Göktürk;
Senden sonra ilker bey yönetmeliğin tamamını yayınladı. Şunu sölüyorum yönetmelikte herkesin özürlü olarak sınava girebilecekleri belirtilmiş.Burda sorun yok.
Orda geçici madde 1 var. diyorki;
GEÇİCİ MADDE 1- Bu maddenin yayımı tarihinden önce kamu kurum ve kuruluşları tarafından başlatılan özürlü memur alımlarından sınav başvuru süresi sona erenlerin işlemleri hakkında, işlemlerin başlatıldığı tarihte yürürlükte bulunan hükümlerin uygulanmasına devam edilir.”
Meb bakanlığını başvuru sınavına giren arkadaşların, başvuru süreleri bitmiş ve memur olmuşlardır. Artık işlemleri hangi tarihte başlatıldıysa o tarihteki hükümler uygulanır diyor. Ben demiyorum.
Dikkatlice okuyun.
Bu yorumun için sana gelince sayın Ancıl;
Sana bir soru: Bu yönetmeliğe geçici maddeyi niçin eklemişler hiç düşünüp, yorum yapmayı denedin mi?
Hiç şu şekilde düşündün mü: Geçmişteki sınavlara giripte yerleşemeyenler (Meb Hizmetlide 88 puan ve Memur alımında 68 puan altınta kalanlar) oldu. Bu yerleşemeyen arkadaşlara Meb personel açığı oldukça açıktan atama ile ek kadro açarak zaman zaman (örneğin ağustosta Türkiye geneli yaklaşık 10 kişi memur ataması yaptı) yeni atamalar yaptı.
Gelelim bu geçici maddeye (Maddeyi cümle cümle yorumlamaya):
Sonuçlanmamış atama işlemleri
GEÇİCİ MADDE 1 ‒ (1) Bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden önce kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılan özürlü memur alımına ilişkin sınavlardan sonuçlanmış, ancak atama işlemleri sonuçlanmamış işlemler hakkında, işlemlerin başlatıldığı tarihte yürürlükte bulunan Yönetmelik hükümlerinin uygulanmasına devam edilir.
Bu yönetmeliğin yayımı ...................................... virgüle kadar olan kısımda
yapılan sınavların sonuçlantığını ifade ediyor. Ancak
atama işlemleri sonuçlanmamış (yani alınan puanlarla yedekten atama bekleyen şahıslara sesleniyor) işlemlerde eski hükümlerle devam edilir" diyor... Yani sınava girmeyip eski puanınla atama bekleyebilirsin, paşa gönlün bilir demek istiyor. Senin hala o puanınla atama beklemeye hakkında var, beklemeyip yeni sınava girmeye hakkında var demek istiyor...
Gelelim bu maddeyi senin yorumlaman karşılığında soracağım soruya:
Peki burada açık açık niye yazmamış "Daha önce sınava girenlerin yeni açılacak sınavlara giremeyecek olmasını"? buna niye değinmemişler...
Not: Eskiden sınavlara girenlerinde eski puanlarıyla (MEB, SB sınav yapacakta gireriz düşüncesine kapılmayacaklarına göre) sonuç ve atama beklemeyeceklerine göre; DEMEK Kİ HERKES BU SINAVA GİREBİLİR... Ayrıca devlet dairesinde memur olarak görevli biri bu sınava başvurup girebilir (örneğin MEB da çalışıp, Sağlık Bakanlığına memur olarak atananlar)...
Son diyeceğim şudur ki; göreceksin sınava girmek isteyenler paşalar gibi girecek ve puanı yetenlerede muvafakat verilip yeni kurumlarına babalar gibi atanacaklardır... Bu senin dediğin gibi yorumlansaydı "Geçici Madde" değil "Kalıcı Madde" olurdu... Kanun maddelerini düz mantıkla ön yüzünden bakarak inceleyip, yorumlamayalım lütfen... Umarım anlatabilmişimdir ve anlamışsındır...
Vay göktürk naber naptin mahkemeden sonuç çıkmadımı kardeşim bu arada tayin işi ne oldu konyadamısın.....
Şükür iyiyim kardeşim. Gün sayıyorum
Senden naber? Mahkemeden bir sonuç yok be kardeşim. Mide bulandırdı iyice bu iş valla
Tayin işimi konya da şahsım adına strateji şube müdürü takip ediyor (Hatta atamalara müdür yardımcısı bakıyor onada söyledi ve sanırım evimin arkasındaki okula verecekler beni)
... Evrak takibinide şefin biri yürütüyor sağolsun... Atamalar Salı günleri yapılıyor. Gelecek hafta içinde belli olacak...