Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

Opel Grandland x 120.yıl serisi Antalya 134bin fiyat aldım araç hakkında yorumlarınızı merak ediyorum

shostkovich

Daha önce karşılaşmadığım bir soruydu. Normalde ÖTV'siz aracı MTV'siz de olması lazım. Diğer aracı MTV'li hale gelir. Ve diğer aracını alalı 5 yıldan fazla oldu değil mi?

İstemeden yanlış bilgi vermememiz adına, Trafik Vergi Dairesine bir uğrayıp sorabilirsiniz. Ama bana göre ÖTV'siz araç MTV'siz olur ve diğer araç MTV'li olur.

boratan

Yine bir yanlış bilgimiz var. Aldığım dönemde Dizel modeli ile Turbo benzinli modeli arasında fiyat farkı yok, hatta benzinli model 2.000 TL daha pahalıydı. Çok kez yazdım, okumamışsınız. Şuan Dizel araçlar en ucuz dönemlerini yaşıyor, bu fırsatı kaçırdığınızla kalırsınız...

Bu arada 20.000 TL farkı kabul etmişsiniz. Madem o kadar paranız vardı, keşke bir X1 yada XC40 alsaydınız :)

Dediğim gibi eski yakıta katkı koyma dönemi biteli çok oldu. Ve cezaları çok büyük. Sizin söylemlreiniz çok eskide kalan söylemler.

Videolar çok güzel. Ama cevap vermemişsiniz, madem performans bu kadar önemliydi, keşke o paralara Turbo Passat, Superb hatta S60 baksaydık size...

İlla SUV istedim deseydiniz de, yine o paralara X1 ve XC40 alabilirdiniz TURBO :)

Honda CR-V verdiğiniz paraya göre sunduğuna bakıldığında çok afaki pahalı bir araç. Ve satış sonrası hizmetleri ve bakımı da aşırı pahalı.

Ben bana araç soran arkadaşlara o parayı CR-V ye vermeyin, yazık diyorum.

@Mami Junior

Ya Mercedes'de vardı, ama bu araçta yazmıyor. Ama şunu söyleyeyim, bebek olduğu için şehir içinden çevre yoluna çıktığımda orada 120 ile gidiyorum. Şehir içinde bölünmüş yollarda 90'ı geçmiyorum ara sokaklarda 60 ı geçmiyorum.

Samimice ne hızlı kullanıyorum ne yavaş. Ama ışıklarda kalkarken hep dragdaymışım gibi kalkarım, çünkü o motor sesini seviyorum.

@dryusuf9436 @boratan

Allah aşkına 2019 model full tabir edilen Cr-V fiyatına bakar mısınız?

Yeni CR-V 1.5 Executive+ Benzin Otomatik Benzin 316.600 TL

Baz Modei: Yeni CR-V 1.5 Elegance Benzin Otomatik Benzin 273.400 TL

Volvo - XC40

XC40 T3 FWD Inscription Benzin 1.477 cc. 163 hp 8 ileri Geartronic 321.919

------------------------------------------

Engelliler olarak biz bu aracı nasıl alalım?

Arkadaşlar bende qashqai ful var 2017 almıştım. Çok menunum. Hiçbir sıkıntım yok elektrik şans işidir. Daha önceki arcımda Citroën c4 idi onun içinde kötü demişlerdi ama hiç soru yaşamadım ilana koyarkoymaz ertesi gün piyasa değerinin üstünesatmıştım.
Ve bu araçlar 1.6dizel
Bu arada sınır var diğe biliyorum yazdığınız araçları sınır varsa nasıl ala biliyoruz bunu anlamadım?

Merhaba Arkadaşlar, Nasip olursa bizde oğlumuz adına araba alacağız (ilk arabamız olacak o yüzden hüç bilgiye sahip değiliz) bilgilendiriseniz sevinirim.

1) Raporu 2020 Mayısta bitiyor bu raporla araç alabilir miyiz? ( %98 Ağır Engelli)
2) Eşimde bende araç kullanmadık o yüzden otomatik vites istiyoruz.
3) Ekonomik durum iyi değil, bir yerden 40 bin tL kadar alacağımız var onu alırsak almak istiyoruz. Bu yüzden en uygun fiyatla hangi aracı tavsiye edersiniz.
4)Acemilik sebebiyle güvenlik önemli. çocuk arabası içinde bagaj.

Şimdiden teşekkürler

StratoS

Kesin bi yerinde yazar :)
Şundan sordum, istanbul un şehir içi trafiği çok yoğun, diğer şehirlerinkine benzemiyor.
Ağır arabalarda bu dur kalk çok fazla yakıt tüketimine sebep oluyor.
Benim önce ki arabam o yüzden normal üstü yakıyordu, çünkü çok fazla trafikte kalıyordum.
Ortalama hızım 28-29 km falandı.

Mami Junior

Yok gerçekten...

Ben hız yapıp yapmadığımı sordun sanmıştım. Trafik konusunda melesef İzmir, İstanbula yaklaştı. Günlük 2 saatimiz trafikte geçiyor. Ve ortalama 30 km yi bile bulmuyoruz :(

mucizebeşir

bpolat66'nın dabelirttiği gibi 40.000 TL ye almanız zor. Şuan en ucuz otomatik vites araçlar 90.000 TL civarına satılıyor. Hadi indirimli 80 lere bulsanız bile ödemeniz gereken rakam, 55-60.000 TL civarıdır. (A segment araçlar - örneğin Hyundai İ10)

Ayrıca bu araçlarda genelde bagaj çok küçüktür. Bebek arabası, engelli sandalyesi vb taşıyamazsınız. Sizin min. B segment araç bakmanız gerekiyor ki SUV bakarsanız bagajın yüksekliği ile belki çocuğunuz ile ilgili şeyler sığar.

Bu araçlar içinde 100-120.000 TL ye çıkıp 80.000 TL cebinize para koymanız lazım.

Bana göre imkanınız yoksa, uygun ikinci el bakın.

Bu arada %90 üzeri engelli raporu ile araç alabilirsiniz.

mucizebeşir o bütçeye araç bulmak zor, size tavsiyem 2. el bi araç alıp vergi dairesine başvurup mtv'den muaf olun.. acemilik dönemi geçip bütçeniz rahatlayınca sıfır araç alırsınız..

Bugün aldığım fiyatlar Nissan Qashqai 2018 skypack 1.2 dizel 117bin
2018 tekna plus 1.6 benzin 127bin
2019 skypack 1.5 dizel 137bin

Hocam nisaanı hangi bayiden fiyat aldnz bide 1.2 otomatikler alınırmı Sorunlumy bütçemiz okadarda

yeni yılda tiguan 2.0 tdi dsg alınabilir mi sizce?
300 bin olsa ötv'siz 150 bin eder.
beklenir mi?

StratoS
Suv nedir onuda hiç bilmiyorum. Bizim için çok önemli değil, yeterli olan hastnelere felan giderken aracımız olsun yeterli şimdilik.

Birde bugün yol üstünde Skoda bayisi gördüm girip sordum nasıl alabilriz diye, oradaki Kız Raporlar Değişti " çöz gel oldu" bu raporla alınır mı bilmiyorum dedi. Vergi dairesi yeni rapor isteyebilir dedi. Böyle birşey varmı?

jonjon
Teşekkürler.

Peki Çevreden 20 -25 bin borç alırsak alabilir miyiz, yada kendi paramızla 2. el almamızı mı tavsiye ediyorsunuz.
Birde vergi dairesinden MTV den başvurun demişsiniz nasıl muaf olabiliriz.

Birde araç aldıktan sonra yaklaşık ne kadar para gerekli. ilk defa araç alacağımız için hiç bilgimiz yok.

Şu an için en iyi fiyat performans, en çok donanımlı seçenek Nissan Qashqai ve Opel GrandlandX gibi görünüyor. Benim için en çok donanım önemli, özellikle otonom sistemler otomatik fren vs. Sizin fikirleriniz nedir arkadaşlar?

Merhaba,
şu an 2019 tıguan 2.0 tdı 341.000 tl yılbaşında 375.000 -380.000 tl olacağını tahmin ediyorum. yani 300.000 tl çok iyimser olur kanaatindeyim.

ikara

Yine bpolat66 açıklamış. 2.0 araç 300.000 TL olmaz. 400.000 e dayanır. :) Vergi dairesi mevzuat değişse de 2.0 aracın fazla vergisi sebebiyle sınır dahilinde alınamayacağını bildiği için, direk incelemeye alıyor dosyaları. BMW 3 serisinde satışları iptal ettiler mesela.

mucizebeşir

SUV, halk tabiri ile cip görünümlü yüksek araçları simgeler.

Evet, engelli raporlarının şekli değişti ama eski raporlar geçerlidir. Otomatik vites ile ilgili de yakın zamanda bir dğeişiklik oldu ama o sizi zaten etkilemiyor.

NETBUS

QQ, segment lideri, 2. eli iyi. Segmentine göre negatif özelliği de ölçülerinin küçük olması.

GrandlandX, segmentte ortalarsa satılıyor, 2. eli yeni olması sebebiyle oturmadı. Boyutları ve iç malzeme kalitesi iyi. Negatif özelliği yeni araç oluşu servis bilinirliği ve 2. el bilinirliği az oluşu.

Ben olsam, trafikte çok gördüğüm araçları kullanmak istemedim hep, bu yüzden illaki 2 araç arasında seçim yapsam X alırdım.

Merhaba arkadaşlar, aranıza yeni katıldım, ilk defa ÖTV siz araç alma imkanım doğduğu için son 15 gündür araçları inceliyorum, forumda daha önce yazılanları okuyup Bilgi Sahibi olmaya çalıştım. Ben şu anda şöyle bir ikilem yaşıyorum, almayı düşündüğüm passat/superb veya tucson/3008 tarzı araçların dizel otomatik en full modelleri 247 sınırını aştığı için ÖTV siz alamıyorum, yılbaşından sonra ydo güncellenecek. Eğerki umduğumuz gibi sınır 300 bin civarı olursa muhtemelen bu araçların dizel otomatik fulleri alınabilir olacak. Ancak sınır aynı kalır veya çok cüzi bir artış olursa (örneğin 260 gibi) o zaman da yeni yılda araç fiyatlarına zam geleceği için belki şuanda alabildiğimiz orta donanım paketleri bile alınamayacak. Şimdi riske girmeyip orta donanım alıp yılbaşından sonra full alma imkanı olursa bu kezde keşke bekleseydik biraz olacak. Sizler ne tavsiye edersiniz, benim gibi bu ikilemi yaşayan varmıdır, şimdiden teşekkür ederim

Volvo17

merhaba,size tavsiyem yılbaşını bekleyin derim.zaten şunun şurasında 2 ay kalmış, üst sınır belli olunca, araçlarla ilgili pazar araştırması yapıp kafanıza yatan aracı pazarlıkla uygun
fiyata alabilirsiniz.

bpolat66

270 binlik tiguanı 208 e bırakıyorlar. bu nedenle 2.0 tiguan da alınabilir gibi sanki...

Üst Alt