Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özür oranı %40'ın altındaki engellilerin sorunları!

şöyle bir şey önersek nasıl olur;

50 ve üzeri işyerleri %3 oranında engelli çalıştırma zorunluluğu var. %40 ve üstü raporu olanlar için %2 olarak , %40 altı raporu olanlar için %2 orana çevirseler bu yönde talep yapılsa ve bunu dernekler üzerinden yapsak.

Hiç bir çalışma yok bu konuyla ilgili, en azından ben öyle düşünüyorum. Belimde 8 tane vida var(kalıcı) yüzde 13 rapor verdiler. Hiç bir iş yeri aramıyor. Ne engelliyiz ne sağlam. Arasında kaybolup gidiyoruz. Allah kimseyi rızıksız bırakmaz fakat kanun çıkması gerek biran önce.

Arkadaşlar sorunumuz ne durumda? Bir haber var mı? Güncel kalalım lütfen.

Haklısınız benimde % 37 bazalt formülü ile %33 e oldu bende yazı yazacağım bimere

en zor durum bu heralde kendimi dünyada yalnız hissediyordum bu konuyu görene kadar inşallah Allah büyük bi çare bulunur ama burası türkiye kimbilir ne zaman

Benim sağ ayak bileğim donduruldu topuğum yok aksama ve ufaktan kısalık var acaba ne oran verirler 😕 daha 25 yaşındayım ve bu benim için çok önemli 😕 araç alırken işe yararmış teçhizat olacak çünkü fakat başka bir yararı olmazmı acaba.?
Hem iş hemde trafik kazası olarak görünüyor, trafik sigortasından yüklü tazminat alırsın diyorlar ne kadar doğrudur acaba daha tedavim sürüyor heyete çıkmadım.?

Ben sanırım şanslı engelli olanlardanım.Fiziki olarak hiçbir engelim yok.Fakat aşağıya ve sola bakınca çift görüyorum.Fakat bunu kimse anlamıyor.Şuan bir mağazada satış danışmanıyım.Kazadan öncede bu işi yapıyordum.İş görüşmesine çağırdıklarında bu çift görme engelimden asla bahsetmedim.Ve beni o şekilde işe aldılar.Aradan 1 yıl geçti aynı yerde çalışıyorum.Müdürle aram çok iyi severim kendisini o da beni işimide engelsiz olanlardan daha iyi yapıyorum.Ve müdürüme sonradan çift gördüğümü söyledim.Eğer çift gördüğümü söylesem beni işe alır mıydınız ? diye müdürüme sordum ve almazdım dedi.Yani kusurunuz gizlene bilecek birşeyse özel sektör de söylemeyin ayı dayı diyinceye kadar sonrada acıklarsınız herşeyi size tavsiyem bu benimde %27 raporum var.

Müsküler distrofi kas hastasıyım. Bir yeri tutmadan belimden doğrulamıyorum. Ellerimle dizime destek vermeden merdiven çıkamıyorum. Ancak düz yolda yürümemde sınır yok Kollarım da iyi. Hiç yüzde rapor almadım. Yüzde kaç çıkar bende bu konuda bilgisi olabilen var mı.

imza kampanyası Başlatıldı 5 imza Lazım Acil Olarak Sonrasında Yayalım Sesimizi Duyuralım Yazılarımda Yanlış Varsa Düzelteyim Farklı Görüşleri Olan Varsa Lütfen İletsin Yazım Hatası Uygunluk.v.s
imza kampanya linki

Ya çok saçma gerçekten de , yüzde 5 saglikliyim diyen bir insana dahi verilir . Kaldı ki bence her engelli insana yaşadığı sıkıntılardan dolayi hafif depresif diye yüzde 5 verilir. Komik bir ülkede yaşamaya çalışıyoruz ne yazık ki.

bena önce %48 verdiler bir senelik rapor. girdim bir işe bir sene çalıştım. rapor oranı hastalık remisyonda diye %33 e düşürdüler. bunun üzerine şirket beni işten çıkardı. bir sene sonra anlaşıldı ki hastalık hiç remisyona girmemiş aksine tüm karaciğeri sarmış. sonra %65 verdiler bir sene sonrada %74 verdiler. ama olan oldu ve ben işimden oldum. şimdide iş arıyorum. bir kaç şirkete başvurdum. beni şirket doktorlarına gösterdiler sonra biz seni ararız dediler gönderdiler ama aramadılar. şimdi neden almıyorlar anlamadım şimdide oranı mı fazla buluyorlar.
asıl sorun şu bir işe bir kişiyi neden almadığını söylemek gibi bir zorunluluğu yok kimsenin mesele sadece engelli meselesi değil. bizde genel olarak bir iş hayatı sorunu var. devlet işçinin vatandaşın yanında duracağına patronların yanında duruyor sorunun temeli bu.
siz zannediyormusunuz %3 oranında engelli çalıştırma zorunluluğuna uyulduğuna. ben işkur da duydum cezası 1900 küsür tl. ve şirketler için bu komik bir rakam. ve ben bazılarının bu parayı ödeyip genede engelli çalıştırmadığını duydum.

arkadaşlar her engel durumu için geçerli olmamak kaydıyla gerçekten engel durumundan dolayı iş bulamayan %40 rapor alamayan insanlar için birşeyler yapılması gerektiğini düşünüyorum. gerçekte engel durumundan dolayı acı cekmek ve iş bulmakda zorlanan ama %40 ı bulmadığı için oran engelli sayılmamak . bu duruma devletimizden çözüm bekliyorum kimsenin hakkı yenmeden kimseler mağdur edilmeden bi çözüm isteriz.

ha bu arada bende engelliyim ama bende iş bulamadım henüz engelli olunca iş bulunacak diye bi garanti yok. ekpss nin durumu ortada.. normal kpss den cok farkı yok.

PURHAPS
benim kendi görüşüm bana rapor oranı lazım degil ben işverenlerin ayrımcılıklarına dayanamıyorum kardeşim çok işyerine başvurdum
başvuruda askerlik soruyorlar yapdınmı yapmadınmı yapamadım neden yüzde 12 kulakdan raporum var diye diymi iş veren beni normal
saglam olarak degerlendirmedi ben bunu acık ve net olarak yaşadım. kac kez yani devlet gözünde saglam ama engelli
bari hafif engelliler için birşey yapılsınki bizim işyerlerine alınabilelim.ayrımcılık sıkıntısı kalksın ortadan
işkur sitesine girin yüzde 40 engelli arıyan onlarca firma bulursunuz.
ben beni kamuya alın diye söylemiyorum yanlış anlaşılmasın sadece ayrımcılık kalksın ve iş yönü acılsın 1 ay önce burdan bir yazıyı okuyarak bimere yazı yazdım işkura yönlendirdiler işkurdaki abimizdende allah razı olsun bir firmanın marketi işçi alıyormuş başvurduk imzalar attık aynı şekilde askerlik mevzusu engel durumu soruldu biz size haber vericez dediler 1 ay oldu hala haber vericekler sanırım :)
sürç-i lisan yapdıysam affola

engellilerbiz, ne demek sonuna kadar haklısınız. Arada kalmış gibi bir durum. Bende dedim ki hani yüzde beş on her şekilde verilir diyorum bahsettiğiniz sıkıntıları yaşarken bile depresyona girer insan . İşsizlik kolay mı devirde. Hele ben tüm engelli arkadaşların hepsinin çalışma hayatı olsun kimseye muhtaç kalmasın sosyal bir çevresi olsun isterim. Umarım sesimizi yetkililer duyar ve bir çözüm bulurlar. Şansın açık olsun kardeşim.

bu konuyu ben açmıştım arkadaşlar biz %40 altı engelliler olarak şuanda bu ülkede resmen sürünüyoruz,şöyle adam gibi bir işe girip çalışamıyoruz nerde dandik geleceği olmayan işler var anca onlara girebiliyoruz ve bu yüzden ne evlenebiliyoruz nede sosyal bir yaşamımız oluyor, ayrıca maruz kaldığımız neden düzgün bir işe girmiyorsunuz diye aptalca ve malca yapılan çevre baskısını hiç söylemeyeyim size, bir arkadaş saolsun imza kampanyası başlatmış bende destek oldum sizde olun, şuan eminimki bu ülkede psikolojisi bozuk insanların çoğu %40 altı engellilerden olduğuna eminim, bu ülkede ayrımcılığın en büyüğü %40 altı engellilere yapılıyor ben bunu her zaman söylüyorum çünkü kanunlarda çok ama çok büyük bir boşluk var ve bizim ne olduğumuz belli değil!!!! arkadaşın yaptığı imza kampanyasına lütfen destek olalım arkadaşlar,yorumlarınızı konudan eksik etmeyin iletişim halinde olalım.

ben daha rapor almadım ama 40 ya çıkar ya çıkmaz ama bizi bi biz anlarız harun kardesim konuda takipteyim

Malesef benim de elimdeki rapor oranı %34 malesef hiçbir işe yaramıyor :(

arkadaşlar benle iletişime gecin bende caresi var

Moverek care varsa bura yazda bilelim ....herkez bu konuda mağdur

Ben de bel fıtıgı oldugum için mis gibi işimdeden atıldım....

NEDİR ÇARE ??

ben de ekpss ye girmek için rapor alıyım dedim . %32 verdiler . malesef giremedim .% 40 ın altındaki roparlar bana göre işe yaramıyo.

madem çaresi var moverek söylede çaresini bizde bilelim, paramı yedireceğiz birilerine nasıl olacak ,devamlı çaresi var çaresi var deyip duruyorsun söyle o zaman.

benim ilk raporum %36 idi ve bacağımdaki 4cm kısalığı eklememişler 2. kez girdim söylememe ramen yine eklenmedi ve bu sefer 30 a düştü hele 2014 te aldığım tam fiyasko benim femur pertes sekeli şikayeti cetvelden çıkmış ve başka bir hastalığa bağlanmış %15 verdiler ben artık ümidi kestim ama h sınıfı ehliyet alıp sıfır araba alacağım bari ona yarasın. Ama galiba 40 altına da birşeyler olacak ama onada kaymakamlıktan fakirlik kağıdı falan isterler.

Sisdi basbakani dinledim milletimize mujdeler var diye yaklasik yarim saat dinledim ve engelliler hakkinda hic bir sey demedi biz engellilerin bu ulkede mujdeleri bile bize zulum oldu... al simdide ehliyetler icin ugrasiyoz,rapor oranlarinin dusurulmesi ayri ve en buyuk sorun,sigorta sirketlerinin engellilere ettigi zulum,keza hastanelerde cekilen rapor cileleri is sorunlari sosyal hayat ....var da ama cozum yok...ve mujde diye cikmislar icleri bos.....

bir travestiden bebek beklemeniz bu hükümetten iyilik beklemenizden daha olası. rapor oranlarını nasıl düşürdüler görmedinizmi ben neyse 47 engelli böbrek hastasını bile 15 yaptılar rtenin karısı başımıza bela olmasınlar der gibi keşke bütünengelliler down sendromlu(mongolizm) olsa dememişmiydi . müslümanlıkta aciz durumda olanın eli tutulur bunlar resmen kıçına tekme attı...

Bende ki sorun denge kaybi unutkanlik hidrosefali cif gorme altina kacirma verilen oran %76 sonra yanildik dediler %26 oldu bu kadarinada pes bide 6 ay bekle diyorlar bi daki basvuru icin sebep ne yok bazilarinin keyfi grlrcrk diye yada iyilesiriz diyrmi nedit Bunun sebebi bilen varsa beri gelsin.

kardeşlerim %40 ve üzeri engelliler doğru düzgün iş bulamıyor. hepsi atanamıyor. %40 ın altınıda engelli saydıklarında sayı dahada artacak dahada zorlaşacak iş bulması. ama sizede hak veriyorum sizde ne engelli sayılıyorsunuz nede engelsiz. ortada kalınca ekpss yede giremeyince sağlıklı yerine konulup sıkıntı yaşıyorsunuz. bu duruma nasıl bir çare bulunur bilemiyorum. ama birlik olun bi girişimlerde bulunun herkezin destek olacağı bi plan program hazırlayın. destek olalım. herkez kendi derdini düşünürse bu iş olmaz hepimiz birbirimizin sorunlarını sıkıntılarını düşünmeliyiz !

Üst Alt