Caglarinho
Yıl sonu Limit artışı ile daha donanımlı A serisi alınabilir diye düşünüyorum.
Bulut25
Ateca ile ilgili yorumlarımı geçmişte yapmıştım. Boyutları ve sundukları segment ortalamasının üstünde. Çizgileri genç işi. Ancak Doğuş Grubu Seat'ın yaptığı yanlış pazarlama ile ölü doğdu. Ciddi yüksek fiyattan giriş yaptı. Satılmadı, fiyatı düşürdüklerinde alanlar isyan etti. Ve bugünlere gelindiğinde Skoda KaroQ ondan sonra piyasaya girmesine rağmen 2. eli daha fazla olmuştur.
Uzun lafın kısası, 2. elde çok rağbet görmüyor. Vw bünyesinde servis fiyatlarının Vw'den hiçbir farkı yok. Yani biraz pahalı (Rakiplerine göre) Bu yıl ya da önümüzdeki yıl sanırım makyaj görecek. Bu yüzden en son bildiğim kadarıyla tek versiyonu oldukça indirimli bir fiyata satıyorlardı.
Sonuç olarak o fiyatlara rakiplerinin de eşdeğer hatta daha donanımlı araçları olabilir. Ama tasarım sizin için önemli ve sevdiyseniz alın derim.
ATECA 1.6 TDI SCR 115 HP DSG S&S - 207.600 ₺ - Vergisiz Fiyatı 117.000 TL (Dolayısıyla %60 değilde, %50 ÖTV'ye giriyor)
ÖTV'siz Fiyatı 138.000 TL civarına gelir. (Rakamları yuvarlıyorum)
Sardonyx35 amiira
Erhan bey, İsmail beyin belirttiği husus doğru ama keskin değil. Yani el ve ayak dışında ortopedik engeliniz varsa ÖTV'siz araç alabilirsiniz diye birşey söyleyemeyiz.
ÖTV'siz araç konusunda ilk yolu açan Ehliyet Sağlık Kurulu'dur. Eğer onlar mevcut diz probleminiz gereği özel tertibat gerekli derlerse, (Örneğin dizden dolayı ayağınızı bükemiyorsunuzdır vb. gibi) size özel tertibat kodları verir. Ve o şekilde ehliyetinizle araç alırsınız. Sonrasında Vergi Dairesi süreci başlar...
Sizin Diz probleminiz sağ ayak. Bu biraz kötü oldu. Sol ayak olsaydı (debriyaj kullanan ayak olması sebebiyle) otomatik vitesli araç sizin için belki tertibat sayılabilir ve ÖTV'siz alabilirdiniz. Ama Sağ ayak gaz/frene hükmeden ayak olduğu için tertibat verilmesinden ziyade, ehliyetiniz varsa iptal bile olabilir. (En kötü senaryo olarak yazdım)
Bu risk alınarak sürece başlanır mı bilmiyorum. Ama şu bir gerçek ki velev ki özel tertibatlı ehliyetinizi aldığınız, ortopedi oranınız çok düşük olduğu için vergi dairesinin onayından geçme ihtimalinizin de düşük olduğunu söyleyebilirim. Bu bilgiler ışığında ben yürüyeceğim sonuna kadar derseniz siz bilirsiniz.
Defne1234
Kurları tahmin edebilseydik, enflasyonu tahmin edebilseydik ve buna bağlı YDO'yu bilseydik herhalde burada size bu yazıları yazıyor olmazdık.
Şu konjonktürde enflasyonu baskı ile düşüş eğiliminde gidiyor, kurları da dış ilişkiler belirlediğinden belirsiz yönde gidiyor diyebiliriz. Örneğin, Rusya'da uçak almayı görüşüyormuşuz, buna karşılık Amerika yaptırım uygularım derse dolar 6 TL yi geçer. Yani şuanda aslında beklemek yanlıştır. Eğer alabildiğiniz arabayı limit dahilinde alıyorsanız, alın. Ama limitin az üstündeyse ve hayalinizse o araç, o zaman YDO limit artışını bekleyip o zaman karar verebilirsiniz.
(Bu arada 2020 de limitin 300.000 TL olacağını size kim söyledi? Sadece tahminler söylenir ki şuanda benim tahminim 280-290 arası, bazı arkadaşların tahmini 270.000 TL civarı şeklinde. 300.000 TL üzeri 1 arkadaş tahmin etti, onuda nasıl tahmin ettiğini sorduk.)