hsancay
o göral plazadan Ufuk bey di sanırım, oraya gitmedim, telefonla konuştuk. kesin olmayan ifadelerle konuştu. belki olabilir araç şu anda fransa limanında ama zaten GL donanım diilmiş ki bi alt donanımmış. cumartesi davet etti gelin bi yüz yüze konuşalım çayımızı için araç test sürüşü yapın vs.
arkadaşlar, panik halinde araç almak için uğraşırken buldum kendimi ve dur bir sakin ol dedim kendi kendime. dur.
yarış halinde araç alıyorum sanki. satıcılara kalırsak yok bu son araç yok bunu bir daha bulamazsın son son son.
noluyo yaw tabakhaneye dışkı mı yetiştiriyoruz diye düşündüm. dur bekle. belki ikinci el alırız. ikinci el GT line 5008 alınır bu 160 - 180 civarına, Honda CRV dizel alınır, 1-3 yaş arası mesela. sıfır araç alsak ta peşin vericez parayı eee o zaman ikinci el de engelli araç neden alınmasın? tamam sıfır araç tabii ki daha iyi ama ikinci el neden olmasın.
+ dur yıl sonunu bekle bakalım şurda 2, 3 ay kaldı oranların açıklanmasına! bak bakalım kaç olacak? tamam belki biraz daha fazla para vericez ama bu hakkımızda 5 yılda bir oluyor en iyi en donanımlıyı almamız gerekmiyor mu? aracı sevdiğimiz renk, sevdiğimiz donanım olması gerekmiyor mu?
bıktık yaw, 10 seneye yakın hiç sevmediğim gri renk arabaya biniyoruz. 2010 yılında bu renoyu alırken de öyle kakalamışlardı. elimde bu var dedi, başka yok dedi, alıyosan al demeye getirdi. gri, hiç sevmediğim, hüzün, sıkıntı rengidir. Rahmetli anne de sevmezdi, toprağı bol olsun!
artık renkli arabaya binmek istiyorum. gri asla istemiyorum (büyük konuşmayım ama). çok güzel değilse beyaz da istemiyorum, siyah ta istemiyorum. yoldaki araçların % 90 ı ya siyah ya beya ya gri.
yaw arkadaş amerikaya gittiydik görev nedeniyle ya ne güzeldi yolardaki renk renk arablar. adamların dev kamyonları pırıl pırıl renklerdeydi ya. insanın içi açılıyordu. sarı sarı kırmızı kırmızı kamyonlar mavi kamyonlar yeşiller turncular rengarenk ti ya binek arçalar da suv lar da mustang ler de honda civic ler toyota lexuslar onlar bunlar....
araç satışları çok kötü arkadaşlar. bayiler sinek avlıyor. Mazda mesela Ankara daki bayisini kapatmış. Mitsubishi, azizoğlu sanırım konkordata çekti dedi balgattaki diğer servis olan Şeref Oto. satış adetleri rezalet. rezalet olmasın da noolsun gerçi? bu fiyatlara.
ODD nin sitesinden bakın satışlara. O diil dün Ankara nın emniyet müdürlüğünün önünde (Ankamall, büyük Migros MMM)durup, ki artık burası bu ülkenin zengin varlıklı sayılan bir bölgesi, yoldan geçen araçlar bakayım dedim bi kaç dakka, hakkaten çoğu dökülüyo, yaşlı ve küçük ya B ya C sınıfı araçlar ya. yok X trail miş yok Tiguan mış hiç geçmedi arkadaşlar. avrupaya görev için gidiyoruz 3, 4 yaşından yaşlı aracı zor görüyorum. orada priuslar, bmw i3 i8 ler, lexuslar, tesla lar, hibritler var yollarda.
aracın fabrika çıkışı 100 liraysa ÖTV + KDV daha bismillah demeden % 77 vergi biniyor, oluyor araç 177 TL. bu fiyatlara nasıl araç alınacak? bu da daha endüşük dilim yukarı çıktın mı hele araç 1600 cc den yüksekse oluyor vergi %236. yani 1600 cc üzeri fabrika çıkışı 100 bin tl olan bir aracın fiyatı 236 bin oluyor. başka bir ülkede böyle bir oran var mı bilmiyorum? neyse ya nereye geldi konu.
almadım oyüzden x trail i de rengi beyaz dı bazı diğer şeyleri de içime sinmedi.
ikinci elini de düşünmek istemiyorum aracın. nerden biliyoruz ne kadar ömrümüz kaldığını? nniye düşünecem ikinci eli. Bu ülkede araç satılmaz mı zannediyorsunuz? hadi canım oradan, hala doğana şahine biniliyor arkadaşlar. ikinci eli falan düşünmeyin gözünüzü seveyim.