Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Polio ya da Post Polio sekeli (Çocuk felci) olan kim var?
İki yaşında cocuk felcinden dolayı iki ayağıda belden aşağı kullanamıyorum.Ayakları bağdaş yapıp dizlerimin üstünde yerde sürünerek gidiyorum.Tekerlekli sandelye mahkumlarındanım...
Merhaba Bende 2 yasında tatım )
sol ayagımda polio sag ayaktada gücsüzlük bide incelik va ama sağğ saglam )
Sol ayagı uzatım ama hayla 5 sntim kısa yürüme cihazı kulanıyorum karidiyenler yardımıyla yürüyorum ama bu aralar Tek karidyenle yürümeye calısacam.. işallah beceririm ...
Bide ben skolyoz iletinide kaptımm ) ama onu fazla takmıyorum aslında hiç bişeyi takmıyorum )
bende varım yaşasın ..sol ayak ama desteksiz yürüyorum...kasları canlı tutmak için spor şart fizik tedavi uzamanlarına baş vurulmalı...su ile uygulanan suda uygulanan fizik tedavi yöntemlerinin kas gelişimi için faydalı olduğu söyleniyor...ilerleyen yaşlarda zorluk çekmemk için kasların güçlenmesi gerekiyor
lütfen bu bir hastalık birçoğu illet desede hastalıkda allahın bir lütfu.bende polio geçirdim ancak şimdi ilizarov yöntemiyle uzatama yapılmakda canım çok yanıyor ama biliyorumki hayat bir imtihan.hastalıkların da devasını veren allah unutmayın .
3 aylıkken gecırmisim bu hastalıgı . 12 ameliyat oldum şağ ayak 5 cm lık kısalık vardı sol ayakgımın buyume noktaları köreltildi (doktorum söylemi) ve kısa olan ayagımın durumuna getırıldı normal ayakkabı gıyebılmek ıcın de 3/4 amelıyat oldum sağ ayagım ınce ve zayıf destek almadan yuruyebılıyorum.
aslında maalesef herkesin farklı bir hikayesi var bende küçük iken çocuk felci geçirmişim biraz sol bacağım 3 cm kadar kısa aslında çok değil ama hayat devanm ediyor herşeye rağmen....yaşamak güzeldir.
Merhaba;
Bende 3 aylıkken yalnış aşı sonucu cocuk felci geçirdim.Sağ ayağımda 5.2 cm kısalık ve sağ kolumdada incelik var.Yürümede çok zorlanıyorum en uzun mesafem dk olarak 10 dk yol yürüyebiliyorum ondan sonra pil bitiyor bende . Yinede çok çok çok şükür Allahıma kimseye muhtac olmadan görebiliyorum işimi.Sağlıcakla kalın......
arkadaşlar gördüğüm kadaryla bu sitede en cok özür gurubu polıo sekeli hastalığı bence acaba polıo sekeli hastalığı yüzde kaç olur veya olması gerek mesela sag ayak hem incelik ve kısalık var 5cm acaba kaç olur tahminlşeri olan arkadaşlar bildiklerimizi paylaşalım
sevgili arkadaşım bende çocuk felci geçirmiş birisi olarak sol bacağımda kısalık ve biraz incelik mevcut.bir süredir bende araştırma içersinde doğru doktoru ve tedaviyi bulmak için. mersindeki ömer sayar doktorun ünün duydum bu konuda bilgi sahibimisiniz? şuanda nasıl durumunuz?
ben 12 yasında omer sayar amalıyat yaptı sımdı 26 yasındayım amlıyattan once yururken cok duserdım amam sındı cok rahatımmerdıven ve cok dık yokuslar harıc cok rahatım hıcbı purotez kullanmıyorum zaten ben harlıyorum omer sayar gıtıgımızde
bılek fılmı cekerdı ve 6ay sonra gelderdı
boyle uzunca bı surdu
aılem aldatıldıgını sandı ama adam zamanını beklıyormus
vesonunda amalıyat oldum suan ıyı 3sene once tekrar gıttım aılemle aılemı dısarı cıkardı vededıkı oglom burası son burdansonrayolyok ıstersen uzatırım ama mesulıyet kanul etmem bende ınandım saolsun benı ayaga kaldıran adam bısonuz olursa cevaplarım
slm arkadaşlar hepinize geçmiş olsun
bende 1.5 yaşında geçirmişim bu hastalığı ailem 4 -5 yaşına gelince anlamış ayağımın sakat kaldığını, çocukken düşmekten dizlerim hep yara olurdu. düşmemin sebebini çok sonraları anlayabildim. benimde sol ayak kısalık ve zayıflık var. herkeze iyi yürüyüşler.
capraz 1983 arkadasım ömer sayardan memnun kaldın demek... ilginç dogrusu o adam kasabın tekidir... bak kardeşim burada fazla detaya girmiyorum ben numaramı veriyorum sana ara çaldır mesaj yaz ben sana dönerim.. biraz konuşalım biraz dertleşelim ok...0536 774 66 24 herkes araya bilir 13 defa amelyat oldum... daha önceki mesajlarımda 28 cm uzatıldı yazmıştım onu düzeltiyorum ve 30 ile 35 cm arası yapıyorum tekrar hesapladıgımızda bu sonuca ulaşmış bulunuyoruz babam sağ olsunn bilgi almak isterseniz ne bilim aklınıza takılan her türlü konuda yardım etmeye calışırım...
sağ ayağımda 4 cm kısalık var. hafif aksamam var rahat yürüyebiliyorum
cihaz kullanmıyorum. çalışıyorum sosyal faaliyetlere katılıyorum.hayattan kopmadım yaşamak çok güzel. DOYASIYA HAYATIN TADINI ÇIKARMAK ÇOK GÜZEL....
Merhabalar bende 6 aylıkken çocuk ferci geçirdim şu anda 9 cm kısalık ve incelik var eşimin de sol ayagı diz kapaktan yok protez kullanıyor 4 yaşındayken trafik kazası geçirmiş 2 tane oğlumuz var herkese selamlar
bende polio sekeli hastasıyım. çift taraflı hatta kalçadan itibaren diyebilirim. tek bastonla yürüyorum. kısalık yok çünkü aldırdım hayat güzel gerisi boş. iyi eğlenceler...