Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polio ya da Post Polio sekeli (Çocuk felci) olan kim var?

merhaba bende 6 aylıkken yakalanmışım cihaz kullanıyordum 2 kez ameliyat olunca bıraktım şu an sol bacağımda 5 cm kısalık var ve yürürken elimle desteklemem gerekiyor.

ALi KaraBoğa' Alıntı:
SELAM BEN HEPİNİZDEN ÖNCE BU ZEVKİ TATTIM 1. ÖDÜLÜ BENİM GALİBA? :) 3 AYLIKKEN ÇOCUK FELCİ OLMUŞ BENDE.... SEVGİLERİMLE...

BEN DE 3 AYLIKKEN POLİO VİRÜSÜ İLE TANIŞMIŞIM .ŞÜKÜR TOPALLAMA HARİCİ PEK BİŞİYİM YOK HATTA KENDİMİ AŞARAK GİTTİM HEMŞİRE OLDUM ŞİMDİ ÜNİV. MEZUNU Bİ HEMŞİREYİM SOSYAL YAŞANTIMDA HİÇ BİR ZORLUK ÇEKMEDİM ŞİMDİYE DEK BAZI İNSANLAR BANA HATIRLATMADIKÇA ÇOĞU ZAMAN UNUTUYORUM SAKAT OLDUĞUMU O BAZILARI DA AZ SAYIDA ÇIKTI KARŞIMA ŞİMDİYE DEK .UMARIM BUNDAN SONRA DA BÖLE OLUR ...ÇÜNKİ İNSANLAR ÇOK ACIMASIZ OLABİLİYORLAR BİZLER KARŞISINDA SOL BACAĞIM ĞPOLİO SEKELİ İMİŞ KISALIK YOK AMA TOPUK ÜZERİNDE YÜRÜDÜĞÜM İÇİN AKSIYORUM BEN GİBİ BİRİLERİYLE TANILMAK İSTERİM SAYGILAR...

8) bende 1.5 yaşındayken geçirmişi o zıkkım felci sağ ayakda 5cm kısalık var birde zayıflık ne diyelim Allah yardımcımız olsun 8)

2 yaşında yakalandım bu hastalığa. Sağ ayağımdan destek alarak yürüyorum.

Merhaba arkadaşlar ,
bende virüsü 1,5 yaşında kaçırmıyanlardanım, sağ bacakta kısalık, incelik ve güç kaybı vardı fakat ameliyatla kısalık 0 a indi, diz arkasında iş gören bir grup adelinin bir kısmını öne transfer ederek dizimi tutarak yürümemide engellediler. yüzme ve rehabilitasyon ile çok az aksayarak yürüyorum, ama hepimizin bildiği gibi bu hastalığın en iyi ilacı su ve yüzme, bu konudaki rehabilitasyonu güçlendirecek bir birlik kurabiliriz belki ,fikirlerinizi bekliyorum... sağlıklı günler dileğiyle

Re: [Soru] Post polio sekel / Çocuk felci (Başka kim var?)

Cigdemy' Alıntı:
2.5 yaşında çocuk felci virüsü bedenime girmiş ve sağ bacakta hasar bırakmış
(Sağ alt polio sekel)
Aksayarak yürüyorum, bir de bacağım güzsüz olduğu için elimle dizime destek olmam gerekiyor yürürken.
Başka kimse var mııı?
senin hastalıgının aynısı bende var 1 yasındayken rahatsızlık geçirmişim bende önceleri elimle dizimi tutuyordum sonra 4 tane ameliyat oldum şimdi aksayarak yürüyorum yani elimle dizime destek verme olayını kaldırdılar benim sol bacagımda geçmiş olsun arkadasım.

mrhb

bende 10 aylıkken yanlış iğne sonucu sağ ayağım zayıf ve kısa ama hayat yaşamaya değer kopmadım kopmamda :)

SELAM

BEN 7 AYLIKKEN GEÇİRDİĞİM ÇOCUK FELCİ NEDENİYLE YÜRÜYEMİYORUM EN FAZLA EWDE CİHAZLA YÜRÜYORUM DIŞARDA SANDALYE KULLANIYORUM

Re: bacak kısalığı

arkadaşlar merhaba.ben de polio sekeli hastalığına yakalanmışım küçükken.sağ bacak 2.5 cm kısa ayrıca çok ince ve sağ ayak bileğim kısıtlı hareket ediyor bu nedenle aksayarak yürüyorum.yılladır tedavi olmaktan korkuyordum ama şimdi karar verdim.mutlaka ameliyat olacağım.bahsettiğim rahatsızlıklarımdan olupta tedavi olan varmı?bana yardımcı olun lütfen.
saygılarımla.

Benide ekleyin listeyede kalabalık olalım yalnızlık hissetmeyelim bende 3 -4 yaslarında cocuk felci sonucu polie sekeli,mekeli,kifoz ,mifoz,skolyoz hepsini olduk şükür sonuç ogün bugündur yürüyemiyorum.

Canım sıkılmasın diyede tekerlekli sandalye hediye etmişler önceleri cok kızardım bu sandalyeye ya aslında nekadar cok severmişimde haberim yokmuş vallaha şimdi hiç ayrılmıyoruz onsuz yaşamıyorum. Bazen beni üstünden atıyor ama bende onu yağsız havasız bırakıyorum böylece ödeşiyoruz eh geçinip gidiyoruz işte :)

Bende 2,5 buçuk yaşında çocuk felci hastalığına yakalanmışım. Sağ ayağımda uzun yürüme cihazı ile yürüyebiliyorum.

Ben de 2.5 yaşında yakalanmışım bu hastalığa, evde değneksiz yüryebiliyorum ama dışarıda çift değnek kullanıyorum.

BENDE 3 YAŞINDA ÇOÇUK FELCİ GEÇİRDİM. ANKARA NUMUNE HASTANESİNDE 8 AMELİYAT GEÇİRDİM AMA FAYDA GÖREMEDİM. ADAMLAR BEN VE BENİM GİBİ ARKADAŞLARI KOBAY OLARAK KULLANDILAR. İNŞALLAH BİZDEN SONRA ÇOÇUK FELCİ OLMAZDA BU ACILARI ÇEKMEK ZORUNDA KALMAZ KİMSE.

bende 3 yaşında çocuk felci geçirdim.sol ayak alt extremede polie sekeli.5 ameliyat oldum.aksyarak yürüyorum.

ben de 1.5 yaşında şiddetli ateşten sonra çocuk felci geçirdim

:D polio beni 2.5 yaşında buldu ve çok sevdi terketmedi :))) allahıma çok şükür uzun yürüme cihazlarıyla ve deynekler sayasinde gezmeden geri kalmıyom :))) :D

Bende 1.5 yaşında geçirmişim. 2 koltuk değneği ile yürüyorum. ama beni engelleyemedi matematik öğretmeniyim şimdi

OOOO HERKES GELMİŞ Bİ BEN KALMIŞIM YA :) :)
BENDE 2 YAŞINDAYKEN YAKALANMIŞIM (olsun ne yapalım Allah başka dert vermesin :D )

mrb arkadaşlar bende 5 yaşında cocuk felci gecirmişim sag ayak yürüme cihazı kullanıyorum %40 engelli sayılıyorum. evet bende sizler gibi hayatan hic kopmadım ünv mezunu bir turizmci olarak calışıyorum kısacası mutluyum. :D

herkese slm

BEN ANZEL ARANIZA YENİ KATILDIM.BENDE 10 AYLIKKEN ÇOCUK FELCİ GEÇİRMİŞİM.SOL BACAKTA KISALIK VAR VE KOLTUK DEYNEĞİ İLE YÜRÜYEBİLİYORUM.AMA DEYNEKLERİM ASLA BANA ENGEL OLMADI.YANİ HERŞEYİ YAPABİLİYORUM.HERŞEYE RAĞMEN YAŞAMAK YİNEDE ÇOOKK GÜZEL DEĞİLMİ ARKADAŞLAR

6 Aylıkken 40 derece ateş ve ardınan gelen felç. Halime binlerce şükür.
Tek tedirgin olduğum durum; polionun kuluçka döneminin 40 yaşından sonra doldurmasıyla beraber tekrar açığa çıkması ve felcin ilerlemesi...

slm

9 aylıkken cocuk felcı gecırmişim şimdi koltuk degneklerıyle yuruyorum

yalnız değilsiniz:)))herhangi bir alet kullanmıyorum ve 4 cm kısalık var sağda..ortapedik bot+skolyozum var..cihazım yok :)

Ben de 6 aylıkken çocuk felci geçirmişim. Sol bacakta zayıflık ve 3 cm kısalık var.

slm

bende cocuk felcınden koltuk değnegı kullanıyorum

slmlar bende 9 aylıkken bu hastalık beni yakalamış ama hiç dert değil tek kelimeyle ALIŞTIMMMMM :D :D :D [/quote][/u][/i][/b]

Üst Alt