Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polio ya da Post Polio sekeli (Çocuk felci) olan kim var?

Arkadaşlar mesajlarınızı okudum galiba içinizde en ağır polio sekeli benim.Her iki ayağımdada var.Tekerlekli sandalye kullanıyorum.Benim gibi olan başka polio sekeli varmııııııı? Yok mu?

slm arkadaşlar bende polio sekeliyim ve sanırım benimkide sizlere göre agır. Benimde her iki ayakta eskiden protez ve koltuk degneklerimle idare ediyordum. Fakat şimdiyse tekerlekli sandelyeyle hayatimi devam ettiriyorum

Bende yanınızdayım arkadaşlar bende 6 yaşıda geçirdim bu hastalıgı suan her iki ayakta güç kaybı var

yasemin60 demil ki:
polio sekeliyim ve sanırım benimkide sizlere göre agır.

Ablacığım ,engelin çok fazla ağır değil,sonuçta hepimiz engelliyiz farkeden bir şey yok...Sen hafif engellinin yanında tek başına on kişi edersin...

bak bu konuda sessiz kalacagım böyle düşündüğün için tsk ederim canımcım
:wink:

meraba arkadaşlar bende 11 aylıkken yakalandım bu hastalığa.
ama sizden bi farkım var, doktorların ilgisizliği umursamazlığı sonucu birde skolyoz oldu. düşürmüşler beni tedavi olduğum hastanede.çok şükür iyiyim şimdi. beş santim kısalık var sağayağım ince çift koltuk deyneği kullanıyorum. çok şükür barıştım kendimle ve herşeyin Rabbimden olduğuına inandım

En agır benim demiş rüzgar gülü sen öle san :D

en agırki benim iki bacak poliosekeli bide üstelik post du da varr

hem de 1.5 yasından beridir yasım 33 teşekür

mrb bende 3 yaşında geçirmişim menencid hastalıgını
sag ayagımda kalmıı
kıssalık yaklaşık
9 cm kadardı tarsuzda uzattım fakat ayagım dan çok sorun oldugu için az faydasını gördüm çünki kalçamdada sorun var yani kısaca herşekilde kimseler sessizde olsa var

selamlar herkese
8)

Yalnız olmadığıma sevindim diyemiyorum.Arkadaşlar bence üzülmemek gerek tek ayağında problem olan yürüyorum diye şükretmeli iki ayağında problem olan oturabiliyorum yatmak zorunda değilim diye şükretmeli yatmak zorunda olan görüyorum diye şükretmeli göremeyen nefes alıyorum diye şükretmeli şükretmek derken hani iyi ki engelliyim diye değil...Hani derler ya beterin beteri var diye sakın bundan daha kötüsü olamaz diye geçirmeyin içinizden.Tecrübeyle sabit bundan daha kötüsü olur...

Merhaba,

Bir arkadasim vardi bacagi iki santim kadar kissa ozel yapim spor ayakabi
giyiyordu ... bacak hem kissa hemde gucsuzmu oluyor merak ettim ...

ARKADAŞLAR BENDE SİZDENİM. AMA BAZI ARKADAŞLRIN SÖYLEDİĞİ GİBİ
KISALIK VARDI. UZATTIM
AMA OKADAR ACILARIMA RAĞMEN İYİLEŞME OLMADI.KISALIK OLUPDA RAHATSIZLIK DUYMUYORSANIZ AMALİYATI TAVSİYE ETMEM.BEN HİÇ BİR CİHAZ KULLANMIYORUM.RAHAT YÜRÜYORUM.

TÜH KENDİM

BENDE ORTAPEDİK ENGELLİYİM.TÜH VE EYVAH ELBETTE DEDİM.AMA KENDİME GELDİM.NEDEN BÖYLE İDİK NEDEN NEDEN.....
AMA ŞÜKÜRLER OLSUN NEDENLER İÇİNDE SORUMUN CEVABINI BULDUM.GERCEK SAHİBİM BENİ İBRET İÇİN YARATMIŞTI .BİZİM KOŞACAGIMIZ EKSİKLERİMİZİ KAPATACAGIMIZ GÜN COK YAKIN ÖGRENDİM.HİÇ KENDİNİZE SORUM YAPMAYIN CALIŞABİLDİĞİNİZ KADAR CALIŞIN MUTLAKA BAŞARACAGIZ.ALLAH BİZİMLEDİR UNUTMAYIN ASLA KARAMSAR OLMAYIN......SEVGİLİ KARDEŞLERİM

bende 3 yaşında tanışmışım siszin tanıştığınız bu lanet hastalığa soldan almışım darbeyi ama çok şükür kimseye muhtaç değilim.nasıl olsa bu dünya geçici.allah öbür dünyamızı karartmasın.polio dan tedavi gören amaliyat olan varmı

sizler şanslı guruptasınız

arkadaşlar bende 3 yaşımda polio sekeli geçirdim hemde bir hastanede ama malisefki dr gözetimi altında olmama rağmen beni çok daha fazla vurmuş her iki tarafta tekerlekli sandalyedeyim 2005 de tedavi ile cihazla yürüyebilmek için tam 10 ay mücadele verdim bacaklarımı germe cihazları ile tüm eziyetlere rağmen açtım dr ların bile beklemedikleri bir başarıydı bu o yıllarca hayalini kurduğum cihazlara girmeyi başardım adım bile atabiliyordum ama bu kezde dr lar yorgunlukla beraber post polio olma riskin var diyerek adım atmama izin vermediler sadece günde yarım saat eğzersiz amaçlı ayakta kalmamı söylediler ve hastanede yattığım esnada çok ateşli bir rahatsızlık geçirdim hasta olduğum esnada idrar yolu enfeksiyonu demişleridi ama sonra yorgunlukla beraber post polio geçirdin ama allahtanki burdaydın ucuz atlattın dediler neye ve kime inanacağımı bilmediğim bir zamanda yaşadım bunu o sıralarda çok korktuğum post polio kelimesine zamanla alıştım ve bu yaz gatada bir noroloji uzmanının post polio diye bir şey olup olmadığının kesin olmadığı gibi dil altı bir şeyler mırıldandı ama olanlarıda gördüm kendimde yaşadım ben hasarsız atlattım ama ciddi hasar yaşayanlarda var buna dr ların açıklaması ise öncelikle post polio nun anlamı felç demek günümüzde normal insanların bile felç geçirme risklerini göz önüne alırsak biz polio lu hastalar zaten çocuk yaşlarda felç geçirdiğimiz için zaten zayıf olan başıklık sistemimiz ateşli hastalık yorgunluk aşırı kilo almak gibi durumlarda bizde felç riski dahada artıyor.
ve dr umun bana her zaman söylediği ve yapmam gerekenler aynen şu şekildedir; kendini yorma,kilo alma, eğzersiz yaparken 15 dakikalık bir eğzersizi kendini yormadan gerekirse 45 dakkada yap, grip nezle yada gereksiz ateşlenme gibi rahaysızlıklarında mutlakaki ateşini düşürmeye çalış ateşin düşer düşmez dr a görün ateş düşmüyorsa acil hastaneye gel ve kesinlikle siğarayı bırak, solunum eğzersizi yap.
arkadaşlar solunum eğzersizlerini bilmiyorsanız lütfen dikkate alıp internetden yada sizi gözeten hekimlerden bu eğzersizleri öğrenin!!!! çok önemi var !!!!ve her ne kadar şikayetiniz olmasada 6 ayda bir kontrol olmayı ihmal etmeyin!!! bunları bir gün seyede başkaları tarafından hastaneye götürülmeden kendiniz gezmeye gider gibi yapın hayat herşeye rağmen yaşamaya değer benim amacım iyileşmek olmasada gidiyorum en azından şu anki durumumu korumak için kontrollerimi olmaktayım!! lütfen ihmal etmeyin!!!!! LÜTFEENNN!!!!!

öyleyse aranıza hoş buldum,
bende çocuk felci geçirdim,sizler gibi uzun bacak yürüme cihazı kullanıyorum.

post polio

merhaba ben 3 yaşında çocuk felci geçirdim sağ bacağımda 3 cm kısalık var uzun yürüyüşlerin ve merdiven çıkma zorluğun dışında hayatımdan memnundum 30 yaşında hamile kaldım ve bacağımda inanılmaz ağrılar çekiyordum yürüyemiyordum doktorum da beni uyarmamıştı hareketsizlikten çok kilo almam kaçınılmaz olmuştu ve eşim hamilelikte yürümek şart diye yürütüyordu (ah şu cahillik!) bilseydim hiç ayağa kalkmazdım, doğumdan sonra yürüyemez hale geldim ve post polio teşhisi kondu hayatım
alt üst oldu fizik tedavi gördüm çok az iyileştim şimdi daha beterim hiç yürüyemiyorum şu an tekrar tedavi görüyorum 10 gün oldu ama hiç ilerleme yok tek isteğim çocuğuma faydalı olabilmek onu hiç dışarı götüremiyor hiç oynayamıyorum :((( bu sorundan kurtuluş yok herhalde bana bilen birisi yardım etsin lütfen artık dayanamıyoruuummmm: confused:

bende de var

Bu meret 10 aylıkken yakalamış beni.. Annemin anlattığına göre tüm vücut bitkisel hayat gibi felç olmuş önce ancak daha sonra tedavi semeresini vermiş ve sadece sol bacakta hastalığın mührü kalmış.. Ben şükür demesini bilen bir insan olduğumdan hamdolsun ki çok genç yaşlardan itibaren gölgemden dert yanmamayı başarabildim, onunla beraber yaşamayı çok çabuk kabul ettim, bu nedenle de son derece huzurluyum, rahatım.. Doktorum rahmetli Doğan Akan idi.. Allah mekanını cennet etsin, kendisinin çok faydasını gördüm.. 8-10 cm sol ayağım kısa idi, 1970 veya 1971 senesinde Çapa Tıp Fk.nde rahmetli Bahattin Bey ve ekibi tarafından sağlam olan sağ ayağımın dizime konulan mandal benzeri aletlerle uzama durdurma işlemi yapıldı ve birkaç sene içinde sol ayak sağ ayağa yetişince içi mantar dolu ayakkabılar kullanmaktan kurtuldum.. Bu aletler hala sağlam ayağımın dizinde dururlar.. Ev dışına çıktığımda uzun bacak yürüme cihazı takıyorum sol ayağa..Bol bol yüzdüm ve halen de en ufak fırsatta yüzmeye çalışırım..Aranızda felçli çocukları olanlar var ise çocuklarına mutlaka yüzme öğretsinler ve her fırsatta yüzmelerini sağlasınlar zira bu hastalığın ilacı yok belki ama yüzmek bu hastalıkta önerilen ilk ve temel hareket..
Sakatlığımdan ötürü ileride iş bulmada zorlanmayayım diye anam babam çok büyük zorluklar içerisinde, büyük fedakarlıklar yaparak okutup lisan öğrenmemi sağladılar..Annem de babam da genç yaşta çöküverdiler çektikleri zahmet nedeniyle.. Sırtımda defalarca Kabe’ye götürsem haklarını mümkün değil ödeyemem.. En büyük idealim tıbbiye idi ama olmadı.. Tıp sevdası uğruna iki sene tıptan başka hiçbir yer yazmayınca okuyabileceğim halde okuyamadım..Ancak 3’ncü sene bu sevdadan artık vazgeçip ilk 3 sıradaki tıp tercihinden sonra 4’ncü sıraya İst.Ünv.Siyasal Bilgileri yazında oraya girdim.. Lakin bizim gibileri ne hariciyeye ne de kaymakamlığa almadıklarını öğrenince bir okul bitirmiş olmak maksadıyla bitirdim üniversiteyi ve hiç ama hayatımda hiç düşünmediğim, hatta bir erkeğe uygun olmadığı kanaatinde olduğum bir mesleği yapmaya başladım, bankacı oldum.. Yaklaşık 30 sene dış ticaret/kambiyo servislerinde çalıştım ve emekli olduktan sonra da çalışmaya devam ettiğim bu mesleğe 2008 Ağustos ayında artık nokta koydum.. Halen talep olduğu takdirde dış ticaret konularında eğitim vermekteyim, keza yine sadece dış ticaret konularında İngilizce-Fransızca tercümeler yapmaktayım..Kız istemeye hayatımda sadece bir kere gittim ve kızı kapıp çıktım o gün oradan..İki tane de evladım var..
Okul ve evlilik faslını özellikle biraz uzun tutmamı belki bazılarınız yanlış anlayabilir, farklı yorumlayabilir, o nedenle ben bunun nedenini sakatız, felçliyiz diye hayal kırıklığına kapılmanın son derece saçma olduğunu yeterince izah edebilmek olarak açıklayayım.. Hamdolsun çocuk felci denilen merek beni yıldıramadı..Bazen “acaba ayağımda bu süsüm olmasaydı ben bu kadar azimli ve inatçı olur muydum” diye düşünmüyor da değilim..Yalnız bütün samimiyetimle söylüyorum Bursa/Muradiye askerlik şubesindeki muayenem neticesinde askerliğe elverişli olmadığım bana söylendiğinde (ki zaten bu belliydi de o gün resmiyet kazandı) askeri doktora en azından “geri hizmette yazıcı olabilir” şeklinde rapor vermesi için adeta yalvarıp da talebim sert bir şekilde ret edilince işte o gün isyan ettim (Allah affetsin), çok iyi hatırlıyorum..Evlilik konusuna gelince de inanın kol, bacak, göz çoğu zaman dikkate alınmıyor..Bu konuda anlatılacak çok şey var lakin hanımın kulağına giderse parçalar beni..O nedenle “acaba evlenebilecek miyiz, acaba bizi bir hanım alır mı, acaba bizi alacak bir erkek karşımıza çıkacak mı” şeklinde kuruntulara lütfen hayatınızda yer vermeyin..Kişiliğiniz, insanlığınız, sevginiz var olduğu sürece karşınızdaki insanlar bunlara uzuvlardan daha fazla değer veriyor inanın..
Hadi kalın sağlıcakla..

gül arkadaşım selam.sanırım yazdıkların bana uyuyor.ama sonucu anlayamadım.bende uzatma amaliyatı oldum.yürümem değişmedi bana alışkanlık dendi.bende beni amaliyat eden hocanın hocasına gittim kas uzatılmamış dedi tekrar kas uzatma amaliyatı olmam gerekiyormuş senin son olduğun kas uzatma amaliyatımı bilgi verrimisin.birde smemnunmusun.

merhaba

bende sizlerle aynı kaderi paylaşıyorum arkadaşlar.. 3 yaşında yakalanmışım bu hastalığa.. ateşli iken iğne yaptırmışlar .. ve sonuç malümm... sol bacağımdan vurdu beni bu hastalık.. 3 cm kısalık var.. ve elimle dizimi destekleyerek yürüyorum.. hayat işte..:))) devam ediyor herşeye rağmen...

bendede sağda polıosekelı var parmak ucundan 7cm, topuktan daha fazla yukseltmelı özelbot gıyıyorum dizım bukulmeden yuruye bılıyorum tabıkı belli bımesafeye kadar ayrıca skolyozum var ....

bende aynen arkadaşlar sağ ayak 3 cm kısa ama süperim

bende 6 aylıkken yakalanmışım sağ palio sekeli 4 cm kısalık var diz üstü ince omaya kadar

selamlar ben bu rahatsızlıga 1 yaşındayken uğramışım.benim ayağımda yaklaşık 6 santimlik bir kısalık ve bacakta incelik mevcut,lakin son birkaç yıla kadar beni zorlayan bir durum olmadı H tipi ehliyetimde var.Yaklaşık 12 yıllır araç kullanıyorum.Aracım tertibatlı değil ama olsada iyi olur diye düşünüyorum.Çünkü sitede bu konuda rahatsızlıklarla karşılaşan arkadaşların mesajlarını okudum.Kendim protez kullanmıyorum, hareketlerimi çok fazla kısıtladıkları için.Hayat bir uzvun yoklugu veya eksiklikliğini düşünüp kahrolacak kadar kötü olmadığını düşünüyorum. Herkese selamlar

bende 3 yaşımda sol bacakta vardı 13 yaşımda tekrarladı şu an tekerlekli sandalyedeyim hayat devam ediyor ...

bende 11 aylıkken yakalanmışı sol bacakta 4,5 cm kısalık ve incelik car hayattan kopmadım

Üst Alt