Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

rgpragıp Süperpb de sunroof opsiyonel, bugün inceleme fırsatım oldu. Araç fena değil ama benim çok hoşuma gitmedi. Test sürüşü imkanı yoktu bugün, malzeme kalitesinin daha iyi olmasını beklerdim.

Prestij pakette sunroof opsiyonel değil arkadaşlar. Ben o şekilde siparişi verdim. Fiyatı 155 bin TL. Bir önceki postta 150 bin yanlış yazmışım. Araç gayet güzel ve sınıfının en büyük aracı. D sınıfı anlayacağınız. Fiyat teklifini CKR Trabzon skoda bayiinden aldım. Satış müdürü Sezai Bey sağolsun epey yardımcı oldu.

Prestij pakette sunroof opsiyonel ama prestij olarak gelen araçların belki hepsi ve ya çoğu sunrooflu geliyor olabilir. Benim incelediğimde de sunroof vardı fakat altta detay olarak fiyatına eklediklerini gösteren açıklaması da görünüyordu. Mağaza müdürüne de bu durumu sordum, o da opsiyonel olduğunu söyledi. Keşke fotoğrafını çekseymişim.

https://www.skoda.com.tr/fiyat-listesi/fiyat-listesi
Sitesinde benim dediğim bilgi varmış , şimdi kontrol ettim. açılabilir cam tavan 4767 tl olarak yazılmış.

https://tr.motor1.com/news/377326/skoda-ceosu-marka-konumu-aciklamasi/

Premium paket sunrofflu ve metalik renkli 146 bin fiyat aldım.

Prestij paketteki ilaveler ise şöyle
-Elektrikli bagaj kapağı
-Isıtmalı ön koltuklar
-10.2 ekran
-Derili koltuklar
-18 hant

isobay34

Belirttiğiniz araçların segmenti farkı. 5008 D segmenti diğerleri C. Önce siz nasıl bir araç istediğinizi kafanızda netleştirin, sonra tavsiye verelim.

emrah1986

Niyet olarak bende sizinle aynı fikirdeyim. Zaten "en çok kar elde edilecek araç" yorumunu en az değer kaybı diye yorumlayayım diye düzelttim. Bu iş kar payı almak, kazanç elde etmek meselesi değil. Öyle olsa Meclis'deki değerli Vekiller 247.000 TL limiti getirmekle doğru yapmış demeliyiz. Bu iş engellinin ihtiyacına yönelik araç alması.
Bu kar bakış açısı yanlış ama engelli arkadaşlar böyle değil de farklı düşünüyorlardır diye sizin gibi tekpi gösterip, " aymazlık" diye yorumlamayalım.

Şunu unutmayın ki, evet elbette 5 yıldan sonra satımda zarar olmaz. Ama ya 1 yıl sonra satmanız gerekse? ÖTV'sini ödeyeceksiniz. Eğer marka/model değer kaybı fazlaysa elinize geçen para verdiğiniz paradan az olacak...

Yani arkadaşlar bunu düşünüyorlardır diye yorumlayarak cevap verdim. Bence olumlu düşünelim ve sizde böyle düşünün :)

amiira

İyi tercih, güle güle kullanın.

Serengeti70

CR-V yakın geçmişe kadar C segment di. D segmente geçiş mazisi çok yakın bir mazi. X1 de düne kadar D segment olarak görülürdü hatta piyasada hala öyle görülüyor. c segment mazisi çok yakın.

Bunu geçtim, kalite olarak kıyas götürmez. Değer kaybı olarak hiç kıyaas götürmez X1 her zaman öndedir. Bunu kendi orjinal benzinli motoru ve vites kutusu için yazdım. Dizel modeller için bu yorum yapılmayabilir. Ama benzinli CR-V ile X1 kıyaslarsak sürüş konforu, dinamikleri ve genel araç konforu olarak X1'dir. Ek sürüş sistemleri BMW'de çok pahalı olduğu için CR-V sadece o konularda öne çıkar. Ama dediğim gibi fiyatları aynı olsa 1 sn bile düşünmeden X1 alırdım. (CR-V sadece test ettim. X1 kiraladım ve yaklaşık 1 ay kullandım.)

mkemal78

Spordan kasıt nedir? Coupe araçlar mı? 4 kapılı, iyi kaçan premium C bakıyorsanız Audi A3 gibi, 1 Serisi ve A serisine de bakabilirsiniz.

ugir

Evet, 5 yıl.

Nissan x-trail premium Full 4x2 2018 175 Bin
Tuscon Elite 2019 Dizel 4x4 150 Bin

ts61

175.000 TL ye araç olmaz arkadaşlar. En fazla 155.000 TL olur %60 ÖTV ile.

Üstünü aksesuar/hizmet bedeli olarak alıyorlar, vermeyin. Daha ne söyleyeyim ya.

StratoS

Mesala ilanda araç 2017 Aralık çıkışlı ben 2019 da Ocak ta bu aracı alsam 5 yıl satamam yani.benim aldığım tarih önemli yanı.trafige çıkış i önemli değil demek ki

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ugir

Evet, senin aldığın tarihte 5 yıl yeniden başlar eğer 5 yıl yükümlülüğü dolmadıysa...

Çok sagol

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

StratoS

175.000 tl vermeyince de bayii satmıyor. ne yapmamızı tavsiye edersin. 155.000 tl 'ye vereceksin diye kavga mı edelim?

ikara

Almayın abi, kanunsuz bir işi neden yapıyorsunuz? Başka araç alın, başka bayiye gidin. Şikayet edin, birşey kanunsuz olmasına rağmen yapmanız mı gerekiyor?

Zorla mı satıyorlar size bu araçları?

benimde tercihim elit paket tuscon 4x2 oldu yarın parayı yatırıp cumaya kadar teslim alacağım hayırlısı ile metalik gri seçtik renk olarak beyaz yoktu seramik kaplama ön arka koruma yan basamak takılıp teslim alacağız inşallah

StratoS Tuscon yakıt sarfiyatından memnunmusunuz ben şu an için araştırma içindeyim hyundai nin fazla yaktığını söylüyorlar siz kullanıyorsunuz daha iyi bilirsinin şehir içinde ortalama % kaç gösteriyor .

abukcuoglu

6 lt/15.000 km ortalaması.

Rodajı 5.000 den sonra tamamladı. Zaten 6 lt ye ondan sonra düştü.

Kullanım %90 şehir içi İzmir Trafiği. Bildiğiniz trafik, günün ortalama 2 saati.

%70-80 2-3 kişi kullanım ve + bebek koltuklu bebek. Bagaj hep dolu.

Yazın hep klima açıktı, 2-3 haftadır kapalı sadece.

1.6 ton(dolu kapasite ile 2 ton) ve SUV yerden yüksek bir araç dizelde 6 lt yakıyorsa ben başarılı buluyorum objektif olarak.

Araç 4x2 Dizel Otomatik.

Fazla yakıt olayı, bundan önceki modeli sadece benzinli ve 177 hp turbo benzinli idi. Ve birde 4x4 faktörü eklenince 9-10 lt den düşüğe inemedi kimse... Bu şekilde bende dahil birçok insana yüksek geldi.

Şimdi yeni kasa da dizel satıyorlar sadece. Beniznli satışı kalmadı.

5 sene sonra zorlanmadan iyi bir fiyata satabileceğim bir araç bakınıyorum Hocam . a3 1.6 dizel kalmadığı için piyasa da onun emsallerinde araç önerileriniz nedir ? bütçem 130 140 bin arası yıllık max yapacağım km 10.000 falan olacak eşimle beraber daha çok hatcback tarzı arabalara bakıyoruz

Arkadaşlar merhaba. Tiguan highline benzinli için 155.000 teklif aldım. Uzun süre araştırmalardan sonra bunu almaya karar verdik. Yakıt tüketimi biraz fazla fakat onu da kabullencez artık. Yeni yılda limit artıcak fakat ödencek tutarda artacağı için beklemeyelim diyoruz. Sizce bu araç mantıklımı ?

dizel otamatik olmadığı için Tiguandan vazgeçtim benim düşüncem çok yakar ama Tiguan insanı cezbediyor

Audi q2 Tdi ler hakkında bilgisi olan var mı? 1.6 motor, Sport paketi 247bin limitine uyuyordu ama baktığım bayinin elinde kalmamış.

Emir07

İstanbulda birkaç bayiyi aradım birbirine yakın fiyatlar verdiler, yanlış hatırlamıyorsam sultanbeyli bayiden bu fiyatı aldım. Premium paket için

Yılda 10 bin km’nin altında yol yapacaksanız tiguan benzinli olabilir ama gerçekten çok yakıyormuş, benim de gönlüm tiguan diyor fakat ben de yakıtından dolayı vazgeçtim, 2020 de dizel otomatik kombinasyonu gelir mi diye bayilere sordum kesinlikle gelmeyeceğini söylediler. Vw Türkiye instagramdada bu kombinasyonun düşünülmediğini yazdıkları için beklemektende vazgeçtim.

audi Q2 o parayı hakketmeyen bir araç bence. İçi çok dar, kalitesi bir Audi gibi değil, dışardan ufak ve basık bir araba, ona verilecek parayla çok daha şık ve donanımlı bir suv alınabilir

mkemal78

O emsalde bir araç beğendiyseniz A serisi ve yeni 3 serisine bakabilirsiniz.

Satma konusunu bir önceki yazımda açıkladım. Premium segment araçları her zaman 1 tık geriden satarsınız. En çok sağbet gören araçlar compact orta segment araçlardır. (Astra, Focus, Corolla, Megane, vb.)
denemeseskontrol

Araç ufak. O fiyatlara C'yi geçtim, D segment SUV araç alıyor arkadaşlar. Ama siz beğeniyorsanız...

-------------------------------------------------------------------------------------

Şu dönemde dizel otomatik kombinasyonu olmayan araçları, gelecekte olur diye beklemeyin arkadaşlar. Artık mevcut motor gelişimleri dışında(Dizel konusunda üstün markalar dışında) dizel ve hatta benzinli motora yatırım yapılmıyor.

Bu yüzden diyorum ki, şu dönemde dizel almak için harika bir fırst. Hem geçmiş zamanlara göre ucuz, hemde istediğiniz model ve otomatik vites seçeneği ile alabiliyorsunuz.

Benzin fiyatları ile eşitlendi diye düşünmeyin, her zaman ortalama %30-%40 arası dizel araç az yakıt tüketir.

Çevre kirliliği emisyondan dolayı yasaklanmayı da düşünmeyin. Çünkü yeni dizel sistemlerde artık addblue katkısı ile araç çalışıyor. Ve bu katkı ile emisyonlar düşüyor. Şuan en üst emisyon standartı olan Euro6b yi neredeyse satılan tüm dizel ler sağlıyor diyebilirim.

selam arkadaşlar skoda kodiaq 1.5 ambiationu 21.10.2019 tarihinde aldım benzinli... çok geniş ve kullanımı oldukça rahat bir araç şuan ortalama 8 lt gösteriyor ankara şehir içi henüz şehirler arası denemedik ama yılda 10.000 km yapan birisiyim onun için sorun etmedim

Üst Alt