Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

Yok Etimesgut müdürü, yok Fiat Müdürü, yok stoklarını mı eritmeye çalışıyorsun, yok insanları enayi yerine koyuyorsun filan... Kim iftira atıyormuş bir baksın kör bilge :D Cesareti olan varsa, memnuniyetle uzatırım bu konuyu.

Ben hiçbir şey yazmadım. "500X önermiyorum" dedim, gelen yazılar aşağıda. Bunları söyledikten sonra cevap verince ben hakaret ediyorum he?

belli ki sadece internet üzerinden videolar izleyerek ve ufak çaplı araştırmalar yaparak bu konuya hakim olduğunu sanıyorsun.

Bu başlıktaki tüm arkadaşlara ve daha sonra okuyacak herkese @StratoS adlı kişinin tavsiyelerine kulak asmamanızı rica ediyorum.

Tamamen kirli bilgelik havası, elle tutulur bir şey bildiği yok.

Ben hakaret etmiyorum ama son yazıda bile "Kör Bilge" deniyor. Şikayete devam. Bu üslupla asla konuşturmayacağım seni... Kimse kimseye hakaret edemez.

3- Ekmek muahabbetine girip duygu sömürüsü yapmayalım. Anlamak istediğin fakat başka konulara girip dağıtmak istediğin konu şu: Ben hobi olarak öneriyorum başka bir amacım yok, sence ticari olarak öneriyorsun ve ticari amacın var. PARA KAZANIYORSUN ve YANLIŞ YÖNLENDİRİYORSUN..

Sallamak? Bak Fiat Satış Müdürü, ben Ağustos ayına geldik, 2019 fiyat listesi yok diyorum. Bana yok diyip kıvırıp, sallama diyorsun. Böyle mi araç satıyorsunuz müşteriye? 2019 sonu geldi, 2019 model aracın yok senin, direk 2020 den mi başlayacaksın.

Sen stok eritmek için Engelli arkadaşları enayi gördün herhalde. Nasılsa bunlar bir şeyden anlamaz dedin diye düşünüyorum. Ama ben burada hiçbir arkadaşımın hakkını sana yedirmem! Araba neyse odur.

7- Değerli Etimeskut Müdürü, fiyat fayda analizi yüksek olan araç iyi satar, 2. eli de iyi gider. Aksi varsa hesabın yanlıştır. Bence sen ödül diye bahsettiklerini iade et.

Birileri İFTİRA ve onur zedeleyici itham mı dedi? Neden kaşındığını anlamış bile değilim. Eğer KÖR BİLGE demek hakaretse, ben sözümün arkasındayım KÖR ve KİRLİ BİLGE. Sen kimsin ki insanları ENAYİ yerine koyuyorsun ithamını kullanırsın benim için! Edebini aşarsan daha fazla, ben sana edep bildirmeyi çok iyi bilirim. Haberin olsun.

StratoS 3008 almaya karar verdik önerirmisin bayi fiyatları 150 bin civarı fiyat çekiyorlar

Author

Bence tehdit etme, haddini de aşma... Ben nasıl konuşacağımı senin gibi ben böyleyim, şöyleyim diyen dünkü arkadaşlara sormam, kimseye sormayacağım gibi...

Bu arada, alıntıladığın yazılar senin hakaretlerinden sonra yazıldı, Etimeskut Müdürüm ;)

ncw55

Üst limitte şuan, 150 altına pazarlık olmadı mı? Hangi donanım? 3008 son tercih mi?

@StratoS @Author beyler sakin olun lütfen burada amaç bilgi paylaşımı ve yardım olayı özelleştirmeyin ve birbirinize yazmayın..Mesajlarınızda başka üyelere de yazdığınız için birbirinize cevap yazdığınız mesajlarınızı silmeyeceğim ama bundan sonra birbirinize yazacağınız yakıştırmalı mesajlarınız silinecek bilginize..

Burada rahatsız ettiğim insanlar varsa özür dilerim. Ancak ben burada insanları yanlış yönlendirmiyor, ENAYİ yerine hiç ama hiç koymuyorum. Haddini bilmesini söylerseniz iyi olacak, yoksa bu ben sağlayacağım bir şekilde.

Şahsen pazarlık yapmadık hocam kurban bayramı sonrası alıcam ötv siz fiyatlar 150 bine geliyormuş 3008 ötvsiz bayi fiyatları bilgisi olan varsa yazabilirmi teşekkür ederim

Bugün itibarıyla fiyatlar değişti biliyorum bende bu ay yeni bir suv alacam fiyat alan arkadaşlar paylaşırsa iyi olur teşekkürler...

2019 Model 1.5 Dizel SkyPack 3008 ÖTV muafiyetli 135.000 TL dolaylarında, hatta iyi bir pazarlıkla daha aşağıya iner. Yeni fiyattan ziyade önceki ay stoklarını barındıran bayileri yakalamaya çalışın.

Çok teşekkür ederim santos arkadaşım kıymetli bilgilerinle bizleri aydınlatıyorsunuz çok Sağa olun egea nın yakıt tüketimi ağırza duru nasıldır örneğin otomatik şanzıman gibi parçalarda sorun çıkartabilirmi fiat marka sına fazla güvenim yok corolla yaris nasıldır biz 4 kişilik bir aileyiz ben eşim 2 oğlumuz var biraz geniş araç olsun isteriz tabi 70 bine kadar çıkarım

Göktepeli63

Rica ederim, elimden geldiğince. Olumlu dönüşleriniz olmasa zaten burada emek harcamam.

Çekirdek aile dediğiniz zaman B segmentinden ziyade C segmenti size daha uygun olur, hem boyut hem de bagaj hacmi için.

Bu durumda bütçe kısıtınızdan dolayı Egea en mantıklı tercih. Fiat araçları ile ilgili evet, dayanıklılık/uzun ömürlülük anlamında iddiası olduğunu zaten söylemez. Ama parçasının her yerde bulunabilirliği ve ucuz oluşu en güçlü yanlarından biridir.

0 araç aldığınız için ben çok sıkıntı yaşayabileceğinizi düşünmüyorum. Yine de içim rahat etsin derseniz, 3 yıl verdiği garantiye +2 yıl uzatılmış garanti alır 5 yıl boyunca gönül rahatlığı ile binersiniz. Ek ücret ödememek için aracı alırken bunun pazarlığını da yapabilirsiniz.

Ek bilgi: 3 yıl düzenli servis bakımı olduğu taktirde direkt 5 yıla uzar Egea garantisi. Buna pazarlık yapmak yerine aksesuar hediyesine pazarlık yapılabilir. (Ek bilgi verdim yanlış anlaşılmasın :) )

3 yıl servise götürürsem garanti olduğu için ücretlimi ücretsizmi author arkadaşım tahminim ücretlidir

Klasik servis bakımı olarak düşün kardeşim. 20.000 - 40.000 - 60.000 bakımları. Ücretlidir yani.

Merhabalar yazılarınızı okudum Bu gruba üye oldum Ben de bir engelli babası olarak bu gruba katılmış bulunuyorum yeni bir rapor aldık. ÖKGV. Yani özel kosullu gereksinimi var. Bu da internetten araştırdığım kadarıyla %90 99 aralığına giriyor yani engelli indirimli araç alabilirim gözüküyor sizlere Sorum şu bu 247 bin 400 lira olan 2019 yılı araç fiyatı sınırı 2020 yılında tekrar düzenlenecek ya bu düzenleme ne zaman oluyor ocak ayında mı? Vatandaşın bundan haberi ne zaman oluyor yani daha doğrusu şöyle sorayım resmi gazetede ne zaman duyuruluyor? Bu tarihten sonra araç almak daha mantıklı gözüküyor o zaman mesela BMW X1 alınabilir sanki bu konuda ne diyorsunuz?

Gerçi şu da var İlla BMW meraklısı değiliz marka meraklısı değiliz aslında Kafamdaki araç Hyundai Tucson 4 x 4 Elite donanımı araçta herşey var 4 x 4 olması da çok büyük bir avantaj sadece güvenlik açısından Elite Plus daha iyi bir donanıma ama ona gücü yetmiyor. Ha şu var Eğer 280 290 a çıkarsa Tucson Elite Plus donanım paketine almak çok daha güzel olur Çünkü onda son derece gelişmiş güvenlik sistemleri var güvenlikte Hayat için önemli biliyorsunuz

Göktepeli63

Nasıl bir araç istiyorsunuz? HB - Sedan, B segment, C segment? 70.000 TL en alt limitte gibi gözüküyor. Nissan Micra, Hyundai İ10-İ20, Clio, Sandero, Fiat Egea vb. araçlara bakabilirsiniz.

Serengeti70

1- Kasım-Aralık ayında YDO güncellemesi resmi gazetede yayımlanıyor. Yani herkesin haberi oluyor.

2- Eğer almak istediğiniz araç sınır üstündeyse evet, beklemek mantıklı. Ancak sınır altındaysa, çok beklemeyi tavsiye etmiyorum.

3- Ben Tuscon Elite 4x2 aldım 2018 yılında. Her şeyi ile 123.000 TL ye gelmişti. Şuan aynı aracı 144.000 TL ye bırakıyorlarmış, daha alalı 1 yıl olmadı.
4x4 bildiğiniz sistem değil. Akıllı sistemlerden yani ayrı vitesi ve difransiyel kilidi yok. Belirttiğiniz gibi daha çok bir güvenlik donanımı olarak geçiyor özellikle karda.

4- Ben sınırın 290-300 arasına çıkacağını düşünüyorum. (Şahsi tahminim, polemiğe girmiyorum) Eğer o sınırda bile %60 ÖTV'siz 160-170.000 TL ye aracı alabiliyorsanız Elite Plus için bekleyin. Ama ben olsam beklemez, direk Elite donanımı bulabiliyorsam alırdım...

Gelişmiş güvenlik sistemleri yok bu arada. Sürüş destek ve konfor sistemleri var. Kör nokta vb güvenlik sistemi olarak söylenebilir. Ama diğer donanımlar tam bir konfor donanımıdır.

Ben biraz daha farklı bakıyorum. Benim sınırlarım vardır. Mesela bana göre C segment SUV bir araca ne olursa olsun 300.000 TL vermem. Belki 2-3 yıl sonra mantıklı olabilir. Ama şimdi mantıksız geliyor. O kadara çıkabiliyorsam, D segmentini zorlarım. (X1, 5008 gibi.)

Strato hocam Ben de biraz araba meraklısıyım mesleğim de makine yuksek mühendisliği Yani biraz da teknik biliyorum diyelim. Zaman zaman ben de Belki biraz ukalalık yapabilirim ya da fikirlerimin doğruluğunda inat edebilirim şimdiden Kusura bakmayın o nedenle neyse burada güzelce tartışabiliriz önemli değil diye düşünüyorum şimdi dört x dört sistemlerine gelince bende Epeydir Bu sistemleri araştırıyorum. Ekte Bir link göndereceğim YouTube İngilizce ama ingilizceniz var diye tahmin ediyorum seyredin daha sonra tartışalım.

https://youtu.be/V7sB16lfUQE

Bir de Elite Plus ta ki gelişmiş güvenlik sistemlerinden kastım acil frenleme sistemi ya da donanımlardan size bulup aynı şekilde lafları söyleyeceğim.
Ön çarpışma uyarı sistemi
Ön çarpışma önleme yardımcısı
şeritte kalma yardımcısı
ki bu sistemlerin çarpışmayı azalttığı çarpışmanın etkisini azalttığı ve gerektiğinde önleye biliyorsa fiziki koşullar içerisinde önlediği belirtilmekte

https://www.google.com/url?sa=t&sou...Vaw2LlqVv7UUrFTxQDxRaiSop&cshid=1565175709857
Bir de basit ama bu carpisma önleyici sistemle ilgili bu video var

Kıymetli Burak hocam i30 almayı çok istiyorum duruşu audi gibi egea ya biraz soğuk bakıyorum micra da var nisan onuda düşünmüyorum b c sekmenti olan araçlardan almak istiyorum istediğim güvenlik geniş bagajı bize yetecek 4 kişik bir aileye yakıt tüketimi az olmalı parçası uygun olmalı egea türkiyede üretiliyor sadece güvenlik konusunda endişe ediyorum fiat için çarpışma testlerin de başarı olmadı çünki ağırza konusunda sağlam olmalı

Son düzenleme:
Santa Fe’s AWD is a system designed by Magna called Dynamax. Magna says, and we agree, that the system reacts nearly instantaneously to wheel slip or torque requirements. Even on dirt and gravel slip is limited to practically nothing and, in our limited experience on normal roads, there’s zero permitted slip. Dynamax’s torque transfer assists in smoothly and accurately pointing into corners.

PHOTO (select to view enlarged photo)

Dynamax is a fully active AWD coupling that uses a small electro-hydraulic torque controller to activate internal clutch plates. Gathering information from the stability control system, it reads steering angle, wheel speed and accelerator position, factors in yaw (rotation) to determine whether it should apply traction control, brake control, or a combination. Maga says its system has less drag, an ability to decouple, and high thermal capacity for long life. Other low down goodies include vented front and solid rear discs for a stopping distance Hyundai says is better than its rivals, albeit by a few inches or up to 11 feet shorter distance.

Peki citroen c4 spacetourer (eski adi picasso olan, fransiz arabalarını cok iyi bulmayabilirsiniz ama son zamanlarda cok büyük atılımlar yaptılar) tam süper bir aile arabası. Bu araç için ne diyorsunuz

Serengeti70
Göktepeli63

İsmim StratoS. ama anlaşılmıyorsa Burak diyebilirsiniz :)
Göktepeli63

İ30 C segmenti ama belirttiğiniz fiyatlara alamayabilirsiniz. Egea sevmiyorsanız, B segmenti bakın bana göre. İ20 de iyi bir araç.
Serengeti70

Aslında kişiden kişiye değişen durumları tartışıyoruz. Dediğim gibi C segmenti bir araca Plus (Full + Full diyerek) 300.000 TL ye yakın para vermek bana yanlış geliyor. O fiyatlara daha geniş ve daha üst düzey araçlar alınabilir.

Dediğim gibi size kalmış. Bazı kişiler Full araçlara binmek istiyor. Bazılarıda benim gibi düşünüyor.

Bahsettiğiniz donanımlarda belirttiğim gibi güvenlik donanımı da var ama konfor ve sürüş desteği donanımı da var. Ağırlıklı olarak konfor ve sürüş desteği donanımlarını içerir Elite Plus.

İşte tam dediğim gibi oldu sizede. 300.000 TL ye çıkıyorsam neden daha büyüğünü almayayım demeye başladınız. C4 iyi bir araç. 7 koltuklu opsiyonda MPV araçlarda tek. Fiyatı da donanımı da gayet iyi.

Eğer 4 yıl sonra ben 7 koltuklu bir SUV bulamazsam, hiç düşünmeden onu alırdım. Çünkü ailem geniş ve çocuğum var. Ama her zaman SUV önceliğimdir. Çünkü yerden yüksek yapısı ve mevcut yol koşullarında çok rahatlattı.

Burak Bey çok sağa olun i20 bakacam i30 almam için biraz birikim yapmam gerekecek i30 audi gibi duruşu var ondan almayı istiyorum

Volvo xc40 yılbasında fiyat güncellemesi olduktan sonra indirimli alınabilir mi acaba? Hiç bu Arabayı alan veya almak için arastıran oldu mu? Alınabilecek en guzel arabaların basında geliyor bence 😊

Bir de citroen c5 aircross geliyormuş bayramdan sonra. Hic fena arabaya benzemiyor. Genis bagaj hacmi, arkada 3 ayri koltuk, koltuklar 15 cm ileri geri oynama, koltuk yatırma, ileri güvenlik önlemleri. Citroen bir de bu aracta konfora yönelik özel bir süspansiyon kullanmış.

Temmuz sonu itibarı ile ÜFE ortalaması 32,34 tahminimce kalan 3 ayda bu oran çok düşmez 30 la bile 321bin oluyor.Olaki daha düştü benim tahminim 310bin in altına düşmez.Ben ani fırsat çıkmazsa yılbaşından sonra 2019 model Volvo xc40 yada Toyota Rav4 almak önceliğim olacak.Olmazsa Peugeot 3008 veya 5008 in gt line donanımlısına bakacağım.

Üst Alt