Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

Arkadaşlar peugeot 5008 almak istiyorum bildiğiniz bir bayi varmı etrafımdakilere baktım bulamadım yardımcı olursanız sevinirim

halim tunc

honda yı övüyor diceksin belki yine ama honda nın en son makyajlı kasaı olsaydı o kaza yapan araç belki de ölümcül bir kaz aolmicaktı.
honda ya executive + donanımına honda sensing denilen güvenlik özelliği geldi. ve bu özellikte bulunan CMBS özelliği büyük ihtimalle bu kazayı önler yada etkisini azaltırdı. Colliison mitigation Brake system : ve bu özellik diğer birçok araçtakinden çok daha etkili. daha evvel yazdım tekrar yazdığımı bulup copy paste yapıcam

Honda ve Hyundai nin kalite farkı;

Ben deli üşenmedim hyundai tucson un ve Honda Civic ile Honda CRV nin kullanım kitapçıklarını internetten indirdim ve aktif fren dediğimiz önünüzde yaya veya araç olduğu zaman ki çarpışma önleyici sistemlerini okuyayım dedim.

bakın bilgide kalite farkı nasıl ortaya çıkıyor!!!
Honda nın Civic ve CRV kitapçığında bu sistem CMBS (Çarpışma Etkisini Azaltan Fren Sistemi) olarak geçiyor ve sayfa 518 de aynen şunlar yazıyor:

CMBS aşağıdaki durumlarda devreye girer:
Aracınız ile önünüzdeki araç veya yaya arasındaki hız farkı yaklaşık 5 km/s olduğunda ve çarpışma riski olduğunda.
● Aracınızın hızı 100 km/s veya daha düşük olduğunda ve sistem şunlarla bir çarpışma riski olduğunu belirlediğinde:
- Önünüzde sabit, karşıdan gelen veya sizinle aynı istikamette seyreden araçlar.
- Önünüzde algılanan bir yaya.
● Aracınızın hızı 100 km/s’nin üstünde olduğunda ve sistem sizinle aynı istikamette seyreden araçla bir çarpışma riski olduğunu belirlediğinde.

hyundai nin kitapçıpında ise sistemin hangi hızlarda ve ne şekilde çalıştığına dair bu denli detaylı bilgi yok! sadece uazk orta yakın ayarının nasıl yapıldığı ve dikkat edilmesi gerekn durumların bilgisi var. Yani,
Saldım çayıra mevlam kayıra! tarzında. daha sonra ankara hyundai ata servisini aradım ve oradki biriyle konuştuğum kadarıyla 30 km/s hıza kadar durdurabiliyor 30 dan büyük hızlarda ise fren yaparak yavaşlatıyor tarzında bilgi verdi.

İşte arkadaşlar KALİTE nin ne kadar önemli olduğunun bir kanıtı!!!!

bu arada kalite demişken Nissan X -Trail in çarpışma önleyici sisteminiş araştırayım dedim internetten kullanım kitapçığını bile bulamadım. geçen bayide çalışan Eda hn a sorduğumve aldığım cevaba göre Nissan X Trail in çarpışma önleyici sistemi,

40 km/s hıza kadar fren yapabiliyor.
40 ile 70 km/ s hız arası ise sadece uyarı veriyor.

peki ben ne yaptım. Nissan X trail aldık arkadaşlar.2018 model 7 koltuklu platinum packleri dediğim gibi ötv sınırına çektiler. ve yaptığım analize göre ve isteklerimize göre de fayda/değer analizi sonucunda (bu öyle düşünerek diil teknik bir yöntem, isteyene anlatırım. excel tablosu hazırlayarak rakamsal değerlerle yapılıyor, içinde para da var özellikler ve her birine verilen puanlar da var) bu araç kazandı yarışmayı.

şimdi gelelim KASKO sorunsalına.

eurake yla allianz la ve sigortacımın verdiği diğer sigorta şirketlerinden fiyatlar aldık. gördüğüm ve bana anlatılanlar kadarıyla artık kasko şirketleri ÖTV muafiywetli araçlarda gerçek değeri üzerinden kasko yapıyorlarmış. ötv siz değeri olan bizlerin verdiği ücret üzerinden diil. artık sistemin daha düşük miktardan kasko yapmasına izin vermiyorlar dediler.

sistem şöyle işliyor diye anlattı sigortacım. şimdi aldığımız aracın sistemde gözüke değeri 284 bin kaat ancak bizimödediğimiz 154 bin kaat. şayet diyor 154 bin den kasko yaptırırsanız ve araç eğer pert olursa, kasko şirketi ilk alırkenki ödenmeyen ÖTV değeri varya (bu örnekte 130 bin TL) 130 bin t yi devlete öder geriye kalan uyduruk 24 bin tl alırsınız ve bu da yazık olur deniyor. aracın değerinden daha düşük değerli kasko yaptırmanın başka dezavantajları da olduğunu anlattı. ben de bu forumlardan bir kaç yazı örneği verdim ama " siz o forumlarda her yazılana bakmayın gerçek dünyada işleyen bir sürü kural, kanun vs var" dedi.

siz bu kasko olaylarında ne yaptınız? 280 bin gibi bir rakamla kasko en ucuz 4500 tl tutuyor. bir de bu araç ilk kez kızın üstüne olduğu için daha önceki bizim üstümüze olan araç kasko muafiyetlerinden yararlanamıyormuşuz.

crv daha iyidi ama onu sınıra sokmadılar, artık benzinli geliyor, işyerinde bi arkadaşa aldı, şehir içinde 10-11 lt yi buluyor dedi. ona benzin yetiştiremeyiz artık. crv hayal oldu yazık!. kafayı kırıp, aslan besleyen yemine katlanır da deyip alınabilir ama gerek olmadığını düşünüyorum.

Sn serengeti. Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Özellikle kasko konusu önemli. Ben dün Corolla Dream paket için anlaştım. 95.000 TL ye. Kapora bıraktım. Ama araç içime sinmedi. Konsolu vs. Bana göre değil gibi. Ben de sizin gibi değeri üst sınırda olan bir araç alıyım dedim. Ama kasko parası büyük sıkıntı. Bugün bir de Hyundai Kona ve (sizin de görüşleriniz doğrultusunda) honda ya bakacam İnş.

Bir de c5 aircross çok övülüyo. Eğer beğenirsem, biraz bekleyip ondan da alabilirim. Bugün dolaşabilirsem izlenimlerimi aktarırım.

Aktif kısım burasi olduğu icin burdan buradan sormak istedim, babamin raporu almadan önce kendine ait aracı var 9 ekim de rapor çıkıyor 90 geçtik gibi ötv siz araç almada babamin kendi aracı sıkıntı olur mu yada yeni aldığımız araç mtv muaf üzerinde 2 araç olduğu için sıkıntı yaşarmışız acaba t ederim

Bugün baya Bi gezdim. Hepsi Ankarada, şaşmaz civarındaki bayileri.
1-wv;ana baba günü gibi. Fiyatlar çok yüksekti.
2- honda: Pazaryeri gibiydi fiyat almadan hemen çıktım.
3- skoda: üçü de dizel otomatik en üst paket olanlardan Octavia için 124.000, Super b için 140.000 TL ve Karoq için 158.000 TL aldım. Araçlar çok güzeldi. Gözüm kaldı. Ama bütçe izin vermedi tabi. Garanti uzatımları çok pahalı. 1 yıl için Yaklaşık 4.000 TL istediler. Toyota da 2 yıl için 800 TL fiyat aldım. Ayrıca karoq için kasko 5.000 civarı deyince oradan çıktım.
3- Renault: araç kalmamış. Girdiğim gibi çıktım.
4- Fordb adamlar araba satmamak için çaba sarfetti. Ben de onları yormadım.
5-Peugeot: 2008ve 3008 vardı. 2008 üst donanım için 102.000 TL aldım (dizel tam otomatik) allure paket. Baya dolu. Cam tavanı çok sevdim. Tavan çıtası benim için önemli. O da vardı. Muhtemelen onu alacam.

Kısmet olursa yarın da Citroën bakacam. Özellikle c5 aircross u inceleyecek. Size bilgi veririm. Hayırlı akşamlar.

halimtunc
"4- Fordb adamlar araba satmamak için çaba sarfetti. Ben de onları yormadım."
yazmışsınız çok hoşuma gitti, bayağı güldüm...:))))

Antalya da bende biraz gezdim. C5 Aırcross feel paket 135bin araba dolu, şansıma hemen yanına bir müşteri Peugeot 3008 park etmiş yan yana bir kıyaslama yapınca Aırcross daha yüksek, geniş ve uzun duruyor. 3008 inde ön konsol daha güzel geldi bana Peugeot ya gittim 1.5 130hp EATG modeli alabileceğimi söylediler oda 145bin😏, Tuscon 1.6CRDİ style paket 134bin dediler güzel geniş ferah bir araba, Qashqaı vısıa 129,tekna 136, sky pack143, platinum 155bin dediler arabanın dış görünüşü güzel ama 401lt bagaj iç malzeme kalitesini beğenmedim, Kia sportage dolu paketi 139bin, skoda karoq 1.6TDI 139 Bin dediler ara çok hoşuma gitti çok dolu sade fakat malzemesi bagajı çok hoşuma gitti, Seat Ateca 1.6TDI 115hp xcellenge dsg 144bin fiyat çekti geniş güzel bir araba ama bu fiyat ile ilk tercihim olmaz. Özellikle Aırcross, Karoq ve sportage doluluk fiyat/kalite olarak aklımda yer etti. Yeni üyeyim ilk yorumum hatam olduysa kusura bakmayın saygılar...

Atmaca07

3008 bu saatten sonra alınmaz.GT veriyorlarsa eyvallah ama diğer paketleri çok kırptılar.Özellikle joystick kaldırmaları çok kötü oldu.

ImageThumbnail2.aspx

[FONT=Verdana]"Active life ismiyle yeni bir donanım seviyesi mevcut.[/FONT]
[FONT=Verdana]Bazı özellikler çıkarıldı.[/FONT]
[FONT=Verdana]En onenmli değişiklik 1.5 motor ile eat6 sanziman dizel için standart oldu. Benzinli modellerde 1.2-eat8 ikilisi devam ediyor.[/FONT]
[FONT=Verdana]Eat6 dizel araçlarda vites kolunda da eski tipe geçildi. Joystick şeklindeki vites kolu sunulmayacak.[/FONT]
[FONT=Verdana]Ayrıca Sport modu da yer almayacak.[/FONT]

[FONT=Verdana]Gtline donanım seviyesi dizel 1.5 dizel EAT8 yine devam edecek."

Forum donanım sitesinde bir üyenin yazısından alıntıdır.[/FONT]

Yuh be kendi ayaklarina sıkmışlar sacmalik 255 bin verip cidden alinmaz artkk..ben cok begeniyordum sifir almam artk..tucson daha mantkli cok tskler kardesim..

joystick vitese çok takmayın. bozulup duran birşey, avrupada 2 hafta arça kiralamıştık, joystick vitesli 308 station wagon. arada viteslere geçmiyor okumuyordu vs. ki araç 2, 3 yaşında ya var ya yoktu. mekanik her zaman çok daha uzun ömürlüdür. ama eat 6 eat 8 farkında haklısınız. eat8 şanzıman çok daha iyidir eat6 dan. joystick belkş şık ama bence ömrü kısadır ve arıza yapar gözüküyor. şıklık mı istersiniz, vitese atabilmek mi?

Selamlar. Bugün yine birçok bayi gezdim. İzlenim ve aldığım fiyatlar şöyle;
1 Ankara Ata oto:Citroën c5 aircross: çok güzel, araba yapmışlar. Konsola bayıldım. Markası vw veya BMW olsa 400.000 TL derlerdi. Fiyat olarak feel adventure pakete 131.000 TL verdiler. Parası olan için çok iyi fiyat. Garantisi 2 yıl. 2 yıl daha uzatmak, için 2.000 TL civarı ek, maliyeti var.
C3 üst paket 98.000, orta paket 96.500 TL. Bunları pek beğenmedim yalnız iç malzeme vasat. 2008 daha iyi.
2- Nissan qq ye baktım. 2018 model tekna plus, 129000 dediler. (sabah istanbuldan telefonla başka bir bayi 123.000 teklif verdi aynı araca)
2019 qq için ise 136.000 dediler.
3-Tıyıta Toyan da Otomatik Corolla Flame paket için 102.500tl dediler. 1 TL bile indirim yok. Ama araç dolu. Hayalet ekran, anahtarsız çalıştırma, kablosuz şarj falan vardı.
4-Hyundai Ata: Özellikle Elantra yı çok beğendim. Müşteri çoktu. fiyat alamadım. Sadece araç inceledim. Elantra 150-160.000 civarı. Ötv siz 100.000 civarına geliyor.

Sonuç olarak paranız varsa C5, azsa C3, orta seviye ise Corolla Flame veya 2008 Allure yi tavsiye ederim. İyi akşamlar.

Bir de Bi konuyu paylaşıyım. İşyerindekicarkadaşımda 2017 Corolla var. Baya dolu Bi paket. 2017 de sadece 57.000 TL ye almış. Şimdiki fiyatlara bak. 2 yılda bu kadar değişim olur mu.

@halimtunc
Nissan qq ye baktım. 2018 model tekna plus İÇİN( istanbuldan telefonla başka bir bayi 123.000 teklif verdi ) HANGİ BAYİİ BU FİYATI VERDİ

@cabbar0101

hangi bayiler indirim yapıyor bilginiz var mı

Nissan qq ye baktım. 2018 model tekna plus dizel otomatik mi 123000 fiatı olan

paylaştıklarımın tamamı otomatik vites

agbatuu
bu fiyatı veren Bostancıoğlu Nissan-İSTANBUL (telefonda bu fiyatı aldım. muhtemelen 120.000 tl ye çekerler)

size minoto.com diye bir siteyi önerebilirim. internette ararken buldum, Yetkili bayilerin ellerinde olan 2017, 2018 ve 2019 model araçları gösteriyorlar. Bayiyi arıyorsunuz. yani Sahibinden gibi bir site.

Hyundai için bir şey daha paylaşıyım.

Hyundai nin en güzel özelliği bana göre garanti sistemi. 3 seçenek sunuyorlar
ya 3 yıl sınırsız km
ya 5 yıl 100.000 km.
ya da 7 yıl 80.000 km.
bunlar ücretsiz. o kadar bayi gezdim. hiçbiri garanti uzatımını ücretsiz yapmıyor. En ucuz toyota teklif verdi. o da 3 yıl garantiye ek 2 yıl için 800 tl istedi. bir tek Honda yı bilmiyorum. zaten o kadar kalabalık ki, girdiğimle çıktığım bir olduğu için garantiyi sormadım bile.

honda nın garantisi de çok iyidir.
6 yıl 150 bin km.
daha ne olsun.

halimtunc

hocam minoto.com engelli raporuna araç satıyormu acaba? galeri gibi yerlerde plaka alınmış oluyor genelde o yüzden engellilere satılamıyor. plakasız olması yada engelli plakası alınmış olması gerekiyor.

Ceranimo
Shine en donanımlı olan herhalde. Ö ise 150.000 TL fiyat aldım

mehmet_metu
Hocam, satanlar galeri değil. Özellikle sordum. Yetkili bayi. Hatta Ankara Nissan da da aynı araç vardı. O da 2018 model. Bana 129.000 TL dediler. Kısacası sıfır araç. Satmaya engel bir durumu yok bizim açımızdan. Zaten öyle olmasa ötv indirimli fiyat vermezler.

halimtunc

Hyundai kullnmadığınız için en güzel özelliği garantisi diyebilirsiniz elbette :) Ama kullandıktan sonra en güzel özelliklerinden birisi dersiniz. (Tucson için yazdım)

Diğer başlıkta da yazmıştım. Çok karıştırıyorsunuz. Bence böyle ne istediğiniz rakamı alabilirsiniz ne istediğiniz aracı alabilirsiniz. Önce marka belirleyip, sonra istediğiniz donanım ve ekstralar ile sadece o araç bayisine gidip pazarlık yapın.

Tucson bakayım, olmadı QQ bakayım hadibirde C5'e gideyim diyorsunuz...

halimtunc

Hyundai kullnmadığınız için en güzel özelliği garantisi diyebilirsiniz elbette :) Ama kullandıktan sonra en güzel özelliklerinden birisi dersiniz. (Tucson için yazdım)

Diğer başlıkta da yazmıştım. Çok karıştırıyorsunuz. Bence böyle ne istediğiniz rakamı alabilirsiniz ne istediğiniz aracı alabilirsiniz. Önce marka belirleyip, sonra istediğiniz donanım ve ekstralar ile sadece o araç bayisine gidip pazarlık yapın.

Tucson bakayım, olmadı QQ bakayım hadibirde C5'e gideyim diyorsunuz...

Ben tucson alicam ama n line cok begendm limite gelmesini beklesek dusermi kampanyayla acaba ? Yada ocak ayini bekleyip limit artisinda alma sansimiz olur mu ? Araba fiyati artmaz ins

paylaştıklarımın tamamı otomatik vites

@agbatuu
bu fiyatı veren Bostancıoğlu Nissan-İSTANBUL (telefonda bu fiyatı aldım. muhtemelen 120.000 tl ye çekerler)

size minoto.com diye bir siteyi önerebilirim. internette ararken buldum, Yetkili bayilerin ellerinde olan 2017, 2018 ve 2019 model araçları gösteriyorlar. Bayiyi arıyorsunuz. yani Sahibinden gibi bir site.

Hyundai için bir şey daha paylaşıyım.

Hyundai nin en güzel özelliği bana göre garanti sistemi. 3 seçenek sunuyorlar
ya 3 yıl sınırsız km
ya 5 yıl 100.000 km.
ya da 7 yıl 80.000 km.
bunlar ücretsiz. o kadar bayi gezdim. hiçbiri garanti uzatımını ücretsiz yapmıyor. En ucuz toyota teklif verdi. o da 3 yıl garantiye ek 2 yıl için 800 tl istedi. bir tek Honda yı bilmiyorum. zaten o kadar kalabalık ki, girdiğimle çıktığım bir olduğu için garantiyi sormadım bile.

engelliye satış yapıyorlar mı acaba?

Hocam şuan tam bahsettiğiniz durumdayım. eminim benim gibi birçok arkadaşta vardır forumda.
Aklımdan geçen şuydu aracımı satıp üzerine bir miktar ekleyerek Honca civic almak idi. Engelli kızım var 5 yaşında. Sonuçta bu işten en fazla avantajı fiyatı en yüksek aracı alarak elde edebilirsiniz. Ama işler değişti. Sonra Superb niyetlendim. Değerini koruması konusunda VW ülkemizdeki durumunu bilirsiniz. Passata bakalım dedim. Sonra eşimin yüksek araç olsun isteği devreye girdi. Hyundai Tucson, Peugeot 3008, Nissan Quasqai, C5 Aircross (beğenmedim ve eledim) , Seat Ateca, Skoda Karoq baktım. özellikleri inceledim. Bizim limitlerde Quasqai açık ara önde. Kullanmadığın özellik olsada ne olur olmasa ne olur. Ama;

1. Hafızalı Koltuk ve yan aynalar bizim için gerçekten kullancağımız bir özellik.
2. 360 çevre görüş sistemi yine kullacağımız ve istediğimiz bir özellik
3. Kör nokta ikazı
4. Şerit takip
5. Hareketli Nesne Algılama Sistemi
6. Cam tavan
7. Akıllı Arka Çapraz Trafik Uyarı Sistemi bizi kesinlikle mutlu edeceğini kullanacağımız özellikler.

Yukarıdaki SUV grubunda fiyatlar hemen hemen aynı. Fiyat olarak 140-150 bin aralığında tüm araçlar.Aynı parayı ödeyipte düşük donanım almakmı. Yada beğenmesende qasqai almak işte bu tercih meselesi. Örneğin cam tavan açılmıyor ama ben tercihimi bu artı özellikler sebebiyle qasqai yönünde kullanıyorum. Beğenme konusunda gelince tucson heybetli ve gösterişli peugeotu çok beğendim, ateca güzel .

Ama şu halde bile eşim tamam ne alırsan al dese gözüm kapalı SuperB almaya giderim. Bakın yine SUV dan sedana döndüm. bu iş gerçekten zor. Pişman olmak istemiyor insan.

Not:Her ne kadar Nissanı övdü gibi görünsem de oto satıcısı yada nissan bayii değilim. Sadece araç alma arifesinde olan bir arkadaşınız olarak fikirlerimi beyan ettim. Selamlar.

toprak_55

Cok tskler hocam bilgileriniz icjn.inanin burda brr cok insan sizn gbi dusunuyor ve ayni kafa durumunda
.pisman olmamak

Mrhb hocam bende aynı düşüncedeym qq tucson arasnda kaldm qq hangi paket düşnyrsnz ve fiyat aldnzmı

Dolar artinca inşallah fiyatları uçurmazlar fırsatçılık yaparak

Üst Alt