Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

Tuscon almayı düşünüyordum ama bu nline baya güzel olmuş

Serengeti70
admine şikayet ediliyor, şikayet eden ile edilen tartılıyor hangisi daha çok tutuluyorsa, ya şikayet görmezden geliniyor ya da modlar tarafından takibe alınıp 3. hatanızda şutlanıyorsunuz...Burada demokrasi böyle işliyor:cool:

egemmm

Intense Plus ve Instyle full donanımları malesef limit üstü. Limit altı Engelli arkadaşlara en uygun donanımı Intense Cam tavanlı.

201.000 TL fiyat etiketi var. Donanım olarak yeterli donanımları var. Benim gördüğüm tek eksiği 1.5 Benzinli motoru. 4x2 de olsa, şehir içinde 7-8 lt nin altında inemez... Birde servis ve yedek parçasının Türkiye çağında Nissan&Ford ve Hyundai gibi markalara göre az oluşu...

Ama şu bir gerçek ki uygun fiyatı sebebiyle Qashqai alacağıma, direk Eclips alır, geçerdim...

Ufukalp

Abim, öncelikle duyarlı yazın ve benimle ilgili düşüncelerin için teşekkürler, iyi ki varsın. Burada karşılıksız olarak derdi bilgi paylaşımı olarak gördüğüm yegane insanlardan birisisin. Uzmanlığına ve görüşlerine değer verdiğimi de zaten biliyorsun.

He he, demek elbette dediğin gibi en güzel çözüm. Ama bazen yapamıyorsun abi. Birisi çıkıyor, sanki ciddi emek harcamış gibi, 5-10-25. mesajında sana hakaret etmeye başlıyor. Sanki ticari bir kaygımız varmışta buradan para kazanıp iş yapıyormuşuz gibi aşağılanıyoruz... Yani sözün özü, bazen insan he he diyip, sakin kalamıyor...

Bu arada senin gönlün zengin. Ben eminim sende bir gün istediğin arabaya bineceksin. Bunu kalpten diliyorum...

Ceranimo

Hyundai'nin Türkiye'de araç üretmesi sebebiyle servis ve yedek parçası da rakiplerine göre aynı veya daha fazladır. Arabasına 7 yıl garanti veren bir markadır. Kaldı ki engelliler olarak bizler için, vergi sebebiyle min. 5 yıl alınan aracı kullanmamız gerektiğinden, otomatik vites, cam tavan gibi her an arızalanabilecek şans unsuru yüksek parçalar için 7 yıl garanti çok önemlidir. Yedek parçası diğer markalarla eş değer olarak ne pahalı ne ucuzdur. Bakım fiyatlarını Web sitesinden yıllık güncel olarak ilan eden benim gördüğüm tek markadır diyebilirim. Yani siz 5 yıl boyunca ortalama (her yıl artış olabilir) bakımlara ne kadar para ödeyeceğinizi aracı almadan bilirsiniz.

Tucson, kült bir modeldir. Geçmişi vardır, 2. eli vardır. C segment + diye geçer. Yani boyutları C segment araçlara göre daha geniştir. Özellikle 500 lt üstü bagajı hem yükleme kapasitesi hem de pratik yükleme seçenekleri ile göz doldurur.

Segmentinde baz modelinde bile koltuk ısıtma veren, orta donanımından itibaren arka koltuk deri ve ısıtma seçeneklerini sunan tek modeldir. 4x4 Dizel otomatik seçeneğinin olması da önemlidir.

Eksik yönleri elbette vardır. Ama parasına göre sunduklarına bakarsanız kaliteli bir araç diyebilirsiniz.

selda*

Ben 1 yılı aşkın süredir Forumlarda yazıyorum. Sizinle aynı görüşte değilim. Elbette yönetimin yanlışları yok mu, var. Ama tutma, şutlanma hikayelerini ben görmedim. Daha çok olayda tüm tarafların yazıları silinip, uyarıldığını gördüm ve bunu eleştirdim. Yani ağırlığı geçtim, çok haklı/haksıza bakmayıp, direk silip geçiyorlar.

Ama önemli olan paylaşımdan uzak tartışma/hakaret içeren yazıların silinmesi ve yazanların uyarılması, en azından bunu gördüğümü söyleyebilirim.

Ufukalp StratoS birbirinize olan güzel temennilerinize çok sevindim ,inanın o ydo muydu neydi orada hafif bir sürtüşmenize çok üzülmüştüm ama diyordum bu güzel kalpli insanların ,bu ufak tartışma muhakkak akıllarındadır ve bi yol bulunacak ve enkısa zamanda tatlıya bağlanıcaktır . Şimdi gördüm ve işte budur ,güzel sözcükler ve kelimeler insanların ağızlarını dudaklarını nasılda güzel bir tebessüme götürüyor harika değilmi,tekrar tekrar çok sevindim.

bu arada Ufukalp'in he he de geç cümlesini tam ben sana yazıcaktım bi yandanda kendimi senin yerine koymaya çalıştım belki bende olsam cevap verirdim diye ama boşver he de geç.
bişey daha söyliyecem StratoS bu mitsubişhiler (mitsubişiyi çok komik yazmışım :) ) ben aracımı alırken, suv olanları kastediyorum sanki tüm modelleri bizim alacağımız banttaydı benmi yanlış hatırlıyorum acaba yoksa onlarada çok zammı geldi ?

Mehmetyilmaz

Abi iyi dileklerin için ben teşekkür ederim.

Evet, tüm araçlarda ciddi zamlar var 6 aydır. Döviz kurları ile oranlasak bu kadar artış yok. Ama elbette vergilerinde fiyat artışlarını katlaması da bunda en büyük sebep. Ama şu bir gerçek ki Otomotiv firmalarının bu kriz ortamında evet satışları düştü ama bana göre karları da arttı. Yani önceden sürümden kazanma odaklı satış yaparken şimdi az ama karlı satış yapalım derdine düştüler. Buda örnek veriyorum %40 artması mantıklı olan fiyatları %50 arttırdı 2-3 yıldır bana göre...

Üzüldüğüm nokta, bu yaşadığımız kriz, şuan sektörde konuşulan elektrik çağını ve otonom çağını bizler yani Türkiye için bir hayli geçiktirecek. Yani biz otonom araçlara Avrupa ülkelerinden çok daha geç sahip olabileceğiz, belki de vergilerden dolayı hiç olamayacağız...

Mehmetyilmaz
Siz çok duyarlı ve güzel gönüllü bir insansınız, çok teşekkür ediyorum.
He he de geç dedim ama bir çok yerde ben de başaramıyorum bunu. Aslında demek lazım, değmeyeceğinin farkında olmalıyız.

Nline i Hyundai ankara Ata bayisine sordum haberleri bile yok yada var ama konu hakkında konuşmak istemediler yani bilmiyoruz deyip kesip attılar.

asx gelmiş takıp eden varsa

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ugir

Abi ASX B segmenti, yani nispeten iç hacmi küçük bir araç.

StratoS

Demek beni şikayet ettiniz çok korktum. Ben sizi şikayet etmeyeceğim çocukluğunuza veriyorum. Hakaret diyorsunuz anlamaktan aciz diyerek hakaret ediyorsunuz. Olsun yine şikayet etmeyeceğim. Ayrıca isim değil nick isminiz olsada umrumda değil ismimi yazamıyorsun o zaman acizsin maşallah zeka küpüsünüz herkesin zekasını küçük bir ipucuyla kategorize edebiliyorsunz. Ben çok uzun süredir buradayım sadece sizin gibi sinir bozucu şekilde yazan biri olmadığı için yazmıyordum. Aşağılamak için kopyala yapıştır demişsiniz. Ona da öyle demezler devletin resmi rakamlarından alıntı denir.Zaten ydo da 12 aylık ortalamasından oluşuyor.

10 aylık ortalama 30.52 bu ortalama sürerse olacak rakam belli ama ben analitik düşünerek trendi gözönüne alarak 25 olsa bile 300 ün üstünde olur dedim sizde buna 300 ün üstünde diyene sorduk şeklinde komisyonun cevap beklediğini yazmışsınız bu rakamlardan analiz yapmaya bilgimde tecrübemde yeterli. Ama ben sizin bu konuda cehaletinizi anladığım için ilkokul çocuğuna anlatır gibi anlattım ama aklınız bir türlü almadı.Aslında size cevap vermemem lazım anladığım kadarıyla küstahlık sandığım şey aşağılık duygunuzun tezahürüymüş. Size karışmamak lazım burda oynayın komplekslerinizi tatmin edin.

Bir Cv yazmışsınız gördüğüm kadarıyla hiç birinde kendiniz gibi olgunlaşamamışsınız. Sizin 10 yıl dediğinizden çok daha fazla Mali anaiz ve finans analiz uzmanı olarak çalıştım.İlgi alanım olduğu için borsada dealerlık brokerlık yaptım.Borsayla ve foreks piyasında işlem yaptım.Ailece emlak inşaat işleriyle uğraştım.Yeter bu kadar.Bundan sonra sizin seviyenize inmeyeceğim ama sayenizde tavsiyellerinizin tersini yaparak bir araç beğendim.

Artık eskisi gibi fırsat bulduğumda okuyacağım bravo adama emek veriyor mesai harcıyor diyeceğim.

Eclipse cross da harika baktim simdide..fiyatta gayett makul.. bakan inceleyen varmi ?

Engelli indirimli 168.000 TL. Nissan Xtrail platinum 5 koltuklu beyaz koltuklar deri taba renk. 2018 model alma arifesindeyim. 5 yıl sonrasını düşündüğünüzde araç 5 değil 7 yaşında olacak ne dersiniz. 2019 bayilerde yok. Yeni kasa 2021 de çıkacakmış. Değerini koruması anlamında Fikirlerinizi rica ediyorum.

Eğer araç boyutları sizin için önemli değil ise bir daha düşünün derim.,
Şimdi bu aracı bayii getirmiş ama 2 yıldır satamamış.Takip etmediğim için bilemiyorum ama şahsi görüşüm şu olur; bu aracın piyasası yok.
Ve siz satarken zaten 2-0 geriden başlamış olacaksınız.O paralara çıktıktan sonra alternatifiniz yok değil.

5-5 ve 13 yaşlarında 3 çocuk babasıyım. Aslında şuan corolla kullanıyorum ve yetiyor. Eşim suv istiyor diye bu araca yöneldik ama şunuda takip ediyorum birçok markada 2018 modeller duruyor yani bu durum Nissan a özgü değil.

cabbar0101

Arkadaşlarımı dinleyerek o sihirli sözcükleri söylüyorum:

Yav he, he...

Tüm kötü sözler sizin olsun. Kalbinizde ne kötülük varsa, onu yaşayın.

Gerçekten iyiymiş, sevdim bu "sihirli sözcükleri" :)

Defne1234

Bir önceki sayfada düşüncelerimi yazmıştım. Geldiğinde aracı test etme şansım da olmuştu. Neyi bilmek istersiniz?

toprak_55

Engelli indirimi yani ÖTV'siz rakam ile 168.000 TL araç olmaz. En fazla 155.000 TL olur. 13.000 TL fazla parayı neye veriyorsunuz?

Bakın sayfalarca yazdım. Bazı bayiler ÖTV'siz tutar üzerine "hizmet bedeli" adı altında paralar alıyorlar. Vermeyin, para kaptırmayın...

3 çocuk için büyük SUV alacaksanız, 7 koltuk ve donanım takıntınız yoksa D segmentine bakmanız anlamsız kalıyor. (D segmentinde araçlar konfor anlamında daha fazla donanımlı olurlar.) Elbette boyutsal olarak D segment araçlar sadece bagaj olarak değil iç hacimsel olarakta büyük. Ama arka koltuklarda 1 karış fazla diz mesafesi için bu kadar paraya neden çıktığınızı anlamadım?

C SUV bakın, eğer yıl sonunu beklerim derseniz, yeni limitle 5008 ve Kodiaq daha alınabilir hale gelecektir. X-Trail şuan için sundukları anlamında 5008 ve Kodiaq'ın gerisinde bir araçtır.

tek cocuk için peki ne onerıyorsun

ugir

:) Abi çocuk olduğunda direk zaten büyük bagaj gerekiyor. Bebek arabası, çantalar fln.

Tek çocukta, Birde bebek koltuğu koyuyorsun. Ki arkada bir koltuğun sınırlarını çok aşıyor. Bu noktada B segment sedan ya da C segment Sedan/SUV/HB araçlar yeterli olur. Ama bu iş sadece çocukta değil. Çocuğun bakıcısı olabilir, anne ve baban da olabilir.

2 çocukta zaten direk 7 kişilik araç öneriyorum. Ama bir çocuk büyüdüyse yani bebek koltuğu kullanmıyorsa, 5 kişilik C SUV ve Sedan ve D Sedan araçta yeterli olur. Ama 2 çocuk içinde bebek koltuğu kullanıyorsan direk 7 kişilik D segment SUV öneriyorum özeriyorum özellikle bagajı için.

3 ve daha fazalsında direk 8+1 araç öneriyorum.

Ama böyle önerdiğime bakma. Gerçeklerde var. Biz çocukken babamda Murat 131 vardı. Her yere tepe tepe de giderdik...

Yani çocuğun var küçük araba olmaz diye bir şey yok. Ama baba ve şoför olarak çok zorlanırsın bu bir gerçek.

clio var bende valla sıgamadık bayramda.hedef büyük araç bakalım
aralıkta doluyor sure bir araç bakacagız artık

@Onrfidan16

Zorlu bir süreç en azından çıkabilmek için satmak ve yenisini almak gerekiyor. Daha hiç başlamadıysanız önce kısıtlının ihtiyaçlarnı karşılamadığı yada artık çok masraf çıkarttığı şeklinde mahkemeye başvuruyorsunuz. Eğer aparat varsa mmo eksper gönderiyor. Yoksa yine mahkemeyle çalışan eksper araca değer biçiyor. Satış kararı çıkarsa 15 gün sonra satış yapabiliyorsun. Satış açık arttırma usulü oluyor 3 alıcı gibi giderseniz. Asgari değerinin 50 tl fazlasına satarsınız % 5 satış masrafları mahkemeye %5.69 vergi dairesine ödersiniz. Araba bedeli dahil tüm ödemeler bizde nakit oldu. Vergi makbuzu ve alıcının nüfüs cüzdanı fotokopisi ile mahkeme kalemine giderseniz. Satış memuru tescili yapıp notere gitmenizi söyler.Satış bedeli mahkemenin de açtığı kısıtlı hesabına yatırılır .Satış yapmayacaksanız süreç tamamlanır. Tabiiki tüm bunlar mahkeme satış kararı verdiyse olur satışa olumsuz karar çıktıysa ya defalarca başvurulur yada üst asliye hukuk mahkemesine itiraz edilir

@Defne1234

Ben baktım inceledim.Mart başında da incelemiştim.2019 ları çıkmış.Etraflıca değerlendirerek 3008 gt line donanıma 160bin tl vermekten vazgeçtim.Ben Volvocuyum sonrasında volvoya gittim inanın ki çok almak istediğim xc40 tan vazgeçtim. Ocakta limit artışı ve kampanya desteğiyle alabileceğimi düşündüğüm rav4 den vazgeçip bu araçta karar kıldım.

cabbar0101

Volvodan bike vazgectiyseniz duusnmek lazim..ama arka tarafini pek begenmedim..birde 5 sene sonra satarken sknti yasamak kafami karistiriyor..

Clio coşmuş.Bu rakamların içerisine filo araçları dahil mi acaba.

kenai

bakın sadece inip binme kolaylığı için Allah korusun çocujlatınızın güvenliğini riske atıyorsunuz. daha evvel formüllerle anlatmaya çalıştım, keşke buraya şekil ekleyebilsem de görsel olarak anlatabilsem. birisi video paylaştı ya 1 ya 2 sayfa önce, doblo tarzı aracın önüne köpek çıktı adamcağız direksiyonu kırdı araç yan yattı hatırlıyor musunuz? şimdi birşey söylicem herkes bana yüklenicek ama anlatmaya çalışacağım.

o aracın direksiyonu çevrildiği anda merkezkaç kuvvetiyle araç üzerine döndürme momenti kuvveti gelir, bu bir fizik kanunudur. fizik kanunları değiştirilemez.

Moment= F (kuvvet) x n (uzaklık)

uzaklık burda aracın Ağırlık merkezinin yere olan yüksekliğidir
şimdi basit anlatmaya çalışırsam;
şimdi 2 araç düşünün. birisi bildiğimiz doblo olsun ama öteki de doblonun aynı ağırlığında olsun ama sedan / hatchback gibi daha yere yakın bir araç olsun, içnde aynı şoför olsun. ikisi de aynı hızla gidiyor, iksinin de önüne aynı şekilde köpek çıkıyor, ikisin de şoförü aynı anda aynı şekilde direksiyonıu kırıyor. hayali bir deney yapıyoruz. yerden yüksek aracın ağırlık merkezinin yere uzaklığı 40 cm, yere yakın aracın ağırlık merkezinin yerden yüksekliği 20 cm olsun.

birinci yerden yüksek dobloya etkiyen aracı takla atmaya zorlayan döndürme Momenti

M(yüksek araç) = F x 40 cm

M=40 F

ikinci yere yakın araca eetkiyen ve onu takla atmaya zorlayan döndürmöe kuvveti momenti ise;

M (alçak araç) = F x 20 cm = 20 F

ne oldu ? basitçe, yerden yüksek araca etki eden yana devrilme momenti yere yakın araca etki eden takla atma kuvvetinin 2 katı oldu! yani daha tehlikeli.

peki iş bu kadar basit mi? Fizik kuralı bu kadar basit ama şimdi işin elektronik sistemler giriyoe.
araçlardakiyok ESPyok devrilme önleyivi sistem yok bilmemne ASR TP TCR falan filan birçok sensör var ve bu sistemler sensörle araç tekerlerinideki dönüyü, cayrolar araçların tilt edip etmediğini saniyede onlarca kez ölçerek elektronik olarak kontrol ediyorlar.

ve araçların devrilmesini önlemeye çalışıyorlar.bu elektronik sistemler yüksek araçta da var alçak araçta da var ama hiçbiri fizik kanunlarının önüne geçemez. yüksek aracın devrilme riski aynı koşulaar altında ne kadar önleyici sistem olursa olsun alçak araca göre fazladır.

onun için yüksek araçlarda virajları dönerken neden tedirginlik yaşıyorsunuz, uçacak gibioluyorsunuz,işte bu yüzden. daha önce de yazdım dilimde tüy bitti yine yazıyorum, formula 1 de niye araçlar jilet gibi yeri kazıyazak şekilde yere yakın? çünkü çok yüksek hızlarda gidiyorlar, yüksek hızlarda viraj dönüyorlar o yüzden devrilmemeleri için takla atmamaları için ağırlık merkezleri yere yakın olmak zorunda. onun için 1 cm düşürmek için ağırlık merkezini 40 takla atıyorlar demedim mi?

niye anlamak istemiyorsunuz yaw? sinirleniyorum.
diceksiniz ki biz formula 1 ci değiliz. eee ama ben de o zaman o videodaki köpek örneğni veriyorum. bu ülkede her an önünüze köpek kedi inek dana ayı iki ayaklı ayı eşek vs vb çıkar.

yol tutuştan kasıt budur. araç ne kadar yere yakınsa yola o kadar iyi yapışır tutar. yüksek araçlarda dikkat etmeniz lazım.

birşey daha söylicem yaklaşık 80 km ve üzeri hızlarda önünüze o videodaki gibi köpek çıkarsa asla direksiyonu kırmayın. direksiyonu çok sıkı düz tutun freni kökleyin (bir de arkamnızda çok yakınınızda tabi büyük bir araç kamyon otobüs gibi gelmiyorsa) . arkanızda araç varsa frene de basamazsınız, köpeğin üstünden geçemeniz gerekecek , yapacak birşey yok naapılm yoksa takla atma ihtİMALİNİZ YÜKSEKTİR. bunlar ileri sürüş tekniklerinde anlatılır.

burda sinirleniyorum dediğim daha önce bana ukelalık eden bir kişyeydi yok efendim yüksek araclar devrilmezmiş nerden çıkartıyormuşum devrilir diye falan şimdi adını hatırlamıyorum ona diyorum. ben yüksek araç illa ki devrilir demiyorum. yüksek araca biniyorsanız daha dikkat etmeniz gerekir diyorum. hızınıza virajlara vb.

yani suv suv diye bi halt zannetmeyin kafanızda o kadar büyütmeyin bu araçları. evet amortiserleri daha sağlam, çukurları daha az hissediyorsunuz, içi ferah geniş koltuklar yatıyo kayıyo falan daha yüksek diye hoşunuza gidiyor ama bu negatif özelliğini de bilin. bir de suv diye sedan /hatchback vb bir araca göre çok daha fazla para veriyorsunuz biliyorsunuz diil mi?

daha ağırlar bide. her 100 kg fazla ağırlık için yanlış hatırlamıyorsam 100 km de yaklaşık yarım litre yakıt daha fazla yakılıyormuş . daha fazla bu nedenle yakıt tüketiyorlar. aerodinamikleri yüksek oldukları için daha kötü. hava ditrençleri fazla. bu da yakıta kötü etki ediyor.

hava dirençleri fazla olduğu için yüksek oldukları için rüzgar sesi de fazla işte daha gürültülü kötü işte

Herkes burada kendi fikirlerini birbirine empoze etmeye çalışıyor.Burayi okuyup bilgi edinmeye çalışan arkadaşlara tek ricam baska kaynaklari arastirarak karar versinler.Yok suv yan yatiyormuş takla atıyormuş sedan daha rahatmış.Bunlar çok abartili ifadeler.Bacaginda engeli olan bir birey olarak sedan araca binerken iki kere lanet ediyorum.

Otomobil firmalari suv cikarmak icin birbirinin üzerine basiyor.Ne demek tercih edilmiyor ben anlayamadim.

Suv sahibi olarak aracinizin limitlerini bilir ve virajlara uygun hizla girerseniz hiçbir problem olmaz diyorum.Buradaki gercek disi abarti söylemlere kapılmayın ve trafik hız limitlerine uyun.Kimse drift drag yapmaya kalkmasin.Her yil 5-6 km uzun yol yapiyorum.Bunun büyük çoğunluğu güneyde tek şeritli sürekli S virajli yollarda.Gezen bilir.Bu yollarda hiç arkamdan gelen sedan bir araçtan selektör yemedim!

60 km'den sonra arttirdiginiz her 5 km hiz olasi kazada ölüm riskini 2ye katliyor.Bunu ben demiyorum araştırın bakın.

Bu arada yüksek araba şehir içinde daha iyi hakimiyet ve manevra kabiliyeti sagliyor.Hafta sonu pikniğe gittiginizde hafif arazide sizi yari yolda birakmaz.Bagaj deseniz fistik.Kotu araba yoktur, ihtiyaca göre alınmamış araba vardir.

Son düzenleme:
Serengeti70
Forumu ciddi takip etmediğiniz belli. Bahsettiğiniz iki videoyu da paylaşan bendim. Öncelikle konunun başlığına dikkatinizi çekerim.
3008 80km ile testi çok rahat geçiyor, o yüzden doblo gibi olan aracın videosunu da paylaştım, burası suv konusu. Ben kendi kullandığım 2014 model 3008 ile de hiç bir zaman viraj korkusu vb birşey yaşamadım. Ayrıca buradaki arkadaşların da siz dahil hiçbirimizin hız tutkunu olduğunu sanmıyorum. Kısaca şöyle söyleyeyim şu an dünyada aile arabası denilince akla ilk gelen suv araçlar oluyor. Ayrıca sizin aileniz bile bunun farkında. Uzun ve ayrıntılı cevabınız için teşekkür ederim.
Ben kullandığım araçtan çok memnunum 94 bin km oldu, kısmet olur da değiştirirsem yeni kasa 3008 ya da 5008 alırım.

Üst Alt