Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polio ya da Post Polio sekeli (Çocuk felci) olan kim var?

mrb arkadaşlar bende polio sekeliyim şekil bozukluğu ve alt extremite bozukluğu bende bu hastalığa 7 yaşında yakalandım

malesef bende

evt.bende 1 yaşında bu hastalıgı gecirenlerdenim sol bacagım 4 cm kısa zayıf malesef güç te yok.

arkadaşlar polio sekeli çocuk felci ancak post polio sekel değil sendrom çocuk felci geçiren hastaların bir kısmında yıllar sonra çıkabilen sekel bırakmayan ancak sendrom yaratan bir rahatsızlık. Hepinize geçmiş olsun dileklerimle yanlış anlamayın düzeltmek istedim. Sevgilerimle...

bende 3 aylıkken geçirdim çoçuk felcini sag elim ve sol ayagımda hasar bıraktı.

bende varımmm şükür bişi kullanmadan yürüyorum

benim de sağ bacağımda polio sekeli var ama ne zaman beni vurdu bilmiyorum,sadece çok küçükken oldugunu biliyorum,evde kardeşler arasında rahatsızlığım konuşulması yasaktı,kalabalık bir aile ve hiç okumamış dünyadan bii haber anne babadan dolayı tedavide olamadım,maddi durumunda büyük ölçüde etkisi vardı tabi,aradan yıllar geçti,yinede kimse konuşmaz neden oldugunu anlatmazlar,anne babama neden olduğumu şimdi sordugumda mahçup ve üzgün br ifade ile bakınmakta,sessiz ve kısa cevaplar vermekteler..beni vuran sadece eğitimsizlikti,polio sekelide eğitimsizliğin ödülüydü,bazen isyan ediyor,bazen kendimden daha kötülerini gördükçe şükür ediyorum,yürürken ayağım aksıyor,koltuk değneği yada cihaz kullanmıyorum,toplum içinde tanıtıcı lakapların takılmasından nefret ediyorum,velhasıl bu hastalığı sevmiyorum,sanırım oda beni sevmiyor,son zamanlarda iyiden iyiye rahatsız etmeye başladı,tepkisini gösteriyor herhal:)daha yazacak çok şey var...şimdlik bu kadar.

Polio 'nun eğitimsiz aileyle çok alakası yok arkadaşım , ailene kırgınlık duyma sakın.
Anne -babam eğitimli , polio aşısı da olmuşum . Ama virüs geldi buldu beni , aşıya rağmen ... Gitmediğimiz doktor kalmadı , tedavi gördüm ama ortez ve kanedyenle ancak ayaktayım :)

benimki ailemden dolayı,çnükü hiçbir zaman doktora götürülmedim,ne rahatsızlıgım nede sonraki evrelerde konrole bile götürülmedim,takdiri ilahi denilip geçildii..benim komşunun eşinin yapmış oldugu yanlış iğneden dolayı oldu...

Arkadaşım kimsenin ailesi heleki annesi böyle olmasını istemez.İnan senin ve benim böyle olmamız ailelen dahil herkesi derinden yaralıyo ama yapacak bişey yok hala bazı zamanlar yanlız kaldıgım zaman neden ben diye soruyorum.Çocuklugumuza değinmeyelim bile çünkü 0-18 yaşımız felaketti benim.( isyan isyan )Yaş 30 oldu ama komplekslerim hala devam ediyo ama ben bunu min. düzeyde tutmaya çalışıyorum yoksam kafaya takarsam felaketim olacagını biliyorum.

benimki aileen dolayı yanlış anlaşılmasın,bilerek yaptılar diye birşey söylemedim,kii en çok üzülenler onlar oldugunu biliyorum,demek istedigin aileden dolayı derken,onların konu hakkında pek bilgilerinin olmayışı,o dönemlerde herşeyi takdiri ilahi diye yorumlamalarından dolayıdır..doğuyu az çok bilirsiniz batıl inançları hayli fazladır...

bende varım 1 5 yaşındayken yakalanmışım ama ailemin büyük cabaları ile bu güne geldim tek deynekle idare ediyorum allaha şükür..

bende varım :)
yaş 36 benimde hastalığımın tıbbı adı bu galiba yeni öğreniyorum, bildim bileli (yürümeye başladığımdan beri böyle) Eğer bu ise, Kalça çıkığı ve sağ ayak 5cm kısa... Buna rağmen, karate, futboll,basbek, masa tenisi, yani aklınıza ne kadar spor varsa hepsini doyarak yaptım, Emekli oldum ve ozel şirkette çalışıyorum, hayattan zevk alıyorum, tadını çıkartıyorum, hiç aklıma bile gelmiyor.
Hepinizin mutlu olması dileğiyle

poliomyelitis

merhaba arkadaslar bende poliosekeliyim yanliz benim ki sol koldan ,ben 4 sene once ameliyat oldum ve cok memnunm beni ameliyat eden doktr bilmiyom alt extremitlerde basrili olur mu ama gene arastirin dr.omer sayar tarsus

merhaba oncelikle verdiniz bilgiler icin size tesekur ederim.Dr richard i solemniz beni baya bilgilendrdi cunku bu konuda uzman birini bulmak cok zor ben kucuklugumden beri bu hastaligi cekiyrum yanliz benimki sol koldan ve 19 yasinda ameliyat oldum ameliyattan once sol kolum hic kalkmiyodu simdi kafamin hizasina kadar kaldirabiliyrum ama kolum hala zayif bende gelistrmek icin baya cabaladim bu bahsetginiz post poliomyelitis sindromu varsa benim fazla kasmama gerkiyo .umarim yanlis anlammsimdir bilgileriniz icin tekrar teskurler

sorularımıza cevap bulabiliriz

Arkadaşlar ben 34 yaşındayım 6 aylıkken çocuk felci geçirdim.Şuandaki durumum sol bacağımda diz kapağımın altındaki bir damarın felç olduğu söyleniyor bu yüzden sol baldırımda zayıflık ve yürürken aksamam var bu yaşıma kadar hiç bir konuda engelim olmadığı için ciddiye alıp doktorlara tedavi ettirme gibi bir düşüncem olmadı.Ehliyet alırken sağlık raporu alırken bir prof. senin ayağın düzelir kullanamadığım düz vites arabayı bile kullanabilirsin demesiyle ve ileride menopoz döneminde ayağında dahada zayıflayacağını ve bazı hareketlerimin kısıtlanacağını söyleyince ciddiye aldım ve doktorlara görünmeye karar verdim şimdi ye kadar 2 doktora göründüm ve ameliyat olabileceğimi söylediler ama açıkcası korkuyorum neler yaşayacağımı tam bilemediğim için halen doktor araştırması yapıp karar verme aşamasındayım. yardımlarınızı önerilerinizi bekliyorum teşekkür ederim

meraba bende 1 yaşındayken çocuk felci geçirmişim, şuan sol alt polio sekeli mevcut, hiçbir cihaz yada yardımcı aparat kullanmıyorum çok şükür, kendi işlerimi halledebiliyorum, ilk okuldayken uzun yürüme cihazım vardı inat ettim düşe kalka cihazsız yürümeyi Allahın yardımıyla başardım, Allah sizinde yardımcınız olsun...

merhaba arkadaşlar bende 10 aylıkken çocuk felci geçirmişim sol bacağımda incelik ve bir iki santimlik kısalık var aksayarak yürüyorum herhangi bir tertibat kullanmıyorum.

bende varım her iki aldırımımda zayıflık var aksayarak yürüyorum

bende sağ alt sol üst polioseke liyim sağ ayagım güçsüz ve 2 santim kısa ayrıca sol kolum güçsüz. bugünlerde sağlam kol ve bacağımda sorunlar başladı ocak ayında emg çekilecek post polio dan şüpeleniyorlar pisikolojim çok bozuldu daha önce bu konuda hiç bir dr. uyarmadı yüzmeye gidiyorum ekxersizlerimi yapmıyorum hergün yapmam gerekiyor kaslarımı güçlü tutmak için ama içimden gelmiyor neyse görüşmek üzere......

2 defa polio sekeli olan var mı?

arkadaşlar ben iki defa polio sekeli(çocuk felci) geçirdim ilki üç yaşımda sol bacaktan demir yürüme cihazıyla yürüyordum daha sonra on üç yaşımda aynı hastalık tekrar etti sağ taraf motor sistemde vurdu şu anda tekerlekli sandalyedeyim ender rastlanan bir olay polinun tekrarı kendim gibi olanlar varsa yaşam kolaylıkları ve yardım almadan yapılan işler konusunda bilgi paylaşımı yapabilirim çünkü otuz yıldır tecrübelerim var bilmediklerimide öğreneyim...
yaşım 43...

Ayakta kısalık

Merhaba;

Bu siteye ilk defa giriyorum..

Sorunun Sadece bende oldugunu sanıyordum taki bu siteye giren kadar gördüm ki benim gibi bir çok kader arkadaşım varmış.

Benim Sorunum ayak bileğimde içeri dönme ve 3,5 cm Kısalık var ..

Benim durumumda olan arkadaşlar yazsınlar bana hangı doktor ve hastaneleri önerrsiniz;

Şimdiden Teşekkürler...

merhabalar bende sağ alt exremite polio sekeli yaklaşık 13cm kısalık var son 6aydır sol bacağımda dizden aşağıda çok ağrı oluyor yürüme cihazı alabilmek için prosedür nedir yardımcı olursanız sevinirim ,sağ bacağımda atrofi ve güç kaybı var buna rağmen %40 rapor alamıyorum yeni çıkan yönetmelikte bizler içinde düzenleme oldumu yürüme cihazını aldıktan sonra tekrar rapor için başvuracağım artık çok zorlanıyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

merhabalar arkadaşlar ben de 30 yaşındayım ve daha 6-7 aylıkken bu hastalığa düşmüşüm ve ailemin suçladığı hep bir iğne...

benim sağ ayağımda kas zayıflığı sağ alt baldırda kas yokluğu mevcut ayrıca ayak bileğimde ve parmaklarımda kas sertliği var. kısalık ise sadece 1,5 cm. yani kas sertliği ve çok az kısalık yüzünden hafif bir yürürken aksamam mevcut ancak şanslıyım futbol bile oynayabiliyorum yani büyük bir sorunum mevcut değil...

ancak sağdaki problem nedeniyle sol ayağa aşırı derecede yükleniyorum sanırım, dizimde ağrılar var ve sol ayağım aşırı kas yapmış durumda.

şimdi ben daha sonraki yaşlarda yaşayacağım kas-kemik erimesi nedeniyle, sağ ayaktaki kas zayıflığının kullanmamaya başladığım anda daha da artmasından korkmam nedeniyle, ayrıca sol ayağımda da bir sorun yaşamak istemediğim için kemik uzatımı ve kas nakli gibi operasyonlar yani bu hastalığın neden olduğu bende az da olsa mevcut olan sorunlar için operasyonlar düşünüyorum...

bu konuda doktor ve hastane yardımı olabilecek her arkadaşa teşekkür ederim. aslında aylar önce burada yazılanları okuyup birşeyler yazma düşüncesi içinde idim ancak sanırım şimdi bu konuda daha kararlıyım...

istanbulda yaşıyorum ve lütfen yardım istiyorum...

ayrıca sormak istediğim birşey var ki bu daha da önemli sanırım, ben klasik böyle bir rahatsızlığı olmayanlar gibi kullanmazsan kaybedersin düşüncesindeydim ve mümkün olduğunca bu ksalarımı çalıştırmak istiyordum ancak burada okuduğum bir bilgi beni şaşırttı, kullanırsan kaybedersin mi? yani sağ bacağımı mümkün olduğunca çalıştırmamalı mıyım, bu daha çok kas zayıflığına yol açmaz mı? inanın bu çok daha kafamı karıştıran bir bilgi...

...evet Polio dan hasar görmüş kaslar için bu maalesef böyle.. ne kadar çok yorarsan o kadar çabuk o kasları dahada zayıflatır hatta kaybedersin diyor dünyaca ünlü Polio uzmanı Dr. Bruno..sen tabiiki bacağını yine kullanacaksın fakat aşırı yormadan..daha ekstra bir şey yapmadan..
enerjini muhafaza edeceksin..günde iki kez hiç olmazsa 15-20 dakika uzanıp vücudunu dinlendireceksin ki kasların dinlenip aşırı yorgunluktan dolayı daha çok hasara uğramasın..zayıflamasın..

Haydi kal sağlıcakla ve kendine iyi bak..

Bende varım her iki baldırımdada zayıflık var yürüyorum 1 yaşındayken yakalanmışım

çiğdemy sana yazıyorum..bendede aynı sorun wardı yüksek ateşten vurulduğum penisilin inesi yüzüenden sağ bacağım sakat kaldı hatta ameliyat oldum.. keşke olmasaydım ayağım yaklaşık 6 santim kısaldı ve inceldi.. elimi sağ bacağıma koymadan yürüyemiyordum. 9 mart 1994 yılında ıslak bi bahcede yürürken düştüm ve bacağım tam elimi koyduğum yerden kırıldı. 45 gün boyundan aşağı alcıda kaldım. alcı cıktığında ise ayağım eskiye oranla düzelmişti şimdi koşabiliyor rahat yürüyorum...hatta aksadığım halde aksadığımı anlıyamıyorum..saygılarımla felce uğramış herhangi bir organ ölmüş demektir.. ölüyü kimse diriltemez.. kimseye kanmayın ameliyat falan olmayaın..

selam arkadaşalar ben sizler gibi bu engel grubundayım...sol polio sekelim var...önceleri baston kulanıyordum, ama şimdi 9 senedir yürüme cihazi kullanıyorum..
Gaziantepde bedensel engelliler spor kulübü derneği başkanıyım ayrıca ampute futbol oyuncuyum...bunların yanı sıra atıcılık,yüzme,masa tenisi, basketbol oynuyorum ..engelliyim ama bütün engelleri aşmaktayım sadece kafada engellimiz olmasın...sizleride sportif etkinlere katılmalarınızı ve öncülük etmenizi bekliyorum.
BİZLER ENGELLERE KARŞI VARIZ....ENGELSİZ YAŞAM İÇİN.....

bende sag alt polie sekeliyim herhangi bir cihaz kullanmıyorum ama aksayarak yürüyorum...

Arkadaşlar bendede 1 senedir post polio sendromu var hayat adeta zindan oldu önerebileceğiniz doktor varmı acaba?

Üst Alt