Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

Serengeti70 155 Bin bile çok ben tucson elit plus a 152 bin verdim artı yanında hediyeler vardı . anlaşılan her bayi kendi kafasına göre fazladan kar alıyor.

Citroen C5 Aircross düşünen varsa Ankara Ata Citroen'de Aras Bey var ben konuştum baya ilgilendi yardımcı da oluyor. Kastamonu'dan Çağlar Bey yönlendirdi derseniz elinden geleni yapar. Ben gelemiyorum diye arabanın özel olarak fotoğraflarını bile çekip attı bana sağolsun.

Caglarinho,
evet ben de Ata citroen de Aras bey le konuşmuş anlaşmıştım. çok iyi biri ama onun da elinde yapacak birşey yok gibi. otoyol sürüş paketi olsun dedik, içi bej olsun dedik bir de beyaz renk istedik. sadece beyaz renkli bulabildi. ötekileri bulamadı. otoyol sürüş paketi yok dedi. içi gri var dedi.

araç yurtdşından geliyorsa sıkıntı arkadaşlar anladığım kadarıyla. istediğiniz rengi donanımı bulamıyorsunuz. sanki 2.el araç alıyormuşsunuz gibi oluyor.

peki biz de biraz zor alıcıyız kabul ediyorum ama şöyle düşünüyorum. "yaw arkadaş 150 bine yakın para vericem ve istediğim özellikli bi aracı alamicam öyle mi?"

peki 9.5 yıldır bekliyoruz ve aynı arabaya biniyoruz. madem öyle acele etmesek, yılsonunu beklesek kasım aralık gibi fiyat artışını öğrensek ve buna göre ya Honda CRV executive 4x4 (şu anki fiyatı 290 civarı büyük ihtimalle girer gibi limite) yada tucson elit plus 4x4 alsak.

en iy çözüm bu gibi görünüyor öyle diil mi arkadaşlar? bu citroen di, mitsubishiydi, opeldi, pejoydu vs vb uğraşmasak. çünkü bu iki söylediğim araç ta hem 4x4 hem de her özellik var. Hele CRV muhteşem görünüyor. aracın içinde 2 mikrofon varmış bu mikrofonlar kabindeki sesi dinleyip bu seslerin frekansının zıttında hoparlörden ses çıkartıyormuş böylelikle gürültüyü bastırarak kabin için sessiz yapıyormuş, + premium ses sitemi var, açılır cam tavan gelmş yeni kasaya. geçen haftasonu baktık muhteşemdi crv.

tek bir dezavantajı var benzinli ve şehiriçi yakıt 8.2 lt/100 km gözüküyor teknik veride.
eee her güzelin bir kusuru bulunur. Safkan ata binen yemine katlanır artık.

Serengeti70

ok büyük bir hata yapıyorsunuz. Ben o km77 sitesini biliyordum ve oradan cok video seyrettim. Video daki Tucson (stratos niye bu arada Tucson a boyna Tuscon Tuscon diye yaxiyorsun?) 4x2 .
Tucson un 4x4 unun videosunu km77 de bulamadım. 4x4 Tucson, oradaki pejoya 4 basar. Arkadaşlar, 4x4 bir aracin yol tutusu 4x2 aracin yol tutusundan (internet sitesinden hatırladığım kadariyla) yagmurlu (islak) ve karli zeminlerde 1.6 ve 2.5 kat daha iyidir. 4x4 cok büyük bir avantaj ve guvenlik undurudur. Şaka diil bu is!

Birebir tartışmaya gitmek istemiyorum ama üslübunuzu beğenmiyorum.

Hata nedir?

Video'da değerlendirilen 3008 de 4X2, Tucson da öyle. (Cep telefonunundan yazdığımda sözlük otomatik Tuscon yapıyor, buda mı suç anlamadım?)

Değerlendirmedeki araçlar 4x2 ve sonuç videodaki gibi... Burada bir hata yok. 4x4'ü de o kadar fark edeceğini düşünmüyorum.(Videodaki 80 km ye çıkınca 3008'in performansını gösterecek kadar fark edeceğini düşünmüyorum. Aynı konulara geri dönmeyelim. Tucson 4x4 zaten bir güvenlik donanımı diye tartışmıştık. Sanki yeni birşey söylüyormuşsunuz gibi yazılarınıza anlam veremiyorum...
MUR37

Yazlık / 4 mevsim lastiklerle isterse 8x8 bile olsa can güvenliği için uygun değildir. Mutlaka Kışlık lastik öneriler, bu şekilde performans gösterir.
Defne1234

Evet, raporun bitmesine min. 6 ay kalmalı. Yoksa kabul etmezler.
cabbar0101

Arkadaş, küstahda olduk ya...

Birincisi kod ismim STRATOS.

İkincisi küstah falan değilim. Aksine tahmin ve rakamda bulunmayıp, hesap ile ilgili herkes farklı bir şey söylüyor, 2 ay sonra hep birlikte görelim diyorum.

Sözlerinize dikkat edin. Gereksiz tartışmalara girmeyin benimle. Kötü sözünüz sizin olsun.

Ekonomi bilgim şöyle, ben böyleyim muhabbetine en son sizinle girerim.

Bir daha sizi uyarmam...

dostum ıyılık,yap denize at derler.

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ugir

Abi teşekkürü geçtim, artık hakaret yiyorum ya, o seviyeye geldik. Gerçekten enteresan. Kim ne sorarsa bilgim dahilinde cevap veriyorum. YDO ile ilgili herkes farklı hesaplıyor, artık konuşmayalım az kaldı diyorum, küstah diyorlar ya...

Gerçekten yemin edip, girmeyeceğim, o olacak.

Bugun kayseri hyundai bayine gittim..tuscon 4×2 sunroof ,otomatik ,dizel ,koltuk isitmali ,modeli geri gorus kamerali (ismini hatrlayamadim ?)modeline 132 dediler..istedigin renk veririm dedi..tam 3008 'demisken 8 bin indirimli, pejo 140 demisti, arti koltuk isitma ozelligide 3008 den fazlasi var..kafam.karisti arkadsya..pazarlikla 128 alirim dedim cocuk guldu zorluycam bakalm..

@ stratos

Uslubumu beğenmek zorunda diilsiniz. ben de düşüncelerimi teknik bilgilerle açıklıyorum. 4x4 niye fark ettirmesin? 4x4 sadece bir güvenlik sistemi değildir. Çok gelişmiş iyi bir yol tutuş sistemidir de aynı zamanda. birebir tartışmaya girebiliriz. Tabii ki tartışıcaz saygı sınırları içinde, hakaret olmadan. bu grubun amacı bu zaten. niye tartışmayalım? bizim tartışma kültürümüz millet olarak çok seviyesiz ve ilkel ama öğrenmeliyiz, öğrenmek zorundayız. bun da tartışarak yapacağız.

17.082019 tarihinde aşağıdaki ifadeleri belirttim;

"stratos bey, Ben de biraz araba meraklısıyım mesleğim de makine yuksek mühendisliği Yani biraz da teknik biliyorum diyelim. Zaman zaman ben de Belki biraz ukalalık yapabilirim ya da fikirlerimin doğruluğunda inat edebilirim şimdiden Kusura bakmayın o nedenle neyse burada güzelce tartışabiliriz önemli değil diye düşünüyorum şimdi dört x dört sistemlerine gelince bende Epeydir Bu sistemleri araştırıyorum. Ekte Bir link göndereceğim, seyredin daha sonra tartışalım.

https://youtu.be/V7sB16lfUQE"

lütfen videoyu izleyin. hyundai de honda da bu 4x4 sistem kullanılıyor büyük ihtimalle. merakımdan soracağım, bu grubun yöneticisi var mı? stratos bey mi yönetici?

tuscon diye yazmanız tabii ki suç diil sadece okurken beni rahatsız ediyor, kulağımı gözümü tırmalıyor. o yüzden belirttim. herkes yanlış öğrenmesin internette tuscon diye arama yapmasın, bi şeyin doğrusunu yazlaım konuşalım diye....

Serengeti70

Burası Forumdur. Tartışma platformu değildir. Burada karşılıklı tartışma olmaz. Forum Kurallarına bir göz atın isterseniz...

Ayrıca, tüm yazıları hep bir yere çekmeye çalışıyorsunuz, bence yapmayın. Ben fark etmez demedim. videodaki 3008'in yaptığı kadar fark etmez dedim ve sizin böyle anlayacağınızı düşünerek parantez içinde yazdım.

Herkes burada her şeyin doğrusunu biliyor emin olabilirsiniz. Sadece bir sözlük çevirisini bile 1 paragraf yazıya döktünüz.

Tucson gibi, akıllı 4x4 sistemleri arazi 4x4'ü anlamında değildir demiştik bütün kullanan arkadaşlar ile birlikte... Yol tuşu arttırır, kaymayı engeller, yağmurda rahat kullanım sağlar... Bunların hepsi "Güvenlik" başlığındadır.

Sanki ben bunları söylememişim gibi, sanki ben farklı bir şey söylemiş gibi ve siz söylemişiniz gibi konuyu bir yerlere çekmeye çalışıyorsunuz.

Forum kurallarını aradım bulamadım, nereden ulaşıyoruz. bir okuyalım bakalım , nasıl okuyacam nerden bulucam yardım ederseniz sevinirim. okuduktan sonra daha detaylı cevap vericem. şimdi kısa cevap veriyorum;

Bak hocam ben odtü zakina mühendisliği mezunuyum. aynı üniversitede yüksek lisans yaptım. tezim türk -fiat traktörlerinin frenleri üzerineydi. aynı zamanda türk traktöe firmasında çalışırken aynı zamanda da tezimi yaptım. Makina Tasarım ve İmalat Dergisi'nde konuyla ilgili dergisinde konuyla ilgili yayınlanmış makalem var. istersen adımı vereyim aç google dan bak tezimi de hocamı da görebilirsin. Mühendislik alanında Türk Traktörde 4 yıl, daha sonra Ankara MAN Kamyon ve Otobüs firmasında6 yıl çalışmışlığım var ve şimdi de ülkem için savunma sanayiiyle ilgili kara araçları ve tank projelerinde görev yapıyorum. 4x4 nedir 4x2 nediri senden çok daha iyi bildiğimi düşünüyorum.

4x4, yol tutuşu artırmak kaymayı engellemek yağmurda rahat kullanım sağlar tarzından sadece güvenlik başlığı altında değildir. daha doğrusu 4x4 ün dolaylı olarak güvenliğe etkisi vardır ama asıl amaç aracın yola tutunmasıdır. arazide çamurda karda toprakta vb batmadan saplanmadan yola devam edebilmesidir. daha iyi yola tutunduğu için de güvenliği de artırır. ama güvenliği artırmak için 4x4 yapılmaz. arazide gidebilsin diye 4x4 yapılır. çünkü asıl amaç bir kara aracında / kara platformunda aracın yola devam etmesidir. FNSS in ürettiği pars araçları örneğin birak 4x4 ü 8x8 dir. daha da zorlu parkurlarda araç gidebilisn diye 8x8 dir daha güvenli olsun diye diil.

onu da geçtim bırak tekeri, asıl yola tutunma paletle olur. onun için tanklar paletlidir. Paletin gidemediği bir yerde kara aracı olarak hiçbir aracın gidemeyeceği söylenir. Öğrendin mi?

artı bu 4x4 leri de yabana atmayın, subaru nun sürekli 4x4 ünden daha kötüdür diyemezsiniz. bunlar uyduruk 4x4, subaru, mitsubishi gerçek 4x4 tür falan diyemezsiniz. her sistemin artıları eksileri vardır. belirli şartlar için daha iyi olabilir ama başka bir şartta da tucson 4x4 ü daha avantajlı olabilir. bu tucson daki gibi (honda hyundai vb) elektronik kontrollü her tekere ayrı torq ve fren gücü verebilen sistemler çok başarılı ve güzel sistemlerdir.

İki aydır araştırıyorum. En full Koleos'a 155 dediler motor ve şanzuman uyumsuzluğundan almadım.
5008 sadece Allure Selection girer diyorlar 157,5 en düşük fiyat veren oldu ama özellik olarak bir şey yok araçta.
Tucson Elite 4X4 Türkiye'de yok dediler 4X2'sine 147 fiyat verdiler.
Bir tek Citroen C5 Aircross kaldı alternatif onunda Shine paketinin üzerine pek donanım eklemiyorlar sanırım.
Uygun fiyatlı bir fırsat aracına denk gelen haber verebilirse sevinirim bu ay içinde almayı düşünüyorum.
İlla SUV olmasa da olur, Passat Highline, XC40 V40, X1, X2, ya da en ful donanımlı diğer C veya D sınıfı araçlar da olabilir, limiti azami esnetebilecek...

Serengeti70

Yine ben şöyleyim, ben böyleyim muhabbetine geldi...

Ben şuan 3. üniversiteyi okuyorum. Yüksek Lisans yaptım. Yurt dışında eğitim aldım. Bu işler ben böyleyim ben şöyleyim demekle olmaz. 30 yıllık emeğiniz vardır. 1 yıllık emeği olan bir adam bir şey söyler, kalakalırsınız...

Kaldı ki, ben size bilmiyorsunuz, bilginiz yanlış, konu ile ilgili atıyorsunuz vb. bir şey söylemedim. Ben, aynı şeyleri konuşuyoruz, yeni şeylerden bahsedermiş gibi girmenize ve en önemlisi, bunu yaparken de karşınızdakini yanlışlamanızı ve onu bir yerlere çekmeye çalışmanızı eleştirdim.

Video paylaşıldı. 3008 4x2 idi, Tucson da öyle. Ve bu çerçevede yorumcu değerlendirmiş. Bende kendi çerçevemde değerlendirdim. Ama siz hata yapıyorsunuz, Tucson 4x4 olsa şunu yapardı dediniz... 3008 4x4 değil ki? Değerlendirmeye konu araçlar aynı segmentte ve aynı çekiş güçlerinde...

Ama biz bilmeyen ve yanlış yapan olduk, siz ODTÜ'lü oldunuz , 8x8 ve FNSS'a girdiniz...

Birde söylemediğimiz şeyleri sanki söylemişiz gibi, bizler ile ilgili atıp tutuyorsunuz...

Yaşınızın büyük olduğunu düşünerek uzatmayacağım. Ancak bu şekilde başlığı ve forumları karşılıklı atışalım, ben havamı yapayım, karşımdakinin söylemediklerini söylemiş gibi tartışayım havasına sokarsanız, bir dahakine tepkim şikayet boyutunda olacak, bilginize...

texasboy77

Neden limiti esnetebilecek en pahalı araçları seçmeye çalışıyorsunuz? Size uygun olan araç ne ise, onu seçin. SUV olmasa da sedan olur şu olur yaklaşımı bana göre araç seçimi için uygun bir yaklaşım değil. Kafanız karışır. Satıcıların sözlerine göre oradan oraya savrulursunuz.

Araçtan ne istiyorsunuz? Bagajınız var mı? Aileniz kalabalık mı? Performans odaklı bir kullanım mı seçiyorsunuz? Park yeri sıkıntınız var mı? Ayda ortalama kaç bin km yaparsınız? Bulunduğunuz bölgedeki yollar sıkıntılı mı? İklimsel olarak karlı ve çok yağmurlu iklimde misiniz? Gidebileceğiniz güzergahta hangi markaların yetkili servisi var? Marka sizin için önemli mi? Full+full araç takıntınız var mı?

Bu soruları kendi içinizde cevaplayıp ona göre seçim yapın bana göre...

Defne1234

Peugeot dan uzak durun derim, Hyundai Tucson güzel araçtır. Peugeot iç aksesuarı yapmış başka beş para etmeyecek bir araç... ( Arkadaşım kullanıyor ) oradan biliyorum.

@texasboy77 ben aracımı mart ayında almıştım, şuanda elit pluslar bize olmaz fiyatları çok yükseldi. Mart ayında Tucson elit pluslara yaklaşık 15 günlük kampanya yapıp engelliler için uygun limite çektiler, bunuda eski aracım olan ix35 i aldığım kendi bayim söyledi 152 bin artı boya koruma,ekstra güvenlikli film kaplama ve bagaj havuzu hediye etti 6-7 bayiyle ve 3 farklı şehirden fiyat almıştım 159 bin 157 bin en son 155 bin lira fiyat teklifine kadar inebilmiştim ,en uygunu kendi bayim verdiği için bende kendi bayimden aldım istanbul yeni bosnadaki Nev otodan aldım.

Bu arada illaki suv olmaz demişsin ,kaç kişillik bir aile olduğunu bilmiyorum ama oraya v40 olabilir yazmışsın ,ben tucsonu almadan önce v40 ı inceledim az daha alacaktım ve hala aklımdadır v40. neden almadın dersen ,ix35 e biniyordum yani bir suvu 5 yıldır kullanıyordum iç ferahlığı ve genişliğine ailece baya bir alıştık bende 2 çocuk var yani rahatlığa baya bir alıştık . v40 kendi açımdan söylüyorum çok kaliteli bir araç donanımıda oldukça tatmin ediciydi ama deneme sürüşüne gittiğimde annemde vardı yanımda malesef annemi alamadık yani içi özelliklede arka kısmı oldukça daralıyordu ,ama fazla kalabalık değilsen ,gerçi iki çocuk ve anne babadsan oluşan aile içnde uygun ama ben bir önce 5 sene suvu kullandığım için o genişliği göremeyince ailece karar verip vaz geçtik ,eğer senin böyle bir sıkıntın yoksa v40 çok kaliteli bir araç. şunu söyliyeyim sadece git koltuğuna otur direk kalitenin üstünde olduğunu hissediceksin ,dikiz aynası bile normal araçlardan çok farklı ,çok kaliteli duruyor,ayrıca v40 ın body giydirilmiş versiyonuda vardı ben bakarken v40croscantry di yanılmıyorsam dış görünüş olarak dahada kaslı ve biraz yüksek olduğu için daha bir albenisi vardı jantlarıda daha güzeldi normal v40a göre aralarında fazla fiyat farkıda yoktu bence bak derim.

@StratoS ve @Serengeti70 aslında sorun nedir biliyormusunuz ,hemen söyliyeyim ( yazayım aslında :) ) bütün sorun yazışma. yani aynı whatsap gibi, insanlar whatsap gurubu kuruyor ve bir süre sonra o gruplarda hiç alakasız konu yada konuşmalardan tartışma çıkıyor çünkü yüz yüze konuşulamadığı için karşındaki insanın yüz mimiklerini göremediğin için, yazı yazarken hep karşındakini sinirli yazıyor felan hayal ediyorsun, artı senin yazdığına karşındaki hemen cevap veremiyor yani konuşmasını sürdüremiyor çünkü karşısında cevap verecek birisi yokki ve insan yazı yazarken şundan emin oldum baya bir cesaretlli yazıyor ve buyüzden de yazılar keskin olabiliyor,tartışmak yüzyüze yapılmalı bence . gelelim size ben 76 doğumluym 42 gibi yani :) benden büyükte olabilirsiniz küçükte bilemiyorum. bence ikinizde aslında çok değerli ve kaliteli bilgi dolu insanlarsınız ,ikinizinde bilgilerine ve tecrübelerine buradaki insanların ihtiyacı oluyor tabiki diğer arkadaşlarımızında bilgilerine ihtiyacımız var sizin bu konuda daha bir tecrübeniz olduğu için şimdilik sizi kastettim. kesinlikle arada yanlış anlaşılma var arkadaşlar ikinizde aslında bilgi vermek istiyorsunuz ve eminim ikinizde aslında aynı fikirlerdesiniz . ben ikinizinde daha sakin olup daha ılımlı yazarak birbirinizi anlıyacağınızı düşünüyorum ikinizde özellikle bu konulardaki görüşleriniz için değerlisiniz.

mehmetyılmaz
evet bu yazışma konusunda çok çok haklısın. aynı şeyler whatsapp gruplarında oluyor. evet bu yazışmalar yüz yüze konuşulamadığı için vücut dili, ses tonlamaları, yüz mimikler vs vb hakkaten yok. bu yüzden de anlaşma kısır ve çok yanlış anlaşılmalar oluyor. daha geçen gün üniversite arkadaşlarımızdan oluşan bir whatsapp grubunda kavga çıktı küfürler uçuştu, ki bunlardan biri de benim çok sevdiğim bitirme projemizi beraber yaptığım arkadaşımdı. Allah'tan avrupa kadınlar voleybol şampiyona maçları için Ankara ya geldi de orada görüştük sarıldık öpüştük barıştık. :). evet benim yaşım 49, amacım birçok yerde bilgi tecrübelerimi paylaşmak, insanların bilgi ve tecrübelerini dinlemek , güzel tartışmalar da yapmak gerekirse neden olmasın. öğrenmek, ölene kadar devam eder. Rahmetli babamın değerli bir hocası babama şunu demiş, babamda söylerdi "Arkadaşlar öğrenmek hayat boyu sürer, bitmez. Ölene kadar öğreneceksiniz, hatta ölürken bile ölmeyi öğreneceksiniz." startos un dediği de doğru. ben şu kadar üniversite bitirdim, şu kadar 30 yıl çalıştım çok iyi bilirim falan her zaman doğru diildir. 30 yılda çalışsan 3 üniversite de bitirsen öğrenme devam eder. Yaşım 49 ben üniversitedeyken benzinli motorlarda silindirin içine benzin püskürtülemezdi. dizel le benzinin en büyük farklarından biri buydu. ama yıllar sonra motordaki gelişmelerle silindirlerin direk içine püskürttüler, almanlar TSFI, TSI motorlarla devrim yaptı. Keza japonlar onları da geçti. Mazda şu anda dizel gibi çalışan benzinli motordan bahsediyor. belki motoruna buji bile koymadan yanmayı gerçekleştircek . bunlar bizim o zamanlar için inanamayacağımız konseptler. neyse gerçi gelecek artık bu içten yanmalı motorlar üzerine olmayacak. gelecek elektriğindir. İçten Yanmalı motorlar (Internal Combustion Engines -ICE) bence son devirlerini yaşıyorlar. tabii ki 10, 20 yıl daha giderler belki ama önce gelişmiş ülkelerde daha sonra gelişmekte olan (hah ha bu ifadeye de hep gülerim, nazik olsun diye öykle demişler aslında geri ülkeler işte) ülkelerde git gide azalacak ve tarihin tozlu sayfalarına gömülecekler.

StratoS

Sorduk ne demek kaç kişiyle sorguya aldınız Amerikan kongresinde zannettim kendimi bu küstahlık değil nedir.Ayrıca 300 ün üstünde söyleyenin kaynaksız üfürdüğünü ima etmişsiniz benim rakamlarım devletin resmi rakamlarıdır her defasında açıklamasını yaptım.Ve size ydo konusundaki fikirlerinizin altyapıya sahip olmadığını söyledim.Bilmediğiniz konularda başkalarını aşağılarcasına sorduk ettik şeklinde konuşmayın.Ben rakamları söylerken mali analiz ve finansal analiz konusunda uzmanlığımı kullanarak bilgi paylaşmadım.Our yazar herkesin anlayacağı şekilde açıkladım.Siz kimsinizki sorduk bekliyoruz diyebiliyorsunuz.Ben kötü söz söylemiyorum sizi uyarıyorum.Bir kaç kez tartışmalarınıza denk geldim insanların sizinle uğraşmasına kızmıştım demek ki bu tür ukalalıklarla onlarıda zıvanadan çıkartmışsınız.Bir daha sizi uyarmam demişsiniz hayrola ne yapacaksınız.

bir de boşverin bu araba işleriyle bu kadar çok uğraşamaya değmez. daha büyük sorunlar var hem ülkemizin hem dünyanın. bu arabalar için bu kadar enerjimizi vaktimizi harcamaya, birbirimizi şu kısa dünyada kırmaya sinirlendirmeye gerek yok. Bize daha yeni rapor çıktığı için bari bi araç alim diye bitim kanlandı öyle incelerken internette bu forumu buldum girdim yazdım birşeyler. aracı da seçtim, şimdilik söylemicem süpriz olsun, artık kafam rahatlar, sakinler biraz sanırım. yoksa ben bu kadar arabayla otomotivle uğraşamam.
StratoS

cabbar0101 in dediğine ben de katılıyorum. bana da "bir dahakine tepkim şikayet boyutunda olacak, bilginize..." diye yazmışsınız. ilkokul çocuğu gibi şikayet mi edeceksiniz? kime şikayet edeceksiniz onu da anlamadım. bir de cidden cahilliğime verin ya kime ne şikayet ediliyor? neyi şikayet edeceksin?

Serengeti70

İşte yine ateşliyorsunuz... Siz kırmızı ışıkta geçen birisine tepki göstermiyor musunuz? Trafik kurallarına uymayanlara kızmıyor musunuz, şikayet etmiyor musunuz?

Buranında bir kuralı var. Burada "sen" diye biriyle laf yarışına girilmez. Burada insanlara hakaret edilmez. Burada sen yazdın, ben yazdım. Şöyleyim, böyleyim denerek karşılıklı atışmaya girilmez.

Bu başlığın konusu nedir? Attığınız mesaj ile ilgisi nedir? Yani konular bir yerlere çekilmez, bilgi alışverişi kısıtlanmaz. Forum budur. Forum wp grubu, Chat odası vb değildir.

Forumlarda "Duyuru- Bilgilendirme" bölümünden zaten kurallar var. Sizin gibi her türlü konuda fikri olan bir kişinin bunları görmedim bilmiyorum demesi de bana manidar geliyor.

Bir daha yazmayacağım. Umarım belirttiğiniz ilkokul çocukları gibi uzatmazsınız...

Arkadaşlar hayırlısıyla bu hafta araç alacam peugeot 5008 kampanyası bitmiş dediler 3008 vermek istediler.şuan alınabilecek en iyi suv modeli nedir bu arada nissan xtrail platinum u 164 bin lira teklif etiler

cabbar0101

Daha ismimi doğru yazmak ve anlamaktan aciz birisi benim yazılarımı anlayacak...

"kaç kişiyle sorguya almak" ne demek? "Küstahlık" ne demek? Ben size bu komik sözler için cahil diyor muyum?

Siz yokken burada YDO ile ilgili çok fazla konuştuk. En son sevdiğim bir abimle YDO şu olur, bu olur hesaplama şöyle diye atıştık. Benim kalbim kırıldı. Bende kendi adıma YDO ile ilgili bir şey paylaşmayacağım dedim. Ve ilgili başlıkta derin ekonomik bilginizle kopyala yapıştır yaparak YDO böyle çıkar 300.000 altı olmaz dediniz. Bende yorum yapmıyorum, 2 ay sonra hep birlikte görelim dedim...

Amanın...

Sizin kopyala/yapıştırınıza doğru demedim diye küstah oldum... :)

Benim alt-üst yapımı boşverin. Siz kendi yapılarınızla ilgilenin. Herkes kendinden sorumlu bu hayatta. Herkes kendi yaptığının söylediğinin bedelini öder. İnsanlara laf atmadan önce benim bilgi birikimim nasıl, acaba ben mi ukalalık yapıyorum diye düşünün...

Bu arada 2 ay sonra açıklanacak YDO ile ilgili tahmininiz Devlet'in resmi rakamı değildir. Tahmindir. Formül resmi rakamı derseniz, o konu ile ilgili de farklı görüşler olduğunu defalarca söyledim ama anlamada sıkıntılarımız var...

Siz kimsinizki sorduk bekliyoruz diyebiliyorsunuz.

Neyi sormuşum neyi bekliyorum? Başka konularda başka durumlarla ilgili söylediğim sözleri cımbızla seçip, başka bir başlıkta bana saldırmanız... Komik :)

Bu arada ben StratoS. Gerçek ismim Burak. Yaşım 32. Ekonomi, İşletme, Kuzey Avrupa Ekonomi Yönetimi Lisans, İşletme Yönetimi Yüksek Lisans, şuanda da Yönetim Bilişim Sistemleri Lisans okuyorum. Evliyim, 1 yaşında oğlum var. 15 yaşımdan beri araç kullanıyorum. Amatör yarış pilotuyum. Ayrıca motosiklet hastasıyım ama sağ kol engelliliğim sebebiyle artık binemiyorum. Meslek hayatımda 10. yılı dolduruyorum. Farklı şirketlerde Ekip Yöneticiliği, Portföy Yöneticiliği, Müdür Yardımcılığı, Kamu Uzmanlığı ile ilgili tecrübelerim var. Favori rengim kırmızı, tekne ile balık avlamayı, kamp yapmayı ve elektronik müzik dinlemeyi seviyorum. Kim olduğum ile ilgili var mı başka söyleyeceğiniz bir şey?

Bundan sonra yani 25. mesajından sonra bende seni takip edeceğim. Birisiyle tartışmanızı görür görmez, işte ukalıkla insanları zıvanadan çıkarıyor diyeceğim, emin olabilirsin...

Ne yapacağım, burası sanal alem. Şikayet ettim, sataşmalarınız devam ederse yine ederim. Bilgi paylaşmak yerine saldırırsanız yasaklanmanız için elimden geleni yaparım. Kuralları olan bir ortamda, kuralları olan bir Devlet'te yaşıyoruz. Dolayısıyla ben birşey yapmam, uyarırım, kurallar herkese ne ise o yapılır...

Sevgilerimi sunuyorum...
texasboy77

Full+Full SUV diyorsanız şuan C5 göz kırpıyor. Yıl sonunda limit artışı ile muhtemelen Tucson'da alınabilir Elite Plus olarak.

X1 evet, benimde hayalim olan bir araç. Ama mevcut koşullarda limit artışı ile bile zor alınabilir.
Ceranimo

En iyi SUV, en iyi araba diye birşey yoktur. Öyle olsa, herkes onu alır farklı modeller olmazdı. Size uygun araç, size uygun SUV vardır. Eğer aileniz geniş ise, sportif değilde daha çok klasik kullanımınız varsa, bagaj hacmi sizin için önemli ise, ve araç konforuna önem veriyorsanız 7 yıl garantisi ile gönülyarası nın bahsettiği gibi Tucson alabilirsiniz.

Ama biraz sportif bir araç arıyorsanız 3008'e bakabilirsiniz. Ford Kuga'da elbette boyutları sebebiyle tercih edilebilir. Ama fiyatı bir miktar yüksek kalıyor.

Bütçeniz nispeten kısıtlıysa Qashqai tercih edebilirsiniz.

Şuan C SUV segmentinin en çok satan ilk 3 aracı, Qq, Tucson ve 3008 dir.

Ceranimo 164 binlira demek sizi en az 10 binlira kazıklıyorlar demek. ben bu sene tucsonun en üst segmentini bize limitin en sınırdaki aracı aldım diyorum 152 binlira ödedim .buda şu demek en üst limitteki aracı 152 binliraya hatta sıkı pazarlıkla yada tanıdıkla dahada aşağıya alabilirsiniz demek.

Ve Mehmetyilmaz hocamın haberdar etmesi ile Tucson cephesinde harika bir gelişme olmuş.

N-Line Spor paketi Türkiye'ye gelmiş. Fiyatları ve donanımları belli olmuş. Özellikle 3008 ile Tucson arasında kalanlara iyi bir cevap olmuş.

tucon0-plaka.jpg

Dış tasarımda tampon ve ızgara değişmiş. Aynı zamanda arka tampon altı ve egsozların şekilleri değişmiş. Sportifliği vurgulayan N-Line logosu eklenmiş. Spoiler ve yan aynalar siyah olmuş. Bumerang görünümlü gündüz farının da tasarım özgünlüğü çok hoş olmuş. Birde siyah jant yokmu...

Ve 3008'e direk salça olacak sportif bir süspansiyon sistemi eklenmiş :)

tu_nline_009.png

2019-hyundai-tucson-n-line.jpg

İçeride, sade ve klasik çizginin dışına çıkılmış. Kırmızı dikiş konseptli deri koltuk ve direksiyon, aracın içine çok klasik diyenlere hitap etmiş. Siyah tavan döşemesi ve kırmızı dikiş vites ve ön konsol yine görselliği tamamlamış.

tu_nline_010.jpg

Sportiflik unsuru krom pedal takımından bahsetmeye gerek yoktur sanırım.

Beni en çok mutlu eden donanımları...

Ben şuan için (Yaş ilerledikçe ne olur bilemem :)) sürüşüme karışan akıllı sürüş sistemli bir aracı kullanmayı istemiyorum. N-line'a da Elite Plus donanımda olan akıllı sürüş sistemlerini eklememişler. Kendi aracımda da bir eksikli olarak gördüğüm, Otomatik Bagaj kapağı, elektrikli koltuk, LED farlar, Elite donanıma artı olarak eklenmiş.

Bence şuan donanımları ile, görünümü ile ve çizgisiyle harika bir araç olmuş. Fiyat olarak 276.000 TL etiketle şuan için sınırın üstünde gözüküyor. Ama ben yıl başı itibariyle yeni sınır ile alınabilecek bir araç olacağını düşünüyorum.

Beklemek isteyenlere duyurulur :)

Ek: Renk olarak Tucson da metalik sedefli beyaza yakın renkleri seviyordum. Aracımıda böyle almıştım. Ama N-line için direk mat beyaz diyebilirim. Çünkü Beyaz/Siyah konsepti bu araca yakışırken bir de içeride kırmızı detaylar harika bir uyum yakalar diye düşünüyorum.

Mitsubishi Eclipse cross araclarına da bakmanızı öneririm.

Sevgili StratoS
Yukarıda "sevdiğim bir abimle atıştık" derken sanırım beni kastettin.
Şunu bilmeni istiyorum ki; ben seni hala seviyor, hala takdir ediyorum. Unut o atışmayı olur mu ?
Bu bölümde danışma ihtiyacı olanlara güzel bir şekilde fikir veriyor elinden geldiğince yönlendirme yapıyorsun.
Forumda aktif biri olmama rağmen bu bölümde fazla aktif değilim. Araçlar konusunda hobi olarak bilgi ve fikirlerim olsa da, özellikle SUV konusunda burada senin kadar ileri seviye bilgi ve tecrübeye sahip değilim. Hatta bu yaşıma kadar hiç SUV kullanmadım. Çok sevmeme rağmen ekonomik durumlar fırsat vermedi. ÖTV muafiyeti hakkım yok. Araçlarım genelde hep orta direk araçları oldu. Şu andaki aracım da 8 yaşında.
Kısaca burada sen varken pek de araç konularına girmedim.
Biliyorsun benim uzmanlığım çalışma hayatı, vergi indirimi, emeklilik konularında.
Konuyu ve tartışmaları görüyorum.
Sana önerebileceğim tek şey ne biliyor musun?
"He he" de geç.
Ciddi olarak söylüyorum en iyi yöntem.
Senin buradaki yerini bilmeyenlere, iki kelimeye değmeyecek insanlara verilecek en iyi cevap bu.
Dışarda pohpohlanıp eline dev aynası tutuşturulmuş, o aynaya baktıkça kendini bir şey sananlara en iyi cevap muhatap almamaktır. Aksi halde gerçekten bir şey olduklarına kendileri de inanıyorlar. Sonra da ben buyum, ben şuyum gibi sidik yarışı alanına çeviriyorlar burayı.
He he de sadece, he hee...
Bu arada senli benli hitabım sadece muhabbetimdendir bilesin.
Selamlar.

Üst Alt