arkadaşlar dpb de bir çalışan arkadaşımla konuştum,
şuan özürlü kadrosunda çalışanların sınava girmesinde bir sorun olmadığını söyledi, fakat şu maddeye dikkat çekti
a) ÖMSS sonuçlarına göre yerleştirme;
1) Adaylar, kadrolara; eğitim durumları ve özür gruplarına ilişkin şartları taşımaları kaydıyla, ÖMSS puanları, tercihleri, kadro sayıları ve koşulları gözönünde tutulmak suretiyle yerleştirilir. Yerleştirme işlemlerinde, diğer koşullar saklı kalmak kaydıyla, yerleştirmenin yapıldığı tarihte aynı adaya ait geçerlilik süresi bitmeyen sınavlardan alınan en yüksek ÖMSS puanı dikkate alınır ve aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana, her ikisinin de aynı olması durumunda ise sınav sonucu yeni açıklanan adaya öncelik tanınır.
burada şuan çalışan bir özürlü memur ile işsiz özürlü arasında seçim yapılırken madur durumda olanın, yani işsiz olana öncelik verilebilirmiş.
sınav tarihi hakkında, bu yıl olmasının imkansız olduğunu. daha önceki deneyimlerine göre 2012 nin ortasına doğru sınav yapılabileceğini söyledi.
tabi bunlar resmi aççıklama değil. şuan çok fazla kafamı takmamamı söyledi, önümüzdeki bir kaç ayda herşeyin netlik kazanacağını söyledi. yönetmeliğin çok net bilgiler vermediğini söyledi.
raporlar hakkında bir şey söylemedi.
herkese sağlıklı sıhatli günler diliyorum, herşeyin başının sağlık olduğunu hepimiz biliyoruz. burda anlamsız tartışmalara girmek yanlış.
şu an çalışan arkadaşlarda biraz anlayış göstersinler, kendilerini şuan işsiz olan arkadaşların yerine koysunlar.