Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

Eniştede 2012 [FONT=sans-serif]Nissan Quasqai var ve cam tavan perdesini 1 kez dahi açmadılar. Böyle gereksiz bir detay için araba alınmaz hatta almaktan vazgeçilir. Güneşli havada içerisi hamam gibi oluyor ve başınız yanıyor. Kullanamazsınız, ekstra verdiğiniz para boşuna gider.[/FONT]

Defne1234

Nline için fiyat indirimi olmaz diye düşünüyorum. Bence artan limitten alabilirsiniz.
daimon

Katılıyorum. Cam tavan donanımı dikkat edilmesi gereken bir donanımdır. Açılmayan tavan sadece ferahlık katar. Açılan tavanda zamanla masraf yarabilir. Ama benim gibi cam açılmasından hemen etkilenen biri iseniz cam tavan özellikle şehir içi kullanımlarda havalandırma için harikadır. Arkasını kaldırıp hiç cam açmadan gidebilirsiniz.

Ben severek kullanıyorum.

Mehmetyilmaz

Yeni YDO için söyledim :)
Hem Liste fiyatlarına bakma , sene başında 2018 model benzinli araçları veriyolardı.
Yeni yılda da dizel otomatiği alıanabilir.

Bostancıoğlu oto 148.300 fiyat listesinde yazıyor. QQ Platinum premium pack. Araç yokmuş ellerinde bu ay gelecek dediler. Her an gelebilir.

Son düzenleme:
Mehmetyilmaz

Abi motoru 1.6 olduğu sürece ve limit altındaysa premium vb ayırmadan alınabilir. Geçmişte biliyorsun X1 alan arkadaşlar oldu. (Sene başında) Bakma fiyatlar arttı, limit dışı kaldı araçlar.

StratoS Evet biliyorumda bu DS7 bana çok uçuk bir araba gibi geliyor ve şuanda kampanyalı haliyle neredeyse 100 binliraya yakın fark var ve ocaktan sonra yada ocağa kadar ya kampanyası biter yada zam gelir muhakkak, nekadar araç satmasalarda ya dolar çıkar yada bişeyler olur işte aklıma gelmedi şimdi yani muhakkak bu arabanın fiyatı yukarı daoğru gider ydo yükselsede yetişemeyiz zaten.bence böyle olmaz diyorum ben ,bence olmaz yani olmaması gerekir :) olacaksa 4 sene sonra ben alacağım zaman olsun ,ozaman olabilir bak :)

citroen c4 pıcassolarada cok guzelmıs:)

Evet picasso tam aile arabası ama işte tipi çirkin diye begeneni az. Hatta c4 grandtour mu ne var. Suv daki ozelliklerde daha iyisi var. Suv un yere yakın olanı...

Suv daki özelliklerden daha iyi demeyeyim de suv kadar diyeyim...

ugir

C4 Picasso nedir? 2. el mi alacaksın?

Yeni versiyonu C4 Spacetourer dı. Ama oda 2019 yok, kalan 2018 leri satmaya çalışıyorlardı.

Biraz once ww bayine gttm tiguan benzinli dsg vites 145 dedi..dize manuel vites 135 diyor..kafa iyice karisti hemen almam lZim.. orta paket comforline

Bu akşam itibarıyla C5 Aircross Shine 1.6 Benzinli 180 PS aracımızı teslim aldık, Allah önce sağlık-sıhhat versin, sonra da herkesin gönlüne göre versin, değerli yorum ve yönlendirmeleriyle yardımcı olan tüm forumdaşlara teşekkürler.

Mehmetyilmaz

Hocam gözünüzde büyütmeyin bu kadar :) limit yettiği sürece alınır herşey.
Defne1234

Yıl sonu gelmiş, bence az daha bekleyin yeni YDO ile alın.
Belki farklı fırsatlar çıkabilir. Çok çok acil ise, idareten 2. el alın bi tane.
texasboy77

Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın.
Benzinli sizin tercihinizmiydi yoksa dizele limit mi yetmedi ?

texasboy77

Hayırlısı olsun, kazasız belasız. Özellikle yakıt tüketimizini merak ediyorum, rodajdan sonra...

Birde bir foto atsanız, almayı düşünen arkadaşlar görse süper olur :)

StratoS
Citroen C4 Picasso Shine 1.6 BlueHDi 120 HP EAT6 mMPW Sınıfı 2018 sıfır km
Citroen C4 Picasso Shine 1.6 BlueHDi 120 HP EAT6 mMPW Sınıfı 2018 sıfır km

@texasboy77 gulegule kullanın allah kaza bela dert vermesın.hangı donanım fıyat normalde neydı otvsız ne oldu kredı ımkanı falan nasıl bunlar ıle ılgılı bılgı verırsenız bızlerde aydınlanmıs oluruz.

StratoS

ankarada bir bayide showroomunda var fıyat verecek bugun beklıyorum.:)

Selamlar,

Yılbaşında büyük zamlar geliyor!

Başta vergiler, harçlar ve trafik cezaları olmak üzere iğneden ipliğe birçok şeyin yeni yıl zammı her yıl Yeniden Değerleme Oranı (YDO) kadar zamlanıyor. YDO, 4 Kasım 2019 günü açıklanacak ekim ayı enflasyonuyla netlik kazanacak. Ekimde Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) henüz açıklanmasa da YDO yani yılbaşı zamlarına otomatik olarak uygulanacak olan kritik veri büyük ölçüde ortaya çıktı. SÖZCÜ'nün Türkiye istatistik Kurumu (TÜİK) verileri üzerinden yaptığı hesaplamalara göre, bu ay Yİ-ÜFE hiç artmasa dahi YDO en az yüzde 22.55 olarak gerçekleşecek. Doğalgaz ve elektrik zamlarının da etkisiyle ekim ayında Yİ-ÜFE'nin yerinde sayması beklenmiyor. Bu nedenle ekim ayında Yİ-ÜFE oranı yüzde 0.5 olursa, otomatik zamlar yüzde 22.6'ya, yüzde 1 olursa yüzde 22.67'ye yükseliyor.

Yılbaşında vatandaşın üzerine adeta yağmur gibi yağan vergi ve ceza zamları bu yıl çok daha etkili olacak. Üstelik bu artış, enflasyon yine düşerken yaşanacak. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yıl sonunda ekonomi yönetiminin tahmin ettiği gibi yüzde 12'de kalsa dahi zamlar Yİ-ÜFE'ye ayarlı olduğu için yüzde 22.55'ten daha aşağıda olmayacak. İktidar eğer isterse bu oranı yarıya kadar yani yüzde 11.28'e kadar düşürebilecek.

Kaynak: https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/yilbasinda-buyuk-zamlar-geliyor-5378404/

Eğer Hükümet hiç düşürmeden YDO'yu %22 olarak çıkarırsa ve elbette hesap bu şekilde çıkarsa, 247.000 TL olan engelli limiti, 302.000 TL lere çıkacak.

Bu durumda BMW X1 Benzinli baz modeli ortalama %7 indirimle alınabilir. (Premium Line)

Hyundai Tucson full modeli ve Nline modeli alınabilir.

SUV D segment Peugeot 5008 ve Skoda KodiaQ alınabilir. (7 koltuklu araçlar)

İlgilenen arkadaşlara fikir vermesi açısından bilginize.

Önemli Öneri:

Arkadaşlar, alacağınız araçların çoğu otomatik vites, otomatik sistemleri var ve cam tavanlı. Butür donanımlar çoğu kez kullanıcı dışı kaynaklı arıza yapar. 5 yıl ÖTV sebebiyle kullanma şartından dolayı, pazarlık yaparken mutlaka + garantiyi konuşun. Ek aksesuar istemek yerine min 5 yıl 60.000 km garanti isteyin. (Hatta mümkünse daha uzunu olabilir, bu şekilde satarken garantili araç satarsınız.)

Bazı markalar zaten otomatik veriyor Honda (6 yıl), Hyundai (7 yıl) gibi... Ama 2 yıl veren, 3 yıl veren çok marka var. Lütfen bunu göz ardı etmeyin...
Defne1234

Hesaplayalım... Aracın Net Fiyatı: 160.000 TL + %60 ÖTV Li Fiyatı: 256.000 TL + %18 KDV Li fiyatı: 302.000 TL

Bu durumda Engelli arkadaşlarım için ÖTV siz ödenecek tutar: 188-189.000 TL oluyor.

bu yılbaşındaki artış olayını ben de düşünmedim diil ama 300 bine bile çıksa limit 5008 in gt-line ını alamıyoruz.
şu anki 5008 fiyatları:
alure selection (hiçbir ileri güvenlik sistemi, aktif fren şerit takip ACC vs yok) 295 bin TL
Gt line 312 bin tl .

ki bunlara da yılbaşına kadar zam gelmicek bu fiyatta kalacak. Bir de 180 bin tl verecksiniz almak için. bunları düşünerek ben de 2018 model Nissan X Trail aldım. 163 bine geldi ve ileri güvenlik 360 görüş otomatik park gibi ve içi çok geniş ve freah olan bir araç aldım. daha teslim almadık ama bugün yarın alıcaz inşallah!

Hyundai nin güvenlik özelliklerinin detayını öğrenince bana anlamsız geldi. neymiş aktif frenleme 30 km/s hıza kadar aracı durdurabiliyormuş, 30 un üstünde uyarı verip frene yardım ediyormuş. bunun için 40 bin tl fazla vermeye değer mi? 30 km/ s hız ne ki , çok yavaş!
bu nedenle elite plus anlamsız geldi artık bana . beklemeye gerek var mı? alacaklar elite alsınlar. elite almak daha mantıklı görünüyor.

Serengeti70

Siz indirimsiz mi araç alıyorsunuz?

GT line 320 bin bile olsa %5 indirim alsanız 304.000 TL ye düşer ki %5 indirim şuan neredeyse herkese veriyorlar.

Ben 220.000 TL liste fiyatı olan aracı 200.000 TL ye alıp, üzerine boya koruma, yan basamak, krom basamak ve krom bagaj koruma gibi aksesuarlar almıştım.

Bu arada evet, 7 koltuk seçenekli X Trail de alınabilir. Onu yazmamışım.

Bu arada yine biraz atıyorsunuz. Hyundai Nline 276.000 TL, Elite Plus full modeli 287.000 TL.

Limit artarsa bunların fiyatları 280'e 290 bile olsa, ÖTV'siz, 175-180.000 TL arasında değişir. Yani 40.000 TL fazla verilmez, 155 den 175.000 TL ye 20.000 TL fazla verilir ki bence değer, özellikle Nline için...

Serengeti70 hyundaiye 40 binlira fazla vermeye değermi demişsin neye göre o fiyatı belirlediğini anlamadım ama StratoS dediği gibi yaklaşık 20 binlira fazlalık çıkar ,bu arada sen nasıl oluyorda bizim limitler dahilinde en fazla 152 yada bilemedin 155 bin liraya alacağımız araçlara 163 binlira verdin ilginç doğrusu . daha öncede yazmıştım tucson elit plus aldım hatta limitin üstündeydi engellilere mart ayında kampanya yapıp en üst limite indirdiler 152 bine bana verdiler ve yanında seramik koruma ,kauçuk paspas ,bagaj havuzu,cam film kaplama hediyede ettiler. aldığın arabanın yanında hiç bir ekstra bişey taktırmadıysan yada almadıysan sana en az 10 binlira fazladan fiyat çıkarmışlar bence. ama yanında ekstra birşeyler alıp taktırdıysan onu bilemem ,bu dedklierim sadece araba fiyatı için geçerli. bence hyundai için 40 binlira hesap yapacağına kendi aracının en fazla biz engellilere kaç yapacağını hesaplasaydın 10 binlira kara geçerdin
Mami Junior limit yetmez Muhammet ben sana söyliyim ,sen şimdi tekrar yeter yada yeterse alırız diycen ama kesinlikle bu araca bizim limit yetmez hatta StratoS bi hesap yapmış onun yaptığı hesap tutarsa arabaya zam gelmese bile yine olmuyor. ama aradaki fark azalarak devam edecek buda demektir hesaplamalarıma göre 4 sene sonra bizim limite gelecek ( ben öyle istiyorum :) ) ozaman işte benimde almak için zamanım gelmiş olur ozaman olur bak daha öncesi olmaz olmamalı :)

Tiguan Comfortline dizel manuel cam tavanlı opak beyaz renk 132.900 kapora gönderildi.(Genelde opak 133.000 TL diyorlar.Metalik 135.000 TL)

Ankara business dizel otomatik Passat 141.500 TL dedi.Ama araç yok.

Mehmetyilmaz

Yani abi benim premiumda gözüm yok biliyor musun. Tucson'un 1. yılı doldu. Harika bir araç ama bana 7 koltuk lazım. Arka ufak 3. sıra koltuğa oğlumu alıp, 2. sırada arkada net/boş 3 koltuk lazım. Çünkü hem kayınpederim hemde babma araç kullnamıyorlar. Arka koltukta çocuk koltuğu olduğu için şuanda zor sığıyoruz.

Uzun yolda hiç sığamıyoruz. Hele 4 yıl sonrasında birde 2. çocuk düşünürsek mümkün değil sığamayız. Bu yüzden 7 koltuklu 5008'i çok beğeniyorum. Bende onu alabilirsem şüper olur :)

shostkovich

Liste fiyatı: Tiguan 1.5 TSI ACT 130 PS Manuel Comfortline 208.000,00 TL

ÖTV'siz 135.000 TL ye geliyor 4.000 TL de ÖTV'siz cam tavanı desek, toplam 139.000 TL. İyi almışsınız :)

shostkovich

Gayet iyi fiyat..birde sunu dusunmek.lazm 5 sene snra satmak istediginde cok rahat ve para kazanarak satilabilcek bir arac passat..siyah rengide harikaymis..ben smdi ankara dogusu aradim arac yok dedi ama fiyat 155 bandinda satmistik en son diyor..

Üst Alt