Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

emrah1986

Kendi adıma yazınızı değerlendirecek olursam, kesinlikle bir empoze niyetim yok. Tucson ile ilgili avantajları bazen daha çok ön plana çıkarabilirim. Buda takdir edersiniz, şuanda kullandığım araç olması sebebiyledir.

Tucson'dan önce, Dacia Sandero, Mercedes A, Nissan Qashqai, Vw Polo, Volvo S60, Chevrolet Cruze ve Chevrolet Aveo, Mercedes E230, Toyota Corolla, Murat 131 gibi araçları 1 yıldan daha uzun süre kullandım.

Genelde bu araçları 1 yıldan uzun süre ilgili kullanmam sebebiyle biraz daha ön planda anlatarak konuşabilirim. Bunun dışında 1 hafta ve 1 ay olacak şekilde BMW X1, Volvo XC60, Clio, Megane, Fiesta, Passat, Cayenne, Navigator, 1956 Belair ve Transporter da kullandım ama deneyim sürem az olduğu için sadece yol ve konfor gözlemlerimi paylaşabilirim.

Lise son ve üniversite hazırlıkta yazın Otel Otoparkında vale ve bellboyluk yaptım Kuşadasında. Orada aklınıza gelebilecek her arabayı 1 kere 5 dakika da olsa kullanmışlığım da vardır. Ama tek aklımda kalan Maserati olmuştur :)

Buradaki niyetim zaten biliyorsunuz ticari vb değil. Daha çok tecrübe paylaşımımdan ileri geliyor. Birde Üniversite 2. sınıfta yaz döneminde Otomotiv Bayisinde satışa destek olduğum için anlatacağım aracın + özelliklerini ön plana çıkararak anlatmak bir alışkanlık olmuştur :)

Sedan araç daha rahat evet göreceli bir kavram. Benim bir önceki yazımda sedandan bahsetmem, bagaj hacminde daha fazla hacim sunmasından ileri geliyor aslında...

SUV'nin yan yatması yorumuna zaten girmiyorum. :)

Yoruma girmediğim gibi şu dönemde ben tüm engelli arkadaşlarıma SUV öneriyorum eğer imkanları varsa...

cahille girme münakaşaya,
ya sinirini zıplatır havaya yada yazık olur adabına.
Mevlana.

@ emrah
ben suv yan yatıyor takla mı atıyor dedim?
aklıma da geldi dün gecenin bir vaktinde şimdi bazıları gene böyle anlayacaklar bana saldıracaklar diye. arkadaş söylediklerim öyle mi anlaşılıyor? benden birşey öğrenmek istiyorsan öğren, öğrenmek istemiyorsan öğrenme.
kenai
km77 sitesi bilimsel bir site değil. geyik bir site, adı üstünde "geyik". bir eşeyi test etmek için merkezin akredite olması lazım, test edilen araçların birebir aynı koşullar altında test edilmesi lazım. bir aracı kışın ediyorlar bir aracı yazın. kontrollu ortamda test edilmesi lazım. o görüntüler size bir fikir verebilir ama o sitenin test verilerine göre şu araç daha iyidir o araö daha kötüdür diyemezsiniz. isterseniz diyin hiç umurumda olmaz gidin o sitenin verisine göre SUV seçin.

ben SUV ları kötülemiyorum kötü araçtır, takla atar, devrilir, ağırdır, aerodinamiği kötüdür, daha pahalıdır ve bu yüzden almayın demiyorum.

artılarını eksilerini bilin bir sistemin, ihtiyaçlarınızı düşünü, kullanım alanlarınıza bakın ve öyle karar verin diyorum bu kadar basit. bilgi vermeye çalışıyorum.

bakın sadece inip binme kolaylığı için Allah korusun çocujlatınızın güvenliğini riske atıyorsunuz. daha evvel formüllerle anlatmaya çalıştım, keşke buraya şekil ekleyebilsem de görsel olarak anlatabilsem. birisi video paylaştı ya 1 ya 2 sayfa önce, doblo tarzı aracın önüne köpek çıktı adamcağız direksiyonu kırdı araç yan yattı hatırlıyor musunuz? şimdi birşey söylicem herkes bana yüklenicek ama anlatmaya çalışacağım.

Allah allah. Bunları ben yazdım sanki... Sanki tüm engelli arkadaşlarım hayatlarında hiç araba görmemişler gibi saçma yorumlar gelmeye başladı. Elbette yerden yüksek aracın yol tutuşu daha zayıf olur. Bunu matematikle, formula 1 ile anlatmanın mantığı nedir ya...

Ben Cayenne ile İzmir-Altınyola çıkan viraja 120 ile girdim. Hiç bir tedirginlik yaşamadım. Aynı viraja yere yakın A180 AMG ile girdim yine tedirginlik yaşamadım. Ama şimdi Tucson ile 100 ile girmeye çekiniyorum.

Böyle genel geçer yargılar Suv alıyorsanız çocuğunuzun güvenliğini riske atıyorsunuz ne demek? Elbette iyi para ile iyi araç alınır ve onla basarsız. Ancak SUV/Sedan vb ne olursa olsun aracın limitini bilip gidersiniz. Kaldı ki benim arkada çocuğum varken ben zaten otobanda bile 110'u aşmıyorum...

Gelelim köpek olayına... Defansif sürüş teknikleri eğitimde zaten ne aracınız olursa olsun, hareketli bir cisimi önünüzde görürseniz en iyi yol hızınızı azaltabildiğiniz kadar azaltıp direk gitmektir. Yani direksiyonla altınızda Formula 1 aracı olsa bile oynamamalısınız. Ayrıca yere yakın araç ile köpek, engel vb bir şeye çarpmak, yüksek bir araç ile çarpmaktan daha tehlikelidir. Çünkü örneğin köpek, aracın alçaklığı sebebiyle direk kaput üstünden cama girer. Ve hava yastıklarınız olsa bile size hayati tehlike yaratır.

Ama yüksek araçta çarptığınızda ya ön tamponda kalır yada altınıza girer. Her ikisi de hayvan için ölümcüldür ama yüksek araç sizi daha fazla korur.

IIHS, Amerikadaki NCAP benzeri araç güvenlik testleri yapan kurumdur. İngilizce güvenlik raporlarına girip baktığınızda bir güvenlik göstergesi olarak araçların belli bir mm den yüksek olmasının önerildiği yazmaktadır.

Ve son olarak ülkemizin yolları... Bu konuda kaza bile atlatan birisi olarak asla ve asla yollarımızda alçak araç kullanmayı istemem. Çünkü hızdan görmediğiniz bir çukur/tümsek/kasis sizi öyle bir savurur ki... Sert süspansiyonlar sebebiyle siz içeride onu öyle bir hissedersiniz ki... Ben A180 AMG'yi bu yüzden sattım. Her araca bindiğimde lanet okumaktan çok yorulmuştum. Ve aracı her lifte aldığımda gözlerimden yaşlar geliyordu, vurukları görünce. Aparmanın yer altı garajına giremiyordum ya...

Şimdi Tucson ile çatır çatır giriyorum herkes de arkamdan bakıyor. Kasislere yeri geliyor 60 ile giriyorum içeride eşim bile rahatsız olmuyor...

Matematiği geçelim, uygulama budur.

su bos dünyada birbirinızle takısmaktan daha güzel şeyler var isteyen istediğini alsın parası,olan,ımkanı olan neye yetiyorsa istediğini alsın.bizler farklı kısılerız boş verin,değer mı arkadaşlar.

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

En basit fizik kurallarıni öğrenmek için sizin kılavuzlugunuza ihtiyacim yok.Sedan da kullandım suv da.Sırf arabaya rahat binebilmek icin çocuklarımızın güvenliğini tehlikeye atmıyoruz.Böyle gereksiz ve aslı astarı olmayan yorumlarınızı edebinizle kendinize saklayın.Kimseye ithamlarda bulunmayın.

Ben daha önce Doblo varken hızlı bir şekilde köpeğe çarptım.
Gece yarısı yaklaşık 120 ile seyrederken köpek sağ taraftan aniden yola çıktı. Zaten sağdan seyrettiğimiz ve köpeğin de yola sağdan çıktığı için o kısa mesafede köpek için yapılabilecek bir şey yoktu. O hızla direksiyon kırma gibi bir hatayı tabi ki yapmadım. Sadece fren yaptım ama o birkaç saniyelik mesafede 90-100 e ancak düşmüştür. Hızla çarpmadan sonra araç altına aldı. Tamponun alt tarafı ve altta klima borusu kırıldı.
O hızla koca bir köpeğe alçak bir otomobille çarptığımı düşünemiyorum bile. O hız köpeği yerden keser dlrekt ön cama yapıştırır, köpekten önce ben ölürdüm.
Yerden yüksek araçların yol tutuşunu zayıflatan en önemli faktör sürüş esnasında altına aldığı havanın kaldırma kuvvetidir. SUV araçlar bu konuda Doplo tipi araçlardan ağırlığı itibariyle çok daha avantajlıdır.
Kaç sene ESP bile olmayan Doblo'yu basabildiği azami hız limitlerinde kullandım. Bilinçli bir kullanımla herhangi bir devrilme tehlikesiyle karşılaşmadım. Ha özellikle viyadüklerde yolda sağa sola oynuyor, ama SUV ağırlığıyla bu dezavantajı minimuma indirir.
Ya hu onu bunu boşverin üç dört yıllık ikinci el güzel bir SUV en büyük hayalim. ÖTV muafiyeti hakkı olmayınca sıfırına bakamıyoruz.

ugir

Abi tartışmıyorum bile. Farkındaysan ben hakaret etmiyorum, kimseye de cahil muamelesi yapmıyorum. Karşı görüşü eleştrisem bile bilgi vermeye çalışıyorum. Ama karşı taraf herkese hakaretler sallıyor ve bunu bilimle yaptığını söylüyor :)

cabbar0101

Volvodan bike vazgectiyseniz duusnmek lazim..ama arka tarafini pek begenmedim..birde 5 sene sonra satarken sknti yasamak kafami karistiriyor..

Gerçekten 1.5 yıldır yoğun şekilde araç bakıyorum öncesinde de forumlar test sürüşleri dergileri sürekli inceledim.Herkesin öncelikleri farklı ben önceliği sağlamlık ve güvenliğe verdim.Aslında lüks algısı ve full donanımı tercih ederim.Ekonmik şartlarıda göz önüne alıp,Mitsubishi Eclipse cross u tercih ettim.Nedenlerim motor teknolojisi bence Dünyada ilk 3 e girer bilinen markaların en iyisi olduğuna inanıyorum. Ayrıca kaporta sağlamlığı olarak Volvo kadar olmazsada ona yakın düzeydedir.Güvenlik olarak oldukça iyidir.Benim aldığım 4x4 olduğundan yol tutuşu konusunda da endişem bulunmamakta.Benzinli suv olarak yakıt konusunda rakiplerinden 1 tık daha iyidir.Bana eclipse crossun otogaz kiti uyumu olmadığı söylendi,buna rağmen alım kararımı değiştirmedim çünkü yılda 8000 km civarında yol yapıyorum fiyatı kalitesine göre daha avantajlı .Üstelik satış temsilcisinin düştüğü son fiyattan firma sahibi ile bağlantı kuarak 8000 tl fiyat indirdim.Bakım 20.000 km ve oldukça düşük bedelle yapılıyor.5 YIL 100BİN km garantili.Daha sonra başkasından duyduğuma göre birebir uyumlu otogaz kiti geliştiriliyormuş.Zaten en erken 2 yıl sonra taktıracağıma göre sorun yok.Yani benzin dışında alış sonrası masraflar konusunda avantajları gayet iyi.
Aracın arka tarafı konusunda eleştiriler olduğu gibi beğenmeyen epeyi kişi var.İnanın ben dıştan çok beğendim ama tabiiki sübjektif olarak değerlendiriyorum.2. el konusundada eşimin dediği gibi 2. eli düşünürsek araç alamayız çünkü 5 yıl tutyoruz en azından model yada makyaj farkı oluyor.L200 konusunda liderde olsa ask dan sonra otomatik suv konusuna bu araçla girdiklerinden 2. eli oluşma ihtimalide var.Nasıl ki Peugeot 3008 le Hyundai tucson la 2. eli oluşturduysa herşey olabilir.Benim açımdan belki satmayı bile düşünmem bundan sonra oğluma göre araba düşünürüm.

ya arkadsaşlar benim çok kafam karıştı şimdi ,kim neyi savunuyordu bi toparlamaya çalışayım :
kenai: 3008 videosunu yayınlayıp suvlar güvenli araç diyordu.
Serengeti70: suvlar ve onun gibi yüksek araçlar alçak arabalara göre daha güvenli diyordu StratoS: sürüş ve donanım arabanın alçak ve yüksek olmasından daha önde geliyor gibi dedi sanki ,suvlar daha güvenli ama yinede yol durumuna göre kullanılmalı dedi emrah1986 : sedan araçları beğeniyor ama suvlar daha güvenli diyordu ,yok öyle değildi galiba sedanı beyenmeyip suvumu beğeniyordu? yok sedanı Serengeti70 beğeniyordu ama dobloyu beğenmiyordu bunu üzerine emrah1986 doblo videosu yayınladı ,yok doblo videosunu serengeti yayınladı bunun üzerine zaten emrah, ben sedanlara binmem suva binerim dedi ,yoksa suva binmem sedanlardan inmemmi demişti ? bu arada Ufukalp ve ugir bişeyler dedi ama arada kaynadı. offf benim aklım çok karıştı ya kim ne demişti neye karşıydı :):):) şaka biyana hakketen sırayla okuyunca resmen bi ara böyle oldu kafam :) umarım sizi biraz güldürebilmişimdir. neşeniz yerine gelsin sitresinizi ve sinirinizi atın demek istedim duruma bide böyle bakın demek istedim baya karışıkmı dimi :)

cabbar0101

Cesaretli bir seçim yapmişsiniz tebrik ederim.Ilk çıktığında sıra dışı tasarımı ilgimi çekmişti.Arkasina çirkin diyen çok ama bence gayet guzel.Yollarda farklı olmak her zaman iyi hissettirir.

Dizel otomatigi sanırım yok, olsaydı kesinlikle mitsubishi alırdım.Safkan japon neticesinde.

Şuanki aracimda cvt şanziman mevcut ve inanılmaz hissiz zevksiz bir şey.Akülü araba kullanıyormuş gibi hissettiriyor manuele almadigim sürece.Mitsubishi'de durum nasıl acaba? Olur da benzinliye dönersek fikir edinme açısından soruyorum.

Mehmet Yilmaz
Hocam helal olsun sana beni epey güldürdün. Allah ta seni gukdursun sag olasin.

Yüksek araçla kopege carpinca altiniza almaniz alcak aracla cama furlatmaniz bak bu aklima gelmemisti hakli olabilirsinuz. Güzel. Öğrenmek bitmez dedik.
Alcak aracla kopege carpinca yukarı dogru da cama çarpmadan epey oteye de atilabilir belki yada yüksek araçla kopegin ustunden geçerken direksiyon hakimiyeyini de bir miktar bizabilir belki zor konular...

Birbl miktar azakabilir belki

Bütün bu işlerv aslinda fakirlikten oluyor. 2 aracın olcak aslinda birivsuv biri sedan hatcback yerec yakın araç.

Daga bayira kayağa yada istersen sehir icinde, piknige baliga cadir kurmaya vb suv la gidicen.

Uzun yol mu istiyon basmak hizli gitmek daha az ruzgar sesi konfor mu istiyon arabayi kullanirken zevk almak mi istiyon boyle sonuna kada binecen mustang gibi honda type R gibi araca yasican valla.

Hep fakirlikten bu tartismalarimiz kavgalatimiz birbirimize atarimiz her isyedigimiz tek arabayla olmaaaaz.... ;)))

yeni bir sayfa açalım en güzeli mehmet. güvenli arabayı guzel arabayı herkes ister ama atalarımız ne demiş money talks... o nedenle batsın bu düzen [emoji4]

Cahillik konusuna gelince,
Ben de cahilim!
Hepimiz cahiliz.

Einstein ne demis?
"Hepimiz cahiliz. Sadece cahil olduğumuz konular farkli. "

:)

ugir konuyla alakası yok ama şu nikindeki resmi değiştirsene ya senin resmini bi türlü kafamda oturtamıyorum :) kendi resmini koyarsan süper olur.

@Mehmetyilmaz

narcos dizisindeki escobar bu [emoji3]

pc yı acınca eklerim arkadaş seni mı kıracagım

https://youtu.be/Spmn5G00Lng

Bu arada "ground clearance" denilen aracin altinin yerden yüksekliği bilgisine bakayim dedim.
Mesela;
tucson icin 17 cm
Kadjar icin 20 cm
Honda civic 12.4 - 12.9 cm
Skoda octavia 13.8 - 14.1 cm
Citroen c5 aircross 23 cm

Aradaki farklarda 4, 5 cm hadi en fazla 10 cm.
Bu mu yani 4, 5 cm lik fark mi aracin altini yere vurmayi önlüyor ?

emrah1986

Satıcı aracı anlatırken dediği bir özellik dikkattimi çekti;5 yıl boyunca alt takımları unutacaksınız.Hiç bir satıcıdan hiç bir otomobil için böyle bir iddia duymadım.
Bende başlangıçta dizel arıyordum.Daha sonra hibrit e ağırlık verdim.En sonunda benzinliye karar verdim.Nedeni dizellerin bitmesi değil,daha önce benzinli kullanıyordum dizel e geçince aynı zevki almadım( üstelik Volvo kullanıcısı olduğum halde ).Mart ayında yine buna bakarken satıcı tam olarak sizin dediğiniz lafı (Abi son safkan japon)dedi.Sonrasın jeep compassa baktık tabiiki isminden dolayı alalım dediler.Bu arada eşimi işe bırakırken önce compass gördüm kavşağın içerisinde ise gözucuyla çok güzel bir araba gördüm baktım eşimede sana dediğim araba bu dedim.Yanımızdaki beyaz suv Eclipse cross du.Marka algısı dışında 3008 gt line tamam demiştik.Son kez sana göstereceğim bir suv var ama benzinli dedim.Sürpriz şekilde bronz renginde aracı beğendi.Aynı gün anlaştık sabahına kaparo verdim.

5 yil boyunca alt takımları unutacaksiniz lafı bana komik geldi. 10 senedir reno megane kullanıyorum. Cok kotu yollara da girdim, cok girmedim ama girdim işte bi miktar. Hic alt takımları hatırladığım ugrastigim vb olmadı.
Bugun biz de test ettik yalnız. Cok güzel cok hoşumuza gitti. Qashqai dan kat ve kat guzel. Alınır mi, kesinlikle!

Bugün C5 Aircross ile deneme sürüşü yaptım, bir de Mercedes A serisi ile.
C5 hoşuma gitti, uçan halı efekti vs. vermiyor ama benim Scenic III'ten bir tık daha iyi süspansiyona sahip olduğunu söyleyebilirim.
Koltukların konforu ise şahane, arka orta koltukta oturdum ve emniyet kemerlerinin giriş yerleri herhangi bir rahatsızlık vermedi.
Bagaj biçimsiz ancak koltuğun birini yatırıp iki bisiklet ilaveten bolca valiz sığdırılabilir arabaya.
Dizel kullandım, vites geçişleri iyi hafif de olsa motor sesi mevcut.
En kötü yanı istediğim paketleri ( "Otoyol Sürüş Destek Sistemi, Park asistanı + 360° Görüş, Connected Cam") ekleme şansım yok, hatta bu sene hiç ilave paket ekletemezsiniz anca seneye gibi bir şey söylediler.
Beyaz renk istemediğim için (Dizel sadece beyaz varmış) benzinli 180 beygir platin gri için 149.000 pazarlıksız fiyat aldım. Daha özelliklisini bulamazsam bu hafta almayı düşünüyorum.
Mercedes'e çocuklar bayıldı, style donanımda bile bir çok modelin en üst donanımında bile bulunmayan özellikler var.
Bense yol sesinden rahatsız oldum, araçta yalıtım hak getire. Acaba ben de mi bir sorun var? Ona da 145 istiyorlar.

Son düzenleme:
Tuscon nline modelinde hersey var masallah ozellik olarak muthis cidden full arti full fiyat ne acaba ?siyah jantlar harika

birazdan dacia ve fiat a gideceğim biraz fiyat araştırma sı yapalım

Honda Civic e makyajla Honda Sensing adi verilen çok güzel ileri güvenlik sistemleri geldi.
Aracin en ust donanımı olan executive + da yok yok!
Dünyanın sinifinda en güçlü motorlarindan biri (belki de en güçlüsü) 1.5 turbo 182 beygir 1700-5500 rpm arası 220 Nm torq (daha iyisini bilmiyorum, bilrn varsa soylesin)
Sorunsuz ariza yapmayan cvt 7 ileri otomatik sanzumani
Full led farlar
Anahtarsiz giris calistirma
Sun roof
On koltuklar isitma
On arka park sensör
On sofor koltugundan arka kapilari kilitleme acma ozelligi (benim için cok önemli özelliklerden biri, zeka engelli kızım giderken arka kapıları acamicak ki bircok arabada bu özellik yok)
Vs vb

Honda Sensing guvenligi;
Çarpışma onleyici/azaltici fren (kullanim kitapcigini incrledigim kadariyla bircok diger araclardan daha iyi)
Dur kalk ozellikli akilli hiz sabitleme (bu da benim için cok iyi uzun yolda gaza basmaktan topuklarim avriyor artik yaslandim boykelikle surerken dinlenebilicem bi miktar, aptal cruse control cok işe yaramiyordu...)
Hiz sinirlama
Kor nokta uyari
Arka capraz uyari
Serit takip, serit ortalamali sürüş, vb.

Bu ozelliklerde bir Suv (aklima gelen tucson 282 bin kaat, mitsubishi yine 260 270 civari ki bazi ozellikler gene yok fren sistemu 40 km/h huza kadar dedi satici, honda nin ki daha güzel detay isteyene yazarim). Honda nin fiyati 186 bin lira.
Bana 120 ye birakti Honda Bora Ankara. Honda Amerika gibi cok vahsi bir otomotiv pazarında kendi segmentinin 1'incisi. Yillik satış miktari 300 bin üzerinde... Keza Çin piyasasında da oyle. Avrupa ve Tr de pek anlaşılamadı degeri bilinemedi belki de pazarlama hatasi yaptı. Bu piyasadan çekiliyor. Ülkemizdeki ve ingiltere deki fabrijayi 2021 de kapatacak. Üzülüyorum.
Tesekkurlet turk işçisi mühendisi emegi geçen herkes, teşekkürler Honda ulkeme geldigin, inandiginn yatirim yaptigin ekmek kapisi/iş yarattığın için ve güle güle yolun açık olsun! Inşallah tekrar gelirsin.

Honda nin sin kasasini cok sevmis ve Geldiginden beri takip ediyordum ve Honda Sensing i TR de sunmadiklari için kizip almamıştım.
Simdi getirdiler hem de 5, 6 bin gibi az bi farkla sundular . Benzer pakete ford focus ta 9300 mondeo da 33 bin gibi sacma bir fiyat istiyor.
Neyse uzatmiim, haber veriim dedim. Yine burasi suv grubu sedan yazmayin diye bana bozuk atmayin. Sedan alacak engelliler de olabilir.

Çünkü ben de SUV diye yola ciktim, mantik fiyat performans, yaşadığım citroen, opel maceralari vb vs beni bu sona getirdi.
Herkesin gönlüne göre guzel saglam ve guvenli guzel guzel araç almasini, kazasız belasız ve engelsiz mutlu günler gecirmenizi dilerim.

Arkadaşlar peugeot 5008 için fiyat alan varmı? 10 gün içerisinde almayı düşünüyorum kısmetse

öncelikle suv olarak suzukıye uğradım 1.6 glx benzinli 166000 tl den 112000 e pazarlıkla 110 alınır ancak bagaj yok gibi artı araç bence dar.
fiat a ugrayamadım vakit nedeniyle.Renault a ugradım.captur a baktım ama oda dar ve kullanışsız.

megane joy paket 101 den 80 e dusuyor. ıcon 170 den 115 e touch ise 136 da 86 ya ki bu araç bence bagaj olarak genişlik olarak tatmin etti beni.
dacıa duster 4x4 en üst paket manüel 176 dan 115 e geliyor.
bunlar pazarlık yapılmadan gelen fiyatlar gördüğüm meganeda iyi kampanya var.kasım aralık ne olur bilmem ama megane touch paket bana iyi geldi.bütçe okadar zaten bu arada otomatik.benzinli bunlar dizel bakmadım az km yaptığım için.

yeni kampanyalar olur dediler.

Ford a baktım focusa hıc bahsetmeyım fiyatları yuksek meganeden dar.

Honda ve hyundaıye bakacağım hafta içi.
ayrıca ınternet sitelerindeki fiyatları dikkate almamak gerekiyor.

Son düzenleme:
Üst Alt