Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polio ya da Post Polio sekeli (Çocuk felci) olan kim var?

Polio sekeli olan arkadaşlar ben de varım :) ben de 3 yaşında bu rahatsızlığı yaşamısım tabi çok küçük olduğum için hatırlamıyorum, o yüzden sanki böyle doğmuş gibiyim, bir coğunuzun yazısını okudum benden daha şanslısınız en azından ayağa kalkıyorsunuz; benim iki bacaktan vurmuş bu hastalık tekerlekli sandalye kullanıyorum,ama hamd olsun her işimi kendim yapıyorum,ben engelliyim deyip bir köşeye cekilmedim hiç :) 4 defa ameliyat oldum, üç defa o yürüme cihazlarını denedim ama onlar ile yürümeyi başaramadım, ama hayat devam ediyor, bu dünyada misafiriz bu da bizim imtihanımızmış :) sevgiyle kalın...

3 yaşlarında bu rahatsızlığı geçirmişim. hiç hatırlamadığım için bana hep böyleymişim gibi geliyor.
bütün çocukluk ve gençliğim bu şekilde geçti.
sağ bacakta kısalık, düşük ayak, atrofi, güçsüzlük var.
yürüyorum çok şükür.

sayfada dolaşırken, aile sahibi olan arkadaşları da görüyorum. onlar adına mutlu oluyorum. herşeye rağmen hayat devam ediyor.
hepimizin yaşadığı sıkıntılar ortak gibi.
Allah hepimize kolaylık versin.

didar

mrblar geçmiş olsun.. uzatma ameliyatı oldunuz mu sonuç nasıl, memnun kaldınız mı ? sormak istedim, hangi hastane hangi doktoar ?

Ameliyat olup da tamamen iyileştim yada ortez kullanmayı bıraktım diyen var mı acaba ? cvp verilirse sevinirim..

Merhabalar zor da olsa çocuk felci ,yabancıların polio poliomyelit diye adlandırdığı bu illetle yaşamak zorunda kalanlardan biriyim...Sosyal medyada gördüğüm kadarıyla bu durumda olan arkadaşlarla pek iletişim halinde değiliz..Sorunlarımızı paylaşmak sağlıkla ilgili yeni gelişmeleri takip etmek ve iletişim halinde olmakta eksiklerimiz olduğunu görüyorum...bu hastalığı geçirip şimdilik-yürüme sorunu olmayan istanbulda yaşayan arkadaşlarla bir araya gelme konusunda ne düşünürsünüz..Başlangıç olarak burası ve daha sonra diğer sosyal medyada organize olmaya ne dersiniz..Yorumlarınızı bekliyorum...

1 yaşındayken oldu benim. Sol bacakta. 4 yaşından sonra yürümeye başladım. Sol bacağım şuan 9,2 santim kısa...

Ben de poliosekeliyim kalçadan itibaren bnmle aynı olan ameliyat olmuşlarsa yazablrlermi

Bende altı aylıkken yakalanmıım. Benden altın 2 hafta tutmamış annenim dediğine göre kalçadsn yalnış iğne kalça kemiklerim içe kaynamış içe basarak ve toplayarak yürüyorum ayaklarım içe basıyorum eğilip kalkmak da zorlanıyorum sol bacağım zayıf sağ bacağıma göre

HUAWEI RIO-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geçmiş olsun istanbulda doktor hacı kutlu var ben ameliyat oldum yürüyorum çok iyi bir doktor özel muayenesi var özel hastanede yapiyor ameliyatlarını alah bin kere razı olsun sayın hacı kutlu dan

Sol ayağımda kısalık vardı 5 cm ve diz kaparım.cikmisti yerinden bu yüzden yürüyemiyordum ameliyat oldum allah a şükürler olsun şu anda yürüyorum bir sıkıntım kalmadı bir çok doktora gittim hepside diz kitleme ameliyatı söylediler ben olmadım çünkü sol ayak bukulmeyecekti allah tan bu doktor u buldum hem sol ayağımı büküyorum hemde yürüyorum doktordan doktora fark var ben bunu anladim
selda* merhaba istersen sana doktorun adını söyleyebilirim

Evet dizimden ameliyat oldum sol ayağım 5 cm kısaydı uzatma ameliyatı oldum şu anda desteksiz yürüyebiliyorum diz kapağı ameliyatida oldum şu anda com iyiyim yürüyebiliyorum bir çok doktora gittim.hepsi ayak durdurma işlemi söylediler allah razı olsun sayın doktorumdan hem.sol ayağımı bükebiliyorum hemde yürüyebiliyorum allah bin kere razı olsun sayın hacı kutlu dan sevgilerimle hocam

diz kapağı ameliyatınız zor oldu mu, toparlanmanız uzun sürdü mü? diziniz sürekli çıkıyor muydu ameliyattan önce? Hakan_39

Ameliyattan önce diz kapagim kitlenmiyordu sonuçta ortopedik ayakkabı giyiyordum ameliyat iyi geçti su anda sol ayağımı büküyorum istediğim ayakkabıyı giyebiliyorum rahatca yuruyebiliyorum sol ayağındaki uzatma ameliyatı 7 ay sürdü

Teşekkürler bilgi verdiğiniz için, geçmiş olsun tekrardan...

Hayırlı olsun kardes bizde bu kontrol muayenesi yüzünden vesaret edip emekli olamıyoz malum oranlar düşüyor

Arkadaşlar, benim sol bacak yürürken aksıyor ve güç kaybı varmış. Sol ayak baş parmaklarımı oynatamıyorum ve sol ayağıma keskin bir şey değse bile acısını neredeyse hissetmiyorum. Bacağımda kısalık yok, incelme yok. Yürürken benim için sorun olmuyor ama diğer insanlar sağ olsun hatırlatıyor bana bacağımın aksadığını :) bazen gerginken hissediyorum o kadar. Çocuk felci olduğunu da geçen yıl öğrendim açıkçası. Doğuştandır diye düşünüyordum ve ailem çocuk felci geçirdiğimin farkına bile varmamış ve havale geçirmişsin dediler en son :) Neyse ben de açıp birkaç makale, çalışma okudum ve çocuk felcinin skolyoza sebep verdiğini öğrendim ve ben de skolyoz da var ve gerçi ameliyat oldum. Sigara içmememe ve genç olmama rağmen skolyozdan ötürü de KOAH’ım var :) Anlayacağınız bir polio ve etkileri tüm hayatımı mahvetmiş resmen. Konu başlığını bulunca yazmak istedim. Polio olmak benim için sorun değil çünkü ben daha çok skolyozumdan çektim zamanında. Devenin yanında pire gibi kalıyor.

Merhabalar, ben de bu rahatsızlıktan muzdaripim.
Sağ bacağımda 4 cm kadarlık bir kısalık var.

Son düzenleme:
Üst Alt