Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel hastaneden ehliyet raporu alınabiliyor mu?

Ben 2018 de ehliyet almıştım 2028 de süresi dolacak yenileyemecem hastalıktan ötürü ehliyet yanacak
Evet şuan benim başıma gelen de bu durup dururken ehliyet gidecek

@Ben_Claudius,

Hangi hastaneden aldınız

Arkadaşlar eğer olur da alırsanız lütfen hastane ismi belirtin herkes yararlansın . Bekleyerek çekilecek sıkıntı değil vallaha

Moderatör tarafında düzenlendi:
Birçok hastane aramıştım vermiyoruz demişlerdi ama sanırım hastalık katagoriaine göre.

Merhaba ,

Konuyu biraz hortlatmış olacağım ama tamda bu konu ile ilgili bilgi lazım :) Ehliyetimin dolmasına 1 yıl kaldı elimde biyometrik var hazır yeni diye şimdiden yenileteyim dedim . Bu arada ehliyetim normal bildiğiniz B sınıfı kısıt olarak gözlük yazıyor . Ben Addison ve Hipotiroidi hastasıyım endokrin bölümü ve %46 oranında 5 yıllık engelli raporum var . Normalde hastalıklarım ehliyete engel değil ama engelli raporu olunca aile hekimi veremedi sevk etmem lazım istersen etmeyeyim , sen bir araştır edersem geri dönmez kurula falan girebilirsin dedi . Bende sevk ettirmedim .

Şimdi sormak istediğim yukarıda bazı arkadaşlar yazmış kişisel sağlık formu doldurup direk özele gidip raporu aldık sıkıntı yaşamadık diye . Bende öyle yapsam acaba alabilir miyim ? Yani engelli raporu var diye onlarda biz veremeyiz kurula git derler mi ? Denesem mi acaba :) Yukarıda yazanlardan çok umutlandım .

Benım engelli raporum ve tertibatlı kodlarım var sag koldan sorum su 3 yıl oldu simdi kodları kaldırmak için heyete girmeden normal ehliyet almak için özel hastaneden alsam kaldırırlarmı yetkileri varmı kodları kaldırmaya

bunu geçmişte çok araştıran biri olarak
evet yetkili özel hastanelerden alınabiliyor

ancak deneyim olarak sunu öğrendim hangi tür hastahaneden alırsan al önemli olan sağlık müdürlüğündeki karar
yani son karar son kurulundur

birde hakem hastaneler var
bu hastahanelerden alınan rapor sağlık müdürlüğü heyetine gerek duymuyor

@ENGELLEKTUEL, simdi özele gitsem alabilirimiyim eski den oldugu gibi kodsuz normal ehliyetimi alabilirmiyim kurula girmeden sadece özel nöroloji doktorunda alırsam saglam raporu

vermekle yetkili özel hastahaneler sana kodsuz yada kodlu ehliyet raporu verebilir
ama bu raporu alman ehliyet hakkı doğurmaz
sağlık müdürlüğünde kurulacak heyete gireceksin son karear onların

yani a hastanesi alır b hastanesi alır der ama sağlık müdürlüğü heyeti hayır alamaz diyebilir yada zora koşabilir mesela aynı branstan 3 hekim onayıister gibi gibi

özellikle norolojik durumda sağlık müdürlüğü heyet kurulu genelde olumsuz karar verir

@ENGELLEKTUEL, rahatsz ettim ama benim sag kol sadece tek brans noroloji özel hastane saglam verse o raporla direk nufus müdürlügünden hemen degistiremezmiyim

sağ kol veya herhangi bir sekel sanırım birşey ifade etmez
bilgim oldugu için değil kendimce bbir mantığa oturtmam gerekirse o sekel neden nasıl ortaya cıktı
tıp hekimleri sanırım buna göre karar verecektir vermelidir

örneğil sağ kol sekeliniz var
ok ama bu neden kaynaklı kök nedeni nedir yavasda olsa ilerleme riski bvarmıdır bilinmez alandamıdır gibi gibi

bence asıl bunlara ve daha benim bilemediklerime bakılarak değerlendirilmelidir diye düşünüyorum

sahte rapor düzenleniyorya inanın sakat raporu bi şekilde rüşvetle alınır ama ehliyet için olay daha zor :) diye düşünmekteyim

@ENGELLEKTUEL, Özel hastane sürücü olur raporu verdikten sonra kurulla vs. İşin olmaz ki direk nüfusa randevu alıp ehliyet yenilersin. Sıkıntı özel hastanede sürücü olur raporunu engelli raporundan dolayı verememesi olabilir ancak yukarıdaki yazışmalarda bir arkadaş özelden almıi ve hiç sorun yaşamamış kurıl vs. girmemiş hiç

hocam ben kendi deneyimimden bahsettim
Başkent üni hastahanesinden ehliyet alır raporu aldım ankara ilk sağlık müdürlüğüne götürdüm raporu heyet için gün verildi illlll sağlık heyetinden onay almadım

bu dediğim 6 sene önce
süreç tekrarmı değişti
beni güncellersen sevinirim

nufus hiç devrede yoktu sağlık mudurrlugu asıl onayı verince emniyete gidiyordun sonrada sürücü kursuna yazılıyordun

aynı sene yine bu sefer istanbulda başka bir özeel hastahanedeh sürücü olur raporu aldım ve yine sağlık mudurlugu onay vermedi heyet kurulunda

süreç tekrar değişti ise verdiğim zaman aşımına uğrayan hatalı bilgiden dolayı ozur dilerim
2013 yılına aitmiş bu bilgi ve deneyimim

Son düzenleme:
@ENGELLEKTUEL, Paylaştığınız deneyim için öncelikle teşekkürler, bende net bilmiyorum oradannç buradan okuduğum la söylüyorum ancak şunu kesin biliyorum. Sağlık raporunu alıp nüfusa Ehliyet randevusu alıyorsun artık onuda nüfus yapıyor kimlik gibi düşün. Bende bu sürece gireceğim bir süre sonra şimdi değil ama öncelik sanırım özel hastane deneyeceğim, sonucu buradan paylaşırım unutmazsam

Üst Alt