Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

Serengeti70
Konustum zaten, aracida ayirttim dun ama o fiyata birakmadi ikisi de. Hangisi veriyorsa direk ona gidip alayim diyorum. O nedenle sordum bayiyi.

Serengeti70

Ayrica bugun pejo ile görüşme sonucunuzu ve nissan in durumunu bekliyoruz. Pazarlikta iyi oldugunuz belli😁. Hayirli olsun.

Bana finansal olarak bu nissan ve pejinun 280 bin 290 binlik araçları nasıl otv sinrina soktuklarini, ama yine de extra 6 , 7 bin ayrıca fatura kestiklerini anlatabilir mi? 247 700 sinirina sokuyursa normal engelsiz insana bu fiyattan satamıyor mu?

Cabbar0101 bey, siz finans para islerinde iyisiniz. Bu adamlar bu ayarı nasıl yapabiliyor? Ilerde basimiza bela olur mu maliyeden?
Peki bir de böyle bir şey var başlamış madem neden bu haberleri bu engelliler Biz gibi sitelerinden duyuyoruz neden bunları internet sitelerinde açıklamıyorlar Ne kadar tuhaf bir durum kafamda deli sorular. Yani bunu Bu siteden duyduk duyduk duyamadık Geçmiş olsun Öyle mi bu kadar basit mi Ne için bu araç firmaları Nissan olsun Peugeot olsun bunları internet sitelerinde durmuyorlar şöyle diyebiliriz o zaman bu adamların düzensiz sistemsiz çalışmaları o zaman öyle mi?

Ben bu ülkede yaşamaya hala alışamadım 50'ye geliyorum ama hala alışamadım

Serengeti70
Verdiginiz kaporalari aractan vazgecince iade ediyorlar mi? Citroen ve honda dan alabildinizmi? Anlastiginiz nissan bayi konya yolundaki mi?

Bu arada yakın zamanda Audi ile görüşen oldu mu ?
Q2 felan oluyordu sanırım bize. Bide A1'in yeni kasası gelmiş mi bilgisi olan var mı ?

Dilimde tüy bitti...

Limit 247.000 TL bu anahtar teslim fiyatıdır. Bu fiyatta Net fiyat + ÖTV'li fiyat + KDV'li fiyat + Tescil masrafları + 6 aylık MTV vardır. Anahtar teslim fiyatın tanımı budur.

Şuan 1.3-1.6 aracı motor hacimli net fiyatı 70.000 TL üzerinde olan aracın yıllık MTV'si 1.800 TL dir. 6 aylık ise 900 TL dir.

247.000 TL üst limitten öncelikle MTV yi çıkarırız. Buda düz hesap 246.000 TL yapar, bizim aslı sınırımız bu. (Engelli arkadaşlar normalde MTV'de ödemezler çünkü)

Net fiyatı 130.000 olan bir aracın %60 ÖTV li ve KDV'li olarak 245.450 TL ye alabilirsiniz. Buna Trafik tescil masrafları en son 226 TL idi ama hadi ek masraf olsun (vekalet ücreti vb.) 550 TL diyelim. Buda 246.000 TL yapar.

Sonuç sınırda yer alan ve net fiyatı 130.000 TL olan aracın ÖTV'siz engelli arkadaşıma geliş rakamı 154.000 TL yi aşamaz.

Aşıyorsa bu işlemle ilgisi olmayan "Hizmet Bedeli - Aksesuar Bedeli" şeklinde faturalar kesip sizden para alıyorlardır, vermeyin, kanmayın.

Aslında Maliye'ye intikal ettiğinde çok ciddi sıkıntı yaratabilecek bir konudur. Faturalı işlemler olduğu için belki size bir yansıması olmaz ama Bayi kendim ettim kendim buldum der.

BMW 5.20 örneğinde yaşadık. İnsanlar bu şekilde araç satışına kanıp araçlarını yok paralara sattılar. Sonra Maliye bir incelemeye alıp, satışları durdurdu ve aracını teslim almamış ama kopara yatırmış arkadaşlara bile paraları iade edildi. Onlar yok pahasına sattıkları araçları ile kalakaldırlar. BMW olayında Maliye'nin en büyük yakalama sebebi motor hacimlerinin 2.0 olması idi. Belki X-Trail ve 5008 de olmaz ama bence hiç girmeyin bu işlere.

Alacağınız aracı seçtiniz ve şurada YDO'nun açıklanmasına 2 ay kaldıysa bence bekleyin ve yeni limitle sıkıntısız alın araçları...

Ayrıca bahse konu araçların yeni yani makyajlı modelleri de gelecek. 5 yıl sonra satarken ruhsatta 2019 yazsa da aslında 2018 model araçları satmış olacaksınız. Buda ufak da olsa önemli bir detay...

Mami Junior

Muhammet Bey öncelikle daha düzgün bir üslupla cevap vermeniz yada benim mesajlarıma kesinlikle cevap vermemenizi dilerim.
Şu an Audi A1 kullanıcısıyım, memnunum. "Adam akıllı" kelimesinden kastını keza hiç anlamış değilim. A1 adam akılsız araç mı oluyor ?
Ayrıca, zevkler ve renkler tartışılmaz, lütfen "ADAM AKILLI" yorum yapın.

hsancay

o göral plazadan Ufuk bey di sanırım, oraya gitmedim, telefonla konuştuk. kesin olmayan ifadelerle konuştu. belki olabilir araç şu anda fransa limanında ama zaten GL donanım diilmiş ki bi alt donanımmış. cumartesi davet etti gelin bi yüz yüze konuşalım çayımızı için araç test sürüşü yapın vs.

arkadaşlar, panik halinde araç almak için uğraşırken buldum kendimi ve dur bir sakin ol dedim kendi kendime. dur.
yarış halinde araç alıyorum sanki. satıcılara kalırsak yok bu son araç yok bunu bir daha bulamazsın son son son.
noluyo yaw tabakhaneye dışkı mı yetiştiriyoruz diye düşündüm. dur bekle. belki ikinci el alırız. ikinci el GT line 5008 alınır bu 160 - 180 civarına, Honda CRV dizel alınır, 1-3 yaş arası mesela. sıfır araç alsak ta peşin vericez parayı eee o zaman ikinci el de engelli araç neden alınmasın? tamam sıfır araç tabii ki daha iyi ama ikinci el neden olmasın.
+ dur yıl sonunu bekle bakalım şurda 2, 3 ay kaldı oranların açıklanmasına! bak bakalım kaç olacak? tamam belki biraz daha fazla para vericez ama bu hakkımızda 5 yılda bir oluyor en iyi en donanımlıyı almamız gerekmiyor mu? aracı sevdiğimiz renk, sevdiğimiz donanım olması gerekmiyor mu?
bıktık yaw, 10 seneye yakın hiç sevmediğim gri renk arabaya biniyoruz. 2010 yılında bu renoyu alırken de öyle kakalamışlardı. elimde bu var dedi, başka yok dedi, alıyosan al demeye getirdi. gri, hiç sevmediğim, hüzün, sıkıntı rengidir. Rahmetli anne de sevmezdi, toprağı bol olsun!
artık renkli arabaya binmek istiyorum. gri asla istemiyorum (büyük konuşmayım ama). çok güzel değilse beyaz da istemiyorum, siyah ta istemiyorum. yoldaki araçların % 90 ı ya siyah ya beya ya gri.

yaw arkadaş amerikaya gittiydik görev nedeniyle ya ne güzeldi yolardaki renk renk arablar. adamların dev kamyonları pırıl pırıl renklerdeydi ya. insanın içi açılıyordu. sarı sarı kırmızı kırmızı kamyonlar mavi kamyonlar yeşiller turncular rengarenk ti ya binek arçalar da suv lar da mustang ler de honda civic ler toyota lexuslar onlar bunlar....

araç satışları çok kötü arkadaşlar. bayiler sinek avlıyor. Mazda mesela Ankara daki bayisini kapatmış. Mitsubishi, azizoğlu sanırım konkordata çekti dedi balgattaki diğer servis olan Şeref Oto. satış adetleri rezalet. rezalet olmasın da noolsun gerçi? bu fiyatlara.
ODD nin sitesinden bakın satışlara. O diil dün Ankara nın emniyet müdürlüğünün önünde (Ankamall, büyük Migros MMM)durup, ki artık burası bu ülkenin zengin varlıklı sayılan bir bölgesi, yoldan geçen araçlar bakayım dedim bi kaç dakka, hakkaten çoğu dökülüyo, yaşlı ve küçük ya B ya C sınıfı araçlar ya. yok X trail miş yok Tiguan mış hiç geçmedi arkadaşlar. avrupaya görev için gidiyoruz 3, 4 yaşından yaşlı aracı zor görüyorum. orada priuslar, bmw i3 i8 ler, lexuslar, tesla lar, hibritler var yollarda.
aracın fabrika çıkışı 100 liraysa ÖTV + KDV daha bismillah demeden % 77 vergi biniyor, oluyor araç 177 TL. bu fiyatlara nasıl araç alınacak? bu da daha endüşük dilim yukarı çıktın mı hele araç 1600 cc den yüksekse oluyor vergi %236. yani 1600 cc üzeri fabrika çıkışı 100 bin tl olan bir aracın fiyatı 236 bin oluyor. başka bir ülkede böyle bir oran var mı bilmiyorum? neyse ya nereye geldi konu.

almadım oyüzden x trail i de rengi beyaz dı bazı diğer şeyleri de içime sinmedi.

ikinci elini de düşünmek istemiyorum aracın. nerden biliyoruz ne kadar ömrümüz kaldığını? nniye düşünecem ikinci eli. Bu ülkede araç satılmaz mı zannediyorsunuz? hadi canım oradan, hala doğana şahine biniliyor arkadaşlar. ikinci eli falan düşünmeyin gözünüzü seveyim.

Selamlar biraz konu dışı olacak ama
Caddy 2.0 TDI 102 PS Trendline DSG
Anahtar teslim fiyatı 156 bin tl
Engellik durumu %99
Ötv indirimiyle kaça mal olur?

@Dark Knight

Caddy ticari diye gecıyor bıldıgım kadarıyla.otv oranı dusuk.

@ugir

honda 1.6 Elegance Eco otomatik benzın lpg 168 den 104 e
honda 1.6 executıve eco otomatık benzın lpg 174 den 115 geliyor bunu telefonda aldım.bugun farklı bır honda ıle daha gorusecegım.

Yurt dışındanda alabiliyor araç tek fark 10 yıl satmıyorsun

mcaglarr
Sizin linkini verdiğiniz Mercedes taksi olarak kullanılmış ve süresi dolmuş sanırım dikkatinizden kaçmış. 500 binin üzerinde km yapmış.

Evet biri 500 küsür oteki 106 binde 106 lik güzel görünüyor valla. Tercih meselesi

Dark Knight

Özelden sormuşsunuz cevapladım. Hafif Ticari araçlarda ÖTV %15'dir.

mcaglarr

Aynı konuları dönüp dolaşıp konuşuyoruz. Yurt dışından araç getirme ile ilgili işlemler sıkıntılıdır. Komisyon kararı ile aracı çekersiniz. Ayrıca, bildiğim kadarıyla 1.6 hacim kuralı hala var mevzuatta.

Shipping vb her şeyi ödeyip aracı getirdiniz diyelim. Komisyon izin vermezse aracı çekemiyorsunuz ve aynen geri gidiyor. Ve bir sürü maliyet ile uğraşıyorsunuz.

Maliyet anlamında en iyi alınabilecek ülke Japonya ve İsveç'ti sanırım, araştırmış ve paylaşmıştım. Ama hadi gümrüğü hallettiniz diyelim orada ödemediğiniz vergisi zaten aracı getirtmeye verdiğiniz için hiç bir şekilde değmiyor. Ancak en mantıklısı, o ülkeye gidip kendiniz kullanarak getirtebilirsiniz. Onun süreçlerini ayrıca araştırmak lazım.

StratoS

zaten kasteddiğim sey kendin getirmen suan norveçte mesela elektrikli araca hızlı bir geçiş var yakıtlı otomobiller dehşet değer kaybı yaşamış.
ama komisyondan geçerse demişsiniz butun işleri halledip netleştirince getirilmiyormu arac?birde ben yeni çıkan mevzuatı okumuştum motor sınırı kalkmış fiyat sınırlaması gelmişti.tekrar değiştimi kural acaba?

düzeltme:yine 1600 sınırı gelmiş galiba iyi hatırlıyorum bu forumda baya kişi 1.6 ustu araç seceneklerini konuşmuştu sonrasında.yapacakları işin içine..:)

https://www.gib.gov.tr/node/87063

Günün son dakika haberi kamu bankalarından geldi! Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank anlaşmalı markalardan araç alanlara özel %49 - %0.69 oranında faizle kredi verecek.

Aracı babamın adına alacağız bizde yararlanabiliyoruz değil mi kredi olayından

cresadur

Bir önceki mesajımda paylaştım. Sadece yerli oto markalarında kampanya uygulanıyor.

araç babamın adına olduğundan krediyi onun çekmesi gerekli sanırım %90 engel oranı acaba kredide sıkıntı yaratır mı ben ödeyeceğim gerçi kefili ben oalcagım saten araç olarakda tuscon düşünüyoruz kalan 50 bin kadar parayı kredi çekmek için

Caglarinho
Allah kaza bela vermesin.
Dostum farkındaysan şahsına yönelik bi şey yazmadım, celallenmene gerek yok.
"Adam Akıllı" dediğim mantıklı araba bakın demek istedim.
Bunu sana değil, hepimize dedim. Sonuçta burda hepimiz aynı şey için burdayız.

A1'i, ben çok begeniyorum dersen bi şey diyemem ama audi a1 B sınıfı bir araç bildiğim ve çokta tutulan bir araç değil, ona verilen paraya C sınıfı vw, ford, skoda, seat vb marka bi araç alınabilir demek istedim.

ÖTV muafiyetli bir araç alıyorsan, bu hakkı iyi bir indirimde kullanmak en mantıklı olan şey, yoksa Piyasası olmayan bir araç alacaksan git bi tane 2. el al, zaten ötv muafiyetli rakama yakın değerlerde araç alırsın.

kredi suv tarzı araçlarda olmuyor dedi yerli otomobillerde geçerliymiş kampanya

cresadur

Çıkan haberde model verilmemiş. Marka verilmiş. Eğer yerli modeller de geçerliyse çok sığ olacak. Hyundai İ10-İ20 girer, Civic girer, Megane girer gibi...

Üst Alt