Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polio ya da Post Polio sekeli (Çocuk felci) olan kim var?

3. yaşında iken yanlış tedavi sonucu sağ omuzdan itibaren sağ kolum polio sekeli olmuş. Bizim cahil milletimiz işte, annem ve babam da beni sınıkçı diye tabir ettiğimiz kişilere götürmüş, onlarda kolumu 3 yerden çıkarmış. %60 engelliyim.

Lise mezunuyum, evde sabahtan akşama kadar bilgisayar başında oluyorum genelde. kendi yarı çapımda webmasterlık yapıyorum. Sohbet etmesini severim.

Merhaba , ben ç.felci geçirmedim fakat önemsiz bir kemik hastalığı ve DOKTOR HATASI sonucu 8 yaşında sağ bacak gelişimim durmuş ve sağ bacağım 25 cm kısa şu anda, fakat çok güçlü iki bacaklarım da. halter bile kaldırabiliyorum :D uzatma ameliyatı olacağım. hepimize geçmiş olsun. heralde ben de bu kategoriye giriyorum.

bende varim..... :D

bende kucukken cocuk felci gecirmisim.sol bacakda incelik ve 3 cm kisalik var.3. derecede kas yitimi ve zayiflik var ama herhangi bir cihaz kullanmiyorum aksama elbetde oluyor ama alisdim normal hayatimi sürdürmeme o kadarda engel degil :) bu arada verilen cevaplara kisaca göz atdigimda genelde hep sag bacaklar da sorun var gibi. bunada cok sukur diyorum....

engel tanımayanlarız biz

merhabalar ark nasılsınız ben merke aranıza yeni katıldım allahtan şifalar diliyorum hepinize 8) . anzelsu slm seninle tanışmıştık msn hatırlarsan nerdesin hiç görüşemiyoruz... cevabını bekliyorum e-mail at :)

merhaba

ben de 4 aylıkken polıo geçirmişim sol alt ekstremite polıo

cığdem ve diğer arkadaşlar merhabalar
yaff bensiz olurmu hiç bende varım :wink: polio sekeli
7 aylıkken felç aşısının yapıldığı akşam
Ama şükür ayaktayım cihazlarıda attım darısı sizlere inşallah :)

10 aylıkken dişim çıkmıyor diye hastaneye götürmüşler beni.Doktor diş çıksın diye igne vermiş.iğnenin vurulduğu akşam ateşlenmişim.Annem beni hemen hastaneye götürmüş doktor anneme kızım çoçuğun çocuk felci geciriyor demiş herşey olabilir demiş.Talih sağ ayağıma vurmuş.Hemen şunu belirtmek istiyorum benden bir yaş büyük olan ablama çocuk felci aşısı yaptırmışlar doğal olarak ablamın ateşi çıkmış sırf bu yüzden bana çoçuk felci aşısı yaptırmamışlar (anne ve babamı kesinlikle suçlamıyorum kader diyorum ama bilgisizlik insanı kaderine daha cabuk yaklaştırıyor).İlkokul 1 de annem beni okula 3 tekerlekli bisikletle getirip götürüyordu.2 sınıfa gitmeden ankara numune hastanesinde Dr. Orhan Girgin tarafından Türkiyede ilk defa benim üzerimde bacak uzatma ameliyatını gerçekleştirildi.Gazeteler ertesi gün artık bacak kısalığına son diyerek haberi manşetten verdiler .Hergün 1 milim olmak üzere 7 cm ayagımı uzattılar yaklaşık 7 ay hastanede kaldım.Ertesi yıl bisikleti bırakmış diz altı yürüme çihazıyla okuluma kendim yürüyerek gitmeye başladım. 1 yıl okula gitmediğim için arkadaşlarım 3 te ben 2 sınıftaydım.2. sınıfta 1 ay okuduktan sonra yükseltme sınavına girdim ve sınavda başarılı olarak 2 sınıfı okumadan 3 sınıfa arkadaşlarımın yanına döndüm.O dönemlerde doktorum 18 yaşında kalçadanda bir amelliyat daha olmalı demişti.Fakat eğitimim yüzünden o ameliyatı olmadım.Bizim gibi insanların eğitimini sonuna kadar tamamlaması gerektiğinin bilincindeydim.İstanbul Üniversitesi iktisat fakülyesi uluslararası ilişkiler bülümüne 1995 yılında %1 lik dilimle girdim.Şu an uzun yürüme cihazı kullanıyorum.

tüm dostlara selamlar. benimde rahatsızlığım sağ bacağımda polio sekeli. Şu ana kadar herhangi bir yardımcı alet kullanmadım. Ancak son zamanlarda sol bacağımda oldukça belirgin yorulma ve merdiven çıkmalarda vücudumu kaldıramama durumu meydana geldi. ortopedi uzmanı ile görüştüm gayet doğal ve bununda zaten olması gereken bir durum olduğunu öyledi. Aynı durumda olan arkadaşlar varsa bu konu ile ilgili fikir edinebiliriz. sevgilerimle.

BENİ UNUTMAYIN

BENDE POLYO SEKELİYİM SAĞ BACAKTA 4 CM KISA BACAK ZAYIF VE GUÇSUZLUK VAR İŞTE BUKADAR SAĞLAM BACAKLA DEĞİŞTİRMEK İSTERDİM BİRİYLE BACAK DEĞİŞTİRMEYE

3.5 aylıkken geçirmişim orjinal olarak sağ bacakta, 16 ameliyat, 3 kayıp öğretim yılı, uzun yıllar fizyoterapi ve yaklaşık 7 yıldır da post polio sol tarafımda .... Yani ne yaşıyor olursak olalım yanlız değilsiniz ve değilim ...

bende 10 aylıkken

arkadaşlar bende bu hastalığa 10 aylıkken yakalanmışım ama şikayetçi değilim yüce allahımızın bir armağanı olarak taşıyorum burda bir çok arkadaşımız ayakta sekteleyerek yürüyorum diyor maalesef benim o şansımda yok ben yerdeyim arkadaşlar ama yinede milyonlarca şükürler olsunki kendi ihtiyaçlarımı karşılama gücüm var hayat güzel müsaade etmeselerde inadına yaşayalım arkadaşlar paylaşalım tüm güzellikleri

slm

bende 1 yaşında polio sekeli iletini geçirdim bende bıraktığı hasar sağ ayak 5cm sol ayak 3.5 cm kısallık var ama desteksiz yürüyebiliyorum şimdililk yaş ilerledimi sanırım biraz zorlanacak yürümede yazılanları okudumda bazı arkadaşlar ortezin taban kullandılarını ve böylelikle kısallığı giderdiklerini ve daha rahat yürüdüklerini yazmışlar ben hep normal ayakkabı giydim haliylede aksayarak yürüyorum bu oreniz taban dediğiniz tabanlığı nasıl temin edebilirim yardımcı olursanız sevinirim

POLİO SEKELİ

BENDE POLİO SEKELLLİYİM DEYNEK DESTEĞİYLE YÜRÜYORUM

SELAM BENDE ÇOCUK FELCİ POLIO SAKALI ARKADAŞLAR :)[size=6][/size]

polio

merabalar,
bende iki yasimda iken gecirdigim yanlis tedavi-igne sonucu sol ayagimdan felcim.
cihaz kullaniyorum.

BENDE KÜÇÜKKEN

Bende 8 aylıkken yakalandığım ateşli bir hastalık penisilin iğnesi ve hemen ardından çocuk felci 36 yıldır beraberiz

Bende 2 yaşında çocuk felci geçirdim. Sol bacakta polio sekeli. Uzunbacak yürüme cihazı kullanıyorum. :lol:

Arkadaşlar merhaba. Bende 2 yaşında çocuk felsi geçirdim. Sol bacağımda kısalık ve atrofi mevcut. Uzun yürüme cihazı kullanıyorum. Öğretmenim. :lol:

aynı kaderi paylaşıyoruz

merbahalar arkadaşlar bende polio sekeli hastasıyım bende 6 aylıkken çocuk felciyle bu hale gelmişimm ... biraz buruğum bugün burukluğum bendensel rahatsızlğımdan değil... başka nedenden ama yine sizlerle yazışarak biraz olsun üstü kapalı anlatımda olsa yazışarak rahatlamak istedim ..arkadaşlar biz engelli engelsizleriz evet yanlış yazmadım engelli engelsiz..çünkü bizim engelimiz bedensel ama bizim için engel teşvik etmez istediğimiz yere gide bilriz istediiğimiz şeyler yaparız belki geç olur ama geçde olsa güçde olsa inanır ve o istediğimiz sorun yada itesidiğimiz şeylerin üstesinden gelriirizyeterki inanalım yeterki başarmak için küçük iğne ucu kadar ışık olsun ben bedensel engelli olğdum için mutluyum umutlluyum bu mutlulluuğumu sizileri görerek ve bu sevimliliğinizi gördükce kaybetmeyeceğim..

benbe 1 yaşında geçirmişim bu hastalığı sol ayağımda kısalık ve zayıflık var.öğren diğim kadarıyla bu hastalığın asıl nedeni hijyenik olmayan koşullar.

selam hangi forum yazacağıma kara veremdiğim iiçin bu ofrma yazıyorum

arkadaşlar bir şey çok sinir ediyo beni..genelde toplum dilinde biz kader arkadaşlarına kulandıkları "ÖZÜRLÜ"kelimesi hepimiz biliyoruzkii toplumda özür insanlar yaptıkları hatayı yada yaptıkalrı bir kabahatin sonunda hatasını kabullenip yaptğı hatadan dolayı karşısındaki kişi yada kabahti işleme nedeninden dolayı af dilemek için söylerin ..biz bedensel engelli olarak bir kabahat işlemedik..bendesel engelli olğdumuz için özür kelimesini kabul etmiyorum ..hepimiz el ele vererek bu özürlü yazılan yerlerdeki yada özürlüler kelimesinin geçdiği her yerdeki bütün yazıyı .."ENGELLİ" olarak değişmesi için elel verip değiştirelim hukuksal hal almasını sağlayalım bu konudada biraz bilgisism bana hukusal konunsal konuda bilgilendirip değişemsini sağlamak için neler yapa bilirm yardım cı olun...şimiden ilgi ve alakanıza teşekkürler

Hoşgeldiniz.

Hoşgeldiniz aramıza kadim ve bahattin arkadaşlar.

Üst Alt