Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polio ya da Post Polio sekeli (Çocuk felci) olan kim var?

çaresiz hissediyorum kendimi :S

devlet devlet değil ki ! çalişsan bi dert çalişmasan bi dert !

çalişsan sağlık gidiyor çalişmasan kim bakacak bize :S

poliolu arkadaşlar , kimse bana bir şey olmaz demesin herkes hayatı slowmation yaşasın. 35 yaşıma kadar hiç bir problemim olmadı. dikkat edildiginde anlaşılan hafif bir aksamam vardı . hani forest gumbda vardı . run forest run . bende öyle yaptım. yerimde hiç durmadım . son güne kadar futbol oynadım.. kaleci falan değil. forvet. sınıf takımında fabrika takımında .. basketbol oyandım. yorgunluktan bayılana kadar. ta ki 4 sene önceye kadar....
şimdi yıllarca beni taşıyan sağlam ayağıma vefa borcunu ödüyorum .
post polio bu işte

merhabalar arkadaşlar
şükürler olsun ki artık bu hastalığa yakalanan olmuyor inşallah bundan sonrada yakalanan olmayacak ciddi anlamda sıkıntıları çok olan bir hastalık ve ne yazık ki olduğu gibi kalmıyor ben 11 aylıkken geçirdim bu hastalığı13 yaşıma kadar aksak yürüyüşüm az hareket kısıtlılığı vardı sonrasında hastalığa bağlı peskavus (çukur ayak)başladı 30 yaşımakadar idare ettim sonra tendon transferi yapıldı 6 yıl idare ettim sol femurda kırık oldu şimdi nerdeyse bileğimin üzerinde yürüyorum dayanılmaz ağrı yapıyor tek söyleyebileceğim çare SPORU HAYATINIZDAN ÇIKARMAYIN ,YEMEK YEMEYİ UNUTUN AMA EGZERSİZİ A S L A!!! bu derdin çözümü düzenli S P O R ALLAH herkesin yardımcısı olsun

bende 6 aylıkken çocuk felci geçirmişim ailemin büyük çabaları sonucu ucuz atlatmışım
8 yaşında ameliyat oldum sağ ayak bilekten biraz içe dönük çok az da kısaydı (ameliyat doktor Ömer sayar tarsus)
doktorların o zaman "oraklama" tabir ettiği bi şekilde içedoğru yürürmüşüm
ameliyatan sonra oraklama geçti kısalık geçti eğiklikte geçti
her zaman desteksiz yürüdüm ve bi cihaza ihityacım de olmadı
ama atrofi var sağ bacak biraz ince ve ayakta küçük ve oldum olası sağ tarafım güçsüz
ameliyattan 10yıl sonra ayak parmağımda bükülme oldu kas güçsüzleşmesinden dediler (şimdi öğrendiğime göre bu post polio olabilir emin değilim)
bir ameliyat daha oldum (yine ömer sayar tarsus) şimdi o ayak parmağı kemikten bükülmüyor ve hala biraz tuhaf gözüküyor ameliyattan sonra 2-3 sene ağrıdı yürürken şimdi daha iyi çok zorlamazsam ağırmıyor belirgin bir polio sekeli var işte üstümde bacaktaki inceliği gidermek için egzersiz yaptım şimdi üst bacakta hiç fark yok bile dizaltından incelme var sadece zaman zaman ağrılarda oluyor sanırım yürüme bozukluğundan hatlı yürüme :) yani ama devamlı ağrılar değil

slm okb benimde aksayarak yürüyorum cihaz kullanmıyorum ama bende kısalık yok yürürken saga sola sallanma var biraz ben havale geçirmişim 16 günlükken hacettepe de 3 defa ameliat oldum damarlarıma uzatma yaptılar ama simdi 30 yasındayım bana da ömer sayar önerdiler daha iyi olabilirsin diye sana sorayım dedim ömer sayarı ne dersin sen düşüncen nedir ?

slm okb benimde aksayarak yürüyorum cihaz kullanmıyorum ama bende kısalık yok yürürken saga sola sallanma var biraz ben havale geçirmişim 16 günlükken hacettepe de 3 defa ameliat oldum damarlarıma uzatma yaptılar ama simdi 30 yasındayım bana da ömer sayar önerdiler daha iyi olabilirsin diye sana sorayım dedim ömer sayarı ne dersin sen düşüncen nedir ?

Merhaba
Benim ilk ameliyattan sonra gayet iyi düzelme oldu Kısalık zaten çok çok azdı asıl sorun eğri basmamdı ve tamamen geçti. ömer bey bana gerçekten çok yararlı oldu
ama şu an internetten falan baktığıma göre şikayetler var Hemde ciddi şikayetler ben de çok şaşırdım
Ben gittiğim dönemde ömer bey çok ünlü ve çok tavsiye edilen bi doktordu hastanesi tıka basa doluydu benim durumumdan çok daha ciddi kötü durumda olanları iyileştirmesine şahit oldum İkinci ameliyat beklenmedik bi şeydi bizim için ama gerekince yine ona gittim ikinci ameliyatı da o yaptı ben ömer beye ameliyat olmaya karar vermeden önce çok sayıda doktora gittim hepsi de aynı şeyi söylemişti "bir ameliyat" yukarda da yazdığım gibi benim ikinci ameliyat sonra ağrım biraz uzun sürdü sadece bunun nedenini bilemiyorum ikinci ameliyatın neden ve sonuçları ile ilgili biraz soru işareti var kafamda ama iyiyim sonuçta Ben ömer bey iyi değil diyemem ama insanların şikayetlerini de yalanlayamam ki sonuçta herkes kendi yaşadığını bilir Benim tanıdığım ömer bey yapamıycağı işe yaparım demiyordu ve asla para canlısı değildi şimdi hakında böyle söylentiler var benim çok inanasım yok aslında
özetlemem gerekirse bir kez gidin derim bişey kaybetmezsin sonuçta ömer bey bi görsün hem sende onu gör konuş ona göre karar ver ben 2. ameliyatı olalı bile 12 sene oldu sonuçta. ilkinde 8 ikincide 18 dim. şimdi 30 yaşındayım uzun zamandır bi sorunum yok

6 aylıkken sağ ayakta polio sekeli cocuk felci geçirmişim yaklaşık 4 yıllık ankara numune hastahanesinde tedavi olduktan sonra yürümeye başladım ..

Arkadaşlar, ben de 2.5 yaşında çocuk felci geçiren, şimdi 2 değnek kullanan birisiyim.<br>Bir ortopedi uzmanının söylemesine kadar farkına varmadığım kilo sorununu yeniden gündemimize almamız gerektiğini düşünüyorum. dedi ki felçli hastasınız olmanız gereken kilo 60.
Ben 88 kiloyum. Düşünebiliyor musunuz!!!!!
Üniversitedeyken 65 kiloydum ve 2 km yi rahat yürüyordum. Şimdi 250 metreden sonra oflayıp poflamaya başlıyorum. Arabamın olması da tabii ki başka bir eksi.
Kendim de dahil bazı tavsiyelerim var uymamız gereken;
1.Sağlam bacağımız bile zarar görüyor- şeklinde değerlendirmemiz yanlış. Asıl sıkıntıya sebep olan kilolu olarak ayaklarımıza yüklenmemiz. SPOR her zaman iyidir, buna emin olun. KİLO VERMEMİZ GEREKİYOR.
2.Kemik erimesine karşı günde 1 kase yoğurt tavsiyesi çok yerinde.
3.Ben 18 yaşında 2 ameliyat geçirdim, birisi sağlam diye tasvir ettiğim ama aslında sakat olan ayağımın çalışmayan diz üstü kaslarının yerine alttan bir kasın üste alınması ameliyatı. Diğeri sakat bacağımın bilekten yan basmasını engellemek için yapılan ayak bilek sabitleştirme ameliyatı.
Bunlardan sonra doktor bana bir ameliyat daha yapması gerektiğini söyledi. Çünkü sağlam bacağımın diz hizası tam düz değildi, diz önde kaldığı için sağlam dediğim ayağım üzerinde durmak için bile gayret sarfetmem gerekiyordu. Diz üstünden kemiği kırıp az eğimli halde birleştirip kaynatacaktı. Bu ameliyatı 24 YAŞINA GELMEDEN YAPMAM GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ BANA. Ama ben bunaldığım ve biraz da evdeki bulgurdan olma ihtimalim var diye istemedim. Allah'a şükür hayatıma devam ediyorum.
SİTEDE BAZI ARKADAŞLARIN İLERLEYEN YAŞLARDA BU AMELİYATI YAPTIRDIKLARINI VE AĞRI VE ZORLANMA GİBİ BAZI SIKINTILARI YAŞADIKLARINI OKUDUM.
3.Gençlik dönemi dışında ameliyat yaptırmayın. hele de TÜRKİYE'de!!!
BİZİ BİZDEN BAŞKASI ANLAMAZ.
Bilgi almak isteyen bana özelden de yazabilir. Özelden telefon numaramı da verebilirim.
Hoş çakalın değerli kardeşlerim.

Tamer Bey ;
Okuduklarımdan anladığım kadarıyla diziniz tam düz açılmıyor, kasılma var. Ortez giyemiyorsunuz değil mi?
Kendi fikrimi söyleyim ; aşırı kısalık sorununuz yoksa eğer , araştırıp güvendiğiniz bir doktora bu ameliyatı olun , zor bir ameliyat değil. Bu ameliyatı olduktan sonra rahatlıkla ortez giyebilirsiniz ve bu sayede sağlam sayılan bacağınıza fazla yük binmez. Kilo sorunu olunca tek bacağa yüklenmemek lazım. Ortez yükünüzü dengeleyecektir. (Belki kanedyen, koltuk değneğine de ihtiyaç duymayabilirsiniz.) Biz bu bedene mahkumuz... Elimizdekileri iyi değerlendirmemiz, ileriki yaşlarda sıkıntı yaşamamamız için olanı korumamız gerekiyor. Sağlam sayılan bacağınızı korumanız lazım. Dediğiniz gibi kilo vermek de şart.

tamer bey bahsettiğiniz ameliyatları kim yaptı
nerede kaç yaşlarda
merak ettim

benimde sağ ayağım çocuk felcinden dolayı zayıf ve güçsüz 28 yaşıma kadar sol ayağımdan hiçbir sıkıntım olmadı fakat işe gidip gelirken sol ayağımda inanılmaz ağrılar başladı sigaradan kaynaklı olduğunu sanıp sigarayı bıraktım ama malesef eskiden enaz 1 kilometreyi çok rahat yürüdüm şimdi yüz metre yürümem demek 3 gün sakat olmayan ayaktan ağrı çekmem demek oluyor bu post polio denen mikrobuda bu siteden öğrendim rabbim günahlarıma kafaret eder inş çektiğim acıları

iyide arkadaşlar devlet diyoruzda devlet bizlere engelli gözüyle bakmıyorki polio isen %20 rapor veriyor ne engellisin nede sağlamsın son aldığım raporlardan sonra kendimi uzaylı gibi hissetmeye başladım valla

bende

bende 6 aylıkken çocuk felci geçirmişim sag bacagımda zayıflık var yorgun olmadıgımda yürümem normal biraz yorulunca topallamaya başlıyorum uzun süre ayakta duramıyorum aşırı bel agrısı yapıyo :( ama bu durumumu hiç bi zaman kafama takmadım daha raporum bile yok ehliyetim e sınıfı normal :) kendimizi engelli hissetmedigimiz sürece engelli degilizzzz

ben de 7 aylıkken geçirdim çocuk felci sağ bacakta kısalık ve zayıflık var . orta okula kadar bir çok defa ameliyat oldum şükür desteksiz yürüyorum ama zamanla uzun mesafede yoruluyorsunuz ve ayakta kalma zorlaşıyor...

arkadaşlar hebimize geçmiş olsun bende 6 aylıkken geçirmişim bu hastalığı aşağı yukarı hebimizin sıkıntı aynı rabbim yar ve yardımcımız olsun

bende 4 yaşındayken polio sekeline yakalanmışım sağ ayağımda zayıflık ve 2 cmlik kısalık var ama desteksiz yürüye biliyordum sol ayağıma yüklelip merdiven çıkabiliyordum 25li yaşlarımda sol ayagımda saklı bir hastalık olan femoral sinir nöropatisi diye bir hastalık çıktı bu yüzden 10 cm bir basamak olsa eskisi gibi çıkamıyorum
yanlarda bir destek varsa dizimi kırmadan çıkıyorum yine bunada çok şükür ediyordum en azından desteksiz yürüyordum taki 7 ay önce trafik kazası geçirdim polio sekeli olan sağ ayagım 3 yerden kırıldı uyruk kemiginin alt kısmı yani dizin üstü parçalı kırık kaval kemiginin ortası parçalı kırık birde ayak bileginin dışa bakan tarafı kırıldı ameliyat ile platınler ve çiviler takıldı 4 ay kaynama sürdü yataktan kalkamadım o süre boyunca hareketsiz kaldıgından ayakta zaten zayıftı şimdi elimle dizimi tutarak yürüyorum ALLAH(c.c.) sonumuzu hayır etsin ümmeti muhammedin...

bende 9 aylıkken cocuk felci geçirmişim her iki ayakta palilo sekelei yürüme ve ayakta durma yok evde sürünerek hareket edebiliyorum herkeze geçmiş olsun

ayırmamız gereken şu poliomyelit çocukken geçirmiş olduğumuz çocuk felci...
POST POLİO SENDROMU ( PPS ) ise geçirilmiş olan hastalıktan yıllar sonra kendini gösteriyor tabii bu demek değildir tüm çocuk felci geçiren herkes PPS olacak..
PPS şöyle gelişiyor çocuk felci virüsü omur ilik sıvısına yerleşiyor 35 yaş sonrası aşırı yorgunluk ve üzüntü sonucu harekete geçiyor öncelikle sağlam kaslar olmak üzere tüm kasları etkileyebiliyor...
çocuk felci olan arkadaşların şu konuda dikkatini çekmek istiyorum 30-35 yaş sonrası aşırı yorgunluk uyku hali kaslarda istem dışı hareketler sık giren kramplar kramplar sonrası inatçı ağrılar ellerde titremeler güç kaybı bu belirtileri fark ettiğiniz zaman bir nöroloji uzmanı ile görüşüp EMG ve AKSON sayımı istemesini rica edin çünkü farklı hastalıklar düşünülerek PPS atlanıyor geç kalındığı zamanda sağlam kaslarda geri dönüşümü olmayan hasarlar bırakıyor...tedavisine gelince sürekli dinlenmek sağlam kasları mümkün olduğu kadar yormamak pasif eğzersiz ve haftada 3 kez yarım saati geçmemek şartı ile hidroterapi..

marbiling haklısınız dediğim gibi bir çok hastalıkla karıştırılıyor çünkü çok az görülüyor...istanbul üniversitesi tıp fakültesi nörolojik bilimlerde Prof Dr Feyza Değmeer ile irtibata geçmenizi öneririm...bu şekilde şikayetleri olanlardan mutlaka EMG ve AKSON SAYIMI istiyordu hala aynı hastanede çalışıyormu son durumu bilemiyorum

soru

Merhabalar,
Öncelikle herkese şifa diliyorum, inşallah en kısa zamanda sıkıntılar, zorluklar aşılsın...forumu geriye doğru epey takip ettim, ama sadece bir iki yerde aşıdan bahsedildiğini gördüm. aşı konusunda kafası aşırı karışık bir anneyim. çocuk felci en son 1994 yılında görüldü , o da 1-2 vaka diye biliyoruz. ancak aşılama çok eskiden , 1960lardan beri yapılıyor. acaba bu hastalığı aşı olmadığınız için mi kaptınız yoksa aşıya rağmen mi? bir de labaratuar testi var mı yoksa bakarak mı teşhis koyuluyor? aşılardan sonra ciddi bir takım sıkıntılar yaşadığımız için (ailecek) , temkinli davranmaya gayret ediyoruz. bu konuda deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim...

acaba bu hastalığı aşı olmadığınız için mi kaptınız yoksa aşıya rağmen mi? bir de labaratuar testi var mı yoksa bakarak mı teşhis koyuluyor?

Aşıya rağmen. :) Hıfzısıhha yapıyormuş aşılamaları o yıllarda, aşının bozuk olması mümkün. Teşhisi Hacettepe Hastanesi koymuş, belimden (omurilikten) sıvı alarak.

Ben 1960 doğumluyum 2 yaşında polio sekeli çocuk felçi uzman fransız doktor arkadaşım Jean Adana'ya geldiğinde Hamamböceği ve lağımdan kaynaklanan mikrop önce bademciklerden kemiklerin üstüne yüksek ateşle virus kaplıyor dedi.Kemikler erime ve zayıflama sürecine giriyor,geri dönüş çok zor demişti.70 li yıllarda kesme şekerin üstüne iki damla aşı ile mahalle mahalle sağlıkçıların dolaştığını net hatırlıyorum....Aşı ne kadar önleyici bilemem ama yüksek ateşi düşürmek için doktorlar penesilin iğnesi vuruyor,iğne yiyen benim gibiler ağır sakat,iğne vurulmayıp soğuk su ve buz ile ateşi düşürülenler aksayarakta olsa nispeten hafif atlatıyorlar...Bu tespit 50 yıllık sakatlık hayatımda karşılaştığım belki binlerce sakat arkadaşımdan aldığım bilgi doğrultusunda edindim.....

teşekkür ederim cevaplara. bu arada araştırdım bol bol, oral yani damla ile verilen aşı kendisi bizzat polio sebebiymiş . amerikada 70 lerden itibaren çocuk felci sadece ve sadece aşı kaynaklıymış. bu sebeple avrupada inaktive aşı uygulanıyormuş. sadece aşıyı olan değil, örneğin aşılanan bebeğinin kakasına temas eden anneyi de felç edebilme potansiyeli varmış, özellikle bağışıklığı yetersiz kişilerde. kemoterapi gören , kronik hastalığı olanlar gibi. ne yazık ki bu konuda kimsenin uyarıldığını görmediğim gibi, sanırım böyle bir durum olunca da aşı bayattı ya da etkisiz kaldı diyorlardır, oysa çok uzun zamandır bu virüs sirküle etmiyor kapma kaynağının bu olduğu aşikar...

Herkese Merhaba ,
Arkadaşlar polio sekeli olup post polio sendromu yaşayan arkadaşlarla iletişim kurmak istiyorum . hastalığın sağlık bakanlığı tarafından kabul edilmesi yönünde bir takım çalışmalar içerisindeyiz. görsel ve yazılı basın aracılığı ile bir kamuoyu oluşturmaya çalışıyoruz hastalığı geçiren arkadaşlarla iletişim kurmam gerek lütfen bana ulaşsınlar 0536 697 30 40 Ercan Yıldız

tanıdıgım butun polıo arkadaşlar 80lı ylılarda dogmuş teasduf mudur acaba? bende 83lyum o yıllıarın saglık bakanı kımdır acaba? kenan evren e bıle hesap sorulduguna gore bunlarda sorulmalı bence:mad:

çoçuk felci salgını 70 li yılların başında Türkiye'de görülmeye başlandı 80 li yılların ortalarınakadar etkin bir şekilde devam etti ondandır tesadüf değil

Ben 1960 doğumluyum ve sırf Adana'da sayıları 100 den fazla hemde cocuk felci olmuş bay bayan arkadaşım var,bu hastalığı yıllarla sınırlamak doğru değil,ama son yıllarda sayı oldukça azaldı buda sevindirici bir gelişme,

polio sekeliyim ama post polio nedir sonradan mı oluyor açıklarsanız sevinirim

Üst Alt