Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

arkadaşlar bu kredi için birşey sorabilir miyim?

şimdi normalde biz aracı engelli olan büyük kızın üzerine almak zorundayız. onun da yaşı 15 ve dolayısıyla 18 den küçük olduuğu için bayiler bize kredi kullanmıyorsunuz diyorlardı. bu yeni devlet bankası ayarlamasında da aynı şey geçerli olur mu yoksa biz engelliler için bir iyilikte bulunabilirler mi? yada en iyisi yarın banka şubesine gidip sormak mıdır?

mcaglarr

Hem 500 bin km hemde 10 sene satamayacaksın.
Çok mantıklı gelmiyor açıkcası.
Şu an ki kurlarla yurtdışı arabaları da çok mantıklı değil.
Bende yakın zamanda düşündüm ama adam akıllı bir araba nerdeyse burdaki fiyatlara geliyor. (1-3 yaş sınırı var biliyorsunuz.)

18 yaşından küçüklere bırakın kredi verilmeyi kendi kontrolünde hesap açılmaz. Kanun böyle.

Engelliler için kredide bankaların baktığı önemli detay: Aracın ÖTV'siz tutarı üzerinden en son değişen uygulamada 50.000 TL ye kadar kısmı için %70, kalan kısmı için %50 oranında hesaplanıyor.

Bu özel kampanyada tutar kısıtları da koymuşlar sanırım.

Günaydın herkese,

O zaman kızın üstüne alacağımız araba için hiçbir şekilde araç kredisi alamayız öyle mi? yani ya tüketici kredisi alıcaz yada parayı peşin vericez.

Sabah ta vakıfbank şubesine uğradım. haberi duymuşlar ama daha tarafımıza merkezden kesin rakamlar (faiz oranı, hesaplar vb) gelmedi dedi görevli. bugün gelir sanırım dedi. öüleden sonra bankaların internet sitelerine bir bakın dedi. kısaca bankadan pek birşey öğrenemedim. ordaki görevliye yine bu kredi olayında durumu anlatarak kullanabilir miyiz diye sorunca olumsuz yanıt verdi.

peki ekim kapıda, bi sonrası da kasım ayı artık. son rakamlardan sonra YDO oranları için ne düşünüyorsunuz, 300 e yaklaşır mıyız? artık bekleyip görelim rakamları ondan sonra karar vereyin diyorum. alacaksak ta yılbaşına alırız. honda civic i her zaman alabiliriz, kaybımız olmaz zaten. CRV eğer limite girerse fıstık olur, tucson un elit plus ı da girerse fıstık olur. citroen de belki paket ekletme yapabilir ona da bakarız pejo 5008 in de durumu bu arada belli olur limite girip girmediği. bundan sonra artık hepsinin son fiyatlarına, şartlarına vb göre bakarız karar veririz diye düşünüyorum hayırlısı inşallah.

X-Trail in yeni kasası, 2019 modelleri yeni kasa mı olacak? dizeli nissan da bırakmış sanırım. benzinli olacakmış 2019 modeller. yarın da bir pejoya uğrayıp bu 5008 işini bir yüz yüze konuşacam bakalım.

ugir

Abi detaylı bilgiyi bayiler bilir. İstersen bir Hyundai bayisi ile görüş, Tucson da bu kampanya var mı yoksa sadece İ10/İ20 mi diye...

Tusconda malesef yokmuş..elentradada yok bu arada. i 10 ve i 20 lerde mevcutmus bu kredi işi.

ugir

Tamam o halde bu iş Civic ve Megane ve Corolla'ya yarar. İ20 de arkadan gelir. SUV'de de Toyota C-HR'a yarar.

Kararımı verdim açıkcası ya honda alacağım(yerli banka kredisi) yada octavia octavia içinde fiyat aldım [FONT=Verdana]1.6 tdı dsg style 201 000 tlden 119 000 düştüler tabi telefonda teklıf formuda gonderdıler.

Kafa karısıklıgına gerek yok artık.:)[/FONT]

banka kredisi de çok iyi gözüküyor arkadaşlar. bu öğlen kardeşle hesapladık 100 bin çekiyorsunuz mesela % 0.50 faiz ile iki yılda aylık 4486 lira olarak 107 bin 664 lira ödüyorsunuz ki bu oran hakkaten çok iyi gözüküyor ama ilk dosya mosya masrafı da var sanırım.
ugir skodayı 201 den iyi düşmüşler. bana honda yı 186 binden 120 ye düşmüşlerdi. size çok daha iyi düşmüş skoda.

ama ben honda derim söyleyeyim zevkler tartışılmaz ama honda honda...

Ford focus 1.5 benzin otomatik en baz modeli olmasina ragmen baya standart guzel ozellikleri var boş sayilmaz..96 bine dusuo..5 binede lpg takiyorlar garanti kapsaminda.100 bine gelio.. honda, megane, focus ..sedan arac dusunenler icin..enn uygunlari megane..focus.civic..focus ....focus 123 bg cekisde skntida olmaz.

.

Focus yerli değil bu arada kredi için belirtim.

Serengeti aslinda octqviya bagaj hacmi olarak çok iyi birde hiç sorun yaşayan biri görmedim.sirket araçları superb yada octqviya genelde bizde herkes memnun.ama hondada çok güzel duruyor açıkçası

Honda ve Hyundai nin kalite farkı;

Ben deli üşenmedim hyundai tucson un ve Honda Civic ile Honda CRV nin kullanım kitapçıklarını internetten indirdim ve aktif fren dediğimiz önünüzde yaya veya araç olduğu zaman ki çarpışma önleyici sistemlerini okuyayım dedim.

bakın bilgide kalite farkı nasıl ortaya çıkıyor!!!
Honda nın Civic ve CRV kitapçığında bu sistem CMBS (Çarpışma Etkisini Azaltan Fren Sistemi) olarak geçiyor ve sayfa 518 de aynen şunlar yazıyor:

CMBS aşağıdaki durumlarda devreye girer:
Aracınız ile önünüzdeki araç veya yaya arasındaki hız farkı yaklaşık 5 km/s olduğunda ve çarpışma riski olduğunda.
● Aracınızın hızı 100 km/s veya daha düşük olduğunda ve sistem şunlarla bir çarpışma riski olduğunu belirlediğinde:
- Önünüzde sabit, karşıdan gelen veya sizinle aynı istikamette seyreden araçlar.
- Önünüzde algılanan bir yaya.
● Aracınızın hızı 100 km/s’nin üstünde olduğunda ve sistem sizinle aynı istikamette seyreden araçla bir çarpışma riski olduğunu belirlediğinde.

hyundai nin kitapçıpında ise sistemin hangi hızlarda ve ne şekilde çalıştığına dair bu denli detaylı bilgi yok! sadece uazk orta yakın ayarının nasıl yapıldığı ve dikkat edilmesi gerekn durumların bilgisi var. Yani,
Saldım çayıra mevlam kayıra! tarzında

İşte arkadaşlar KALİTE nin ne kadar önemli olduğunun bir kanıtı!!!!

bu arada kalite demişken Nissan X -Tral in çarpışma önleyici sisteminiş araştırayım dedim internetten kullanım kitapçığını bile bulamadım. geçen bayide çalışan Eda hn a sorduğumve aldığım cevaba göre Nissan X Trail in çarpışma önleyici sistemi,

40 km/s hıza kadar fren yapabiliyor.
40 ile 70 km/ s hız arası ise sadece uyarı veriyor.
ne kadar gelişmiş bir sistem di mi?

bilgilerinize arz ederim!
ugir
skoda da ileri güvenlik yok. honda da <honda sensing var ve bu sistem Allah korusun yeri geldiğinde senin hayatını kurtarabilir. bırak skoda yı mkodayı git civic al.
civic in değerini avrupa ve biz belki anlamadık ama Amerika gibi rekabetin ölümcül yaşandığı son derece vahşi bir pazarda Honda civic 1 numara olarak segmentinin lideri, keza çinde de öyle. git civic al. hem türkiye üretimi bu araçlar , türk işçisi mühendisi, ustabaşısı, postabaşısı emek verdi yaptı üretti. bırak ülkemiz kazansın. ben de şu YDO yu bekleyip CRV alabilirsem CRV alıcam, alamazsam civic alıcam.

bilgi, dünyadaki en büyük güçlerden biridir!

biz honda nın değerini o fabrika kapandığı zaman anlicaz. görecez bakın o zaman civiclerin fiyatını. şimdi beğenmiyoz di mi civicleri, aşağılıyoz? Bi ithal gelsin bakalım o araçlar o zaman kıymetini anlarız!

keza toyota da çok değerli bakın bu arada. Allah tan toyota var bu ülkede ve üretim yapıyor. adamlar hibrit araç üretimi yapıyor be! helal olsun onlara.

Gerçi bi de 5008 e bakicam. Daha onu detayli tam inceleyemedim.

Ama 5008 4x2 halbuki CRV 4x4 ki bu da bence cok ama cok büyük bir fark!

Honda crv ye kaç TL istiyorlar? Araç almayı düşünen arkadaşlar aklınızdaki araçları mutlaka deneyimleyin aklınızda kalmasın. Bakım maliyetleri kaç km de bakım, yakıt sarfiyatı, güvenlik hepsi önemli.

Ankara bayi Crv nin elegance modelini limitler dahilinde alabileceğimi söyledi ancak ellerinde araba yoktu.
Afyon pejo da 5008 in allure modelini otv siz vermiş ancak şu an onlarda da araba yokmuş.

Crv olmuyor demişti bana ankaradaki bayi
1.5 Elegance Benzin Otomatik | 1498 cc | Benzin 273.400 TL
şeklinde gözüküyor sitesinde Honda bayi aksesuar faturası keserek limiti düşürüyor olabilirler NISSAN X-TRAIL buna benzer birşey yapıyor olabilir

Serengeti70

Normalde gümrük giriş fiyatına göre zararına veremiyorlar diye biliyorum.Peugeot u ise farklı bir yol belirlemiş yeni üretim otoların gümrük giriş fiyatını limit içi satışta kar edecek biçimde fabrikadan getirtiyor.Hatta halen girilmemiş otoları sizin anlaştığınız fiyata göre ayarlıyor 20 günlük geliş sürecinde dövizde hareket olursa onuda aksesuar fiyatına ekliyor.Şu anda 3008 in en üst paketini 5008 in en üst hariç limite sokabiliyor.Bence onuda sokabilirler ama önce 3008 le başladılar.Ayrıca bazı firmalar ufak tefek kusurları(boya vb.)indirim olarak düşüp faturada açık olarak zararına satış yapabiliyorlar.Sitelerinden duyurdukları zaman o aksesuarlara mecbur bırakamadıkları ve karlarını ordan yaptıklar için yayınlayamıyorlar diye düşünüyorum.Beni limite giri 155 diye çağırdılar 157 malolabilir dediler en sonunda 160 diyerek bitirdiler.Ben önce faturamı 160 keserseniz alacağım diyecektim.Sonra vazgeçtim şunu söyliyeyim elden para vermedikten sonra diğer miktar 2 ayrı faturayla(2.si aksesuar)olsa bile sizin hiç bir sorumluluğunuz olmaz.

Teşekkür Cabbar Bey, iyi açıklama olmuş. Söyledikleriniz mantıklı duruyor.

Bu arada o dediginiz 155 ile başlayıp 160 la bitirdikleri hangi araçtı?

Honda ya ugradim bugün masallah pazar yeri gibiydi kredi oranlari düşmesi satışlarını kesinlikle artırmış krediden yararlanabilirsiniz dedi ekim ayi içinde en full paketinde fiyat değişikliği olmaz belki alt paketlerde dedi

@niye almadıydınız onu?
Eclipse cross daha mi iyi geldiydi?

Hyundai nin bayisine sordugum ve aldigim cevaba göre;

Aktif fren sistemu
30 km/s hiza kadar araci durdurabiliyor,
30 km/s ten daha hızlı süratlerde uyari veriyor, durdurmuyor ama hafif fren yapiyor, yavaslatiyor gibi birşeyler dedi.

Eclipse cross iyi guzel araba da donanımı verdikleri özellik ler zayif yetersiz. Led far yok on arka park sensör yok vb

4x4 leri pahali bi de...

En alt donanımda dahi geri görüş kamerası şerit takip uyarı sistemi otomatik uzun far ön çarpışma önleyici sistem ısıtmali sinyalli yan aynalar led gündüz farları otomatik klima apple carplay led stop lambası yağmur sensörü var ki bu versiyon u manuel olmasından dolayı pek satmıyorlar.Bir üst donanım seviyesi olan intense de ise ön sis farları anahtarsız giriş çalıştırma sistemi elektrikli park freni çift bölgeli otomatik klima akıllı telefon bağlantı ekranı ayrıca mercedesin üst versiyonlarında olan hatta daha işlevsel olan touchpad bulunmakta.4X2 olan bu versyonun tesadüfen bayide 128bin e ötv muaf siyah modeli vardı
Benim anlaştığım vasilik ten dolayı hala alamadığım 4x4 intense plus versiyonunda ise head up display led ön farlar elektrikli açılır panoramik cam tavan var.İnstyle dahil,hiç bir versiyonda olmayan özellikler :park asistanı ve elektrikli bağaj.En olumsuz yanı ise bağajı boyutuna göre küçük ama bunuda iç mekanda diz mesafesinde avantaj sağlayarak gidermiş..Test sürüşü yapanlara göre cvt şanjıman diğer cvt şanjımanlardan daha iyi 4x4 özelliği diğer muadillerinden üstün.

Kararımı verdim açıkcası ya honda alacağım(yerli banka kredisi) yada octavia octavia içinde fiyat aldım [FONT=Verdana]1.6 tdı dsg style 201 000 tlden 119 000 düştüler tabi telefonda teklıf formuda gonderdıler.

Kafa karısıklıgına gerek yok artık.:)[/FONT]

Bence süper bir karar.

Civic'i geç, direk Octavia derim. Şimdiden hayırlı olsun. Bu arada VDF'ye de bakmak lazım. 0.50 vermese de belki kampanyaları varsa işine yarayabilir.

Selamlar,

Karavan konusunda araştırmalarımı ve bilgilerimi elimden geldiğince ilgili başlıktan paylaşıyordum, bilen arkadaşlar bilir.

Yüksek fiyatı, 0 olarak %160'a kadar çıkan ÖTV'si sebebiyle hiç bir firmanın fabrikadan çekip üretmemesi sebebiyle motokaravanlar ülkemizde 0 olarak satılmıyor ve bulunmuyordu.

Bu yıl içinde bir firma, FİAT ile anlaşıp, fabrikadan direk motokaravan üretimine girmiş ve Doblo aracını alko-ven yapma kasa haline dönüştürmüş. Bu araçlar ticari ancak karavan M1 sınıfına aldığınızda otomobil oluyor. Ve dolayısıyla ÖTV oranı, MTV'si ve otomobillere uygulanan kuralları geçerli oluyor.

Hafif Ticari Doblo araçların ÖTV'si %4'dü. Dolayısıyla engelli arkadaşlar için çok bir anlam ifade etmiyordu. Ama M1 Otomobil yani karavan yaptığınızda 1.6 litre altı araçlar için ÖTV %50 oluyor ve engelli arkadaşlar için anlamlı hale geliyor.

Uzun lafın kısası: SUV gibi büyük araç isteyen, doğada kamp yapmak istiyorum yıldızlı otellere gitmek istemiyorum diyen engelli arkadaşlarım hem karavan hem de otomobil olarak kullanacakları bu aracı tercih edebilirler.
Bagaj olarak kullanıp, içinde 2 kişilik kolay erişilebilecek yatağında yatabilirler. 3 kişilik olması sebebiyle yanlarına ailesini ve arkadaşlarını da alabilirler.

İlgisini çeken arkadaşlar için bu konuda başlık açtım:

https://www.engelliler.biz/forum/ozel-donanimli-otomobiller-motorlu-araclar-h-sinifi-ehliyet/213778-ticari-arac-mi-karavan-mi-otomobil-mi-hotomobil.html

2019'un ilk 6 ayında ODD (Otomotiv Dist-
ribütörleri Derneği) verilerine göre top-'
lam binek araç pazarının yüzde 50,7'sini
sedan otomobiller oluşturdu. Sedanların
pazar payı en yakın rakibinin iki katından
fazla. Hal böyle olunca Türkiye'de üretilen
dört kompakt sedanı bir araya getirdik. Bu
karşılaştırmada 100-0 km/s fren mesafesi,
0-100 km/s hızlanması veya gürültü sevi-
yesi gibi değerler havada uçuşmayacak.

Otohaber dergisinden alıntı dir....

cabbar0101
Eclipse cross intense plus 4x4 un fiyati 260 bin küsur. Nasil alabiliyosunuz? Daha evvel bahsettigimiz ayri kesilen aksesuar fsturasi vb yöntemlerle mi?

Serengeti70

Hayır boyada görülemeyen fakat mercimekten küçük taştan dolayı boya hatası var.Zannedersem bundan ötürü verebildiler.O yüzden satış temsilcisi beni arayıp duruyor.Vazgeçsem sevinecek.

Üst Alt