henny
Yukarıdaki mesajı, özelden bir sorusu olan arkadaşa yazdım, belki aynı soruyu başkaları da sormak isteyebilir, ama nasıl olduysa burada paylaşırken soru çıkmadı ve sadece benim cevap çıktı.
Sağlık bakanlığı onaylı ilaçların dozu kişiye göre değişir, aynı tansiyon ilacının 5mg de var, 20 mg de. Ama tarım bakanlığı onaylı ilaçlarda bitkisel oldukları için doz yok ve kişi istediği gibi kullanır ve genelde herkes aynı dozda kullanır. Cevabını gördüğünüz soruda, arkadaşımız nereden ve nasıl bu Trimix ilacı alabileceğini soruyordu, bende daha önceki mesajlarda da yazdığım gibi hem satın aldım ve hem de bana gelen hastalara reçete ettim, ilacı bir hastaya öneriyorsanız nereden temin edebileceğini ve nasıl kullanacağını da söylemeniz lazım.
Trimix i almak için Eczaneden alırsanız zaten Eczaneden gereken bilgiler verilir ama telefon la alırsanız , karşıdaki ,size bir çok soru sorar, ama bir doktor bana önerdi dersiniz daha hızlı ve rahat alabilirsiniz. Firmanın sitesine girip ve referans doktorlar bölümüne bakarsanız benim adım yok ama bir çok hocamızın adı var, bu ilaçla ilgili ben hocalarımızı aradım ve bilgi aldım daha sonra hastalara tavsiye ettim.
Halbuki bu forum sitelerinde firmanın temsilcileri de ilaç tanıtımı yapabilirler ve hatta sizin gibi bazı kullanıcılar bu forumu kullanarak direk satış ta yapabilirler. İşte forumun anlamı bu, bilgi paylaşımı, isteyen de istediğini anlar,
emir79
Merhabalar;
Size de geçmiş olsun, Epimedyum dışında uyarıcı olarak bilinen bir çok bitki var, ama bu bitkileri kullanmadan bir şey söylemek doğru değil. İlaçlar piyasaya çıkmadan önce yıllar araştırılır, etkileri ve yan etkileri tespit edilir. Daha sonra da kullanımına başlanır, o zaman da her konu da bilgi verilebilir. Ama bitkilerde bu olay yok. Bu tür bitkilerde genelde dolaşımı hızlandırdıkları için ,heyecan yaratırlar ve bu yüzden bazı kişilerde uyarıcı etkileri olur. Aynı keçi boynuzu gibi, ama bildiğiniz gibi herkeste aynı etkisi yok, bence deneyip görmeniz lazım başkasının deneyimi size çok faydası olmaz.