Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

Bu arada Audi düşünenler olursa Çankaya bayisinde Erolcan Bey var sağolsun yardımcı oluyor.
Q2 üzerinde duruyorum bakalım 155 154 gibi şu an.

ÖTV ile ilgili yeni yayınlanan yönerge

Özel tertibatlı motorlu araç kullanılması gereken durumlarda özel tertibat kodunu ve
sürücü belgesi sınıfını belirleme yetkisi il sağlık müdürlüğü bünyesinde oluşturulan komisyona
aittir. Bu sebeple ÖTV istisnasına esas işlemlerde kişi adına düzenlenmiş Engellilik Sağlık
Kurulu Raporu, sürücü belgesinde veya Sürücü Adayı/Sürücü Sağlık Raporunda (IV. Kısım)
belirtilen tertibat kodları birlikte değerlendirilir. Ancak bu kodların, Engellilik Sağlık Kurulu
Raporunda belirtilen engel durumu ile uyumlu olması gerekir. 01.01.2016 tarihinden önce H
Sınıfı Sürücü Belgesi sahibi olan kişiler, Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık
Şartları İle Muayenelerine Dair Yönetmelik hükümlerine göre yeni Sürücü Adayları ve Sürücü
4
Sağlık Raporlarına İlişkin Usul ve Esaslar
Sağlık Raporu düzenlenmesi amacı ile sağlık hizmet sunucularına yönlendirilir.
(3) ÖTV istisnasından yararlanarak araç alımına yönelik Engellilik Sağlık Kurulu
Raporlarında aşağıdaki hususlara dikkat edilir.
a) Hem alt, hem üst ekstremitede veya her iki alt veya her iki üst ekstremitede aynı veya
farklı tür engelin bulunduğu durumlarda, ekstremitenin türü (alt/üst) ve yönü (sağ/sol)
itibarıyla, her bir engel durumu ve buna karşılık gelen engel oranları ayrı ayrı belirtilir.
b) Raporun açıklama kısmına manuel vitesli bir taşıtın hareket ettirici aksamında (gaz,
fren, debriyaj pedalı ve vites kolu) özel tertibat yaptırmadan taşıt kullanamayacak durumda olan
engelliler için “Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir.”, özel
tertibat yaptırmadan kullanabilecek durumda olan engelliler için ise “özel tertibatlı araç
kullanmasına ihtiyaç yoktur” ibarelerinden biri mutlaka yazılır. Bu iki ibare dışında, “özel
tertibatlı araç kullanabilir”, “otomatik vitesli araç kullanabilir”, “otomatik vitesli araç
kullanması uygundur” gibi bir zorunluluğu değil, tercihi veya olasılığı ifade eden
değerlendirmelere raporda yer verilmez.

tamamı https://tig.saglik.gov.tr/TR,21340/...esaslari-hakkinda-yonerge-yayinlanmistir.html

Arkadaşlar merhabalar 100-120 bin tl arası bütçem var bu bütçelere piyasası olan mantıklı araç önerebilir misiniz benim aklımda şu modeller var.

Honda civic eco elegance

Vw golf 1.6 tdi dsg confortline

Skoda Octavia 1.6 tdi style

Renault Megane 1.5 dci edc

Arkadaşlar sizce bunlardan hangisi daha mantıklı veya bunlardan daha iyi bir öneriniz var mı teşekkürler.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın yerli üretimi desteklemek amacıyla hazırladığı Otomotivde Yerli Üretime Özel Taşıt Kredisi Kampanyası'na Toyota ve Mercedes de dahil oldu.

toyata da tercihler arasına girebilir bu saatten sonra

cresadur

TOYOTA zaten vardı diye biliyorum. C-HR modeli Türkiye'de üretilmesi ve SUV olması sebebiyle öne çıkacak. Elbette Corolla'da...

Mercedes Türkiye'de sadece ticari ürettiği için hususilerde bir avantajı olmayacak giib...
efsunger702

Golf de C segmenti ama HB bir araç. Diğer araçlar Sedan. Sedan araçlarda bagaj ölçüleri iç hacmi ve fiyatının rakiplerie göre avantajlı olması sebebiyle benim favorim Octavia'dır.
Kotan

Paylaşım için teşekkürler. Ayrı bir başlık açıp, Tebliğ'i yorumlamaya çalıştım.

@ efsunger
Honda honda honda
Kac kere dicem dilimde tüy bitti.

Dunyanin en guclu motoru
Muhtesem bir torq eğrisi
Ariza yapmayan şanzuman
Bir mekanik harikası
6 yil 150 bin km garanti
Muhtesem bir tasarim.
Tabii ki negatif yonleri de var.
Iceriye ses fazla aliyor diyorlar o kadar.

Ama siz Burak arkadasin onerdigi octavia yi aliniz.

Surdun mu hocam honda yi. Git bi test sürüşü yap. Benim surmekten en keyif aldığım aracti.

Yilarca cvt sanzumani yetin dibine baturdilar.
Şöyle yavaş kalıyor da cevap vermiyor motorun gücüne de 182 beygirlik araç sanki 150 beygir gibiymiste. Kagni gibi yapiyormus vbvs
Ondan sonra honda şimdi aynı 1.5 turbo motora manuel sanziman da getirdi.
0 - 100 km hızlanma degeri açıklandı.
Manuel de 8 sn
Cvt otomatikte 8.2 sn

Bu saatlerce youtube da araç yorumu yapan kendini bilen zanneden ukelalar forumlarda ki cok bilirler (hah ha benim gibi) yazanlar vs yuzleri utanctan kızardı mi acaba?

Bakın toyota nin hibritini de çok başarılı buldum. Kendi sikletinde o da muhtesem!

180 lik araci 120 ye birakiyorlar. Honda da toyota hibritte slabilirsiniz

Facebook da ötv siz arac alanlar bu 0.49 dan yararlanamıyor diyen sayisi cok fazla ben ayin 30 u gibi hondaya sorduğumda kullanabilirsiniz dediler tekrar gitmedim

Honda gitsin önce C sütünü gibi aracı ayakta tutan parçalarda hata yapmamayı öğrensin. Sonra da müşterilerine nasıl davranacak onu belirlesin...

Ben hayatımda bir araba markasına karşı toplu eylem yapıldığını ilk Honda'da da gördüm, kalite işte!

cabbar0101

Ayrıca bazı firmalar ufak tefek kusurları(boya vb.)indirim olarak düşüp faturada açık olarak zararına satış yapabiliyorlar. konu hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim isimim ali tel 0551 148 8038

Gecen hafta 161 e alicaam nissan x traili bu hafta mecsan dan 163 e aliyorum ve deri koruma vinil koruma yaptiramadan.
Pejonun oyununa geldik.
O pejo 5008 in en ust modelini de sınır dahilinde veriyorlarmis diye haber eden arkadaş a da burdan selam eder gözlerinden öperim.

Selamlar. bana da oğlumdan dolayı engelli araç alım hakkı verdiler.

Donanımhaber de hepsi otomatik olan bazı araçların fiyatlarını paylaşmıştım. Fiyatları telefondan aldım. Genelde Ankara bayileri idi. burada da paylaşıyım dedim.

TOYOTA:
Dream: 98.000, CHR (baz donanım): 117.000, CHR hybrid (baz donanım): 124.500,
x-pack: 111.000, corolla hybrid (baz donanım) : 109.000

SEAT
Leon style: 95.000, fr: 111.000 (ikisi de dizel)

NİSSAN
Quasqai 2018 model dizel Tekna Plus: 128.000, 2019 model Tekna: 135.000

WOLSWAGEN Passat: 1.5 business (benzin): 129.750 (plaka masrafı dahil)

Kia Sportage
Cool donanım 128.000
Elegance: 133000
ikisi de dizel ve otomatik.

Allah herkesin gönlüne göre versin.

Bende bugun halkbankasina ugradim kredi hakkinda bilgi aldim..kayseri bolgesinde sadece bir subede krediyi verdiklerini ve honda ve hyundai icin max 60 bin ve 24 ve 36 ay kredi kullandirdiklarini solediler..fiat egea icin 120 bin 60 ay 0
49 oldugunu soylediler..yani isin icinde iş var..120 alip 36 ay die gitme sansiniz yok..malesef..bu duruma gore krediye uygun araba alalim dedik ama 5 sene istemeyrek sadece kredi avantaji icin almanin hic mantigi yokmus anladim..hayirlisi bakalim..wv ve opelde ilerleyen zamanda kredi olayi girerse ona gore alicam..3008 icin baya kararliydim ama ondanda motor degisikliginden dolayi baya kafamda soru isaretleri olustu..insignia kulllandim cok harikaydi ciddenn

Defne1234 Peugeot 3008 de nasıl bir motor değişikliği varmış bilgi verebilirseniz memnun olurum.

kenai

Daha once 1.6 motordu suan 1.5 reno motoruna gecis yapmislar eat 8 de skntilar cikmis yeni vites sisteminde kulllanan iki arkadasim soledi bnm kafam karisti valla..servise sorucam ama.sknti var demiceklerdi kesin..bakalm hayrlisi

Defne1234 sizin dediğiniz 1.5 olan motor da pejoya ait, reno ile alakası yok, millet neresinden uyduruyor anlamadım. 1.6 120 beygir gücündeydi yeni olan 1.5 ise 130 beygir. Vites konusunda sıkıntı yaşayan ben hiç duymadım. Bizim 3008 wp grubunda birsürü arkadaş var olsa böyle bir şey mutlaka duyardım.
Bana göre şu an parasının hakkını veren suv olarak birinci sırada 3008 geliyor. Kalite, konfor, yakıt, güvenlik, sürüş dinamikleri ve otomatik vites açısından değerlendiriyorum.
Hyundai Tucson da beğeniyorum ama ondaki otomatik vites kombinasyonu benim
için biraz soru işareti. Isınma sorunu yüzünden.

Arkadaşlar 2011 yılında aldığım %40 raporum ben nasil araç alabilirim

Vergi dairesine gittim raporu yenile dedi gerek varmi süresiz rapor ve daha yeni bu rapor ile vergi indirimi aldım korkum rapor oranını dusururlermi

huyundai i20 multi paket en fullu bayiyle görüştüm 86 000 araçı ilk alacağım için kaskoymuş yok tertibat masrafıymış 10.000 de öyle gözden çıkardım sizce bu fiyat aralığında neler var başka...?

Defne1234

Bence o kredi kampanyasına dediğiniz gibi kimse güvenmesin. Ama rekabet yarattığı bir gerçek. Özellikle ithal araçlar mutlaka kendi finansman şirketleri ile kampanyalar yaparlar, onları değerlendirmek lazım.
kenai

Tucsonda vites kombinasyonunda sıkıntı yok. Isınma da yok, vitesi uygun kullandığınız sürece.

Gönül rahatlığı ile alabilirsiniz.

huyundai i20 multi paket en fullu bayiyle görüştüm 86 000 araçı ilk alacağım için kaskoymuş yok tertibat masrafıymış 10.000 de öyle gözden çıkardım sizce bu fiyat aralığında neler var başka...?

Corolla Dream paket var. Ankara Alj bayi 96.000 tl fiyat verdi. Şu anda kendim 2012 model otomatik i20 kullanıyorum. Ama teknolojisi eski ve ufak bir araç.
Oğlumun engelinden dolayı rapor çıkarttım. . Alabilirsem corolla alacağım İnşallah. Siz de bakarsanız Dream veya X pack modellerine bakabilirsiniz. X pack için de 110.000 tl gibi bir fiyat aldım. tabi tercih meselesi ama ben Corolla ya bakardım. Doluluk olarak da özellikle a-pack paketi baya iyi.

bir de bugün internette bir kaza gördüm. Linkini paylaşıyorum. Civic çok fena pert olmuş. içinden de bir öğretmenin cansız bedeni çıkmış. Gerçekten de denildiği gibi güvenlik açısından ve sac açısından biraz zayıf gibi geldi gözüme. Hafta sonu bakacaktım. ama sanırım vazgeçtim gibi.

https://www.memurlar.net/haber/859161/ogretmen-okul-yolunda-hayatini-kaybetti.html

halimtunc

bu kaza yapan kısının oncelıkle kac km hızda gıttıgıde cok onemlı her ne olursa olsun bır arac 100 km yı gectıgı anda sorun yaratır.

halimtunc Honda ile ilgili kaza haberi vermişsin ve bunu görüncede ,hafta sonu bakacaktım ama vazgeçtim yazmışsın. ben daha önceden honda kullandım 2009 yılındaki kasadan,burada ne hondayı övücem nede yericem ama dikkat ettinizmi bilmiyorum kazanın oluş biçimine ? araç TIRA arkadan girmiş ,ne olmasını bekliyonuzki zaten ben bir sürü bu şekilde kaza haberi gördüm ve değişik araçlara ait olan manzara hepsinde bu şekildeydi hatta daha fazlası bile olabilir,sonuçta araç tırın arkasına vurmuş . bence sırf bu kaza yüzünden bir aractan vazgeçilmez,yinede sizin fikriniz tabiki

Engink57

önceden ehliyetın var ise sürücü sağlık raporu için başvur. eğer ki doktor arac kullanması sakıncalı özel tertibat gerekır derse o zaman arac alabılırsın. Aracı hareket ettırecek uzuvlarda problem varsa o zaman ÖTV siz arac alırsın ve % sinin kaç oldugu onemlı degıldır.

Arkadaşlar merhaba,yeni aldığım fiyatları paylaşmak istedim. C5 air cross için feel 135 adventure 139,5 shine 149
c3 aircross shine 114

merhaba

severek kullandığım 2014 3008 feline'in yerine ilk defa ötv indirimli araç almayı düşünüyorum. gönlümden geçen yine 3008 gt line. ancak bayilerde yok. gelecek olsa bile engelli indiriminden yararlanamazsınız diyorlar. 3008 gt line en yakın gördüğüm araç opsiyonları ile birlikte c5 aircross shine full paket. teknolojik özellikleri benim için önemli. bu araçlara yakın alanabilecek araçları formu geriye doğru okuyarak bulmaya çalıştım. ancak hiç biri bu araçlardan cazip gelmedi.
kendine kendine park etmesi, önüne insan yada hayvan çıkınca durması vazgeçmeyeceğim özellikler. bu özellikleri olmayan arabalar mevcut aracımla nerdeyse aynı özellikteler.
sizlerden nacize beklentim bu özelliklere yakın otv muhafiyetli tavsiye edeceğiniz araç varmıdır. iyi günler

Sidesun suzuki vitara 1.4 bakabilirsiniz kendi kendine park özelliği yok ama teknolojik olarak donanımlı bir araç. ben çok araştırdım fakat 2. el piyasası ile ilgili net bilgilere ulaşamadım. ama yine de bi bakın derim

Kotan ilginize teşekkür ederim ülkemize gelmeden 1 yıl öncesinden takip ettiğim bir araç, ancak kücük. fiyat olarak bakmıyorum tamamen özellik ve 2. eline bakıyorum.

2019 Model Nissan Qashqai Platinum Premium pack dahilinde alınabiliyor. 247300 TL fiyat, Bayilere henüz gelmemiş,
360 kamera, Kör nokta şerit takip vs vs. hafızalı koltuk ve yan aynalar gibi akranlarından en az 10 artı özelliği var.
.

Bu arada ateca yi deneyen kullanan var mı seat

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt