Çok büyük bir hata yapıyorsunuz. Ben o km77 sitesini biliyordum ve oradan cok video seyrettim. Video daki Tucson (stratos niye bu arada Tucson a boyna Tuscon Tuscon diye yaxiyorsun?) 4x2 .
Tucson un 4x4 unun videosunu km77 de bulamadım. 4x4 Tucson, oradaki pejoya 4 basar. Arkadaşlar, 4x4 bir aracin yol tutusu 4x2 aracin yol tutusundan (internet sitesinden hatırladığım kadariyla) yagmurlu (islak) ve karli zeminlerde 1.6 ve 2.5 kat daha iyidir. 4x4 cok büyük bir avantaj ve guvenlik undurudur. Şaka diil bu is!
@
Ufukalp
daha önce yönetmeliği bulup yapıştırdım buraya. senin gibi işkembeden sallamıyorum. balgeli kanıtlı konuşuoyrum.
daha önce gönderdim bir daha gönderiyorum.
31 Ocak 2018 ÇARŞAMBA
Resmî Gazete
Sayı : 30318
YÖNETMELİK
Adalet ve İçişleri Bakanlıklarından:
ARAÇLARIN SATIŞ, DEVİR VE TESCİL HİZMETLERİNİN
YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK
Engellilere ait araçların tescili
MADDE 16
(4) Araçların engelliler tarafından yurt içinden ilk iktisabında;
a) Özel tertibatlı araçların, engelliler tarafından bizzat kullanılmak amacıyla özel tüketim vergisinden müstesna olarak yurt içinden ilk iktisabında, tescil kayıtlarına İlk iktisap tarihinden itibaren beş yıl geçmedikçe özel tüketim vergisi ödenmeden devri, satışı, hibesi, intifasının mülkiyeti muhafaza kaydıyla veya sair şekillerde sözleşme ile devri, tasarruf hakkının vekaletname ile devredilmesi, özel tertibatının kaldırılması veya değiştirilmesi yasaktır.â⬠şeklinde şerh işlenir.
iktisap etmek ââ¬â elde etmek, edinmek, kazanmak
iktisap etmek ââ¬â elde etmek, edinmek, kazanmak
.
(5) Daha önce tescili yapılmış olan araçların, engellilik derecesi %90ââ¬â¢ın altında olması halinde özel tertibat yapılmak şartıyla; engellilik derecesi %90 ve üzerinde olması halinde ise özel tertibat yapılmaksızın engelliler adına tescili yapılabilir.
Bu maddelerden anlaşılan sudur;
Aracin ilk iktisab tarihinden itibaren 5 yıl içinde otv yi ödemeden satamazsin deniyor. Yani 3 yaşında bir arac alirsan 2 yil sonra otv siz satabilirsin anlamina geliyor bu. Ama yenisini almak icin yine 5 yil bekliceksin.
artı ben her sene ötv siz alabilirsin demiyorum.
şu konuları netleştirelim. ister sıfır olsun ister ikinci el olsun bir kere engelli bir araç aldın mı, ikinci bir ötv muafiyetli engelli aracı 5 sene sonra alablirisin. bunda herkes hem fikir ancak iş 2.el engelli araç alınca değişiyor. 3 yaşında 2.el engelli araç alırsan bunu 2 sene sonra ötv ödemeden normal bir araç gibi satabilirsin ama dikkat tam bu anda yeni ötv muafiyetli araç alamazsın. niye çünkü 2 sene önce 3 yaşında engelli bir araç aldın çünkü. bunun bir artısı yeni araç alamıyorsun ama diyelim paraya sıkıştın 2.el aldığın aracın da 5 yılı dolmuş, e o zaman o aracı normalmişl gibi satabilirsin işte. bir tek bu avantajı var. ama dediğim gibi yeni ötv muafiyetli araç alamazsın. onun için 5 yılı doldurcaksın