Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polio ya da Post Polio sekeli (Çocuk felci) olan kim var?

internetten post polio sendromu diye aratırsan mutlaka benim bloğada ulaşırsın orada gerekli bilgiler var

76 doğumluyum sol altta polio sekeli kaynaklı sıkıntım var. 80-90 kg civarındayım genelde. Sağ kalçada şiddetli ağrılarım başladı. şimdi sağ kalçadan başlayan ağrı dizkapağına kadar alttan iniyor. Dizkapağı bölgesindede hareket sorunu yaşıyorum. Artık kolay yürüyemiyorum. Neredeyse ayağa kalkamaz duruma geldim. Ortopedi ve Beyin cerrahi doktorlarına gittim ağrı kesicilerle geri döndüm.

Benzer rahatsızlık yaşayan varmı?Osteoartriti kanısı tam konulmadı .. doktorlar bu bu kadar ağrı yapmamalı protez için çok erken felan diyorlar. Sorun sadece kireçlenme kaynaklı mıdır.. Daha önce bu tip bir şikayeti olan var mı acaba?

Noltrex isimli ilaç hakkında bir fikriniz var mı

bu hastalığımızdan % 40 oran alan varmı,bir türlü alıp vergi indiriminden yararlanamadık..en son tek değnek aldım yanıma,yinde % 36 aldımm.önce % 40 raporum var 2012 de,aynı hastane vermişti.şimdi kafam karışık nereye başvuracağım bilmiyorum.

Bende Polio sekeli'yim (Çocuk felci) 1970 doğumluyum ve 7 aylıkken bu hastalığa yakalandım. Sağ bacak kalçadan itibaren tamamen zayıf, dizime elimi bırakmadan hiçmi hiç yürüyemiyorum. Ancak sağ elden tek koltuk değneği kullanıyorum. Sakatlık oranım ise %50 çalışıyorum, vergi indirimim var.
Buradan herkese geçmiş olsun diyorum.

arkadaşım öncelikle geçmiş olsun şikayetlerinle ilgili olarak nöromusküler polikliniğine baş vurmanda fayda var polio sekeli geçirenler uzun zaman sonra tekrar felç geçiriyor adı POST POLİO SENDROMU gerçi türkiyede doktorların çoğu hastalığı bilmiyor ama sen yinede bi görün nörolojinin alt bölümlerinden biri birde mümkünse emg çektir sonucu bildirirsen sevinirim kamuoyu oluşturma çalışmalarımız var :)

selam aybalam sıtede gezınırken senın mesajını okudum bende senın gıbı poli sekelı hastasıyım ömer sayar ın senı amelıyat ettını yazmıssın onun için sana yazma geregını duydum çünkü bende 1996 da ömer sayar tarafından amelıyat edıldım sag bılegımde şiddetli agrı nedenıyle gıtmıştım bana çok basıt bır amelıyat dedı ve malesef o amelıyat benı çok kötu durumlara düşürdü degneksız gıttıgım hastaneden degneklerle ayrıldım ve 17 yıldır bırakamadım bana son soyledıgı dizindekı sınırler ölmüş yapacak tek şey dizi dondurmak bunu kabul etmedım .şuan ist dyım ve gıttıgım her doktor ömer sayar ismını duyunca yüz ifadelerı degısıyor bana soyledıklerı baska doktor bulamadın mı oluyo:( .sen gerçekten memnunmusun ömer beyden nasıl bır amelıyat oldun bana bıraz anlatabılırmısn çünku bır karar asamasındayım baska bır doktor amelıyat önerdi dizi kırıp tersaçı vereceklermiş, cevabını beklıyorum şimdıden tşk ederım ..

arkadaşlar çocuk felcindeki kısalıga baglı uzatma ameliyatları yapılmaktadır. sag bacagımdaki 6 cm kısalık için adana ortopedia has.kemik uzatma(ilizarov) ameliyatı oldum.28 yaşındayım kemik uzaması bitmiş sertleşmesini bekliyoruz.şu an ayagımda 10 ay boyunca kalan eksternal fiksatör dedikleri diz altı yuvarlak cihaz var.her bir cm uzaması kemik yapısına baglı olarak degişmekle birlikte ortalama 1.5-2 aydır.benim gibi çocuk felcligine baglı kısalıklarda süre biraz uzayabilir.uzatma işlemini özellikle prof.doktorlardan yana seçin.tabi devlet has.profesör doktor fazla bulunmadıgı için özel hastanelere biraz keseyi açmanıza baglıdır.ameliyattan sonra ayaga kalkarak koltuk degnegiyle yürütülüp banyo dahil her şeyinizi yapabilirsiniz.

merhaba kırmızı gül
ben de sizin gibi 6 aylıkken nçocuk felci geçirmişim. sağ bacağımda sekeli kalmış. 15 yıl önce ilk ağrılarım başladı. doktorlar normaldir dediler. 8 seneden beridir de ağrılarım gittikçe arttı. post polio teşhisi kondu. doktorum ilgileniyor ancak sizden de öğrenebileceklerim olduğunu düşünüyorum. teşekkürler

Bende sizler gibi polio sekeliyim. 1 yaşındayken olmuş sağ ayağımı kullanamıyorum

merhaba arkadaşlar.Bende 8 aylıkken çocuk felci geçirmişim.sol ayakda kalça ve diz bölgesinde hasar bırakmış.sol ayağımda hafif aksamam vardı.ameliyat filan olmadım hiç.30 yaşından sonra kısalık arttı.ağrılarım başladı.10 seneye yakındır ağrılarım gittikçe arttı.günlük hayatımı etkilemeye başladı.her işimi kendim yaparken artık baya zorlanıyorum.aşırı halsizlik ve yorgunluk var.çok doktora gitim ama dediğiniz gibi çogu doktor anlamıyor.işe gidip gelirken baston kullanıyorum.En son Adanada Balcalı ün.hastanesine gitim fizik bölümüne.bir ay fizik tedavi gördüm.çok faydasını gördüm ama eve gelince yine eski halime döndüm.ağır iş yapmayacaksın dediler.ilaç önermediler.çünkü etkisi olmaz dedi doktor.hepinize geçmiş olsun.Alah şifa versin.

arkadaşlar bende sağ ayak polio sekeliyim, 4 cm kısalık var.özel ortopedi ayakkabı giyiyorum,normal insanlar gibi düz yrüyorum.evin içinde de ortopedi terlik giyiyorum.
% 40 rapor alıp vergi inidiriminden yararlandım ve emekli oldum.darısı tüm arkadaşların başına...bu ayak kısalığı konusunda tuğrul berkel hoca dan başkası hikaye.beni küçükkken ayağa o kaldırdı.çok eski bir doktor.şimdi ki doktorlar bu eski hastalığı anlamıyorlar.

Bende de sağ üst extremite de var doğum hatası yuzunden hemşire saolsun 1-0 başlattı maçı :)

bende koltuk değnekleri kullanıyorum.sağ ayağım sola göre biraz daha güçlü

merhaba,

benimde her iki alt extremimde polio sekeli mevcut iki adet uzun yürüme cihazı ve bastonlar ile yürüyebiliyorum. tedavi için bayağı gezdik ama sonuç hepinizin bildiği gibi tedavisi yok, zaten bu saatten sonra olsa ne olur pek takmıyorum. hayat işte devam edip gidiyoruz.

[SIZE=5]9 aylıkken geçirdiğim ateşli havale sonucu sol bacağım felçli kalmış.Sol bacağım 6 cm kısa.9 yasında ne olduğunu hala anlayamadığım bir ameliyat geçirdim,ayağımın sallanmaması için yapılmış,bana da dondurma ameliyatı önermişlerdi,ailem kabul etmediği için olmadı.13 yasına kadar uzun yürüme cihazı kullandım.Annemin vefatıyla hastanenin ortopedi ile ilişiğim kesildi.30 yaşından sonra hastanenin diğer bölümlerine mecburi iniş yapmak zorunda kaldım:)13 yaşından sonra ortopedik ayakkabı kullanmadığım için boyun kaslarım aşırı gerilmiş ve kulak çınlaması,baş dönmesi,dengesizlik görmede problemlerim dolayısıyla devamlı acillerdeydim.İşten ayrılmak zorunda kaldım.Allah sonumuzu hayır eylesin,şifalar versin.[/SIZE]

Değerli arkadaşlar,
Bu hayata (engelli ) nasıl geldik yada neden geldik ne önemi var ki.? Bizler bir ömür beraber yaşamak zorunda olduğumuz şekilde yaşamalıyız hiç sitem etmeyelim ve üzülmeyelim.Her insanın bir sınavı gibi.Herşey Allah'ın takdiri.Her ne şekilde olursa olsun hayat nefes almaya yaşamaya değer ve yaşamak azmetmek bizim görevimiz ve biz bu görevi yerine getireceğiz.Bende bedensel engelliyim ama umrumda mı :) hayatı henüz tesbih yapmadım sallamadım :) çalışıyorum şimdilik ama kafayada birşey takmıyorum.Hayatı sevmek için çok neden var çoookkk...Rahat olun arkadaşlar hayat devam ediyor...

shaman;

Merhaba,
75 dogumluyum ve çocuk felçiyle 9 aylıkken tanışmışım bende sag bacagımda 2001 de aksamayı azaltması için bir ameliyat geçirdim bacagımı kırıp egrılık olan kısmı düzelttiler .... azaldı hakikaten aksamam taki 2007 de ikiz hamile kalana kadar 55 kilo iken 87 olmuş olmak diz kapagımda erime yaptı ben kireçlenme diye düşünürken diz kapagım nerdeyse bitirmiş bu kilo 2013 kadar fizik tedavilerle ameliyattan kaçmaya çalıştım ama , dizden aşagısı dizim döndügü için egilmeye başladı ve gündelik işlerimi bile yapamaz hale geldim.2013 tekrar bir operasyonla bacagımdan 2 yerden kırıp demirler takıldı 4 ay sancılı bir dönem bu arada dize protez için çok erken oldugunu o yüzden dizdeki yükü hafifletmek için diz kapagını geriye ittiler... egrilik düzelti ok ama ameliyattan 6 ay sonra hareket eden ayagım felç oldu düşük ayak oluştu nereye gittimse post polio belirtisi çıktı ben inancımı kaybetmedim son bir çabayla bu konunun uzmanını buldum fizik tedaviyle bu durumuda atlattım şükür ama diz kapagı eriyor igne falanda oldum ama safsata .... Birde çocuk felci olan kişinin diz protez olması konusu alengili arkadaşlar çünkü bizim kaslarımız normal olmadıgı için protez tutmuyormuş illa protez takılacak diyorsa ortepedi mutlaka fizik tedavi uzmanıyla birlikte bir ameliyat olsun.

Polio geçiren arkadaşların uzun süreli ayakta kalması,kasları güçlendireyim derken aşırı egzersiz yaparak ayağı yorması,aşırı kilo alması,sinir stres yapıp Fibromiyalji olması istenmeyen ve ikinci kez polio geçirme riskini arttıran şeylermiş arkadaşlar. Nöroloji doktorum bunlara dikkat etmemi tavsiye etmişti. Dikkat Etmek zorundayız.

selam arkadaşlar.bende sizler gibi 8 aylıken poloi çocuk felci geçirmişim.yüryünene kadar anlammamışlar.zaten yürümemişim.ankara numunede 40 gün bir tedavi görmüşüm.4.5 yaşında yürümüşüm.tedavim yarım kalmış.yürüyorum diye doktora götürmemişler.30 yaşına kadar hiçbir şekilde sorunum yoktu sadece hafif.aksıyordum.agrılar sızılar sıkıntılar başladı.şuanda baston kullanıyorum.arkadaşın dediği gibi kemik eklem kas agrısı çekiyorum.aşırı yorgunlukda var.ama çok şükür işime gidip geliyorum.kendi işimi kendim yapıyorum.Rabbim hepimizin yardımcısı olsun ve kimseye muhtac etmesin.

Çok geçmiş olsun Mercan arkadaşım.Daha öncede yazdığım gibi başa gelen çekilirmiş bak şükredecek çok şeyimiz var..bunun farkında olmak bile çok güzel birşey.İnşallah zaman bizleri daha güzel sağlıklara ve yaşamlara götürür.Sağlıklı ve mutlu kal.Hayırlı işler diliyorum..

Arkadaslar siz bana gore daha iyisiniz benim birde skolyoz um var.sag ayak uzun yurume cihazi ve koltuk deynekleri kullaniyorum. Allah im hepimize sifa versin yardim etsin insaallah

Evet arkadaşlar halimize şükredelim de bu halimize %40 bile rapor vermiyorlar.Bu olayı nasıl halledecegiz.

ANATOLIA;

ÇOCUK FELCİ AŞISI (POLIO) Çocuk felci aşısı ilk olarak ne zaman kullanılmaya başlanmıştır?
İlk kullanılmaya başlanan çocuk felci aşısı, Jonas Salk tarafından geliştirilen ve 1955 yılında
ruhsat alan inaktive (ölü) çocuk felci aşısıdır (IPV). 1961’de, Dr. Albert Sabin tarafından canlı atenüe (zayıflatılmış) çocuk felci aşısı (OPV) geliştirilmiştir. Bu aşı enjeksiyon yerine ağızdan kullanılan bir aşıdır. 1963’te ağızdan kullanılan canlı zayıflatılmış çocuk felci aşısı her üç tip çocuk felci virüsünü de içermek üzere geliştirilmiş ve ruhsat almıştır. 1988 yılında gücü genişletilmiş IPV formülasyonu kullanıma girmiştir.

Bu arada bende 2 yaşında yakalanmışım. Şuan 45 yaşındayım. Sol bacağım diğerinden ince. Ayağımda küçük ve kambur. Zaten küçüklüğü kamburluğundan dolayı. Kısalık 5 cm. 30 yıldır yürüme cihazı kullanıyorum. Maalesef allah bize çaresiz hastalık verdi. (Tıpta bizim gibiler için bir tedavi keşfedildiyse bilemeyeceğim.)
Hatta yaratan benimle yetinmemiş olacak ki ikizlerime de çaresiz hastalık verdi. İkisi de otizmliler. Biz 70 lerin vebası çocuk felcinden çektik şimdi de 2000 lerin vebası otizmden çekiyoruz. Ya sabır....

merhaba anatolia
çocuk dışında sanki hayatınızla beni anlatmışşınız. yalnız ben 6 aylıkken yakalanmışım.benim size söyleyeceğim şu ki; diğer bacağımda da post-polio çıktı. yani bacakta ağrı ve güçsüzlük. eğer böyle bir şikayetiniz varsa bir nöroloğa görünmenizi tavsiye ederim. diyeceksiniz ki, faydası oldu mu... maalesef tedavisi yok. belki fazla yorulmamak... anlayacağınız öbür bacak ta işlevini yitirebilirmiş. o zaman da diğer bacaktaki yürüme cihazıyla beraber belki koltuk değneği...

Ben de çocukken yakalanmışım. Ne zaman oldğunu bilmiyorum. Sol ayağımda kısalık ve incelik var aksama var. Ancak desteksiz yürüyebiliyorum çok şükür. Aynı zamanda çalışıyorum. Öğretmenim.

çocuk felci

SelamDüşürülen raporumun normal hale gelmesi icin tekrar basvurmustum.Benden emg istemislerdi.Beni goren orada hic tanimadigim bir kiz,kiz diyorum adini sormadim neyse bana yer verdi,ve abla ayakkabin yuksek topuklu ben de senin gibiydim biliyor musun istersen uzatma ameliyati olabilirsin ben trafik kazasi sonucu bacagim kisa kaldi bana da birisi vesile oldu Baltalimani kemik hastanesinde bilal demir'e ameliyat oldum cok memnunum dedi.Ben de uzatma ameliyatini bildigimi ama zorlugunu da bu siteden okudugum kadariyla anlatmaya calistim,ama abla degmez mi dedi tek kanedyen kullaniyordu ve ayak bilegini dondurmuslar.Peki dedim ameliyat oldugun yerde cocuk felci olan var miydi dedim,var dedi.Bir deneyecegim dedim,o kadar israr etti ki galeyana geldim ama ameliyattan sonra birisinin yaninda olmasi gerekiyor en onemlisi babamin maasindan kesilecek,eve gelen tek geliri de bir nevi el koymak da istemiyorum.Calissaydim gozum kapali olabilirdim.Allah'a emanet olun.

ya arkadaşlar bizim bu rapor sorunu ne olacak ya sizler napıyorsunuz raporsuz

Kardeş ugraşıyo millet en azından ben vicdan sahibi bi doktor bulmaya çalışıyorum ama şimdilik yok.inş bulup halledecegiz

Arkadaşlar sakın kortizonlu ilaç kullanmayın tüm kaslarımı çökertti fizik tedaviyle zar zor topladım kendimi

Ben de sizlerle aynı kaderi paylaşıyorum, hastalık sağ bacağım polio sekeli, uzun yürüme ortezi kullanıyorum, kilom biraz fazla olduğu için ayrıca kanedyen değnek de kullanmak zorundayım.

Üst Alt