Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özür oranı %40'ın altındaki engellilerin sorunları!

Arkadaşlar bu sorunumuzu Türkiye gündemine getirebilme ve sesimizi duyurmak için mutlaka ''Bedelli Askerlik bekleyenlerin'' aylardır yaptığı ve başarıya ulaştığı yöntemi yani Tweet grubu oluşturmayı denemek şart.Başka türlü burada sadece birbirimizi dinlemekten başka bişey yapamayız.

bi arkadaş göz kusurundan yüzde 30 aldıgerçekten durumunuz çok sıkıntı verici saygılar yogurlu şeker yiyip şeker hastası olsanız yüzde 20 oda baltazharda oran 5 yapar zor iş

exelans sen ne yaptın aldınmı rapor yoksa bizim gibi sürünüyormusun hala.

Valla sürünüyorum Allah'tan 2001 yılında almış olduğum %40 raporum var onla engelli kadrosundan özel bir şirkette çalışıyorum fakat vergi indirimi yok engelli kartı dahi alamıyorum öylece bakıyorum sağa sola işte

Bende katılıyorum seneler önce bir olaya şahit olmuştum işkura iş ilanlarına bakmaya gidiyordum bir bayanla karşılaşmıştım bayan koltuk değneği ile dolaşacak kadar ağır derece bacak kısalığı vardı konuşmaya başladık neyse rapor oranın kaç diye sormuştum "%39" demişti doktor vermemiş 1 puanı kötü bir durum anlıyorum özür oranlarını hesaplarken hatalar oluyor teşhis yanlış konuyor yanlış teşhis üzerinden değerlendirme yapılıyor sonuç rapor oranları yanlış hesaplanıyor daha önce çalıştığım yerde ayakta durmakta bile zorlanan destekle yürüyebilen bir arkadaşım vardı 10 sene önce rapor almış raporunda polio sekeli yazıyordu %40 dedik abi senin rahatsızlığın bu olamaz rapor oranın daha yüksektir gitti bir kez daha çapa tıp fakültesine bu sefer hastalık başka bir şey rapor oranı %82 çıktı yani yanlış teşhis yanlış oran rapor oranı başka çıkan arkadaşlara tavsiyem şudur eğer hastalığının benzeri olan başka bir hastalık var ise konulan teşhisten şüphe duyuyorlarsa tıp fakültesi hastanelerine gidip tekrar muayene olsunlar doktorlara da yüklenmek olmaz hep sonuçta onlar da insan hata yapabilirler 3 4 muayene olduktan sonra testlerden sonra ancak doğru tanı konabilir ben kendimden de örnek vereyim ben cerebral palsy hastasıyım 18 yaşlarımda rapor çıkarmaya gittim kulaklarımda problem vardı ağır işitiyordu ama farkında değildim rapor çıkartırken gittim imza toplamaya kulak burun boğaz servisine doktor nasılsın iyimisin diye sordu yakınımda olduğu için doktoru işitebilmiştim doktor sağlam yazıp geçti o zaman muayene edip kontrol yapsaydı işitme cihazımı daha erken alacaktım rapor oranımda farklı olacaktı olmadı şimdi %50 rapor oranım var buradan takip ettiğime göre benim bu kulak sorunuma belki 20 puan daha eklenecekti ama olmadı hem teşhis geç kondu hem de duyamadığım için çektiğim çile de cabası şimdi işitme cihazı kullanıyorum 4 sene gecikmeli edindim işitme cihazımı onun için şüphe duyduğunuz oran ve teşhislerde gidin bir kez daha muayene olun saygılarımla

iyi günler dileriz
tabi sizin için iyi , bizim için bir o kadar kötü günler olsada . bu e postamın mailinizin çöp kutusunda yer alcağını bilerekten de olsa içimizde kalanları arkadaşlarımın dilinden ve kendi düşüncelerimde dahil olmak üzre aktarmak istiyorum . sizde iyi bilirsiniz ki bimere tonlarca dilekçe vermemize rağmen hiç bir şekilde çözüm önerisi alamamış % 40 ın altında engeli olan arkadaşlarız biz , bence sesimizi duymanız gerekiyor artık . maili yazmamak için kendimi tuttum ama nurgül arkadaşımın yaızsını okuyunca çok üzüldüm , yürüyecek hali yokmuş kadının artık düşün o haliyle çalışmak istiyor sırf çalışmak için uğraşıyoruz , engelli maaşı almak içinde değil , siz müslümansınız avrupanın normlarına göre neden bizim kaderimizi belirliyorsunuz ki . inanın nurgül için yazdım bunu . kendimi bile ileri sürmüyorum . şu % 40 saçmalığını kesi lütfen ya aşağıya çekin , yada bir çözüm yolu bulun inanın askeri ücrete bile razıyız artık biz sadece çalışmak istiyoruz ya . devlet hastanelirine gidiyoruz sağlamsınız çalışmak için özel sektöre gidiyoruz siz engellisiniz . bizim gibi % 40 altında raporu olanların sizin nezrinizde bir tanımı yok mu . bide nurgül arkadaşımız işe başvurmaya gitmiş , alay etmişler kadınla sırf engelli diye , insan yerine bile koymamışlar bunada bir çözüm bulun . web sayfanıza , istekler şikayetler diye bir ibare koymakla olmuyor bunlar . insanların hayatını etkileyecek kararları . kafadan sallama yapmayın lütfenn lütfen lütfen . sürçü lisan ettiysem affola
bizim yaşadıklarımızı yaşadığınız günler dilerim efendim

tbmm ye yazdım içim azda olsa rahatladı bakalım cvp atcaklarmı

https://twitter.com/engelilik tiwiter hesabımı8z arkadaşlar burda tiwiter kullananlar sesini duyurabilir

Sevgili Haticeuykunn durumumla ilgili yazin icin tesekkurler ama bazi yerleri yanlis.Calistigim hicbir firmada kotu davranis veya soze maruz kalmadim tam tersi bana karsi hep iyiydiler.Ben calismayi cok sevdigim icin hastaligimi unutup haddimi asan bir performans sergilemeye calistm hatta calistik Nur arkadasimla bu bize farkli hastaliklar olarak geri dondu.Son gunlerde servise bindigi daha 10 dk olmamisti benim bas donmeye mide bulanmaya baslamisti dusunun 2 saat suren servisteki halimi.Her serde bir hayir vardir su anda 4 senedir yegenlerime bakiyorum zor da olsa ALLAH'in izniyle.Genel ihtiyaclarimi da cok sukur karsiliyorum.Ama saglik raporu cikaracak gucun nasil yok diye sorarsaniz kisa mesafelerde iyiyim :)uzunlarda bas donmesi ve mide bulantisi oluyor.Bir de ayagimi burkmustum 2,5 hafta yere basamadim,ziplaya ziplaya bir hal oldum,Demem o ki birinin gozetiminde saglik raporu cikarilabilir.

sizlerin destekçisiyim turkiyenin kanayan yarası bu konu

nurgülcüm .d bazı arkadaşlarımızla alay edilmiş ben seni diye baaz aldım k.b geçmişi okursan bazı arkadaşlarımızın yaşadıklarınnı akdardımm . sana cok üzüldüm ben ya kafama takıldın uyyamadım valla zengin biri olsam sana elımden gelenın fazlasını yapardım . cok üzgünüm senın adına canmm ya

malesef ki bende aynı sorunu yaşamaktayım, %32 raporum var fakat ne engelliyim ne de sağlamım bu nasıl bir çelişki anlayamadım.Zorla bir işe girdim fakat çalıştığım işte sağlığım açısından beni rahatsız etmekte ama mecburen çalışmak zorundayım. Kaç defa bimere yazdım ama hep başından savmacasına cevaplar veriliyor biz çözüm istiyoruz bu konuyla ilgili maaş falan istediğimde yok sadece hak ettiğimiz netice verilsin çalışalım varmı böyle bir dünya ya sağlam değilsin ama sakat da değilsin....

cok zor arkadaslar nekadar cok mağdur insan var yazık ya hükümet buna el atmalı sesimizi birilerinin duyurması sart bende atipik psikoz rahatsızlığı var bende cekiniyorum heyetten psikolojik rahatsızlık benimkiside bilmiyorum ne cıkar.

Arkadaşlar aşağıda bu konuyla hazırladığım video var. sanırım video sesimizi duyurmak için daha etkili olacaktır. lütfen sosyal medyada mümkün olduğunca paylaşalım

Video buradan ulaşabilirsiniz

arkadaşlar yokmu yapacağımız bişiler sesimizi duyuracağımız ses getirecek bişiler yapmamız lazım böyle durup beklemekten sıkıldım artık engelli olduğumuz halde rapor alamıyoruz işyerim raporunu yenile dese işten atarlar çünkü alamam bir daha

Arkadaşlar ben de sizinle aynı durumdayım ve bu konu uzun süredir aklımda ve kalbimden geçen tek şey aynı durumu paylaşan bir toplulukla sesimizi duyurma.Cumhur başkanına kadar yazdım hepimizin anlatmaya çalıştığı durumu.Zaten konumuz aynı henüz bir cvp gelmedi.Ama biz biraz çogalırsak eminim bir cvp verirler.

ben de aynı durumdayım sağlık kuruluna itiraz edicem bakalım faydası olacak mı ?ne sağlam ne çürük kaldım ortada:(

itiraz etme poliolu isen bişey farketmez cetvele göre oranımız bu

23 gün yattım ruh sağlığım bozuk psikotik bozukluk var tanı atipik psikoz yani anlarsınız epikriz raporumdan neden girdiğimi epikriz raporum: hasta atipik psikoz ile sesler duyma,yerinde duramama,durgunluk,içe kapanma garip hareketler yapma,intihar girişimleri,gırtlağa bıcak dayama nedeniyle hasta kendi isteğiyle yatırılmıstır.kendi isteğiyle basvurmus ilk yatıs poliklinikten izleniyor ilaçlar 2007 den beridir kullanıyormus bilinç acık koopare oryante görünümlağan duygulanım duygu durum:künt:algılama:işitsel hal +kendi kendine konusmalar emir veren sesler düşünce akışı paranoid sanrılar hasta hastanemizde psikotik tanısıyla izlendi ve hasta hastanemizden salah halinde babasına taburcu edildi bana ne verirler arkadaslar sizce

neden kimse bişey söylemiyor

Ne yapabiliriz nasıl sesimizi duyurabiliriz ki bende sağ gözden engelliyim, sağ gözümü 13 yaşındayken arkadaşın attığı bir cisim sonucu kaybettim.Göz küçüldü, hiçbir görme yok ve kötü bir görüntü olarak görünüyor, bu benim psikolojimi de çok aşırı etkiliyor, kimseyle konuşmak gelmiyor içimden, bomboş düşüncelere dalıp gidiyorum. %32 olan raporuma itiraz etmiştim, bugün psikiyatriye girdim, bunları anlattım bana bir sürü test uyguladılar, haftaya salıda kardiyolojiye gircem ritim bozukluğum var oranı tamamlayabilcekmiyim bilmiyorum. Tam haziran ayından beri bu raporla uğraşıyorum devlet hastanesine gönderdiler itiraz sonucunda sonrasında ise üniversiteye sevk ettiler bu kadar uğraşın sonucu ne olacak bakalım.Bu durumdan kurtulmamız için birşeyler yapmalıyız gerçekten biz engellimiyiz, değilmiyiz biri buna bir netlik versin artık.Bimer'e başvurum sonucunda beni 20 gün önce aradılar, anlattım durumu biz sakatmıyız, sağlammıyız belli değil dedim, işe giremiyoruz, iş bulmakta çok büyük güçlükler yaşıyoruz dedim, adam bana bu konuyla ilgili çok fazla başvuru var ama bu bir iki günde olacak birşey değil bununla ilgili yönetmelik çıkması lazım diyor, engelli vakıflarına başvurun onlar yukarıya yetkililere bu konuda sürekli baskı uygulasınlar o zaman birşeyler yapılabilir belki diyor anlayacağımız, bizim birşeyler yapmamız gerekiyor gerçekten arkadaşlar :(

Arkadaşlar temmuz ayında motosikletle kaza yaptım. Omurgam kırıldı bel noktasında. 8tane titanyum vida takıldı kalıcı olarak. Direkten döndüm, yürüyebiliyorum. Omurilik mucizevi bir şekilde zedelenmedi. %13 rapor verdiler devlet hastanesinden. Askere gidicektim fakat muaf oldum. İşe girmek çok sıkıntılı, çok zor zamanlar geçiriyorum. Evet hakkımızı duyurmamız için sosyal medyada yaygınlaşmamız gerektiğini düşünüyorum. Burada bir karara varalım bunu uygulayalım sesimizi duyurmak için.

Arkadaslar burda ancak bir birimize hak verir dururuz ben surekli bimere yaziyorum lutfen sizde yazin

tweette bedelli askerlik bekleyenler 1 yıl grup oluşturup her yerde sesini duyurdular ve istediklerini aldılar .

Arkadaslar bu engelli dernekleri siteleri ne is yapar okadar sorun var hic biri çözülmüyor ve engelliler için dahada zorlaşıyor

sen sakatsın askerlik yapamazsın...
sen sakatsın çalışamazsın..
ama devlete gidiyorsun sen sağlamsın çalışırsın. öte yandan özürlü olan bölgen ağrıyor sana engel oluyor flan ne yapalım ki tamamen saçma bi düzen devlet yetkilileri bu konu ile alakalı bi yasa çıkatrlamarı gerekiyor %39 sağlam %40 özürlü kesin konu bu.

polio sekeli olan arkadaşlar yılmadan usanmadan uğraşın,ben yıllarca uğraştım. önceleri % 40 olan raporum % 25 oldu, % 36 oldu..ama pes etmedim en sonunda % 40 raporum ankarada onaylandı..inşallah allah hepinizin yardımcısı olsun.

arkadaşlar bu konunun düzeleceğini hiç zannetmiyorum çünkü hep üstüne kapatıyorlar görüyorsunuz,ama buraya yazıyorum bu türkiye cumhuriyetinin vatandaşına çektirdiği bu eziyet yüzünden allah'tan çok büyük bir tokat yiyecek ve yerin dibine batacak!!!!sigortası olmayanın sağlıktan yararlanamazsın politikasınında uygulandığı bir devletten beklenirki,insanlara hiç acımıyorlar hiç çok vicdansız bir ülkede yaşıyoruz maalesef!!!!!!paran varmı sağlığın yerindemi hiç düşünen yok,ama siyasetçiler kendilerine zam yapmayı iyi biliyorlar ne diyeyim boğazınızda kalsın inşallah.

ya arkadaşlar burada sitemden başka bir şey yapmıyoruz gerçekten bu konu hakkında ne yapabiliriz kanayan yaramız oldu artık bu konu

arkadaşım daha ne yapalım bimere şikayet yolluyoruz bizi arayıp ukalaca şuraya git buraya git demekten başka ne yapıyorlar,gerçek bir çözüm üreten varda bizmi başvurmadık ne yapalım daha,bimere bu konuyla alakalı ne kadar şikayet gittiğini hep gizli tutuyorlar açıklamıyorlar,sağlık yönünden tam bir katliam uygulanıyor bu ülkede insanlara acımıyorlar,bizimde allahtan başka yardımcımızmı var ne yapalım allaha yalvarıyoruz.

Kaç aydır işsizim artık sabır sabır bir yere kadar allah sonumuzu hayır etsin.

Üst Alt