Honda ve Hyundai nin kalite farkı;
Ben deli üşenmedim hyundai tucson un ve Honda Civic ile Honda CRV nin kullanım kitapçıklarını internetten indirdim ve aktif fren dediğimiz önünüzde yaya veya araç olduğu zaman ki çarpışma önleyici sistemlerini okuyayım dedim.
bakın bilgide kalite farkı nasıl ortaya çıkıyor!!!
Honda nın Civic ve CRV kitapçığında bu sistem CMBS (Çarpışma Etkisini Azaltan Fren Sistemi) olarak geçiyor ve sayfa 518 de aynen şunlar yazıyor:
CMBS aşağıdaki durumlarda devreye girer:
Aracınız ile önünüzdeki araç veya yaya arasındaki hız farkı yaklaşık 5 km/s olduğunda ve çarpışma riski olduğunda.
● Aracınızın hızı 100 km/s veya daha düşük olduğunda ve sistem şunlarla bir çarpışma riski olduğunu belirlediğinde:
- Önünüzde sabit, karşıdan gelen veya sizinle aynı istikamette seyreden araçlar.
- Önünüzde algılanan bir yaya.
● Aracınızın hızı 100 km/snin üstünde olduğunda ve sistem sizinle aynı istikamette seyreden araçla bir çarpışma riski olduğunu belirlediğinde.
hyundai nin kitapçıpında ise sistemin hangi hızlarda ve ne şekilde çalıştığına dair bu denli detaylı bilgi yok! sadece uazk orta yakın ayarının nasıl yapıldığı ve dikkat edilmesi gerekn durumların bilgisi var. Yani,
Saldım çayıra mevlam kayıra! tarzında
İşte arkadaşlar KALİTE nin ne kadar önemli olduğunun bir kanıtı!!!!
bu arada kalite demişken Nissan X -Tral in çarpışma önleyici sisteminiş araştırayım dedim internetten kullanım kitapçığını bile bulamadım. geçen bayide çalışan Eda hn a sorduğumve aldığım cevaba göre Nissan X Trail in çarpışma önleyici sistemi,
40 km/s hıza kadar fren yapabiliyor.
40 ile 70 km/ s hız arası ise sadece uyarı veriyor.
ne kadar gelişmiş bir sistem di mi?
bilgilerinize arz ederim!
ugir
skoda da ileri güvenlik yok. honda da <honda sensing var ve bu sistem Allah korusun yeri geldiğinde senin hayatını kurtarabilir. bırak skoda yı mkodayı git civic al.
civic in değerini avrupa ve biz belki anlamadık ama Amerika gibi rekabetin ölümcül yaşandığı son derece vahşi bir pazarda Honda civic 1 numara olarak segmentinin lideri, keza çinde de öyle. git civic al. hem türkiye üretimi bu araçlar , türk işçisi mühendisi, ustabaşısı, postabaşısı emek verdi yaptı üretti. bırak ülkemiz kazansın. ben de şu YDO yu bekleyip CRV alabilirsem CRV alıcam, alamazsam civic alıcam.
bilgi, dünyadaki en büyük güçlerden biridir!
biz honda nın değerini o fabrika kapandığı zaman anlicaz. görecez bakın o zaman civiclerin fiyatını. şimdi beğenmiyoz di mi civicleri, aşağılıyoz? Bi ithal gelsin bakalım o araçlar o zaman kıymetini anlarız!
keza toyota da çok değerli bakın bu arada. Allah tan toyota var bu ülkede ve üretim yapıyor. adamlar hibrit araç üretimi yapıyor be! helal olsun onlara.