muafiyetli araç alamazsın. onun için 5 yılı doldurcaksın

Merhaba Arkadaşlar.
Nissan Xtrail Platinum araç bakıyorum. Görüş ve önerilerinizi öğrenebilirmiyim.
Bulunduğum ilde 2018 model Platinum donanım (5Koltuk) için 172.000 fiyat aldım.
İstanbul Yüzbaşıoğlu otoda YENİ X-TRAIL 1.6 dCi Dizel X-TRONIC (A/T) Platinum (7 Koltuk - Bej Döşeme) 60% 158.000 TL fiayt verdiler. Araçlar beyaz ve deri koltuk. yalnız bunda Bose ses sistemi yokmuş. 5 - 7 koltuk fiyat farkı varmı yada bir ses sistemi 14 bin etkilermi. Daha önce honda jazz ve toyota yaris CVT şanzıman kullandım. Xtrailde CVT den hantal olarak bahsediliyor. Fikir alışverişi olsun. Fikirlerinizi yazın lütfen. Aslında aklımda SuperB var eşim SUV istiyor.
Gelecek 5 yıl sonrasını düşünürsek Superb mi Xtrailmi değerini korur.

@toprak_55

Aynı dert sizde de var. bizimkiler de (hanım + kız) suv istiyor ben ise suv sevmiyor. onları emniyet yönünden ikna etmeye çalışıyorum. suv ların ağırlık merkezlerinin daha yukarda olduğu için devrilme/takla atma ihtimallerinin daha fazla olduğunu teknik olarak anlatıyorum ki gerçekler de öyle zaten.

aracı nerede kullancaksınız? bulunduğunuz şehir çok mu dağlık, bozuk yollu ve toprak yollu mu, kışın kayağa yazın ormana çiftliğe tarlaya tapana mı gidiyorsunuz? öyleyse altı yüksek suv alın. % 80 90 şehir içinde mi kullanıyorsunuz, uzun yol çok mu yapıyorsunuz? o zaman superb alın. daha bu hafta Ankara dan Aksaray'a gittik Şereflikoçhisar tarlalalarında da araç sürdük. giderken superb le dönerken Qasqai la döndük.

superb uzun yolda qashqai a 2 basar. rahatlık konfor ve sessizlik yol tutuşta verdiği güven. superb le stabilize yozlu topraklı yolda da gittik. tozlu topraklı yolda da idare etti. qasqai tozda torpakta daha iyiydi ama uzun yolda çekilecek bi araç diil. bu mu dedim qasqai? arkada oturuyordum rüzgar sesi beynimi kafamı patlattı. o kadar söyliim. uzun yol çok gitcekseniz qashqai qlmqyın. başkaları şunu der bunu der ben anlamam. suoperb nerde qashqai nerde dedim uzun yolda. bu kadar basit.

ha nissan x trail i bilmiyom uzun yol performansını. bilenler anlatsın qasqai gibiyse beş para etmez ama kalite olarak bi üst segment sanırım iyi, olabilir bilmiyorum.

5 kişilik bir aileyiz. Şehiriçi kullanıcısıyız herkez gibi senede 1-2 uzun yol yapıyoruz.

D segmenti bir aracı kadınlar çok kullanmak istemiyor, bu nedenle C segmenti SUV bir araca yöneliyorlar. Bizde Mazdanın CX-5 modeli var. aracı eşim kullanıyor. Şehir dışı yolculuklarda D segmenti bir araç kadar olmasa bile C segmenti araçlar kadar konforlu bir yolculuk sunuyor. Araç yüksek olduğu için ilave güvenlik ekipmanları ile geliyor. Her iki gövde tipininde kendisine göre avantaj ve dez avantajları var. Oturuş pozisyonu olarak SUV araca alışan birisinin sedan bir araca tekrar dönüş yapacağını sanmıyorum.

şehirde büyük araça binmek bence gereksiz evden işe işten eve haftada bir iki gezinti için büyük araba alıp o arabanın kahrını çekmek yani onun yerine kullanışlı konforlu bir araba daha iyidir büyük araba alınca büyümüyorsun yine aynı insansın yani

Şimdi bazı yanlışları düzeltelim ,kendim Ford un suv aracı kuga kullanıyorum, evet yerden yüksek doğru ama onunda ayrı bir hissiyatı var, şehir içi trafikte yukarda olması güven ve karizma açısından tartışılmaz, diğer konu suv almalımıyım imkan varsa kesinlikle, ayrıca yukarıda bir arkadaş suberp ile kıyaslama yapmış böylesi bir şey mümkün değildir örnekleme olarak tavuk eti ile sığır eti yemeği aynı değildir. Ben 5 yıldır suv kullanıyorum öncelikle aracınızı tanımanız lazım kendim tertibat ile kullanıyorum devrilmeyi önleyici sistem var, peki nedir bu ,virajlarda tekerlere uygulanan torku ayarlıyor ve devrilmeyi önlüyor,ee geriye ne kalıyor biraz dikkat kusura bakmayın onuda ihmal etmeyiverin artık. Bir diğer konu yüksek araç çabuk devrilir asla araç öyle bahsi geçen devrilme gibi bir olayı yoktur tamamıyla efsaneden ibaret,ayrıca tork konvertörlü araçlar genelde suvlarda vardır motor şanzıman ilişkisi ayrı bir şey ,yani araç sizin kullanımızı öğrenip( devirle alakalı) ona göre tepkime veriyor, inanmayan arkadaşlar bahsettiğim özelliği varsa denesinler belli bir süre sakin kullanıp atıyorum 1 ay zaman içinde sonra sert kullanıma geçin aracın tepkileri gecikmeli olur gibisinden
Bir diğer en önemli konu kış şartları suv aldık peki ne olması lazım( yine bizler için 4x4) peki neden çünkü , size temin ederim şahsım 5 yıl boyunca ne yolda kaldım nede zincir vurdum( özellikle bedensel engelliler için vaz geçilmez) gibi bildiklerim ve tecrübelerim var benim. Haa dersinizki bu kadar memnunsunuz neden satıyorsunuz, hem vallahi hem billahi nakit ihtiyacı doğdu sırf o yüzden.
Uzun lafın kısası, suv araçlar her hali ile bizler için üretilmiş desek yeridir.
Tüm bunlara rağmen Allah gecinden versin bir kaza anında yine 1-0 daha güvendesiniz arkadan çarpma gibi olaylarda Allah can kaybı vermesin inşallah maddi hasar otomobil için haddinden fazla oluyor
Hepinize saygılar sunarım

Serengeti70
Uzun yolda güçlü bir suv çoğu d sınıfı araçlardan daha konforludur. Biz burada sadece sınırdaki araçlardan bahsediyoruz. Ayrıca Nissan QQ de
konfor olarak oldukça vasat bir araç. 4x4 lerin her daim dört çeker olanları zor bulunuyor, hyundai için durum nedir onu da bilmiyorum. Ayrıca 4x4 de olsa bu geyik testinde Peugeot yu yakalayabileceğini düşünmüyorum. Moskova’da kışın oldukça karlı bir zamanda bir hafta Range Rover ile dolaştım 8 silindirli 4000cc motor, o zaman gerçek suv un keyfine varmıştım. Aslında uzun yolda biraz kaliteli suv araçlar çok daha rahat ettirir.

Hangi ildesiniz? Hangi bayi verdi o fiyati. Ben de Xtrail bakiyorum

Opel grsndland x in de ileri güvenlik donanimli , 1.2vpuretech 130 beygir turbolu 230 nm torklu motorlu eat 8 otomTik şanzumanli on arka koltuk isitma cam tavan otomatik acilir bagaj kapagi gibi birçok konfor özellikli aracinin fiyati 240 civarı gibi iyi bir fiyat gözüküyor. Buna ne diyrsunuz? Bu da çok iyi bir seçenek diil mi, hatta 4x2 ler içinde büyük bagajlı olan en iyi seçenek gibi duruyor, oyle diil mi?

Arkadaslar eylul ayinda aldigim 1 senelik raporla araba almak istedigimde bir zamani varmi ? Yani 7. Ayda araba alabilirmiyim..bir arkadasim ilk 6 ay icinde alman lazim demisti..raporun bitmesine 6 aydan az olmamali dio..

Ben YDO nın kesin olarak 300 ün üstünde olacak diyorum bunuda üfe yıllık ortalamasın şu anda 30.42 olmasına dayandırıyorum. Geriye 2 ay kaldı.Zor ama baz ayların etkisiyle 25 e düşse bile 310 civarında olacaktır sTrados herzaman söylüyorum sizin araştırmanıza emeğinize saygı duyuyorum ama dalga geçer gibi 1 kişi 300 üzeri dedi onuda nasıl tahmin etiğini sorduk demek tam anlamıyla küstahlık ben her zaman resmi verilere dayanarak bu tahmini yaptım sizin yaptığınız tahminlerin kaynağı bile yok.Anladığım kadarıyla ekonomi bilginiz de herhangi esnafın bilgisi dahilinde hala devletin tüfe gibi üfe yide rahatça düşüreceğini sanıyorsunuz devlet bunu istemez çünkü gelirlerini tamamına yakını bu orana göre zamlanıyor.Bundan sonra dalga geçerken kendinizin ne kadar olduğunu dikkate alın.

Opele gittik exellence modelin benzinlisi yokmuş e nesi varmış dizeli varmış. Dizelin de sanzimani eat6 imis. Yani pejo grubunun eski sanzimani. Eat 8 i yokmu dedik, yok dedi. Kalkiyo bi de bana satıcı orada salliyo. Dedim ki niye psa grubu kendi pejosuna citroenine eat8 takiyo da Opel e gelince mi eat6 eski şanzımanı şanzıman takıyor dedim kalktı bana Bu opelin ürettiği özel sanziman dedi.
O opelin urettigi özel sanziman degil Peugeot nun Japon aykim firması ile beraber yaptığı şanzıman dedim kapattı çenesini satışçıların var ya hepsi yalancı Neyse Opel maceramız de böylelikle bitti

Yine geldik yol ayrimina
Hyundai tucson 4x4 elit paket mi
Aircross shine paket mi

Aircross un artilari
Acilir otomatik bagaj kapak
Eat 8 sanzuman
Aktif fren serit takip gibi guvenlikler
Cok iyi amortisor ve konfor
Arkada 3 ayri ileri geri koltuk
Hiz sinirlama var

Tucson un artilari
4x4 olmasi
6 yil gibi uzun garanti
Sanki daha sağlam gibi marka degeri olarak (ama citroen e de kötü diyemeyiz)

Defne1234
Evet arkadaşınız doğru söylemiş. Süreli raporlarda ÖTV muafiyeti rapor bitiş tarihine 6 kalana kadardır. 1 yıllık rapor ile ilk 6 ayda almalısınız.

Al artik Serengeti[emoji16]

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Eyv kardesim..3008 en uygn nerde bulursak alicaz ozaman..yil sonu avantajimiz olurmu olmazmi bilemiorm ama cok fazla beklememek lazm onu anladm..

Defne1234

Adana da 3008 gt line donanıma 160 bin fiyat aldım.155 binden başlayı 157 ve 160 olunca vazgeçtim uyarsa görüşün.

Cok iyi fiyat. Nasıl oluyor ana anlayamiyorum. 247,700 luk sınır fiyat için karşılık gelen engelli ödemesi 155 bini geçemez. Nasıl oluyor?

Eğer dizel gt line 3008 bulabiliyorsanız hiç kaçırmayın derim. Çok km yapılmıyorsa benzinli yüksek kapasiteli olan da değerlendirilebilir. Ben yıllk 23- 25 bin km yaptığım için mutlaka dizel düşünüyorum.

Adana Öztek Fransa dan geleceği için net fiyat vermiyor ama ÖTV indirimli veriyor 5008 inde Alure donanınlısını 155 e veriyor.Bende 5 bin fark için vazgeçtim bir şeyler yaparız dedi ama sanırım aksesuar ekleyecek.Ek fatura kesmeden araç bedeli olarak 160 kesebilirsen alırım diyecektim.Hanım benim zaten beğendiğim Ecilipse cross u beğenince kaparo yı verdim.Salı günü param gelecek alacağım.

Gecen hafta kayseri bayindenn140 bin fiyt aldm prime edition icin..yetkili arkadas bazenn mudurler ariyor soruyor raporla almak isteyip bekleyen varsa haber ver diye demisti..allure modelini 247 bin barajina sokup veriyorlarmis..numarami aldi bakalim..prime edition modelinde kablosuz sarj ve sunroof var benm beklentim icinde zaten..ama tek skntim koltuk isitma olmamasi..bakalm bekliyoruz

cabbar0201
Eclipse crosu ben de beğenmiştim aslinda. Hangi donanım için ne fiyat aldınız?

AOP5LB.jpg

Son düzenleme:
Ne saçma bir soru bu ya? Bütün forum bu konuyu konusuyor zaten.

Serengeti70

İntense plus 150 dediler ama araya firma sahibinin kivresi girince 142.850 tamam dedik.

Tekbaş ta Ecilipse cross 2018 siyah intense 4x2 kalmış ellerinde128 diyorlar.2019 una 142 dediler.Benim anlaştığım intese plus ın 2019 u ve instyle donanım limite girmiyor.

Üst Alt