merhabalar arkadaşlar ben de 30 yaşındayım ve daha 6-7 aylıkken bu hastalığa düşmüşüm ve ailemin suçladığı hep bir iğne...
benim sağ ayağımda kas zayıflığı sağ alt baldırda kas yokluğu mevcut ayrıca ayak bileğimde ve parmaklarımda kas sertliği var. kısalık ise sadece 1,5 cm. yani kas sertliği ve çok az kısalık yüzünden hafif bir yürürken aksamam mevcut ancak şanslıyım futbol bile oynayabiliyorum yani büyük bir sorunum mevcut değil...
ancak sağdaki problem nedeniyle sol ayağa aşırı derecede yükleniyorum sanırım, dizimde ağrılar var ve sol ayağım aşırı kas yapmış durumda.
şimdi ben daha sonraki yaşlarda yaşayacağım kas-kemik erimesi nedeniyle, sağ ayaktaki kas zayıflığının kullanmamaya başladığım anda daha da artmasından korkmam nedeniyle, ayrıca sol ayağımda da bir sorun yaşamak istemediğim için kemik uzatımı ve kas nakli gibi operasyonlar yani bu hastalığın neden olduğu bende az da olsa mevcut olan sorunlar için operasyonlar düşünüyorum...
bu konuda doktor ve hastane yardımı olabilecek her arkadaşa teşekkür ederim. aslında aylar önce burada yazılanları okuyup birşeyler yazma düşüncesi içinde idim ancak sanırım şimdi bu konuda daha kararlıyım...
istanbulda yaşıyorum ve lütfen yardım istiyorum...
ayrıca sormak istediğim birşey var ki bu daha da önemli sanırım, ben klasik böyle bir rahatsızlığı olmayanlar gibi kullanmazsan kaybedersin düşüncesindeydim ve mümkün olduğunca bu ksalarımı çalıştırmak istiyordum ancak burada okuduğum bir bilgi beni şaşırttı, kullanırsan kaybedersin mi? yani sağ bacağımı mümkün olduğunca çalıştırmamalı mıyım, bu daha çok kas zayıflığına yol açmaz mı? inanın bu çok daha kafamı karıştıran bir bilgi...