Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polio ya da Post Polio sekeli (Çocuk felci) olan kim var?

Merhabalar, öncelikle herkese acil şifalar diliyorum.
Sol bacağımda kısalık ve incelik var. Son bir yıldır sol bacağımda güç kaybı olduğunu hissediyordum ama pek önemsemedim.
Geçen hafta bir ortopedi uzmanına muayene oldum. Rahatsızlığımın post polio olabileceğini söyledi.
Bu konuda tavsiye edebileceğiniz bir doktor/hastane var mı?
Bilgilendirirseniz çok sevinirim

merhaba

öncelikle hangi şehirde yaşıyorsunuz
post polio sendromu tanısı için nöroloji bölümünde bir alt dalı nöromosküler polikliniğinde emg yaptırarak kesin tanıyı alabilirsiniz.

Sayın eryıldız72 adıyaman'da yaşıyorum.
Benim için önemli olan post polio konusunda yetkin olan bir hoca olması, hangi şehirde olduğunun önemi yok.
Bu konuda bilgi sahibi olanların yardımcı olmasını rica ediyorum

bende sizler gibiyim 2 yaşındayken sağ bacak komple zayıf ve 6 cm kısa....

Arkadaşlar merhaba ben de 4 günlükken bu hastalığa yakalanmışım sağ bacakta 4 cm bi incelik var 20 yaşındayım önceleri ihmal ettim fizik tedavilerimi ama artık görünüşten rahatsız oluyorum bu yaştan sonra düzelme olur mu fizik tedavi ile

Polio şekeli

Merhaba arkadaşlar bende bu hastalığa 1.5 yasında yakalandim. Sol ayağımda 6 cm kısalık var 35 yaşındayım 30 senedir uzun yurume cihazı ile anca yuruyebiliyorum bel kemiğinde aksamaya bağlı eğrilik var . son 1 yıl içinde sağ ayagimdada diz kapagimda tutmamalar başladı birden dizim tutmuyor duyuyorum sağ ayagimdada güçsüzlük var polio şeklinden sağ ayağımda etkilenmiş dedi doktor . 2 koltuk değneğini de sürekli kullanıyorum .

merhaba teoman kardeş sizin adınıza sevindim spor derken neler yaptığınızı öğrenebilirmiyiz faydası olacağına inanıyorum

Bende 2.5 yaşında geçirmişim. Sol bacağım benimde kısalık ve güç kaybı var.

Bende eskiden aldığım raporumu şimdi yeniletemiyorum. Hiçbir hastane vermiyor. Halbuki raporum süreklidir ibareli. ve üstüne başka rahatsızlıklarım eklenmesine rağmen. Bilmiyorum ne yapacağız.

Arkadaşlar herkese selamlar .Benimde hikayem sizinkine benziyor . Ben şu an 41 yaşındayım elimi dizime koyarak yürüyorum ama artık bu durum yüzünden belimde eğilme ve iç organlarımda deforme başladı. durumumdan hep utandığım için konu hakkında ne konuşturdum nede doktora gittim artık yaşım ilerledi ve bir çocuğum var bu hafta doktora gittim uzun bir ameliyat sürecine girecek cesaretim olmadıgı için en azından protes yada bir aletle normal yürümek istiyorum doktorum bana bunun için incelik olan baçağımın iki yerinden kırıp ayağı düz hale getirmeliyiz dedi sormak istediğim şu tamam ameliyat olayım ayagımı düz konuma getirsin uzun bacak yürüme ortezini takınca zaten güç olmayan bacağım bu aletle nasıl adım atacak yardım edin lütfen

Merhaba kaderdaşlar.
Geçmiş olsun.
Okuduğum kadarı ile çoğunluk sağ yada sol tek taraflı geçirmiş polioyu.
Bana fena vurmuş :) bende 1,5 yaşında iken yakalanmışım. Bilateral altextremitede polio sekeli. Sağda paralizi, solda parezi seviyesinde. Sol tarafta 8 cm kısalık var ve diz kapağım kilitleme vazifesini yapmıyor. ve sol bacağımı kullanamıyorum. sağ bacağımında sadece üstüne basabiliyorum. çok yönlü hareketler yok. Şöyle ki ellerim olmadan her iki bacağımı kaldırmam mümkün değil. kollarının gücü ile savaşanlardanım :) iki koltuk değneği olmadan yürüyemiyorum.

Merhaba;

bende polio sekelliyim sol bacakta 2 cm kısalık ve dizden aşşağıda epey güç kaybı var.

aynı rahatsızlığa sahibim sağ ayak kısa zayıf ve güçsüz geçirdiğiniz operasyonu duymuştum bir kaç yıl önce ama sosyal yaşantımı etkilemesinden hemde ters tepmesinden korktuğum için uzak durdum ..

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar, 9 aylık iken bu hastalığa yakalanmışım sağ ayak alt extremede polie sekeli sol ayak da düşüklük var erken teşhis uygulandığı için şu an için sağ ayağımda 2,9 cm kısalığım var

Merhaba arkadaşlar, benimde sol alt Ekstremite Polio sekeli. Bende elimle dizime bastırarak yürüyorum ve diz de güçsüzlük var. Sol ayağım diğerine göre zayıf . Çocuk yaşta pek çok ameliyat geçirdim. Bahsettiğiniz tekniği 10 derecelik açı değişikliği yani denemek isterim açıkçası. Cihaz desteğiyle dizimden destek almadan yuruyebiliyorum ama cihaz sorunları ve her sabah işe giderken cihaz takmaktan usandim. Pantolonlarimi parcalamasindan ve ayakkabı bulamamaktan bıktım.

Post-Polio sendromu

Merhaba, arkadaşlar. Ben sağ kol ve sol ayak polio sekeliyim. 1.9 aylıkken bozuk aşı yapılmasından sonra bu hastalığa yakalanmışım. Uzun süren tedavilerden sonra hastalığı yendim, ama malesef kolumda ve ayağımda zayıflık kaldı. İnternetde okudum ki, polio olanların bir çoğunda post-polio sendromu oluyormus. Hiç bu sendromu geçiren var mı?
http://www.engelliler.biz/forum/sag...rlanmaya-basladim-post-polio.html#post1292204

[FONT=sans-serif]merhaba arkadaşlar benimde sol ayağımda aksama var. polio sekeli olup olmadığımı bilmiyorum [/FONT]

polio sekeliden vergi indirimi alan arkadaş oldumu bu sıralar

Merhaba arkadaşlar. ben de polio sekeliyim. dokuz aylıkken polio virüsü sol bacağımı felç etti. yaklaşık 7 cm kısalık söz konusu. uzun yürüme ortezi kullanıyorum. bu hastalığa yakalanıp da düzelen var mı? varsa hangi doktoru önerirsiniz?

herkese günaydın bende sol ayak polio sekeli ve her hangi bir aparat falan kullanmıyorum.

Merhaba arkadaşlar yürürken elini dizinden kuvvet alarak yürümek çok zor size çok iyi bir doktor ismi söyleyeceğim istanbul da doktor hacı kutlu var gerçekten çok iyi bir doktor

Herkese selam
DURMAK YOK HAYAT GÜZEL

Bende palio şekeli tesis konuldu yüzde 47 rapor aldım yüzde vergi indirimide aldım

idrs hayat güzel falan değil kendimizi kandırıyoruz, hayat çok zor.

Nasıl aldın vergi indirimini ben bir türlü alamadım

Bende aynı şekilde yürüyorum evet çok zor uzun yürüme cihazı aldım kullanmadım daha zor geldi bana siz çözüm buldunuz mu durumunuza

abilerim mrb ben gecenlerde buyuk bir devlet hastanesine gittim norolojiye hoca ban kan testi yaptı ve iğneli emg yapcak ve bana dediki poli sekeli cocuk felci gecirmişin . ama ben boyle bişey hatırlamıyorum aileden de duymadım.benim sadece doğuştan sol kalça cığım var ve buna istinaden ayağım biraz ince ..polio sekeli olduğunu nerden anladı veya bu iğneli emg demi çıkar ?

Merhaba bende sol alt polio sekeliyim yaklaşık 40 yıl oldu 1,5 yaşından beri.
2016 başından beri sol ayağımda yorgunluk belirdi,önceden rahatça yürüyebildiğim yerlere artık zorlanarak gidiyorum hatta dizime baskı kurmak zorunda kalıyorum mr -emg felan çektirdim post poliodan şüphelendim ama doktor olmadığını söyledi benim gibi polio sekeli arkadaşların sonradan yürüme zorluğu yada yorgunluğu olan varmı ne yapabiliriz acaba masaja ve fizik tedaviyede gittim

YAŞIM 40. ben 9 aylıkken ateşli hastalık sonucu polio sekeli (çocuk felci :( olmuşum. sağ alt ekstremitede polio sekeli.

ARKADAŞLAR !! çocuk felci geçiren insanlarda 30-40 yıl içinde post-polio sendromu ortaya çıkıyor...
1- çabuk yorulma
2- hareket kısıtlılığı
3- devamlı oturma isteği
4- yürümeme alışkanlığı

Son düzenleme:
gidengelmez
Prof.Dr. Oğuz O. Erdinç / Postpolio Sendromu
sen deyince bu adrese baktım, biraz inceledim. Sende bu durum var mı?
Bilen varsa anlatsın nasıl bir durumdur bu?
Hayatta neler olunca ortaya çıkar? Tanı nasıl konur?...
Benim yaklaşık 10 yıldır daha çok bir omuzumda kolumu yukarı kaldırırken ağrı oluyor, ama onun haricinde pek bir şey hissetmedim.
Bu saatten sonra bir şeyler olur mu bilmiyorum.

Üst Alt