Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özür oranı %40'ın altındaki engellilerin sorunları!

harrun

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar benim%30 engelli raporum var ve bu rapor hiç bir işime yaramıyor ne engelli kadrosundan işe girebiliyorum nede sağlam kadrosundan,her nereye işe girmeye çalıştıysam hep kapılar yüzüme kapandı dışlandım ve insan muamelesi görmedim,hele hele özel sektör firmaları zaten insanların kusurlarını araştırmaya bayılıyorlar bizim gibileri hiç işe almıyor,devletin bu konuyla alakalı bir kanun çıkarmasını bekliyoruz ya engellilik yüzdesini düşürsünler yada işyerleri %3 engelli çalıştırma zorunluluğu var, %10 falanda bizim gibi %40 altı engelilerden alma zorunluluğu gelsinki bizim gibileride işe alsınlar bununla alakalı bir kanun çıkmasını bekliyoruz,çünkü özel sektör firmaları insanların kusurlarını araştırmayı çok seviyorlar ve bizim gibileri işe almıyorlar hele hele kulaktan engellin varsa hiç almıyorlar ve hep dışlanıyoruz,inşallah bu yazılarımızı bir yetkili biri okurda bu konuyu bakanlara veya başbakana iletirler bu konuyla alakalı bir kanun çıkar biran önce,arkadaşlar bu konuyla alakalı yorumlarınızı bekliyorum ,evet bizim engelimiz belki başkalarına göre küçük sayılırken hayatımız boyunca yaşadığımız büyük yıkımlar engelimizin gerçektende küçük değilde büyük olduğunu anlamamıza neden oldu evet toplumda biz farklıydık ama bir ismimizde yoktu ne sakat ne sağlam!!

haklısın kardeş benim de oran %34 ama birşeye yaramıyor...

harun arkadaşım sana katılıyorum.

benimde sağ ayağımda polio sekeli engeli var % 25 verildi.
toplum nazarında engelliyiz, sağlık kurulunda balthazar formülüne göre sağlam birey oluyoruz.

oranı % 40 ' ın altında olanlara devlet ya bir formül geliştirmeli...

arkadaşlar ! çekilen sıkıntıları yukarıda harun arkadaşımızın belirttiği gibi noktası virgülüne kadar , BİMER' e şikayet etmeliyiz.

ben yazdım
bana şikayetimi dikkate aldıklarını, kendi bünyelerinde görüşmek üzere kurulda görüşüleceğini belirttiler.
daha çok şikayet edilirse İNŞAALLAH bir sonuç elde ederiz.

saygılar...

valla ben bimerede şikayet ettim ama daha bi sonuç çıkmadı nedense, herkez şikayet göndersin bimere yada olmazsa meclisin önünde açlık grevi yapalım belki utanıpta bizim gibi olan bir sürü insanı düşünürler ve bu kanunu değiştirirler bir an önce,işe girmek istiyoruz almıyorlar engelli raporu çıkarmak istiyoruz vermiyorlar ne biçim insan bunlar yaaaa,çalışmadığımız için ilaçlarıda hep cebimizden alıyoruz mesela ben 3 seneden beri çalışmıyorum düşünün yani halimi,bu kanunu bir an önce düzeltsinler yoksa hiç birine hakkımı helal etmiyorum yedikleri içtikleri boğazlarından geri gelir inşallah.

harun kardeşim sonuna kadar haklısın benimde %36 raporum var hiç bir işe yaramıyor,işe girmek istiyorum almıyorlar nereye gittiysem bütün kapılar suratıma kapanıyor,bende bimere şikayet yolladım bu konuyla alakalı şikayetizle ilgileneceğiz bu konuyu görüşeceğiz dediler,şuan bu konuyla alakalı bir kanun çıkmasını dört gözle bekliyorum ve bizim gibi %40'ın altında mağdur olan bir sürü kişi bununla alakalı bir kanun çıkmasını bekliyor,inşallah bu ayrımcılıktan bir an önce kurtuluruz ve bizim gibilerde rahat rahat işe girer,arkadaşın dediği gibi ya engellilik raporu oranını aşağı çeksinler yada %40 altı engelli çalıştırma zorunluluğu getirsinler çünkü özel sektör firmalarının%90'ı insanları aşalıyor ve ayrımcılık yapıyorlar ya sağlam kişiyi işe alıyorlar yada engelli raporu olanları bizim gibi olanları almıyorlar bunu genelde fabrikalar çok yapıyor ,devletin bir an önce bunu düzeltmesini bekliyoruz çünkü çok mağduruz hem para kazanamıyoruz hemde psikolojik olarak bitik durumdayız..

Sizlere aynen katılıyorum benimde bir sürü iş buldum sakat olduğumdan yüzüme kapanmıştı.O zaman raporum yoktu gerçi sonradan aldım ama şimdi ise %42 olan raporum tekrar başvursam düşecek o yüzden ben şuanda 2003 te aldığım rapor sayesinde kamuda çalışıyorum.Bu konuda bişeyler yapılmalı bencede...

çok haklısınız arkadaşlar aynı durumda olanlardan biriyim bende. bu konya çözüm bulunmalı bencede şaka gibi olanlar...ne engellisin nede sağlam....

arkadaşlar bu bizim mağduriyetimiz ne olacak ya işe girmek istiyoruz almıyorlar,rapor çıkartmaya çalışıyoruz %40 altında oran veriyorlar ne yapacağız,utancımdan artık işlere başvurmuyorum bıktım çünkü,bimere şikayet yolluyoruz yine düzelmiyorlar bu kanunu en iyisi ankarada meclis binası önünde açlık grevi falanmı yapsak belki insafa gelip bizi anlarlar..

2012 yılında 32 rapor verdiler banada dün itiraz ettim bugün fizikten muayene girdim % 24 verdi bakmadı bile yazdı geçti psikiyatriye gittim anlattım sıkıntılarımı gerçekten uyuyamıyorum bile artık, beyfendi sağlam bizlik bişey yok dediler kurula girmeden çıktım geldim doktorlardan nefret eder oldum artık bu insanlar ne olacak düşünen yok 24 yaşındayım evlyim 2 senedir işsizim ne yapacağımı şaşırdım allah şaşırtmasın ama artık şaşırdım bunalımdayım bu durumda olanlar cidden lafta değil gidelim meclise kansızların yanına anlatalım yakında seçim varya belki oy için insafa gelirler kuralım bi grup oluşturalım gidelim çok kişide katılır inanıyorum birimiz başı çeksin ayarlasın yeterki

arkadaşlar merhaba bende sizlerle aynı durumdayım ve bu konu için defalarca yazdım buradaki forumlara gerekirse açlık grevine kadar gidip sesimizi duyuralım böyle olmayacak

çıksın biri söylesin engellimiyiz,sağlam mıyız yoksa uzaylı mıyız ben bunu merak ediyorum

Kesinlikle söylenenlerin altına imzamı atarım .Bitsin artık mağduriyetimiz . Bende sizin gibi sağlam mıyım özürlümüyüm bilmiyorum ne oluyorsa arada kalanlara oluyor .İnsanlara sesimizi duyurmalıyız ...

arkadaşlar size katılıyorum nasıl olacak bilmiyorum ama birşeyler degişsin artık

bende sizlerle aynı durumdayım sağ göz görmuyo askerden curuk verıp yolladılar nereye gıttıysem kapılar yuzume tek tek kapandı hala daha oyle bende bı cagre psıkıyatrıyı denedım hala daha denıyorum bu sekılde alan cok sıtede ama bu boyle olmamalı bımere yazdım dedım askerden curuk verıldı ıse gırecez ya sakat yada saglam raporu ıstıyolar ama bıze verılen ne sakat ne saglam bı ınsan hem sakat hem saglam olabılırmı dedım oda kaymakamlıga dılekce yazıp hakem hastaneye gondersınler dedı gonderse ne olcak ayn oranı verıp yollayacaklar boyle sacma sapan bı uygulamayı yapanların nasıl bı beyın ıle boyle bı karar adıklarını anlamak çok güç bukadar sıkıntı cekıyoruz bu bastakı şerefsizler yuzunden ALLAH belalarını versın

bagırmayan kuzuya sut verılmezmıs sesımızı cıkarmamız lazım bunun bı yolu yordamı olması lazım burdan orgutlenmemız lazım

avrupa birliği uyum çerçevesinde engelli oranı hesaplama tablosu değişti engelli olanlar bir bir gecede sağlam oldu hükümet bir çok konuda değişiklikler yaptı kabul .ancak bizim için hayati önem taşıyan rapor konusunda oranlarda tırpanlama yapıyor,kademeli engelli emekliliği getirdi daha hükümetin güzel şeyler yapıyoruz lafları gölgede kaldı

valla bizim hükümet bi tek işine geleni avrupa birliğine göre yapmıştır işine gelmeyeni arabistan yasalarına göre çünkü böyle bi saçmalık avrupa ülkelerinde olmaz diye düşünüyorum

ben bu ülkenin engelli voleybol takımında oynuyorum engellilerde sınıflama var spor camiasında engelli ve minimal engelli olarak 2 ye ayrılıyor uluslararası doktorlar kontrol ettiğinde engelli olarak snıflıyorlar ama ne hikmetse kendi ülkemde engelli değilim böyle saçmalık görmedim ben ama biz engelliler bir araya gelemiyoruz sadece kendi işimize bakıyoruz H sınıfı ile napabilirim otobüsü nasıl binerim nerde indirim var v.b herkes kendi derdinde kendi sorunu yoksa kimsenin sorunu ilgilendirmiyor çünkü EKPSS var çalışıp burdan atansak yeni rapor isteseler ortada kalacağız nasıl bir ülke oldu burası ya üzülüyor insan yazık....

bende sizin gibiyim arkadaşlar.. %25.... avrupa engelli sınırı % 20 madem avrupa normlarına göre yapılıyor o zaman engelli sınırı düşürsünler

Selamlar
Benimde 2005'te aldigim % 40 oranli rapor hic bir saglik durumumda hic bir iyilesme olmadigi halde 2006 idi sanirim % 25'e dusuruldu.Cabalarim fayda vermedi .En son calistigim isyerinde farkli rahatsizliklarim cikti,2 saatlik servis yolculugundan sonracalisacak halim kalmiyordu, cikmak zorunda kaldim.Su anda hastaneye gidecek gucum bile yok.Allah insanlari islah etsin.

nürgül geçmiş olsun,malesef dediğin gibi insanlara değer vermeyen bir ülkeyiz hele hele bizim gibi %40'ın altındaki engellilere,heyet doktorları bize engelli raporu vermemek için elinden geleni yapıyorlar ve bimerde bizi oyalamak için sağa sola yönlendiriyor,ilenmek günah ama dediğin gibi allaha havale ediyorum hepsini.

yaşca büyügüm sizlerden abi tavsiyesi kabul edin : karşınızdaki insan eger dürüst degilse sizlerin yani bizim gibilerin dürüst olması bi şey ifade etmiyor o nedenle yasa koyucuların yapmış oldugu oyunlara göre oynamak lazım.. bni eliştiren olabilir mutlaka.. eliştiri yazarken %40 altında olan arkadaşlarının hayatı ne olcak onuda izah etsin saygılar..bu işin tek püf noktası psikiyatri den puan almaktır 6 ay tedavi olcanız başka şansınız yok..gösterdigim yol bilinen yoldur zaten normalde hepimizin psikiyatri bozuklugu vardır..

abi psikiatriye gidiyoruz adamlar bizimle dalga geçer gibi bizi oyalayıp duruyorlar yok ilaç yazayım moralinizin düzelmesi için falan diyorlar veya bizimde bu konuda yapacağımız bişey yok bizde devlet memuruyuz falan gibi şaçma sapan şeyler söyleyip bizi başlarından savıyorlar,iyi insaflı bir psikiatriye denk gelmek lazım ama çoğu vicdansız,bize söylese 6 ay tedavi ol yardımcı olacağım dese tamam ama öyle yapmıyorlar hep başlarından savıyorlar,mesela benim emmioğlu var iki kulağındada 14db işitme kaybı var esasında bu çok az bir kayıp ama çoğu işyeri odyotesti denilen saçmalıktan istiyor ve çoçuk iş bulamıyor,rapor çıkarmak istedi adama %4 vermişler ama çoçuk işe falan giremiyor düşün yani ne saçmalık bir ülkede yaşıyoruz,şuanki sömürücü kanunlarla resmen soykırım gibi bişey yapılıyor türkiyede insanların canını yavaş yavaş alıyorlar,hep başka devletleri eleştiriyor bizim siyasetçiler ilk önce kendilerine bakmalılar çünkü soykırım yapıyorlar.

harrun;

14 Desibel işitme kaybı onemlı degılkı ? ne alakası ?

bana görede önemli değil ama özel sektördeki firmaları almıyor insanların sağlığını düşünüyoruz ayağına adam kayırıyorlar,bana inanmıyorsan kulağından azda işitme kaybı olan birisine sor bakalım neler anlatıyor sana.özel sektör firmaları insanları resmen aşağılıyor ama devletin umrumda değil,özel sektör firmaları %40 altı engelli birisini normalde işe almalası lazım ama almıyorlar senin bildiğin gibi dönmüyor bu ülkede işler.istersen seni o çoçukla iş görüşmesine gönderiyim bak bakalım ne alakası olduğuna.

aynenharun kardeşim geçenlerde bende bu konuyla ilgili bir paylaşım yayınlamıştım, malesef ki bizlerin kaderi ne sağlam ne de sakat sayılmak bir boşluktayız sanki kimse sesimiz duymuyor kimse neler çektiğimizi bilmiyor.Bende BİMER'e dilekçe yazdım ve sıkıntılarımı bildirdim bu konuda bir yönetmelik olduğunu değerlendireceklerini söylüyorlar anlayacağımız bir sürü palavra yazık gerçekten bu konuyla ilgili birlik olup sesimizi duyurmamız lazım artık

ya dostum devlet bizi resmen psikopata bağlamak istiyorya mesela bende kalp,tansiyon ve kulaktan rahatsızlarım var %30 verdiler bana işe girip çalışmaya dermanım yok çalışmak istediğim yerlerde almıyor ya biz burda konuşurken millete şaka geliyor anca bizim durumumuzda olacaklarki anlayacaklar bizim neler çektiğini bu ülkede,kardeş bende bimere yazı yolladım benide aradılar saha sola yönlendiriyorlar gittiğimiz heyet hasteneler yine vermiyorlar raporu,devlet resmen oyalıyor bizi bize dese git şu hastaneden raporunu al diye işimiz çözülecek ama onlar devam sağa sola yönlendirerek bizi oyalıyor,artık öyle bir yer olduki burası özel sektör firmaları milletin sağlığını düşünüyoruz ayağına bir sürü evrak istiyerek en ufak kusuru olanları bile beğenmiyorlar yaaaa,birader ben artık dışarda gerçekten barınamıyorum hiçbir gelirim yok şuç işleyip içeri girmeyi düşünüyorum başka çarem kalmadı bunu gerçekten bütün samimi duygularımla söylüyorum.

Merhabalar,

Herkese geçmiş olsun.Benim engelim %52 ama çok garipsedim
%40 ın altında olanları özel şirketlerin kabul etmediklerini bilmiyordum.
İmza kampanyası falan yapın buradaki herkes de imza atsın destek olalım eğer hastaneler sizi engelli olarak kabul etmiyorsa,
Özel sektör hangi hakla engelli olarak kabul edebilir ?
Ya %49 'sa o zaman ne olacak ? Gerçekten şaka gibi
Hepimize Allah acil şifalar versin. Kimse de engelli olmasın

https://www.change.org/start-a-petition?lang=tr

özel sektör kabul tmiyor onu geçtim zaten, malesef ki devletin çıkardığı kanunlar resmen birbiriyle çelişiyor. Polislik sınavları var önümüzde ki aylarda ben buna başvurmak istiyorum ama bu seferde engelli olduğum dolayısıyla sağlıktan eleyecekler bu nasıl bir adalet ve anlayış ben sağlammıyım sakat mıyım ya neyim ben Allah aşkına.Eline silah almayan masa başında görevli binlerce polis var ama ne yazık ki engelli saymayan bu saçma kanunlar sakat olduğum dolayısıyla beni polisliğe de kabul etmiyor..

Bende raporu ise rahat girerim diye aldim (meslek muhasebe) kontrolleri rahat olur izin almasi diye ama ne ise alan var . Alanda engelli gozuyle bakip asgari ucret sunuuor. Sildircem iskurdan engelli kaydimi.engelli olcamda torpilli olcam zannetmeyiniett soforleri (öho) bile beyaz karti bulduklarinda baskasinin kullanimi diye ipral ettiriyorlarboyle bi milletizsaygilar

birader sen asgari ücreti beğenmiyorsun biz onuda bulamıyoruz,engelli kaydını sildirirsen hayatının en büyük hatasını yaparsın çünkü hçbir gelirin olmaz ve sana kimse yardım etmez sürünürsün bizim gibi,biz engelli raporu alınca torpilli olmayı istemiyoruz zaten sadece asgari ücret masgari ücret farketmez işe girmek istiyoruz,engelli raporumuz olsa en azından ne olduğumuz belli olur, bizim durumuzsa olan birisinde peygamber sabrı olması lazım yoksa kesin birilerini doğrar.yusufyüreklim nikli arkadaşım senle bişeyler yapalım böyle olmuyor içeri girip yatarız en azından.

Harrun , ben sen icin degil kendi acimdan yaptim o yorumu, bende faktor v leiden var yani tromboz kanda pihtilasma. Gorunurde saglik sorunum yok. Ben meslegimi icra edecegim ama izin istemem geeekiyor inr testleri icin ve o reste gore dr ilac duzeylerini düzenliyor ben normalim desem ise girsem izin icin kac kere yalan soyleyeyim. Ben sahsen olsem cocugum rahatsiz gelemedim demem cocuk uzerine yalan edemem gercek olur. Saygılar

Üst Alt