Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

bu hesaptan hiçbişey anlamadım. sanırım 270.000 tl lik araç 1.6

Highline 1.6 tdi tiguan 278 binmiş. Bu aracı 208 bine bıraktılar.
Buna göre 2.0 tdi tiguanı da 300 bine bırakabilirler demek istedim. Yani liste fiyatlarına takılmamak lazım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar bende konuya yeni katılıyorum.

2 hafta önce aracımı sattım ve yeni araç olarak skoda karoq düşünüyorum bu araçtan alan var mı?

Kafam takılan bir soruda 2019 sonrası araç alanlar eski raporu kabul ettiler mi yoksa yeni rapor mu istediler.
2005 de aldığım sürekli raporum var engelli kimlik kartı için almıştım bunu kabul etmediler bende.

shostkovich

Fotoğrafı göremedim ama önemi yok, kazasız belasız.

Yeni nesil dizeller de ses yoktur. Hem motor yalıtımı hem de yeni nesil araç yalıtımları iyileştirildiği için bir şey duymazsınız.
erkan_kaptan_52

Bu yıl yönetmelik değişiklikleri oldu. Özel tertibat kodlu yeni B ehliyet ile engelli raporunun uyumlu olmasını istiyorlar.

kazasız belasız gunlerde kullanın

Teşekkürler

@shostkovich
Fotoğrafı göremedim ama önemi yok, kazasız belasız.

Yeni nesil dizeller de ses yoktur. Hem motor yalıtımı hem de yeni nesil araç yalıtımları iyileştirildiği için bir şey duymazsınız.

Amin teşekkürler aslında link olaraknrkledim ama demek ki sadece ben görebiliyorum .

MTV istisnası içinde bireysel basvuru yaptık.2.araç için MTV istisnası uygulanmıyor.cevabınız icin de teşekkürler.

ikara
Ötv indirimli 142 145 arası highline dizel manuel ancak turkiyede araç yoktu.

Hayırlı uğurlu olsun fotoğrafı görebildim güle güle kullanın. hangi bayiden kaça aldınız acaba?

Allah kaza bela vermesn..cok guzel araba..dsg olmadigi surece almam cok zor malesef..
.

Defne1234

Ne yazık ki benzinli dsg var.Ama alternatifi sadece markası farklı Seat Ateca

Dizel otomatik ve ekstra hayalet gösterge de var.istanbul bayileri 142 demişlerdi.

Seat sevmiyorum 2 hafta once kayseride 133 bine tucson almadik bgn aksaray bayi 148 dedi style pakete.. sevdgn arabayi uygun buldugunda alicaksn onu anladm.. neden bole oldugunu soledim nisan mayis arabasidir o dedi..buraninki 6.aydan snra gelenlermis..her bayi kafasina gore ..mesela 3008 prime editona 271 000 fiyati var dedi adam allure olmasin dedm o hahah

Defne1234

Aynen öyle. Aracınız netse, bulduğunuzda kaçırmayın. Eğer limit üstüyse bekleyin sadece.

bir çok fırma arac yok dıyor ancak reklamlar boy boy ekranlarda ve her yerde.

karizmatikmen

A serisi (HB) 109-110 hp lik motorunu kullandım. Beygir düşük gibi gözükse de resmen uçuyordum o motorla. Ve sanırım o motoru güncelleyip 116 hp ye çıkarmışlar. Sedan kasa biraz daha hicmili olsa bile sıkıntı yaşatmaz size.

Tüketimde hele hiç üzmez. Ben ortalama 5 lt lerde dolaşıyrdum :)

Standart Style paket, donanım olarak da tatminkar olmuş. Aktif şerit, park, fren yardımcıları zaten sizi tatmin eder.

Fiyat etiketi 253.200 TL. Aldığınız indirimler önemli. 235-240.000 TL lere düşürürseniz yani ÖTV'siz 145.000 TL civarı mantıklı olur. Aksi halde pahalı kalırsınız.

Aracın negaitflikleri, bagajı nispeten dardır. Yüklemesi özellikle SUV araçlara göre zordur. Yani sizin için bagaj önemli ise, bunu mutaka düşünün.

A serisinde arka süspansiyon ile ilgili sıkıntı vardı. Yarı bağımsıza çevirip halletmişler gibi gözüküyor. Ama arka cam, tasarımdan dolayı yine yekpare geliyor. Buda uzun boylu olarak arkadan oturan için bir süre sonra sıkıntı veriyor. Arka koltuk kalabalık olacaksa ve uzun boylu bir aile iseniz, bunuda düşünün.

Ben olsam, alır mıydım...

Eğer gerçekten sedan istiyorsam sanırım fiyat kıyaslaması yaparak bu araç ve Superb arasında kalabilirdim. Ama boyutları sebebiyle Superb tercih derdim :)

Stratos: Bilgi için teşekkürler ben yatırımlık alacağım yani 5 sene sonra kar edebileceğim araç alacağım, bagaj sıkıntı olmaz senede 2-3 kez Antalya dışına çıkıyorum fazla zorluk olmaz, uzun boylu bir ailede değiliz benim gayem 5 yıl sonra iyi bir kar ile hemen elimden çıkarabileceğim bir araç olması yeterli.
StratoS

karizmatikmen

Yatırımlık araba :) İyiymiş. Ben bunu değeri en az düşen araçlar olarak yorumlayayım...

Premium markaların araçları hiç bir zaman hemen satılmaz. (Zararlı satışlar dışında)
Ayrıca o dönemde atıyorum 300.000 TL ye satmak isteseniz, ve Türkiye'de en çok satılan ortalama aile araçları da o dönemde 200.000 TL ortalama ile satılsa, siz yine hemen satamazsınız.

Yani şunu demeye çalışıyorum, hızlı satılabilen ve piyasasından dolayı değeri çok düşmeyen araç istiyorsanız Premium markalar yerine standart C segment araçlar bakabilirsiniz. (Focus, Corolla, Octavia vb.)

Arkadaşlar merhaba,

5 yıl sonra cok değer kaybı yaşamayacagim otomatik SUV düşünüyorum. VW Tiguan DSG benzinli Higline mi Peugeot 5008 dizelallure paket mi. Fiyatı daha uygun olduğu için Opel grandland x de aklımı çekmiyor değil. Fikriniz nedir

Ne değer kaybıymış arkadaş.
Devletimiz kar edelim diye değil diğer bireylere göre yaşamdan geri kalmayalım diye bu hakkı tanıyor.Bugün 245 bin tl'lik aracı 147 bin tl'ye alacağız hem de satarken zarar etmesin diyeceğiz? İhtiyaçlar doğrultusunda gönlünüzün istediğini yaşam konforunuzu arttıracağı aracı alır binersiniz.Hepsi bu.

Ayrıca 5 sene boyunca zaten ötv'siz aldığınız için hiçbir araç zarar ettirmez.Türkiye genelinde toplasan 1000 2000 bin tane satan, yeni kasası Türkiye'ye gelmeyen 2014 yılında 43 bin tl'ye aldığım aracı 79 bine satıyorum.
Bunun üzerini düşünmek aymazlıktır, net.

İsobay34 kardeşim, bende senin gibi highline benzinli dsg tiguan alsam mı diye bi ara çok düşünmüştüm, çok da araştırmıştım, tiguan benzinlinin yakıt tüketiminin çok fazla olması nedeniyle vazgeçtim. Çevremdeki kişilerde buna benzin dayandıramayacağımızı söylediler. Ben İki araç arasında illa birini alacak olsam yakıtından dolayı Peugeot u tercih ederdim.

İyi geceler arkadaşlar. Ben uzun zamandan beridir aklımda olan Skoda yeni Superb de karar kıldım. Üstelik firma engellilere özel en full paket olan prestije paketini ÖTV indirimli haliyle 150 bin liraya bıraktı. Normalde alamayacağımız bir indirim bu. İstediğiniz Skoda bayiine sorun aynı fiyatı muhtemelen alırsınız. Herkese şimdiden hayırlı olsun.

Emrah
Cok haklisin.
StratoS
Iyi sabirlisin valla, bu kadar saçma sapan sorulara ben sinirlenirdim herhalde. Ama honda crv fikrine katilmiyorum. Crv d sinifi bir arac X1 sanirim boyutlari ile C olması lazim. 2 araca da baktım ve kesinlikle X1 almaz crv alirdim.

@crv alan
Hatalimdeki arabalardan biriydi. Hayırlı olsun güle güle kullanın. Crv alamadim ama X trail aldim. X trail de muhtesemmis. Bi tek 4x4 olmayışı ben de eksiklikvyarattı ama o da çok diil. Çünkü otle cok araziye çıkan bi adam diilim. Ama dizel hakkında size diil, stratos un dediklerine katılıyorum. Benzin le ilgili soylenenlere de bakmayın hocam. Aslan besleyen yemine katlanir.

arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım bütçem 140.000 tl ÖTV muafiyetli spor araçlara bakınıyorum önerilerini (a3 sportback 1.6 dizel 136.500 TL’ye teklif almıştım ama araç hiçbir mağazada kAlmamıs onun için başka araçlara bakınıyorum )

Golf comfortlime derim ama piyasada şu an kAlmamıs heryere soruyorum yok diyor

Engelli den engelliye alınan araçlarda da süre 5 yilmi

Merhaba
Hangi bayiden fiyat aldınız.
SüperB Prestij donanımda Sunroff varmı
Teşekkürler

Son düzenleme:
Üst Alt