Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

Öncelikle herkese merhaba. Bir konu hakkında yardımınıza ihtiyacım var. Kardeşimin %100 engeli var( işitsel , nörolojik ve zihinsel engeli ) kendisi 19 yaşında 18 yaşını geçtiği için vasi kararı çıkarttık. Dün sonuçlandı ve evrağı eve geldi. Kardeşimin zihinsel olarak ağır düzeyde mental retardasyonu var bu yüzden vasi kararı çıkartmamız gerekiyormuş sanırım. Ve şu anda 2007 yılında engelli indirimi ile aldığımız araçımız var. Benim sizlere sorum şudur. Kardeşimin üzerinden sıfır araç almak istiyorum. Vasi kararında araç alım satım ile ilgili bir madde yok ya da ben bilmediğimden göremedim. Mahkemeden alım satım ile ilgili ek karar çıkartmamız gerekiyor sanırım bu süreçte nasıl bir yol izlemem gerekiyor ve şu an kullandığımız aracı babam kullanmaya devam edecek onun içinde ne yapmamız gerekiyor. Bu konularda yardımcı olursanız sevinirim. Kusura bakmayın biraz uzun yazdım. Herkese iyi akşamlar.

Defne1234

Hangi şube bu focus yok sanırım fiyatlarda. Mondeo hangi paket bu arada

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ugir

Kayseri sube ünalllar..focus hosuma gitmedi hic sormadim..mondeo benzinli sanirim 160 bg di.dizelleri 2.0 motormus. Benznli otomatik olan fiyati bu..ecospor benzinli 1.0 motor 125 bg otomatik gayet guzel fiyat..

Kuga dizel otomatik nasıl bir aractir arkadaşlar tavsiye eder misiniz?

StratoS

tertibatlı araç için verilen rapor (%11) mtv'den muaf olmak için yeterli mi ? yoksa en az %40 olması mı gerekiyor ?

Kotan

Araçta özel tertibat olması yeterlidir. Zaten MTV muafiyeti için sizden tertibat evraklarını isteyecekler...
isobay34

bir öceki sayfalardad Kuga ile ilgili görüşümü paylaşmıştım. Motor gücü emsalerine göre düşük ve ayrıca yanlış hatırlamıyorsam 6 ileri otomatik vitesi sebebiyle de hem tüketimi hem de performansı düşük kalıyor.

İç ve bagaj hacmi büyük. Ekstra donanımları pahalı. Eğer istediğiniz donanımı uyguna alıyorsanız tercih edebilirsiniz elbette.

Kotan

otomatik vitesi çn sadece sol ayak/bacakta engel varsa tertibat olarak değerlendiriyorlar. Benim sağ kolu değerlendirmediler. Bu yüzden mahkemeliğiz, bana vergi borcu çıkarıyor vergi dairesi.

Seninde sol ayak/bacak dışında engel varsa, MTV istisnası tanımazlar.

StratoS

sağda bi problem hatta doktor sağ ayak % 0 yazmış bunun için benden özelge istediler. böyle saöma bi sebepten umarım red vermezler. bi sorumda şurda raporsuz araba alsam mtv muafiyeti olur mu peki ?

Kotan

Ben durumu anlamadım. Sağ bacağa 0 verdi ise, ortopedik engelli olmazsın ve özel tertibatlı kodlu B ehliyeti nasıl aldın?

2. el mi araç alacaksın? 0 araç, ÖTV'siz alırsan zaten vergi dairesine başvurmana gerek yok, olumlu/olumsuz işlemleri yapıyorlar. Ama 2. el araç ya da ÖTV'Li araç alırsan diyelim, Vergi Dairesine başvurup MTV istisnası talep ediyorsun.

Ve yukarıda bahsettiğim gibi, otomatik vitesi özel tertibat olarak sadece sol ayak/bacak için sayıyorlar.

StratoS
engel zaten sol bacakta bahsetmeyi unutmuşum . ama doktor hangi mantıkla yazdı bilmiyorum sağ ayak %0 diye bi değerlendirme yazmış onun yüzünden özelge cevvabı bekliyorum normalde sol :%11

Kotan

Tamam o halde, alırsın muafiyet. Yukarıda belirttiğim gibi başvurursun.

Stratos yazdığım konu hakkında görüşlerini alabilirmiyim? Bugün bulunduğum ildeki adliyeye gittim vasi kararıyla araç alımında ek karar çıkartmamız gerekiyormuş. Ancak şöyle bir şey dedi biz 150 bine kadar araç alımına izin veriyoruz dedi böyle bir şey var mı yani limit koyma gibi durumları? Engelli bireyin ben abisiyim bu arada.Ayrıca sıfır araç aldık diyelim 5 sene sonra satmak istediğimiz de mahkeme kısıtlı adına hesap açıp paraya bloke koyuyormuş ve paranının hepsini sana vermiyorlarmış ancak embekki bireyin ihtiyacı olursa ve tekrardan araç almak istediğin zaman veriyorlarmış bu konuda ne düşünüyorsun?

Son düzenleme:
Yeni golf 8 cikti,bgn tanitildi..gayet guzel insalllah fiyat bizede uygun olur..

Kodiaq da kampanya var. Ambition dsg metalik renk 141 bin TL. Bilginize.

hsancay

ÖTV siz fiyatı mi

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Brl35

Limit herkese var 247.000 yani %60 ÖTV'li araçta ÖTV'Siz 155.000 TL ye geliyor.

Herşeyi mahkeme kararıyla yapacaksınız ve dediğiniz gibi 5 yıl sonra araç satıldığında hesap blokeli olacak. Yeni araç almak istediğinizde yine mahkeme karar verecek.

Benim düşüncemden ziyade kanun böyle.

2020 sonunda (Süre uzatılabilir kesin bilgi yok) araç almayı düşünenlere Hyundai Tucson Yeni Kasası:

@StratoS

Mesajınızı yeni gördüm iş dolayısıyla her zaman bakamıyorum kusuruma bakmayın hocam.benim araç değişim zamanı ocak sonunda doluyor bu arada araştırma yapıyorum o zaman düşecek yeni yıl fırsatlarını değerlendirip ona göre karar vereceğim .bu arada bindiğim araç premıum bir araç ondan vazgeçebilecekmiyim bilemiyorum sıkıntı benzinli ve çok yakıyor olması .hayırlısı o zamanki fırsatlara göre karar vereceğim inşallah.2014 bmw 520i

Pejo 5008 Allure selection bayilere gelmis. Direk 159 dediler. Pazarlik yapmadim. Bekleyen varsa 155 e verirler muhtemelen.

Üst Alt