Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

Gerçekten hayretle okuyorum millet cetroen ile audi yi kıyaslıyor herçekten hayrettt

Audi Q2 ile C5 Aircross kıyas kabul etmez, q2 oyuncak boyutunda kalır yanında. Kalite olarak audi ve benzerlerini bazı arkadaşlar gözlerinde çok büyütüyorlar.

akın16 Caglarinho bahsettiğim araba citroen c5aircross modeli siz heralde audi a6 yada a8 ile citroen c3ü felan kıyasladığımı zannettiniz ,ben bizlerin alabileceği donanımdaki audilerden bahsettim. gidin bir c5aircrosun içine sadece bakın yeter en baz donanımına bakın bide a2 nin en baz donanımına bakın .belki diyceksiniz ikisi aynı sınıf değilki . evet tabiki değil ama araç alacak arkadaş bu iki araç arasında kalmış gibi .haliyle bu iki araç kıyaslanınca bence c5 daha iyi ,tabikide audi markasının klasına bişi dediğim yok ama dediğimde yanlış yok bizim alabileceğimiz audilerin en bazları çok boş ,ya bikere şu koltuklara bakın ya sadece c5 ile dediğiniz audini gidin koltuklarına bakın yeter iç ambiyansına bakın yeter Caglarinho sitesine baktım hiç bişey yok demişsin bence yanlış yere bakmışsın adamlar dikiz aynasına kamera ve fotoğraf çekip paylaşabileceğin sistem bile yapmış diğer standart donanımların üstüne ve bu sistemi bizim alabileceğimiz donanımın içinde var .
Neyse bu benim fikrim arkadaşlar katılıp katılmamak sizin elinizde ben sizin fikrinize saygı duyuyorum size göre sizin dediğin daha doğrudur bana görede benimkisi artık alacak arkadaş karar versin.

Devletin ötv muafiyetine sınır getirmesi hususunda ne kadar haklı olduğunu görmüş oldum.Bir araçta hayatı kolaylaştıracak bir sürü donanım varken sırf markası için donanım fakiri başka bir araç tercih edilesi olmuş.
Sorunlu şanzimani için yorum bile yapmıyorum.

Toplumumuzda malesef yıkılması güç bir algı vardır. Ben bunu geçmişte Mercedes aracımda yaşadım.

Bir eğlence mekanında otoparka girdiğinizde standart şirket aracı ile girdiğimde vale 5 TL yeter abi derken, kırmızı mercedes ile girdiğimde abi bir 50'lik atarsın demişti.

Kırmızı ışıkta durduğumda, camdan bir hanımın beni aracına alabilir misin dediğini bile hatırlıyorum. Yani sözüm özü, premium araçları toplum olarak seviyoruz ve sanki matah birşey miş gibi konumlandırıyoruz. Bildiğiniz sınıf atlıyorsunuz :)

Bana komik gelmişti, hala geliyor. Biranda beyefendi falan diye hitap ediyor otoparkçılar size. Yıkamacıya gittiğinizde özel bir ilgi gösteriliyor, yüklü bahşiş var diye... :)

Elbette bunun bedelini, pahalı servis, yedek parça, kasko, trafik sigortası ile maddi olarak fazlası ile ödüyorsunuz, o konu ayrı.

Birde işin en komik tarafı, donanım olarak Hyundai araçlardan daha az donanımları olur genelde. Eşitlemek isterseniz bir araç parası kadar ek ücret çıkar :)

Q2 B segment premium bir araç. Yani B segmente iniyorsunuz. C5 ise C segment. Boyutları daha büyük. Bu yüzden kıyaslamak evet, doğru olmayabilir.

Yukarıda saydığım gibi toplum gözünde sınır atlamak istiyorsanız :))) ya da belki ciddi hayaliniz varsa illaki premium araç istiyorsanız BMW 1, Audi A3, Mercedes A serisi sınır dahilinde alınabiliyor. SUV olarak, B segment Q2 ve jeep renegate alabilirsiniz.

C premium SUV şuan sınırlar dahilinde alınamıyor. Ama Mercedes GLA'yı belki kampanyalı zorlayıp bir ihtimal alabilirsiniz. Gerçi ben ve piyasa pek SUV olarak görmüyor o aracı. Yıl sonu kampanyası ile Volvo XC40'da yakalanabilir ama şuan için baz model belki indirimle gelebilir.

Bu arada raporlarda X1 D segmentten C ye düşmüş. Sonunda BMW'de X1'i C segmentte konumlandırdı.

Hafta sonu C5 Aircross'u inceledim. Araç gerçekten güzel donanım olarak çok iyi. Arka koltukların hepsi öne kaydığı için bagaj hacmi 700 lt'yi geçiyor. İç dizayn da çok güzel. Tekerlekli sandalye kullanan bir omurilik felçli olarak arabaya rahat bindim ve sandalyemi yan koltuğa rahat bir şekilde kendim aldım. Peugeot 3008'in kapısı biz engelliler için biraz sıkıntılı gibi. Açılma açısı dar olduğu için binmekte zorluk çektim. Aircross'ta bu sıkıntı yok. Yüksek olmasına rağmen rahat in bin yaptım.

Selam arkadaşlar,

Yıl sonunu bekleyip Volvo xc40 vaya Toyota Rav4 (babamın akülü arabasının bagaja sığması önemli o yüzden Rav4 olsa keşke) için şansımızı denemek istiyoruz fakat sizce risk mi alıyoruz ne dersiniz.
Beklediğimiz doğrultuda limit arttırımı gelir mi yoksa ötv muaf araç alım şartlarını daha fazla zorlaştırabilir mi devlet görüşünüz nedir?

Babam adına alıcam yüzde 90 üzeri raporu var ortopedik ve farklı hastalıklarından dolayı, rapora ötv siz araç alabilir ibaresi gerekebilir diye duydum son zamanda geçerliliği var mı? Teşekkürler şimdiden.

adrenal

Devlet araç alımında zorlaştırma yapmaz, zaten yeterince zor. YDO konusunda beklentimizi paylaşmıştık. Ama siz en kötü, enflasyon oranını alın. Onun altında bir artış olmaz. Üstünü bekliyoruz. Hatta ben Ekim döneminde ayrı bir başlık açıp, CİMER'den YDO'nun 2 kat arttırılması ile ilgili ortak talebimizi Cumhurbaşkanlığına yazacağım. Ve herkesin ortak olarak yazmasını önereceğim. Denemekten zarar gelmez, sonuçta yetkisi var.

Rav4 olmaz diye düşünüyorum. Ama XC40 ve X1 olabilir. D segmentte de, 5008 ve X-Trail alınabilir diye düşünüyorum. (Kampanyaların desteği ile)

Rifter plus a 140 000 fiyat çekti bayi[emoji3]

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@ugir

7 kişilik bir araç için iyi bir fiyat. Donanımları da iyi. Ama keşke 120-130 bandında olsaydı...

Peki abi bu aracın sınıfı neymiş şimdi? SUV mi? MPV mi?

Selamlar,

Destek olmak isteyen arkadaşlar aşağıdaki başlığa desteklerini belirtebilir mi?

2020 Engelli Araç ÖTV Sınırının Arttırılmasıl

Teşekkürler StratoS. O halde yıl sonunu beklemekte fayda var, X1 de güzel bi seçenek sene başında satın alanlar olmuştu ötv muaf olarak.

Simdi yil sonu mu, 2020 yili basi mi? Artim limit fiyati yeni yilin ocak ayinin 1 inden itibaren mi geçerli oluyor, yoksa oran belli oldugu zaman mi (yani kasim aralik ta mi)?

Ya birde bana engelli den engelliye arac satışı var mi, onun bilgisini verebilir misiniz? 3 yil gectikten sonra mi satabiliyoruz? Satarsak otv odemiyoruz di mi ama yeni arac almak için 5 yil beklemek gerekecek gene di mi?

Serengeti70

1-YDO yıl sonu açıklanır, limit Ocak ayından itibaren yürürlüğe girer. Ama limit açıklanır açıklanmaz, limit içine giren araçları kapora vererek 1 Ocak itibari ile fatura kesip, trafik işlemlerini yaptırabilirsiniz.

2-Araç satışı var. 5 yıl ÖTV'siz araç alamama süreniz devam eder, aracı alan engelli için yeniden 5 yıl süreç başlar. ÖTV ödemezsiniz.

Tesekkur. Bizim rapor çıktı şükür. Evet ne yapalım sizce? Yil sonunu bekleyelim mi Tucson elit plus icin, Yoksa citroen c5 i alalim mi? Yoksa 1 yil daha bekleyip su ne zaman geleceği belli olmayan plug in hibritler icin sabir mi gösterelim?

hayır vermiyorlar tabii tucson elit plus ı. yılbaşını bekleyip artışla beraber diye umut ederek diyoruz.

@Mehmetyilmaz

Yok yok ben ciddi ciddi sormuştum özellikleri gerçekten göremedim.
Varsa gerçekten bizim için daha iyi olacak özellik neden düşünmeyelim?
Sonuçta hepimiz engelliyiz birbirimizi en çok biz anlarız.

@StratoS

Mercedes'in de Yeni A-Serisi Sedan Style paketi uyuyormuş, standart 155 bin tl fiyat söylüyorlar.
Ancak bir çok özellik yok. (Cam tavan, kapanır ayna vs.)

Caglarinho Şundan emin olabalirsin son zamanlarda çıkan güvenlik sistemleri vs özelliklerin bir çoğu var artı dikiz aynasında sosyal medyada paylaşabileceğin fotoğraf ve kamera özelliği var ,aynı zamanda bu kamerayı yolda giderken kaza olaylarını çekiyorlarya o şekilde de kullanabiliyorsun hafızası var. git gör ve deneme sürüşü yap içndeki kaliteyi görünce şuanda kullandığın audi yada şuanda bizlerin alabileceği audi den çok çok ama çok daha kaliteli ve özellikli süspansiyonu zaten çok ayrı bir yeri var bagajı seni çok mutlu eder . ( tabiki bu benim fikrim)

Ama senin marka ve isim takıntın varsa orasını bilemem. Hala fikrimin arkasındayım bizim alabileceğimiz audiler asla ve asla bizim alacağımız mersedes,bmw,hatta volvo kalitesinde değiller.

Ama bizim alabileceğimiz hyundai tucson ,citroen c5aircross kesinlikle alacağımız audilerden kalitesi aşağı değil bence fazlası var hemde çok fazlası eksiği yok . Zaten şu zamanda tüm araçlar birbirine çok yaklaştı özellik ve kalite açısından,eskidendi o çok farklılık hatta şöyle söyliyeyim renocularla tofaşçılar vardı ozamanlardan bu zamanlara ara çok kapandı şimdi hangi sıfır aracı alırsan al eskiye göre rahat ediyorsun. Alabiliyorsan kasko ve bakım ücretlerinide düşünerek bmw mersedes gibi araç al ,yok onlar bana tuzlu dersen sadece audi ismi için hyundai ,citroen ve hatta StratoS arkadaşımızın yapmış olduğu suvlarla ilgili çalışma var oradnda yararlanarak bu markalardan vazgeçmemek gerekir.

Stratos arkadaşımızın yapmış olduğu suvlarla ilgili çalışma nasıl birşey ve nasıl ulaşabilirim?
mehmet yılmaz a ayrıca fikirlerine katılıyorum. Kalite farkı olabilir ama bir tik.fiyat farkı ise 5 tik. Onun için değmez.

Fiyat performans önemlidir. Bakin ben 9 sene once renoyu alırken tedirgin olmuştum. Reno sonucta iste bozulur arizalanir 5 sene sonra catir çatır dökülür diye düşünmüştüm.
Arkadaşlar 9 senedir tik demedi. 1 kere arızalanmadi. Ampulleri bile değişmedi vyaw.

Bu arada ankara balgat citroen su koymaya başladı. Gecen hafta istedigimiz modele tamam demişti şimdi bu hafta istedigimiz modelkin başka ozellikleri de varmış ta onun için 250 yi geciyomusta elinde su varmista o olurmuymusta. Bu ulkede yasamak çok zor azizim

Aşağıdaki gibi bir çalışma yapmıştım. 2018 fiyatlarına ve satışlarına göre hazırlanmıştım.

B Segment SUV - 2018:

CITROEN C4 CACTUS B7 - Fransız PSA Grubu - Satış rakamlarında sonlarda - Fiyat Aralığı: 112.000-118.000 TL - Otomatik Dizel var.

CITROEN C3 AIRCROSS B7 - Fransız PSA Grubu - Satış rakamlarında sonlarda - Fiyat Aralığı: 116.000-128.000 TL - Otomatik Benzinli var.

FIAT 500X B7 - İtalya Fiat Chrysler - Satış rakamlarında sonlarda-Fiyat Aralığı: 128.000-145.000 TL - Otomatik Dizel var.

FORD EcoSport B7 - Amerika Ford Motor Grup - Satış rakamlarında ortalarda - Fiyat Aralığı: 128.500 TL - Otomatik Benzinli var.

HYUNDAI KONA B7 - G.Kore Kia Hyundai Grup -Segmentinin en çok satanları -105.000 TL -145.000 TL -4X4 Otomatik Benzinli var.

JEEP Renegade B7 - İtalya Fiat Chrysler - Segmentinin en çok satanları - 160.000 TL - Otomatik Dizel var.

KIA STONIC B7 - G.Kore Kia Hyundai Grup - Satış rakamlarında sonlarda - 111.000 TL - 123.000 TL - Otomatik Benzinli var.

MAZDA Mazda CX-3 B7 - Japonya Mazda -Satış rakamlarında sonlarda -Fiyat Aralığı: 160.000-250.000 TL -4X4 Otomatik Dizel var.

NISSAN Juke B7 - Japonya Nissan&Renault -Satış rakamlarında üstlerde-Fiyat Aralığı:97.000-136.000 TL-Otomatik Benzinli var.

OPEL CROSSLAND X B7 - Fransız PSA Grubu -Satış rakamlarında ortalarda-Fiyat Aralığı:142.400-162.400 TL-Otomatik Dizel var.(2019)

OPEL MOKKA X B7 - Fransız PSA Grubu -Satış rakamlarında sonlarda-Fiyat Aralığı:151.400-173.400 TL-Otomatik Dizel var.(2019)

PEUGEOT 2008 B7 - Fransız PSA Grubu - Satış rakamlarında sonlarda-Fiyat Aralığı:138.000-148.000 TL-Otomatik Dizel var.

RENAULT Captur B7 - Fransız Renault S.A&Nissan-Satış rakamlarında ortalarda-Fiyat Aralığı:92.000-137.000 TL-Otomatik Dizel var.

SEAT Arona B7 - Almanya Volkswagen AG- Satış rakamlarında sonlarda- Fiyat Aralığı:137.000-145.000 TL- Otomatik Dizel var.

SSANGYONG TİVOLİ B7 - G.Kore SsangYong M.- Satış rakamlarında sonlarda- Fiyat Aralığı:135.000-157.000 TL- Otomatik Dizel var.

SUZUKI VITARA B7 - Japonya Suzuki Motor- Segmentinin en çok satanları - 122.600- 154.600 TL- 4X4 Otomatik Benzinli var.

SUZUKI JIMNY B7 - Japonya Suzuki Motor - Satış rakamlarında sonlarda - 151.000-152.700 TL - 4X4 Otomatik Benzinli var.

C Segment SUV - 2018:

AUDİ Q2 - C7 - Alman Volkswagen Grup - Satış rakamlarında sonlarda - Fiyat Aralığı: 241.000-285.000 TL - Otomatik Dizel var.

DACİA Duster - C7 - Fransız Renault Grup - Segmentinin en çok satanları - Fiyat Aralığı: 107.900-136.900 TL - 4X4 Otomatik Dizel var.

DS D7 Crossback - C7 - Fransız PSA Grup - Satış rakamlarında sonlarda - Fiyat Aralığı: 325.600-331.600 TL - 4X4 Benzinli Hybrid var. (2019)

FORD Kuga - C7 - Amerika Ford Grup - Satış rakamlarında ortalarda - Fiyat Aralığı: 160.500-399.400 TL - Otomatik Dizel var.

HYUNDAİ Tuscon - C7 - G.Kore Hyundai Grup - Segmentinin en çok satanları - Fiyat Aralığı: 138.000-256.700 TL - 4X4 Otomatik Dizel var.

JEEP Compass - C7 - İtalya Fiat Chrysler - Satış rakamlarında ortalarda - Fiyat Aralığı: 270.000 TL - Otomatik Benzin var.

KIA Sportage - C7 - G.Kore Hyundai Grup - Satış rakamlarında ortalarda - Fiyat Aralığı: 167.200 TL - Otomatik Dizel var.

KIA Niro - C7 - G.Kore Hyundai Grup - Satış rakamlarında sonlarda - Fiyat Aralığı: 181.900 TL - Otomatik Hybrid var.

MAZDA CX-5 - C7 - Japonya Mazda -Satış rakamlarında sonlarda -Fiyat Aralığı: 334.325-336.655 TL -4X4 Otomatik Benzin var.

MITSUBISHI Eclipse Cross - C7 - Japonya Mitsubishi Motor Grup - Satış rakamlarında ortalarda - Fiyat Aralığı: 130.900-192.442 TL - 4X4 Otomatik Benzinli var.

NISSAN Qashqai - C7 - Japon Nissan&Renault - Segmentinin en çok satanları - Fiyat Aralığı: 120.000-160.000 TL - Otomatik Dizel var.

OPEL GRANDLAND X - C7 - Fransız PSA Grubu -Satış rakamlarında ortalarda-Fiyat Aralığı:174.800-249.500 TL-Otomatik Dizel var.

PEUGEOT 3008- C7 - Fransız PSA Grubu - Satış rakamlarında ortalarda-Fiyat Aralığı:246.200-296.200 TL-Otomatik Dizel var.

RENAULT Kadjar- C7 - Fransız Renault S.A&Nissan-Satış rakamlarında ortalarda-Fiyat Aralığı:171.050-188.700 TL-Otomatik Dizel var.

SEAT Ateca - C7 - Almanya Volkswagen AG- Satış rakamlarında sonlarda- Fiyat Aralığı:183.500 TL- Otomatik Dizel var.

SKODA Karoq - C7 - Almanya Volkswagen AG- Satış rakamlarında sonlarda- Fiyat Aralığı:150.200-182.400 TL- Otomatik Dizel var.

SUBARU XV - C7 - Japon Fuji Heavy Industries&Toyota- Satış rakamlarında sonlarda- Fiyat Aralığı: 152.400-191.600 TL- 4X4 Otomatik Benzinli var.

SsangYong XLV - C7 - G.Kore SsangYong Motor Grup - Satış rakamlarında sonlarda- Fiyat Aralığı: 158.000 TL- Otomatik Dizel var.

TOYOTA C-HR - C7 - Japon Toyota Motor Grup -Satış rakamlarında ortalarda- Fiyat Aralığı: 146.500- 175.000 TL- Otomatik Hybrid var.

VW TİGUAN - C7 - Almanya Volkswagen AG- Segmentinin en çok satanları - Fiyat Aralığı:160.600-354.200 TL- 4X4 Otomatik Dizel var.

VOLVO XC40 - C7 - Çin Geely Motor Grup - Satış rakamlarında sonlarda- Fiyat Aralığı: 336.100-401.600 TL- Otomatik Dizel var.

D Segment SUV - 2018:

AUDİ Q5 - D7 - Alman Volkswagen AG - Satış rakamlarında sonlarda - Fiyat Aralığı: 672.000 TL - 4X4 Otomatik Dizel var.

BMW X1 - D7 - Alman Bavyera Motor Grubu - Segmentinin en çok satanları - Fiyat Aralığı: 286.600-455.800 TL - 4X4 Otomatik Dizel var.(2019 itibariyle C segment olarak değerlendiriliyor.)

BMW X2 - D7 - Alman Bavyera Motor Grubu - Satış rakamlarında ortalarda - Fiyat Aralığı: 270.700-394.700 TL - 4X4 Otomatik Dizel var.

HONDA CR-V - D7 - Japon Acura Honda Grup - Segmentinin en çok satanları - Fiyat Aralığı: 275.000-289.000 TL - 4X4 Otomatik Dizel var.

JAQUAR E-PACE AWD - D7 - Hindistan Tata Motor Grup - Satış rakamlarında sonlarda - Fiyat Aralığı: 401.000-513.000 TL - Arkadan itiş - 4X4 Otomatik Benzinli var.

LEXUS NX - D7 - Japon Toyota Motor Grup - Satış rakamlarında sonlarda - Fiyat Aralığı: 700.000- 890.000 TL - 4X4 Otomatik Benzinli var.

MERCEDES GLA - D7 - Alman Daimler AG - Satış rakamlarında sonlarda - Fiyat Aralığı: 285.600- 360.000 TL - Otomatik Dizel var.

MINI Countryman - D7 - Alman Bavyera Motor Grubu - Satış rakamlarında ortalarda- Fiyat Aralığı:176.000- 308.000 TL-Otomatik Dizel var.(4x4 Benzinli var.)

NISSAN X-Trail - D7 - Japon Nissan&Renault -Satış rakamlarında üstlerde- Fiyat Aralığı:247.000- 270.000 TL-Otomatik Dizel var. (7 Koltuk)

PEUGEOT 5008 - D7 - Fransız PSA Grubu - Satış rakamlarında ortalarda- Fiyat Aralığı:322.000- 327.000 TL-Otomatik Dizel var. (7 koltuk)

RENEULT Koleos - D7 - Fransız Renault S.A&Nissan- Satış rakamlarında ortalarda- Fiyat Aralığı:237.000- 257.000 TL-Otomatik Dizel var.

SKODA Kodiaq - D7 - Almanya Volkswagen AG- Satış rakamlarında ortalarda- Fiyat Aralığı:277.500-289.000 TL- Otomatik Dizel var. (4X4 Benzinli var.) (7 Koltuk)

SUBARU Forester - D7 - Japon Fuji Heavy Industries&Toyota- Satış rakamlarında ortalarda- Fiyat Aralığı: 239.000-326.000 TL- 4X4 Otomatik Benzinli var.

SUBARU Outback - D7 - Japon Fuji Heavy Industries&Toyota- Satış rakamlarında sonlarda- Fiyat Aralığı: 366.000 TL- 4X4 Otomatik Dizel var.

TOYOTA Rav4 - D7 - Japon Toyota Motor Grup -Satış rakamlarında ortalarda- Fiyat Aralığı: 245.000- 327.000 TL- 4X4 Otomatik Hybrid var.

Seat ATECA'nın ötv indirimli fiyatı ile artı / eksilerini biraz acabilirmisiniz StratoS

Arkadaşlar merhaba,

Benim engelli raporumda

Kalp %57
Ortopedi %5
Uroloji %10

oranlar var. Ortopedi durumu sağ diz mensküs yırtığı. Kalpten dolayı mr cektırıp tedavi olamıyorum. riski yüksek. kalpte pil var.
ÖTV KDV indirimli araç almak için yeterli orana yada düzeye sahipmiyim. Bilgi abilerimin kardeşlerimin cevaplarını bekliyorum.

Hayirli aksamlar arkadaslar.3 eylul itibariyle %94 raporumuzu aldik..allahim herkese saglik versin..biz pevgeot 3008 dusunuyoruz 140 dan asagi alamiyoruz sanirim sport pack paketiydi uygun olan.
Biraz daha bekleyip yil sonu kampanyalardan yararlanmak mi mantikli ? Yoksa yarinda alsak degisen birsey olmaz mi ? Birde 2020 ocakda limit 300 milyar olacak sanirim bekleyip ozaman mi alinmali.. ?

Sardonyx35

[FONT=sans-serif]Selamlar. Öncelikle geçmiş olsun. ÖTV indirimi ile araç alabilmek için kişinin aracı hareket ettirecek olan el ve ayaklarında bir özür olması gerekmekte. Anladığım kadarıyla sizin öyle bir sıkıntınız yok. Diyelim ki raporunuz % 95 ve üzeri raporunuz var o zaman bir yakınınız sizin adınıza aracı alır lakin siz kullanamazsınız. Durum bu şekilde anlayacağınız.[/FONT]

Caglarinho

Yıl sonu Limit artışı ile daha donanımlı A serisi alınabilir diye düşünüyorum.

Bulut25

Ateca ile ilgili yorumlarımı geçmişte yapmıştım. Boyutları ve sundukları segment ortalamasının üstünde. Çizgileri genç işi. Ancak Doğuş Grubu Seat'ın yaptığı yanlış pazarlama ile ölü doğdu. Ciddi yüksek fiyattan giriş yaptı. Satılmadı, fiyatı düşürdüklerinde alanlar isyan etti. Ve bugünlere gelindiğinde Skoda KaroQ ondan sonra piyasaya girmesine rağmen 2. eli daha fazla olmuştur.

Uzun lafın kısası, 2. elde çok rağbet görmüyor. Vw bünyesinde servis fiyatlarının Vw'den hiçbir farkı yok. Yani biraz pahalı (Rakiplerine göre) Bu yıl ya da önümüzdeki yıl sanırım makyaj görecek. Bu yüzden en son bildiğim kadarıyla tek versiyonu oldukça indirimli bir fiyata satıyorlardı.

Sonuç olarak o fiyatlara rakiplerinin de eşdeğer hatta daha donanımlı araçları olabilir. Ama tasarım sizin için önemli ve sevdiyseniz alın derim.

ATECA 1.6 TDI SCR 115 HP DSG S&S - 207.600 ₺ - Vergisiz Fiyatı 117.000 TL (Dolayısıyla %60 değilde, %50 ÖTV'ye giriyor)

ÖTV'siz Fiyatı 138.000 TL civarına gelir. (Rakamları yuvarlıyorum)

Sardonyx35 amiira

Erhan bey, İsmail beyin belirttiği husus doğru ama keskin değil. Yani el ve ayak dışında ortopedik engeliniz varsa ÖTV'siz araç alabilirsiniz diye birşey söyleyemeyiz.

ÖTV'siz araç konusunda ilk yolu açan Ehliyet Sağlık Kurulu'dur. Eğer onlar mevcut diz probleminiz gereği özel tertibat gerekli derlerse, (Örneğin dizden dolayı ayağınızı bükemiyorsunuzdır vb. gibi) size özel tertibat kodları verir. Ve o şekilde ehliyetinizle araç alırsınız. Sonrasında Vergi Dairesi süreci başlar...

Sizin Diz probleminiz sağ ayak. Bu biraz kötü oldu. Sol ayak olsaydı (debriyaj kullanan ayak olması sebebiyle) otomatik vitesli araç sizin için belki tertibat sayılabilir ve ÖTV'siz alabilirdiniz. Ama Sağ ayak gaz/frene hükmeden ayak olduğu için tertibat verilmesinden ziyade, ehliyetiniz varsa iptal bile olabilir. (En kötü senaryo olarak yazdım)

Bu risk alınarak sürece başlanır mı bilmiyorum. Ama şu bir gerçek ki velev ki özel tertibatlı ehliyetinizi aldığınız, ortopedi oranınız çok düşük olduğu için vergi dairesinin onayından geçme ihtimalinizin de düşük olduğunu söyleyebilirim. Bu bilgiler ışığında ben yürüyeceğim sonuna kadar derseniz siz bilirsiniz.

Defne1234

Kurları tahmin edebilseydik, enflasyonu tahmin edebilseydik ve buna bağlı YDO'yu bilseydik herhalde burada size bu yazıları yazıyor olmazdık.
Şu konjonktürde enflasyonu baskı ile düşüş eğiliminde gidiyor, kurları da dış ilişkiler belirlediğinden belirsiz yönde gidiyor diyebiliriz. Örneğin, Rusya'da uçak almayı görüşüyormuşuz, buna karşılık Amerika yaptırım uygularım derse dolar 6 TL yi geçer. Yani şuanda aslında beklemek yanlıştır. Eğer alabildiğiniz arabayı limit dahilinde alıyorsanız, alın. Ama limitin az üstündeyse ve hayalinizse o araç, o zaman YDO limit artışını bekleyip o zaman karar verebilirsiniz.

(Bu arada 2020 de limitin 300.000 TL olacağını size kim söyledi? Sadece tahminler söylenir ki şuanda benim tahminim 280-290 arası, bazı arkadaşların tahmini 270.000 TL civarı şeklinde. 300.000 TL üzeri 1 arkadaş tahmin etti, onuda nasıl tahmin ettiğini sorduk.)

evet arkadaşlar yeni internet araştırmama göre ve sonra bayilerini arayarak teyit ettim. Honda civic e ileri güvenlik özellikleri ve bazı makyaj değişiklikleriyle 14 15 eylül de lansman yapılacakmış. ben bu civic i kaç zamandır takip ediyorum. Honda çok sevdiğim ve bir makina mühendisi olarak takdir ettiğim ve hayran olduğum bir markadır. 1.5 lt. lik motoru 182 beygir güç ve 1700-5500 d/d arasında 220 Nm tork veren dünyadaki sınıfının en güçlü motorlarından belki de en güçlüsüdür. aktif fren sistemi, adaptif cruze kontrol, kör nokta uyarıcısı gibi ileri sürüş güvenliği ile şu anda alınacak hale geldi. bu civic i ben geldiğinden beri takip ediyor, ama ülkemize bu honda sensing denen güvenlik sistemini getirmedikleri için kızıp protesto ederek almayan biriyim. ama şimdi bahanem kalmadı. en dolu full paketinin 185 186 civarı olması bekleniyor ki bu da bence bayağı güzel bir fiyat oluyor (o suvların fiyatını gördükten sonra bu fiyatlar ilaç gibi geliyor).

japon arabaları arıza yapmamalarıyla ünlüdür. japon un moddosu "arabadaki oradaki düğmeye, şuradaki zımbırtıya takılma çok fazla konforun olmayıversin, sen bu arabaya gözü kapalı bin, arızayı ve dolayısıyla sanayiyi unut, bakımlarını düzgün yap, dünyayı dolaş, rahat ve sorunsuz"
ne güzel di mi?

hanım ve çocuklar citroen c5 aircross istiyor. ben ise honda civic. yetere artık biraz da kendim için yaşamak istiyorum. ne kadar ömrüm kaldı ki Allah bilir? 49 yaşındayım zaten. 9 yıldır aile için düşündüğümüz reno megane station wagona biniyoruz. şimdi biraz da kendi zevkim için binmek istiyroum.

Benimde babam pankreas kanseri ne yazıkki 3 tane organ tamamen alındı pankreas dalak 12 parmak tamamen yok midenin de yarisi yok tansiyon şeker var kemoterapi radyoterapi aldı karin boşluğunda met var 17 sinde randevumuz var şehir hastanesinde bakalim alabilecek miyiz rapor bizde suv araç istiyoruz bakalim

Serengeti70

Aracın ana omurgası olan C sütünü çökmesi yaşayan ve bunu kabul etmeyen Honda'dan mı alacaksın?

Motorları evladiyeliktir lafım yok. Ama müşteriye saygısı ve müşteriye uygun araçlar yapmayıp, kendi fantastik Dünyalarında yaşamaları buz gibi soğutuyor insanı...

Ayrıca 186.000 TL ye C SUV satılırken, pahalı Sedan almanız da ayrı bir konu.

Bana göre Honda verilen fiyatı hak etmiyor...

Üst Alt