Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polio ya da Post Polio sekeli (Çocuk felci) olan kim var?

Merhabalar, ben de 6 aylıkken polio sekeli geçirmişim. Sağ bacağımda uzun bacak yürüme cihazı kullanıyorum. Bizim için post polio sendromlarını takip etmek çok önemli sanırım. Bir de yürüme cihazlarımızın kalitesi yaşam kalitemizi artırıyor.

MERHABA.BENDE 1.5YAŞINDA POLİO SEKELİ GEÇİRMİŞİM.SAG BACAGIMDA KISALIK VAR.UZATMA AMELİYATI OLDUM.5 SANTİM UZATINDI AMA HALA KISALIK VAR.YÜRÜME CİHAZINI KULLANMAYI SEVMİYORUM.HAREKETLERİMİ KISITLADIGINI DÜŞÜNÜYORUM :shock: AMA KULLANMAMINDA GEREKTİGİNİ BİLİYORUM :(

ayak kısalığı problemine çözüm

ARKADAŞLAR MERHABA.

ÖNCELİKLE HEPİNİZE GEÇMİŞ OLSUN ARKLADASLAR. BENİM BÖYLE BİR SAĞLIK SORUNUM YOK AMA ÇOK SEVDİĞİM KUZENİMİN DOĞUŞTAN KALÇA ÇIKIKLIĞI SEBEBİYLE AYAK KISALIĞI SORUNU VAR. KISALIK YAKLAŞIK 6CM. KENDİSİ YILLARDIR ÖZEL AYAKKABI YAPTIRIYOR AMA BİRTÜRLÜ İSTEDİĞİ NETİCEYİ ALAMIYOR ÇÜNKÜ YAPILAN AYAKKABILARDA KISALIĞI VAR OLAN BİR TABAN ÜZERİNDE OYNANARAK YADA AYAKKABIYA EK BİR PARÇA KONULARAK SORUN GİDERİLMEYE ÇALIŞILIYOR. BU DA AYAKTA BURKULMA, ORTOPEDİK DEFORMELERE SEBEP OLUYOR AYRICA YAPILAN AYAKKABI RAHAT HAREKET SAĞLAYAMIYOR.
BU SORUNU ÇOK TABAN ÜRETEN BİR DOSTUMA AÇTIM VE BU KONUDA KENDİSİNDEN ÖZEL TABAN YAPMASINI İSTEDİM.( YANİ TABANLIK DEGİL, KİŞİYE ÖZEL KALIP,TABAN,İÇ KALIP VE AYAKKABI MODELİ).
SONUÇ OLARAK KİŞİYE ÖZEL BİR AYAKKABI ORTAYA ÇIKTI. YAPILAN BU TABAN SADECE O KİŞİYE ÖZEL OLDU.KENDİSİ ŞUAN BU AYAKKABIYI KULLANIYOR VE SON DERECE MEMNUN ÇÜNKÜ YAPILAN BİR PRTOEZ AMELİYATI VAR VE BU AYAKKABI ONUN PROTEZ ÖMRÜNÜ UZATMAKLA KALMAYIP OMURGASINDA MEYDANA ÇIKMAYA BAŞLAYAN SORUNLARI DA DURDURMUŞ OLDU.
BU SORUNU ÇOK SEVDİĞİM BİRİNDE GÖRMEM VE ONUN SORUNUNA ÇÖZÜM BULMAM BENİ İNANILMAZ ŞEKİLDE MUTLU ETTİ.
EĞER SİZLERDE DE BÖYLE BİR SORUN VARSA GERÇEKTEN YARDIMCI OLMAK İSTERİM.

HOŞÇAKALIN...

polio

Bende 1,5 yasinda cocuk ferci gecirdim.

Bacaklarimin ikisi ve bazi kol-& el kastlari bu virüsden hasar aldi. Tekerlekli sandalya kullaniyorum.

Buna ragmen hayatimda bazi "engelsizlerin" basaramidigi seyleri, özel ve is hayatimda basarmak nasip oldu bana.

ALLAHAcok sükür, daha beterinden saklasin :)

Tüm kaderortaklarima, hangi engel olursa olsun, gecmis olsun...

post palıo olanlar

35 yaşındayım sol ayağımda incelme ve güç kaybı nedeni ile doktora gittim. İlk etapta adını koyamadılar DEÜ hastanesinede gittim. Oradanda aynı sonuç çıktı. Takip edeceğiz dediler. 6 ay sonra tekrar gittim.EMG çekildi tekrar bu sefer post palıo dediler. Doktorumu görecektim. Gidemedim yakında gideceğim nedir neler yapılabilir öğreneceğim.
Konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar bizleri aydınlatırsa sevinirim.

polio seksli

ben de 3 yaşında iken polio geçirdim. ve sağ bacak 5 cm kısa ve atrofi var, el desteği ile yürüyorum. 13 yaşında iken2 defa hacettepe de ameliyat oldum

BEN DE BURDAYIMMM,SOL BACAK HİSSİZ KISA :cry: AMAAAN OLSUN;ÇOK ŞÜKÜR DİYORUM YİNE DE :!:

EVET

SELAM FELAKET ARKADAŞLARIM, KADERDAŞLARIM BENDE BİR YAŞINDA ÇACUK FELCİ GEÇİRMİŞİM, VE ŞİMDİ DEĞNEKLERLE YÜRÜYORUM AYRICA SAĞ BACAĞIM İÇİN CİHAZ KULLANIYORUM. HER NEYSE BOŞ VERİN ÖNEMLİ OLAN GENEDE YAŞAYABİLMEK. HEM HİÇ PROBLEMİNİZİN OLMADIĞI BİR YAŞAMI DÜŞÜNÜN BENCE BAYAĞI OLURDU BASİT VE SIRADAN EN AZINDAN FARKLIYIZ DEYİLMİ.
KENDİNİZE İYİ BAKIN
SAYGILARIMLA
CHE

MERHABA ARKADAŞLAR BENDE POLİO SEKELİLERDENİM

BENDE BU HASTALIKLA 1 YAŞINDA TANIŞMIŞIM.AMA KENDİMİ ŞANSLI GÖRÜYORUM.SİTEYLE YENİ TANIŞTIM.HERKEZE MERHABA DEMEK İSTEDİM. YANİ ARANIZA YENİ KATILDIM

3,5 yaşındayken bahse konu olmuşum.

dahasımı ; hayata bu şekliyle devam....

slm ammada kalabalıgız yahuuuu olurda bu kadar olmaz galıba 60 ve 80 yıl arası patlama olmus bu hastalıkda bu ne yaaa abowwww feciiii

Bu sayı sadece siteye üye olanlar paşa,sayı daha fazla .Çocuk felci ülkemizde çok yaygın bir hastalıkmış geçmişte,şimdilerde azaldı,en son karadenizde bir yerde çıkmıştı.Umarım bundan sonra hiç olmaz...

ÇOCUK FELCİYİM..

bir yaşımda çocuk felci geçirmişim..uzun yürüme cihazı ve koltuk deynekle yürüyorum..aslında koltuk deynek yerine baston gibi olan kanedyen kullanabilirim..ama kanedyen daha rahat olduğu halde özellikle kendimi kanedyene alıştırmıyorum..çünkü kanedyen kullanırsam ev işlerimi yapamam..ama koltuk deynekle her işimi yapıyorum..

Arkadaşlar bir konuda size danışmak istiyorum.Sol ayağım poliodan nasibini almış ama benim incelik ve kısalık gibi bir sorunum yok.Az da olsa incelik olmasını kullandığım cihaza bağlıyorum.Sonra ben dışarıdan gelen bütün darbeleri hissediyorum.Ne bileyim dokunma,sıkma,iğne batırma gibi... Sadece parmak uçlarımı oynatamıyorum. Yaklaşık 20 senedir doktora gitmedim hastalığımla ilgili. Acaba sizde de hissetme olayı var mı?

mrh

Ben de 3 aylıkken yakalanmışım çocuk felcine tek baston kullanıyorm.

bende ne yazıkki 6 yaşında yakalanmışım bu berbat hastalıga herkese gecmiş olsun arkdaşlar hayat engelli engelsiz bi şekilde gidiyor azimli güclü olmalıyız engelleri aşabilmek adına

sol ayak polio sekeli ama şanslıyım diyebilirim. hafif derece atlatmışım hastalığı "hayat acısıyla tatlısıyla yaşamaya deger" bence :)

slm

ya arkadaşlar haberi olan ya dabilgi sahibi olan varmı bilmiyorum.bende 8aylıkken çocuk felci geçirmşim. ankarada 40 gün tedavi gömüşüm.4.5 yaşında yürümüşüm.doktorlar yürüyünce geri getirin demiş ama
ailem tabiki götürmemiş.30 yaşına kadar hiç bir sorunum yokdu dış görünüşdeki aksamadan başka.ama sol ayagımda kısalık 8cm çıktı.sol tarafdan baston kullanıyorum.sag tarafa egilme başladı.sag dizde menisküs oldu.şimdi ise sol ayagımın ucuna basabiliyorum.sol ayagımın hareketleri yavaşladı.his kaybım yada zayıflık aynı .kısalık botu alacagım ama kullanabilrmym bilmem.çalıştgm içöin ayaklarım çok agrı yapıyor.sol dizimdede sorun var benim.post polei seleli nasıl oluyor.ondan olurum diye korkuyorum bilenler anlatsın ,bilgilendirsin biraz

sol ayak polio sekali
iskalya destekli uzun yürüme cihazı ile yürüyorum
1 yaşından beri böyleyim

yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim... :lol:

mrh

Malesef ben de 3 aylıkken yakalanmışm bu hastalığa..

bendede 2,5 cm kısalık var

allaha şükür bende fazla bir hasar bırakmamış.ekmeği kazanıyorum şükürler olsun.30 yaşındayım.12 yıldır sigortak-lyım primimi doldurdum ve emekliliğime 5 yıl var.evlendim 2 tane oğlum var.ben kendimi normal hissediyorum.görünüşte aksamam var.emekli olunca acaba tamda bilmiyorum da amaliyat olayı varmı .umarım vardı sol ayagım kısa ve ince.ben sol ayagımı rahat kullanıyorum.sadece parmaklarımı ve ayagımı yani çoraba kadar bölimü saga sola sadece hareket ettiremiyorum.ehliyette aldım h ehliyet aldım malesef.normal arabayıda rahat kullanıyorum.otomatik fites yazıyo.bülent bey sagolsun onun sayesinde artık otomatik arabalarada binebilecez tabi bir tane ucuz bulabilirsem.bide bir amaliyat olsam .aslında benim için problem yok koşup futbol bile oynayabiliyorum yani çok faal biriyim. yuruyen_ates_571@hotmail.com

bende sizler gibiyim arkadaşlar sol plio sekeli 7,5 aylıkken yakalanmışım.
mezopotamyalı kederi' Alıntı:
Arkadaşlar bir konuda size danışmak istiyorum.Sol ayağım poliodan nasibini almış ama benim incelik ve kısalık gibi bir sorunum yok.Az da olsa incelik olmasını kullandığım cihaza bağlıyorum.Sonra ben dışarıdan gelen bütün darbeleri hissediyorum.Ne bileyim dokunma,sıkma,iğne batırma gibi... Sadece parmak uçlarımı oynatamıyorum. Yaklaşık 20 senedir doktora gitmedim hastalığımla ilgili. Acaba sizde de hissetme olayı var mı?

mezopotamyalı kederi arkadaşım benim sol ayağımda bütün herşeyi hissedebiliyor ayrıca parmaklarımı oynatmamda da problem yok

Aslanlar gibiyiz

Yaw arkadaşlar ne kadar çokmuşuz böyle. Yarından tezi yok 20'şer kişilik futbol takımları kuralım. Görsünler futbol nasıl oynanırmış :D . Ama ben kaleciyim ona göre.
Allah hepimizin yardımcısı olsun. Çok şükür bu halimize daha düşkün olan arkadaşlarımız var. Allah engellilerin yar ve yardımcısı olsun

bende polio sekeliyim sağda uzun bacak yürüme cihazı kullanıyorum.

EVET ARKADAŞIM UZATMA OLUYOR BEN ISPARTA SDÜ DE YAPTIRDIM 4 CM UZATILDI

Üst Alt