Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özür oranı %40'ın altındaki engellilerin sorunları!

40 ı geçersen sen beyaz biz zenci oluruz çabuk unutursun bizi. Bakıp pis zenciler dersin yani şaka bir yana daha önce bir sitede bir arkadaş 40 altı rapor araba alınır mı falan diye araştırırken 40 raporu aldı ve yazmış ki 40 altı raporlara araba verilmesin:)))

bu yazıda 40 altı rapor sahiplerine haklar verileceği yazılıyor engelli kartı da gelecekmiş galiba Engellilere Müjde! Rapor Çilesi Son Buluyor ..İşte Yeni Uygulama - Engelliler Sitesi

büyük ihtimalle engelli kartı Telekom indirimi ücretsiz ve indirimli seyehat gibi haklarımız olur ama ben iş imkanı olarak bir şey olacağını sanmıyorum

Estağfurullah hepimiz ayni yolun yolcusuyuz biz kaderimizin bize çizdigi yolu bi nebze kisaltmak veya yormadan gecmeye calismak.

yalnız şöyle bir şey söyleyeyim işide içine katarlarsa yani özel sektörü bile katsalar on numara olur. Birbankanın genel müdürlüğünde kayınçom çalışıyor onun yardımıyla bankaya girerim. Şu anda vardiyalı çalışıyorum işim rahat ama vardiya çok zor bekleyeceğiz artık bu karar ocakta falan çıkacakmış inşallah yeni arabayı da alacağım o aralar kaymak gibi gelir bu.

Yüzde 40 oranı çok fazla..En azından oranı yüzde 30 a düşürmeliler..Bunun için lobi faaliyetlerine devam etmek gerek..Mutlaka konuyla ilgili yerlerle temasa geçmek gerek..

oran 30 a düşürülünce birileri diyecek ki 30 fazla 20 olması lazım. günümüzde her insanda az veya çok bir hastalık var herkesi engelli mi sayacağız. üstelik engelliler için çıkartılan yönetmelik dünya sağlık örgütüne uygun olarak çıkartılmıştır.

sağ gözüm retinası genetik bozuk kekemeyim ve anksiyete okb sorunum var başvursam yüzde 40 ı geçermiyim sizce

Benim kardeşimde %37 de kaldı resmen çöp o rapor ne engelli ne normal bir birey nasıl olucak bu iş şimdi? o %37 rapor hiç bir işe yaramıyor, en azından 35-40 arası olanlarada azda olsa hak verseler bu bizim gibi 40 dan yukarı olanların haklarından bazılarını verseler çünkü kötü bir durum 37-38 de kalmak 2-3 puan vermiyor hastaneler ve o kişi ne engelli oluyor nede normal oluyor kardeşimde benim gibi işitme engelli iş konusu da sıkıntı bu durum böyle gitmez işsiz geziyor çocuk işe girmeye korkuyor yazık günah değil mi %37 de kalması hadi 37 de kaldı bazı haklarada sahip olmalı belli bir hakka sahip olmaları gerek..

@turukku

Arkadaş tek gözü görmeyen ya da tek kulağı duymayan yüzde 30 civarında alıyor..İki kulağında 60 db kayıp olan yüzde 35 de kalıyor.Bunlar normaldir diyor musun..? Önce buna cevap ver.

Ya hesaplamalar değişmeli ya da 40 oranı aşağı inmeli.."Who" bilmiyorum ancak orda öyle olsa bile bu yapılan doğru demek değildir."Who" herşeyin dogrusunu yapar diye bir kaide yok..2007 den önceki hesaplamalar kafadan mı yapılıyordu..Yine birşey temel alınarak yapılıyordu..Belkide "ILO" temel alınıyordu.Acaba ne değişti de bu oranlara gecildi.Tek gözü görenler, tek kulağı duyanlar yapılan müsabakalarda 2 gözü görüp 2 kulağı duyanlarla aynı dereceleri mi elde ettiler.? Bir de buna bakmak lazım..

Daha yeni rapor baş vurusunda bulundum şeker %20
Tansiyon %10
Karaciğer yağlanması%15
Sonuç %39 şaka gibi demi işte bende %40 altında kalanlardan oldum

Nefsekor

Bu rakamlar derde derman olmuyor. Devlete göre %39 engelli değil ama özel sektöre gitsen seni işe alamam der. Korkarım ki bu durum hiç de azımsanacak gibi de değil.

yüzde seksen özürlüyüm 3 kez rapor aldım hep yüzde seksen veriridi

yaklaşık 1 yıl önce %40 sınırının kalkacağı hakkında bir haber vardı medyada acaba ne oldu haberiniz var mı

bu konuda bir soru sormak istiyorum. diyelim ki başvurduk rapor için ama %40 ın altında kaldı engelimiz. o zaman bu rapor ilerde iş arkarken karşımıza çıkacak mı? bizi devlet dairesinde veya özelde işe girmemizi engeller mi? yardımcı olursanız tşk ederim

sonunda %40 raporu aldım tam %40

şeker %20
hiper tansiyon %10
uyku abnesi %10
bel fıtığı %7
baltazara göre 39.73 oluyor ama hastane %40 verdi

Selam arkadaşlar
Bende gizli seker uyku apnesi ve astim cıktı %40 almak için bugün heyete başvuru yapmaya gittim ve uyku annesinden ilk verilen raporla gittim ve aldığım cvp buna %5 bile vermezler sen 2 .sine yat oradan çıkan sonucu ve cihazı alıp faturasını getir öğle işlem yapalım dediler yüzde kırkı geçme olanağı kaç arkadaşlar bilen varsa bana cvp yassin lutfen

Uyku abnesi 3 e ayrılıyor az orta ve yüksek sizinki az olan orta olanın oranı 10 yükseği ki 20
Ben şeker 20
Tansiyon 10
Uyku abnesi 10
Bel fıtığı 7 olarak
Toplamda yüzde 40 aldım

Bu ülkenin engellilikle ilgili mantığı paradigması toplumdan tutunda devlet yönetimine kadar oldukça tutarsız.Dediğiniz gibi oranı yüzde 40 ın altında olan bireyler büyük magduriyet yaşıyor.Başka bir örnekte ben vermek istiyorum.

Örneğin yüzünün tamamı yanmış bir insan devlet nezdinde engelli olma özelliği taşımıyor. Yüzü tamamen yanmış bir insana o balthazard kriterlerine göre yüzde 40 rapor alamazssınız.Oysa hepimzi biliyoruzki böyle bir durumdaki insan bırakın işe girmeyi bu ülkede sokağa bile çıkamaz.Üstelik yapılan sağlık işlemlerini estetik diye değerlendirerek giderlerini bile karşılamıyor.Hiç bir şeyin de değişeceğini sanmıyorum.Umarım sizin mağduriyetiniz giderilir.

Hasta38

Fizik tedavi ye de gidin bel fıtığı yada boyun fıtığı var ise işinize yarar oran olarak
Uyku abnesi yüzde 5 maalesef şekerinden yüzde 20 alırsın tip 1 diyabet ise
Astım oranına göre yüzdesi değişiyor
Yani bu şekilde giderseniz astımdan alacağınız orana bağlı oluyor

Fmf hastasıyım ve sağ gözümde sarı nokta var sağ gözünün yarışı görmüyor ve üç kez merdivenlerden düştüm dengemi kaybedip sağlık kuruluna girdim yüzde 22 engelli verdiler ☹️

Engelli İş başvurusu

Merhabalar
Askere gitmek için muayene olduğum esnada sağ kulağımın duymadığı ve askere gitmeye elverişli olmadığım gerekçesiyle askerlikten muaf oldum.
Daha sonra başvurduğum her işte askerlik yapmamam sorun oldu ve engelli raporu çıkartmam gerektiği söylenildi.
Bunun üzerine devlet hastanesine başvurdum. Sağ Elimde 3 parmağımda his kaybı ve sinir kesikleri var, sağ kulağım %100 sol kulağım %10 duymuyor.
Bunun sonucunda %34 engel raporu çıktı. ancak işe girmeme yeterli değil ne işe girebiliyorum ne de yeterli derecede rapor alabiliyorum.
kulaklarımdaki sorun için %14 rapor vermişler sizce fazlasını alabilir miyim muayenede sadece ses testi yaptılar uyutma istedim ama hastane imkanları bunun için yeterli değildi başka bir hastaneye gitsem sonuç değişir mi ?

Üst Alt