Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polio ya da Post Polio sekeli (Çocuk felci) olan kim var?

bende 10 yaşında yakalaındım bu hastalıga ameliyat oldum gene 4 cm kısalık var incelik var güç kaybı var

bende varım

benim sağ ayakta 5 cm kısalık ve zayıflık var ama süper bisiklet kullanırım dağ bayır dinlemem bursa ve ilçelerine bisiklet ile yolculuk yaparım .

Merhaba, bende 1973 yılı Ağustos ayında Karadeniz de tatilimizi yaparken bu virüsü kapmısım 8 aylıkmısım..O yıllar salgın gibiymiş bu virus.Sol ayak diz altı polio.Kısalık 7 cm di ancak 1994 yılında ist.unv.çapa tıp fak pfr mehmet aşık çok güzel bir ilizarov operasyonu ile uzatmayı basardı.herhangi bir cihaz alet kullanmadan yürüyebiliyorum.Tek kullandığım alet 2006 model Opel corsa aracım:)))))) Herşeye rağmen verilen bu hayat güzel.

neden hayatın zindan olsu ki sonuçta yaşıyorsun şükretmelisin.

Mrhb arkadaşlar benimde sağ ayak polio sekeli 1,5 yaşımda olmuş hastalık aşı olmadığım için. 3,5 cm kısalık var aksayarak yürüyorum. 2 kez ameliyat oldum şimdi iyiyim çok şükür

bende 1 yaşında çcuk felci geçirdim sol ayak zayıf ve kuvvetsiz 3 cm kısalık herhangi bir değnek protez kullanmıyorum merdiven çıkarken elimi dizime koyarak çıkabiliyorum

Afium kardeşim hayat zindan oldu derken son 1 sene çok kötüleştiğini söylemek istedim yoksa haşa isyan anlamında değil. Allah'tan gelen baş göz üstüne.saygılarımla,

Bende polio sekeli hastasıyım... [O an]

ben 2 yaşında yakalınmışım bu hastalığa. uzun yürüme cihazı kullanıyordum cihazdan kurtulmak için 2004 yılında ilizarov ile uzatma ameliyatı oldum ama hiç bir sonuç alamadım. 2010 aralık ayında başka bir dr ameliyat oldum ama yine başladığım noktadayım hatta başladığım noktaya gelebilmek için fizik tedavi gerekiyor.

arkadarşlar ben de 2 yaşında polıe sekeli olmuşum sol ayağımdan, taki ayağımda 10 cm kısalık var dı. 1994 senesinde ameliyat oldum,
1-uzatma ameliyatı yaklaşık 8 cm uzatıldı 1.5 senelık zaman zarfında (10 cm uzatalım dedı doktor dayanamadım canım yanıyordu)
2- dizden altı yamuktu ve dengesiz yuruyordum bu kısım 2 adet platin takılarak duzeltildi
3- ayak bilek kısmı yamuktu dışa doğru bakıyordu burasıda dondurularak duzeltildi.

bu süreç 2 sene sürdü ve gayet eski halıme nazaran şuanki halım çok daha iyi, genede sol ayağımı elımle tutarak yürüyorum
cansızlık var. Duyduğum kadarıyla Baltalimanının baş hekimi olmuş MELİH BOYACIOĞLU sonderece iyi bir doktor.
Allah herkeşe şifa versin

merhaba herkese ne kadar çokmuşuz:)yalnız değiliz...benimde 1.5 yaşında polio sekeli virüsü sağ bacağımı vurdu..seri ameliyatlar yapıldı 5 cm lik uzatma işlemi uygulandı lakin o kadar yaşadığım acıya deymedi sakın illizorivle uzatma ameliyatı olmayn arkadaşlar ortapedik ayakkabı ve tabanlıkla çözersnz kısalık sorununu ayrıca çok gerekmedikçe hiç ameliyat olmayn ameliyatta damarları zedeleyip zarar veriyorlar bu kez kan dolaşımı sıkıntısı çıkıyo ortaya...30 lu yaşlarda post polio sentromu vuruyo sağlam bacağı tabi tek başına yükü taşımaktan yoruluyo bu nedenle sağlıklı yaşamalıyız öncelikle beslenmemize dikkat etmeliyz ve fazla yormamalıyız ben post poliodan inanın süt içerek kurtuldum dr ameliyatla donduralım dedi ağrıdan kurtulmam için ama kabul etmedm süt ve yoğurt artı fizik tedavisi mutlaka olmalıyız...

mrb derya ben ömer,polio sekeliyim protez yaptırmak istiyorum.bana yaptırabileceğim doktor ve protez adresi verirmisin ..selamlar..

mrb kardeşim ben ömer giresunda yaşıyorum yaşım 43,altı aylıkken çocuk felci geçirdim.sol polio sekeli 1983 te diz altından uzatma ameliyatı oldum dr orhan girgin doktorumdu,diz üstünde de uzatma yapılacaktı cahillik ya olmadım dizdende olacaktım olmadım toplam üç ameliyat geçirdim hep yarıda bıraktım.şimdi kardeşim 28 senedir tek deynekle ve elimi dizime tutarak yürüyorum,yaş ilerledikçe çok zor olmaya başladı ayağım bir tarafa sol elimin parmaklarıda ağrımaya başladı..kardeşim senden ricam bana bildiğin iyi bir doktor ismi ve çok iyi protez yaptırabileceğim bir adres verirmisin..saygılarımla giresundan sevgiler..ALLAHA emanet olun..

Merhabalar,

Ben de 9 aylıkken çocuk felci geçirmişim. Doğuştan kalça çıkığı için doktor tedavisi altında, alçıdayken.. yanlış iğne dendi. Sol bacağım ince ve 2.5 cm kısa (Uzatma yerine diğer bacaktan 2.5 cm kemik kesilerek fark azaltıldı). Hiçbir aparat kullanmıyorum ve yürüyorum.

Burda birkaç arkadaş POST POLİO SENDROMU'ndan bahsetti. Ben de onlar gibi herkesi uyarmak istiyorum. Ben de post polio oldum ve dönüşü yok artık. Fizik tedavi görmedim, çünkü doktorlar kaslarımın max düzeyde olduğunu söylediler. Neden mi, yüzdüm. Yoğun koşturmalı bir hayatım oldu ve BUM... 24 yaşında ani bir güç kaybı ve güçlü ağrılar. 2 ay hiç yürüyemedim, tüm gücüm gitmişti. İlginç olan felçli olmayan sağ bacağımda da durum aynı idi.

Şimdi 38 yaşındayım ve 14 yılda şikayetlerim giderek artmaya devam etti. Söylendiği gibi, kaslarımı idareli kullanmadım, çünkü bilmiyordum. Kaslarımı geliştirmek doğru sanıyordum. Ama şimdi anlıyorum ki hepimiz yorulmadan yaşamanın yolunu bulmalıyız. En son bu konularda araştırmaları olan ve burda çağrısını gördüğüm için kendisine gittiğim Prof. Dr. Arzu On, vücudumu idareli kullanmam gerektiğini, yorulmamamı (ki bu çok zor), ağrılar başlamadan faaliyeti kesecek şekilde kendimi ayarlamamı (ağrı başladıktan sonra geçmiş olsun :( ) vs. söyledi. Kesin bir tedavisi de yok. Bir de ölçümlerde sadece felçli olan sol bacağımın değil, sağlam görünen sağ bacağımın ve iki kolumun da poliodan etkilendiği anlaşıldı. Çünkü artık kollarımda da ağrılar var. Sadece ağrılar değil tabii, seyirme, güçsüzlük, çabuk yorulma (kendimi şarjı bitmiş pil gibi hissediyorum).. vs. Sadece Çocuk felci değil ama Post polio yaşam kalitemi çok etkiledi. Ağrılarımın ne zaman olacağını bilemediğim için artık hiçbir plan yapamıyorum. Herşey ağrılarıma bağlandı.

Netice itibariyle sözü çok uzatmadan: Çocuk felci olan herkes, bilin ki... Yoğun tempolu hayat yaşayan çocuk felci hastalarının post polio sendromu olması çok yüksek bir olası. Lütfen benim gibi yapmayın. Kaslarımızı yormamak zorundayız, işin özü bu. Şimdi ağrınız yok diye kendinizi fazladan yormayın. Ben de öyleydim eskiden. Ama böyle olacağını bilmiyordum :(

Dilerim hiç kimse poliodan hariç bir de bunu yaşamaz. Herkese geçmiş olsun.

selam arkadaşlar bende polio sekeliyim ve 27 yaşındayım bu post polio olayı nedir ya şok oldum okuyunca ben yıllardır spor yaparım oturarak voleybol milli takımındada oynuyorum ve ekstradan spor salonunda çalışıyorum yazın havuza gidip yüzüyorum burdaki yazıları okuyunca şok oldum ben yanlışmı yapıyorum şimdi tüm poliolar oluyormu böyle kafam karıştı şimdi

exelans, ben de aktif spor yaptım yıllarca. Profesyonel olarak yüzme sporu ile uğraştım. 1 yıl kadar sandalyede basket de oynadım. 24 yaşıma kadar benim de sıkıntım yoktu. Fizyoterapistlere göre fizik tedaviye gerek yoktu, çünkü durumum olması gerekenin üstündeydi. Kendimce bunu spor ile başarmıştım. Spor öncesinde dizimi tutarak yürürken, spor ile bundan kurtulmuştum. Diğer yandan her işimi kendim görüyordum ve bu yüzden yorucu bir hayatım oldu. Bedenimi en üst düzeyde kullanabiliyordum. Ama sonuç ne; POST POLİO.

Siz de böyle olursunuz demiyorum ama post polio da yeni bir kavram sayılır. Sadece bu konuda araştırmalar yapan birkaç doktor var (hem dünyada hem türkiyede). Kendim yaşadım bu durumu. Gördüğünüz gibi bunu yaşayan başkaları da var. Ben sadece uyarmak istedim. Keşke zamanında beni de uyarsalardı. İş işten geçtikten sonra yorulmamaya dayalı bir hayat yaşamaya yöneldim. Artık yüzemiyorum bile, her yüzmeden sonra ağrılarım oluyor. Bırakın herhangi bir aktiviteyi, artık kendi kendine bile artıyor ağrılarım... ve yapabileceğim tek şey yorulmamak ve dinlenmek. Çünkü post-polio'da aktiviteyle artan ve dinlenmeyle azalan ağrı diye geçiyorsa, anlayın. Unutmadan, buna bağlı olarak kemik erimesi başlangıcı da var. Benim de caramio.157 gibi bol süt içmem gerek, yada kalsiyum hapları. Caramio, fizik tedavi almayı tekrar düşünün bence. Fizik tedavi kaslarınıza daha çok zarar verebilir belki.

Exelans, siz de daha gençsiniz.. Spor yapmanız güzel ama bu durumu da bilin. İlerde sizin da bununla karşı karşıya kalmanızı istemem. Arzu ediyorsanız bu konuda siz de araştırmalar yapabilirsiniz. Herhangi bir arama motorunda post-polio demeniz yeterli, birçok doktorun araştırmaları var. Ben bunu yaşayan biri olarak bu uyarıyı paylaşmak istedim. Amacım kimseyi korkutmak değil, bilinçlendirmek.

çocukluğumuzdan beri polio sekeliyi bildik bir tek yaş 26 27 oldu birde post u ile tanıştık post polio sekeli rabbim herkezin yardımcısı olsun arkadaşlar

1 yaşında çocuk felci oldum.1979 yılında 1 yaşında iken hastanede tüm doktorlar çarpraz vuran bu felci ilk defa görmüşler.
sağ yüzüm ve sol ayağımda kaldı.sol ayağım ince ve güçsüz ama boyu sağ ayağıma yetişti.16 yaşımdan beri boyları aynı.
şu an 34 yaşımdayım ve post polio olayı korkuttu beni.aklıma geliyordu solda veya sağda kemik erimesi olsa,yaşam kalitem daha da düşse ne yaparım diye,
2 çocuk babası birisi için korkmamak elde değil.inşallah çok sınırlı ve geçicidir ve yakalananlar da kurtulur bu post polio denen olaydan.
benim yaşam pek hareketli değildi,hep cihaz kullandım veya evde koltuk değneği.fazla hareketsiz olunca da kalpten gidicez Allah korusun.
Allah hepimizin yardımcısı olsun.

ya bu konu beni cok tedirgin ettii..bende sol bacagımdan 6 aylık ken gecirdim bu hastalıgı..araba kullanırken sol ayagımda bi ağru yok ama sol kolum çok cabuk yoruluyor...ya bu söylenenler dogruysa tekrar polionun nüksetme ihtimalimi var diyosunuz...bu konuda ne yapmam gerekiyo...:((((

designer__07;
Burda hiçbirimiz doktor değiliz.. Hepimiz tecrübelerimizi ve bilgilerimizi paylaşıyoruz. Post polio çocuk felcinin yeniden nüksetmesi demek değil diye anlıyorum, sadece felçli bedenin yıpranmasının sonuçları belki. Kolundaki ağrının nedeni başka birşey de olabilir. En doğrusu doktora gitmendir. Geçmiş olsun.

designer-07 sizi korkutmak istemezdik ama aynı kaderi paylaştığımız arkadaşları uyarmak adına post poliodan bahsettik zamanla yaş ilerledikçe kemik erimesi kaslarda güçsüzlük ve ağrılar oluyo bu nedenle sağlığınıza ve beslenmenize dikkat edin dr un önerisi günde 2 bardak süt içmek ve bir kağse yoğurt yemek artı kendimizi fazla yormıcaz bol bol dinlenmeliyiz...dikkat edersenz sorun kalmaz benim sağlam olan sol diz kapağımda kemik erimesi oldu 1 yıl çok acı çektim ama bol süt ve yoğurtla kurtuldum çok şükür ağrılardan şuan fazla yormazsam bi sorun yok ama ayakta fazla kalamıyorm...

caramio.157;

caramio, bu konuda ben de senin gibi çok paylaşmıştım. Hatta bu sitede ilk telaffuz edenlerden biriydim. Çünkü benim de birilerin paylaşımlarına ihtiyacım vardı. Şimdiki süt içerek ağrılarının geçtiği paylaşımın gibi faydalı paylaşımlar için ben kendi adıma memnunum. Sana tşk ederim.

Anlatıyoruz ama istemeden birilerini korkutuyoruz galiba. designer_07 lütfen paniğe kapılma. caramio gayet güzel açıklamış. Bunları da olgunlukla karşılamalıyız. Ama sen paniğe kapılmadan önce bir doktora gidersen senin için daha iyi olacaktır..

benim durumda kötüye gitmeye başladı...1 yaşında sol alt extrem'de polio sekeli sorunum var ve şimdiye kadar neredeyse herşeyi yaptım sorunsuzdum...lakin artık sağlam bacağımda sorunlar yaşamaya başladım...kas kasılması gibi ayakta fazla duramamak gibi...en kısa zamanda doktor'a gidip bir çözüm yolu bulmaya çalişacağim....

slm arkadaşlar bende 16 günlükken havale geçirmişim ondan aksayarak yürüyorum hiçbir cihaz kullanmıyorum
allah hepimizin yardımcısı olsun

Bende 3 yaşımdan beridir var ama ben ikitane koltuk deyneği ile yürüyebiliyorum. 43 yaşındayım evet hareketlerimde bir kısıtlanmalar oldu ama her hangi bir ağrıyla hiç karşılaşmadım.

sanırım az hareketli bir yaşam geçirenler post polio olmuyor. Zaten doktorların da açıklaması bu yönde.

Çocuk felci + hareketli yaşam + kasları fazla kullanma + kötü beslenme = post polio riski

Ağrılar başlayınca geri dönüş yok çünkü tedavisi yok ve kalan kapasiteyi idareli kullanmaya yönelik bir yaşam şeklini benimsemek gerekiyor.

Üst Alt