Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

StratoS Kardeş Fikirlerin için çok teşekkürler, tahmini fiyatından bilgin varmı? veya söyle sorayım siz bu arabanın yerine hangi model arabayı önerirsiniz.
bilgi için şimdiden teşekkürler.

StratoS

@jonjon

Dediklerinize katılıyorum.Bu arada citroen pejo gibi kırpmalara gitmez inşallah shine paketinde.Gerçekten parasına göre çok çok iyi bir araç.Bayiiler şu an gemide olan araçları opsiyonluyorlar.Seçme tercihiniz pek yok.Bize inci beyaz düştü.Aracımı da piyasa değerinin 5-6 bin aşağısında alıyorlar.Ki aracım suzuki s cross.O bile satılıyorsa ileride bu aracı çok rahat satarsınız.

7 koltuga niye taktiniz ki? Honda crv 7 koltuklu modele 15 bin lira fazla istiyor, size bedava veriliyor hoşunuza gitmiyor, oyle mi? Öyle olur zaten, ondan bedava olunca aşağılar :). 7 koltuklu x trail aldim. Araba uçak gibiymis. Maaşallah nazar degmesin Allah kaza beka vermesin den başka aklima diicek birsey gelmiyor.
7 koltuk bagajda da çok yer kaplamıyor. Ne guzel kardesin 2 cocugu var bir yere giderken hep sorun olurdu 2 araba mi gidelim tek arabaya tikis tepiş mi olalım, çocukları station wagon un bagajina mi atalım :) diye. Şimdi artik rahat rahat gidicez
Tatillere giderken yalniz yasayan ananneyi de aliyoruz, çocuklar da seviyor anneanne yi artik herkes rahat gidecek. Yaşasın 7 koltuk.

Ge l elim honda sensing paketine honda nın en ust paketi olan ececutive + ta var ugur bey bu ozellik. Dizrli çok pahalı anlamsiz 236 bin miydi neydi. Benzinli si 186 civarı mantıklı olan tabii ki benzinli olan dizeli nin fiyati sacma sapan pahalı. Sanırım ZF sanzuman yüzünden.

ZF muhteşem bir firma, Almanya nin constanz gölünün orada Friedrichshafen denen ufak ve cok guzel bir gol kenarı olan köy ünde yer aliyor. ZF sanzuman cok iyi ama iste cok pahalı (9 kademeli). Heralde ömürlük bir otomatik sanziman

Pasaat 1.5 dsg impericsion cam tavan 127 bin teklif aldım bu konuda anlayan arkdaşlar motor olarak önerirmisinz

Serengeti70

Peki LPG lige neden uygulanmizki bu özellik çok tuhaf

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

5008 ALLURE Selection 1.5 BlueHDi 130hp EAT8 Tam Otomatik

5008 GT-Line 1.5 BlueHDi 130hp EAT8 Tam Otomatik

Arkadaşlar arasındaki farklar tam olarak ne dir bilgisi olan varmı?

5008 alluare araç buldum gibi pazartesi netleşecek muhtemelen fiyata indirim Olmaz sizce ne koparmaya çalışayım garanti? Aksesuar?

texasboy77
Araç alımı için hangi bayiden yaptınız.

Ceranimo ben 1 ay önce 5008 allure aldım.155.bin arasındaki farklar bildiğim kadarıyla yardımcı olayım.
kör nokta uyarı sistemi tabele tanımı sistemi,aktif frenleme sistemi yani öndeki aracın hızına göre araç kendisi yavaşlıyor ileri görüş kamerası bu özellikler GT Line de var ama allurede yok.

Ceranimo net 155 bin tl aldım. 2 bin tl gaz fren aparatı ve projeye ödedim. 157 bin tl mal oldu.

Araçtan memnunum.Daha önceki aracım qasgai skypackti.Ben araçlardan fazla anlamam.
Yanlız benim için en güzel yani şöfor koltuğunun elektrikli ve hafızalı olması.Çünkü ortopedik engelliyim.
Her iki kalçamda da kalça protezi var ve belden rahatsızım.Kendi rahat edeceğim şekildi koltuk ayarı yapabiliyorum.
cokpiti çok şık duruyor.

ugir
Evet çok haklısın uğur bey evet niye lpg lisine uygulanmaz ben de bilmiyorum.
Honda nin aptal pazarlama politikasi. Honda avrupa ve tr piyasalarına çok önem vermedi. Nadil olsa dünyanın en zorlu vahşî piyasalarında 1.inciyim yada ilk 3 teyim nasil olsa dedi (amerika ve uzak doğu piyasaları çin dahil). Aptal Adamlar daha yeni honda sensing i tr ye koydular halbuki honda sensing oldukca eski ve bu son kasa ciktiginda amerika da cin de vardi. Cok ta fiyat farki yok 6 bin gibi az fiyat farki var diger firmalar gibi diil. Fiyat farki az diye kotu sanma, ozelliklerini daha evvel yazmistim cok guzel bir sistem. Honda mekanik ve elektronik harikasidir. Bence Honda dunyada otomotiz marka degeri olarak sadece marka degeri kalitesi olarak ilk 5 tedir.

kiraman

Allah şifa versin nasipse yarın bende alacam.araç yoktu 1 adet bulmuşlar gidip bakacam

YDO belli olduktan sonra 5008 GT line alınabilir hale gelir muhtemelen ancak odenecek bedel 15-20 bin kadar artabilir.

hsancay
Kaçan balık büyük olurmuş, riske girmeye gerek yok bence çok büyük özelik farkı yok bildiğim kadarıyla

Merhaba arkadaşlar uzun zamandır takip edemiyorum forumu araçlarda 200 bin tl sınırı vardı o en son kaç oldu bi güncelleme geldi mi bilen varsa cevap verirse sevinirim.

arkadaşlar ford un ecosport 1.0 125 ps bir araçı fiyatı çok iyi geldi 85 bine bırakarız dedile SUV bi araç sizce nasıl bu araç için bu motor kaldırırmı

okidokiaga

Ecoboost motor, turbo destekli, B segment bir aracı neden kaldırmasın?

B segmentte o fiyata daha donanımlı araçlar olabilir. Mokka, 2008, Kona, Captur vb. Genel olarak bir değerlendirin...

selam arkadaşlar bu ilk mesajım belki size yardımcı olabilir. hepiniz çok değerli insanlarsınız bana araç alım sürecinde yazdıklarınızın büyük katkısı oldu hepinize teşekkür ederim.

2 ay önce honda cr-v aldım 4000 km yol yaptım, 150 bin tl'den biraz fazlaya geldi.

size elimden geldiğince deneyimlerimi paylaşacam. herkesin gönlünde bir aslan yatar biz hondayı aldık alma sebeplerimiz.

1- yeni nesil benzinli turbo motoru, kadıköy de yaşıyorum şehir içi 9-9.5 litre yakıyor. limit dahilinde olan dizel suv'ları kadıköye getirin 7 den az yakmaz. bunu unutmayın ileride bakım masrafları ve yüksek km'ye sahip dizel motorların ikinci elde tercih edilmemesi sizi üzebilir. size en yakın sanayiye gidin dükkanları dolaşın ve sorun usta 2. el dizel mi alıyım benzinli mi alıyım ? %80 benzinli diye cevap gelmezse bu postu silerim. sanayiye gitme imkanınız yoksa youtube da aratın çok fazla bu sorunun cevabını arayan video mevcut izleyebilirsiniz.1 depo 400 liraya doluyor ve 600 km den biraz fazla gidiyor uzun yolda.

2- garanti süresi, garanti kapsamı oldu 6 yıl olduğu için garantili şekilde şatış bir artı.

3- içinde bulunan güvenlik paketi. arkadaşlar şuan limit dahilinde alınan hiçbir suv ve arabanın honda'nın sunduğu çarpışma önleyici sisteme yaklaşma imkanı yok. honda gerçekten volvo ya rakip bir sistem üretmiş.diğer firmaların bu konuda daha çok yol alması gerekiyor. yine inanmayan youtube videoları ve test sürüşleri ile bu dediğimi deneyimleye bilir.

4- performansı, limitler dahilinde alınabilen dizel motorların honda'nın performansına yaklaşma şansı yok. fabrika verisi olan 10 saniyenin altında 0-100 km si var.bu ne demek sürüş keyfi ve zevki demek yeni cvt şanzımanın eski sürümlerle alakası yok.200 beygire yakın gücü ile hızlanması abartmıyorum ok gibi. dizel satıp benzinli araç alan şahsımı çok mutlu etti.

5- yol tutuşu üstünde gelen dandik dunlop sport lastiklerle beraber bi miktar aşşaya çekilmiş. kaliteli bi lastik setiyle üst seviyeye çıkar. geyik testinde pek başarılı diil, ülkemiz şartlarında süspansiyon ve konforu çok yeterli. adaptif hız sabitleyici gayet başarılı sadece fren yaptıktan sonra hızlanma süreci yüksek devirli oluyor bunu ilerleyen zamanda yazılımla çözebilirler.

6- bilgi ekranının çözünürlüğü kalitesiz yakışmamış hondaya. kendi kendine park eden bi asistanı yok.

7- 3000 tl kasko, 500 tl sigorta çıktı.

genel olarak ben 2-3 litre fazla yakıt ortalamasını dert edecek biri değilim. performans için bu göze alınabilir sonuçta benzinli bir araba kullanacaksınız ve güvenlik sistemleri sayesinde belki büyük kazalardan korunma imkanınız olacak.ilerleyen zamanlarda enjektör ve filtre tarzı bakım sıkıntılarından başınızı ağrıtmayacak. ülkede satılan dizel yakıtın kalitesi euro6 motorlar için uygun mu soru işareti. bağımsız firmaların bu konuda hiçbir denetimi yok. insan acaba kazıklandınmı hissine kapılabilir en ufak motor teklemesinde.

sonuç olarak az yakan yeni nesil turbol benzinli suv her zaman dizel suv'a rakiptir.

Yeni SuperB prestige paket te neler var donanım olarak bilen varmı acaba. Kör nokta vs vs varmı

boratan

Şimdi bakın, yazınıza harika başlamış ama kesin yargılarla, kendi düşünceleirnizi genel geçer düşüncelere çekmişsiniz. Birde dizeli kötülemişsiniz.

Maddelerinize maddeler halinde cevap vereyim, sizin gibi araç almak isteyen arkadaşlara belki yardımcı olurum :)

1- Bulunduğunuz yer şehir içi. Trafiktesiniz. Bende İzmir Trafiğindeym, ve şehir içi kullanıyorum. Pazar günü hariç trafikte sabah ve akşam olmak üzere toplamda 2 saat geçiriyorum ve 6 lt yakıyorum. Rodajdan önce 6,4 lt idi. Sonra 6 lt ye düştü ve 14.000 km yi geçtim. Araç 1.6 ton, kullanımım %80 3 kişi ve birde bebek. Bagaj hep dolu... Yazın hep klima açıktı, hiç kapatmadım.

Neyse, hadi sizin tabirinizle ben orada 7 lt yakayım. sizde düz hesap 10 yakın. (6,44 motorin fiyatı, 6,86 benzin güncel fiyatı/Opet)
100 km de fark 24 TL yapıyor. 1.000 km de 240 TL, 10.000 Km de 2.400 TL, dizel için önerilen min. 15.000 km de 3.600 TL yapıyor. Yani yılda 3.600 TL ben yakıta daha az ödüyorum. 5 yıl bu araçları kullanıp satsak, fark 18.000 TL yapar ki 15.000 km için. Benim daha 1 yılım dolmadı ve 14.000 km yi geçtim. Ve aracı ilk aldığım bu yıl şehirler arası uzun yolda çok az yaptım. Yani önümüzdeki yıl 20.000 km yaparsam fark 20.000 TL yi bulur...

Sonuç olarak siz beniznli araca bindiğiniz için 20.000 TL yi sokağa atıyorsunuz ben atmıyorum. Ama performansım daha iyi derseniz elbette saygı duyarım da performans ihtiyacınız varsa keşke size SUV değil de D segment 1.5 Turbo bir Suberb baksaydık derdim ya da CR-V ile aynı fiyatlarsa satılan 1.5 Benzinli bir X1 (Benim baktığım dönemde öyleydi.)...

Birde şehir efsenelerine kulak asmayın. Şuan hangi ustaya gitseniz dizeller bu kadar ucuzlamışken ve yılda 15.000 km den fazla yapıyorsanız, size almayın der, merak ettim.

Bu arada mevcut aracımın, 1.6 benzinli Turbo 177 hp modeli ile dizel 132 hp modelinin yıllık bakım fiyat farkı 150 TL :) Yani bakımları parçası pahalı falan değil...

4- Performans konuya,duruma göre değişir. Gelin İzmir'de misafirim olun, sizinle 200 metre drag yapalım, üzgünüm sadece izlersiniz. Ama gel 10 km yarışalım derseniz kazanırsınız. Dizel ve benzinli araç arasındaki fark kısaca budur.

7- Ben kaskoya 1.900 TL ödüyorum, engelli aracı ÖTV'siz tutar hesaplandığı için. Siz heralde standart rakam ödüyorsunuz? Yanlış yapmışsınız. Bu konuda deneyimlerimi anlatmıştım:

https://www.engelliler.biz/forum/engelli-statusundeki-araclarda-kasko/66869-engelli-statusunde-otv-siz-alinan-araclarda-kasko-uygulamasi-hakkinda-tecrubeleriniz-30.html

Son paragrafınızla ilgili, yeni nesil dizellerin emisyon sınıfı şuan 6b ve Adblue katkısı ile kullanıyoruz. Ayrıca rafineride çalışan birisi olarak kalite kontrol ve denetimlerin nasıl olduğu ve cezaların ne boyutlarda olduğuna hiç girmeyeyim. Şuan Dizel çebhesinde durumlar o kadar hassas ki, koyduğunuz en ufak katkı maddesinin bile specleri inceleniyor...
Yani denetimde var, ceza da var.

Eski dönem 10 numara yağ ile dizel motor çalıştırıp çevreyi katledemiyorsunuz. Bu yüzden söylemleriniz malesef eskide kalan söylemler.

Benim araç sahiplerinden ricam şu, kendi araçları evet çok güzeldir, harikadır, aslandır. Ama bunu anlatırken rica ediyorum başka araçları kötülemeyelim.

Teşekkürler.

Merhaba,

ÖTV siz ilk defa araç alıyoruz.

-MTV ödenmemesi için ayrıca vergi dairesine bildirim yapılmalı mı?
-Babamın eski bir aracı daha var kendi adına bu sorun olur mu?(2 aracı olmuş olacak)eski aracına mtv ödemeye devam mı edecek?

Teşekkürler

tşk ler bende cevap vereyim o halde :)
-benim yazdığım gibi 2-3 litre fark konusunda anlaştık.
-sıfır dizel araç alırken daha pahalıya alıyorsunuz, az kilometre yapanın bence dizel almasına gerek yok. şartlarınız uygunsa alırken kazabilirsiniz.
-ustalarda çok kilometre yapıyorsanız sıfır dizel araç önerir ama buyrun gidelim yüksek kilometreli ikinci el dizel araç alma diyecektir bize.
-dizel motorların çalışma şartlarından dolayı arıza verme oranı benzinliden daha yüksektir bu tartışılmaz. bakımda 150 tl fark olur ama arıza yapma ihtimali yüksek olduğu için o şans sizi bulabilir.
-200 metre drag veya 10 km hiç fark etmez benim gelmeme gerek yok:) buyrun 0-160 hızlanma videonuz https://www.youtube.com/watch?v=7-Xmw4u4kj0

bu da benim aracın videosu https://www.youtube.com/watch?v=ttwp2lSK6d4

bu da başka bir videosu 9 saniyenin altında 100 km. https://www.youtube.com/watch?v=3RiUA1BhFhQ
isterseniz kendimde çeker koyarım.

araç modeliniz neyse ona uygun da bir video koyabilirsiniz ama dediğiniz imkansız gibi:) siz nerden böyle fikre kapıldınız.

-hocam zaten rafinerinden çıkarken temiz çıkıyor siz daha iyi bilirsiniz dizelin yapısından ötürü hile yapılmaya müsaittir. benzine öyle kolay kolay farklı bir madde katamazsınız.

Üst Alt