Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polio ya da Post Polio sekeli (Çocuk felci) olan kim var?

Merhaba arkadaşlar, bende 1,5 yaşında geçirdiğim polio sekeli nedeniyle sol bacakta kısalık ve güçsüzlük oluştu. Uzun yürüme cihazı kullanıyorum.

merhaba ben önder bir yaşında çocuk felci geçirdim sol bacağımda kısalık var

bende bu kategorideyim galiba, ateşli silahla bel hızasından yaralandım ve ondan sonra sağ bacağımda zayıflık ve güç kaybı meydana geldi polio sekeli yazıyo aldığım raporlarda. bayağı kalabalık olduk yauuu :wink:

Öncelikle Kader Arkadaşlarıma Selam Ederim :)

Benim polio 2,5 yaşında havale ile gelmiş ve geliş o geliş. Sol ayakta kısalık söz konusu aksıyorum ancak değnek vs. bir araç hiç kullanmadım.

polio sekeli

Arkadaşlar bende varım, 1,5 yaşında yakalandım. Fakat sizler biraz daha şanslısınız sanırım. Çünki benim çift taraflı polio sekeli. Ama yinede hayata küsmedim, hatta iyi de barışığım. Zira her işimi kendim görebiliyorum.

Merhaba Arkadaşlar.
Benimde rahatsızlığım 1 buçuk yaşımda geçirdiğim bir havale (ateşlenme) sonucu kalmış Çocuk Felci .
Tam olarak: Sağ alt ektremitede polio sekeli. Kanedyen değneklerden kullanıyorum. Cihaz kulanmıyorum. 3 sene önce Ankara' da hastanede yattım ve bana cihaz yapıp taburcu ettiler. Sonrasında yattığım hastanenin doktoruda kesinlikle kullanmamamı istedi. Kullanmıyorum.

Ve Ggüll ün dediği POST POLİO sendromu. Bundan birtek gül bahsetmiş. Başka kimse kendinde böyle şikayetler hissetmedimi. Yani polio olmayan bacakta bi tembelleşme, zayıflık veya çabuk yorulma v.s. şikayetler. Ben bu şikayetlerle gittim 3 sene önce hastaneye. Aslında daha öncesinde ortopedi servislerine gittim ama bana senin bizimle bir işin yok. FTR ye gitmen gerek diyen olmadı. Yönlendirilmedim . Hemte koskoca tıp fakültesi doktorları bu ihmali yapanlar. Her neyse burda post polio teşhisi kondu. Ankarada yattığım hastane yok öyle bişey dedi. Yattığım ikinci hastane "kavramların önemi yok. şu yaştan sonra iyileşmeyi bekleme (sap bunlar yaaaaa) dedi. "

Şimdi, şu saatten sonra!!! senelik kontrollere gidiyor ve hastanelerde fiziktedavi almaya çalışıyorum. En çok hidroterapinin yararını gördüm. Bu tedaviyi uyguladığını bildiğim tek yer TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'n den yine randevu aldım ve 1 ay içinde yatacağım. (Hidroterapi uyguladığını bildiğiniz başka merkezler varsa bana bildirirseniz sevinirim)

Velhasılı kelam ülkemizde birşeyler eksik arkadaşlar. O yüzden imkanlarımız elverdiği sürece araştırmak her yerden sorup soruşturmak gerek durumumuzla ilgili gelişmeleri.

Allah herkese şifalar versin.

:oops: :oops: arkadaşlar ne yapalım kaderimizmiş. ben de çocukluk felci geçirdim.saağ ayağımdan %40 özürlüyüm. sekerek yürüyorum. ayağım diğer ayağımdan zayıf kısa vs.. :oops: :oops:

merhaba arkadaşlar
bu konuya değinmiş olmanıza sevindim
sizlerle aynı yolda yürüyen bir arkadaşınız olarak
hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmamanızı tavsiye ediyorum
ben de 6 aylık bebekken çocuk felci hastalığını geçirmişim
sol ayak 7 cm kısa ve uzun yürüme cihazı kullanıyorum
ayrıca birde kanetyam var ben onu çok seviyorum
tüm dostlara kucak dolusu sevgilerle...

BENİM DURUMUMDA OLAN ÇOK ARKADAŞ VARMIŞ BURDA. BENDE 1,5 YAŞINDA ÇOCUK FELCİ GEÇİRDİM, SAĞ BACAĞIM GÜÇSÜZ VE 2 CM KISA. UZUN YÜRÜME CİHAZI KULLANIYORUM.

bende sizdenim

benimkide 1,5 yasında iken atesli iken yapılan igneden olmus cocuk felci

BENDE 12 YAŞINDA KATILDIM ARANIZA AMA HİÇ ZORLUK ÇEKMEDİM .. TEK ÖZLEDİĞİM HALAY ÇEKMEK VE GÜREŞMEK OLUYO .. DERECELİ Bİ PEHLİVAN İKEN SOL AYAĞIMDAN OLDUM .. AMA PES ETMEDİM ETMEMDE ..ÇÜNKÜ HAYAT DEVAM EDİYOR VE BEN NEFES ALIYORUM..ELLERİM SAĞLAM VE İŞİMİ GÖRÜYO ..NE MUTLU PES ETMEYENE

MERHABA ARKADAŞLAR BEN 6 AYLIKKEN ADIMLAMAYA BAŞLAMIŞIM FAKAT BİR ÇOCUK FELCİ BABAMIN TÜM UMUTLARINI ALTÜST ETMİŞ ARTIK FUTBOLCU OLAMAYACAĞIMI ANLAMIŞ BABAM...

BABAM BU DÜŞÜNCESİNİ ONUNLA ADANADEMİR SPOR MAÇLARINA GİTTİĞİM 10 YAŞLI DÖNEMLERİMDE BANA SÖYLEDİYDİ VE ONA NEYE DAYANDIĞIMI BİLMEDEN BİR SÖZ VERDİYDİM BEN SPORCU OLACAĞIM BABA DEDİYDİM.

VE BEN! BUGÜN BU ÜLKE ADINA ÖNEMLİ BİR SPORCUYUM!

VE ŞİMDİ DİYORUMKİ İYİKİ ENGELLİ OLMUŞUM ÇÜNKÜ TEKERLEKLİ SANDALYEDE BASKETBOL OYNAMAK MÜTHİŞ BİR DUYGU...

Merhaba, galiba benim durumum hepinizden biraz farklı olacak. Ben ve ikiz kardeşim DKÇ (Doğuştan kalça çıkığı) ile doğmuşuz. İkizim iki taraflı, ben sağ kalçadan. 1974'de, ortalama 1 yaşındayken Ankara'da Numune Hastanesi'nden tedavi için alçıya alınıyoruz. bu şekilde 6 şar haftadan takılıp çıkarılan alçılardan 3.cüsünde ben çok ateşlenmişim, alçı yapar demişler. Alçı çıktığında sol bacağım cansız düşmüş. Sonra Almanya'ya gittik tedavi için, orda yanlış iğneden demişler. Almanya'daki ameliyatlarla kalça çıkığım iyileşmiş ama sol bacak üst ve alt ekstremite de zayıflık ve bacakta 2cm kısalık var. 11 yaşında türkiyeye döndüm. 15 yaşıma kadar ortez kullandım. Sonuncusu yanlış yapılıp bacağımda yaralar açınca attım. Almanya'da hastanelerde havuzlarda tedavi görürdük mantığıyla yüzmeye başladım. Yaklaşık 15 sene yüzdüm, milli sporcu oldum. Ortezi attığım zamanlarda dizimi tutarak yürürdüm, yüzdükçe dizimi tutmadan yürüyebildim. O yaşlarda artık ameliyat bile olmuyordum. Orhan Girgin bana da uzatma yapacaktı, ailem izin vermedi, tahsilime engel olmak istemediler. Sporun çok faydasını gördüm, lakin 24 yaşında birden yürüyemez oldum. Aylarca yürüyemedim. İlk o zaman POSTPOLİO SENDROMU dile getirildi. Sağlam sağ bacağımdaki kaslar ve eklemler dahil, tüm bacak kaslarımda ve eklemlerimde güçsüzlük, şiddetli ağrı, hassasiyet, çabuk yorulma vs. şikayetlerim var. Uzun süre teşhis konamadı (Başka bir arkadaş da aynı durumu yaşamış, galiba Sessizce__ nickli arkadaş). Şimdilerde bile tam konmuş değil. Çocuk felci değil ama asıl bu sendrom hayatımı zehir ediyor. Ankara'da oturuyorum ve burda pek bir neticede alamadım. İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi ve Akdeniz üniversitesi Hastanesi FTR bölümlerinde bu sendrom konusunda araştırmalar ve tedaviler varmış, henüz oralara gidemedim. Bir ben böyleyim sanıyordum. İnternetten edindiğim bilgilere göre çocuk felci geçirenlerin %33'ü, 20-40 yaşları arasında bu tehlike ile karşı karşıya, tam nedeni de bilinmiyor. Ben gerekirse bu sendrom hakkında öğrendiklerimi paylaşırım. Yeterince uzun oldu, buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim. Saygılarımı sunuyorum.

Sanırım bende sizdenim, siz de bendensiniz
bebek felci :wink: 8 aylıkken
bizimkiler Nazar diyor
ama
tıp dilinde polio sekeli'ymiş :wink:

Karaboğa' Alıntı:
SELAM BEN HEPİNİZDEN ÖNCE BU ZEVKİ TATTIM 1. ÖDÜLÜ BENİM GALİBA? :) 3 AYLIKKEN ÇOCUK FELCİ OLMUŞ BENDE.... SEVGİLERİMLE...

SLM BENDE COCUKFELCI GECİRMİŞİM HEMDE 10 GÜNLÜKEN . YANİ BEN 1.YİM. :) :)
BENİMKİ DE DOKYOR HATASI !!..

elifnaz777' Alıntı:
Karaboğa' Alıntı:
SELAM BEN HEPİNİZDEN ÖNCE BU ZEVKİ TATTIM 1. ÖDÜLÜ BENİM GALİBA? :) 3 AYLIKKEN ÇOCUK FELCİ OLMUŞ BENDE.... SEVGİLERİMLE...

SLM BENDE COCUKFELCI GECİRMİŞİM HEMDE 10 GÜNLÜKEN . YANİ BEN 1.YİM. :) :)
BENİMKİ DE DOKYOR HATASI !!..

Olsun bizde 2. oluruz :lol: :lol:

mrb ben dogarken yakalandım sekele her iki bacagımda kasılma var bir yere yada bir şeye tutunmadan yürüyemiyorum sanırım beynimin iskelet kaslarını konturol eden motor bölümünde bir sorun var

2.5 yaşımda çocuk felci geçirmişim.Sol bacağımda 3 cm kısalık ve zayıflık var.Güçsüz yani.Ama ben kendimi çevremdeki insanlardan daha sağlıklı hissediyorum.Bu benim hayatıma engel değil...

slm

arkadaşlar bende 2 yqşındayken çocuk felci geçirmişim 3 cm bende var

poliysekeli

slm ben mehmet uçkan bende 2 yaşındayken penisirin iynesi dediler ama inan mıyorum bende çoçuk felci geçirdiyime inanıyorum ama koltuk deyneyiile yürüyoru şükür saygılar.

arkadaşlar merhaba bende sizin aranıza katılabilirmiyim benimde 3 aylıkken bulaşmışım bu hastalıga sol ayagım sağ ayagımdan ufak sol bacakta 2 cm kısalık ama hiç bir cihaz kullanmadan yürüyebiliyorum kendinize ii bakın sevgiyle kalın :wink:

BENDE POLİO SEKELİ

BEN BELKİ SİZDEN DAHA ŞANSLIYIM... BEN DOĞUŞTAN BU RAHATSIZLIKLA DÜNYAYA GELDİĞİM İÇİN DIŞ ÇEVEREYE UYUMUM DAHA KOLAY OLDU... GÖRÜYORUZ BELKİ İÇLERİNİZDE DE OLANLARDA VARDIR TRAFİK KAZASI SONUCU SAKATLANIP Bİ ANDA İÇİNE KAPANANLAR VE HAYATTAN ELİNİ ETEĞİNİ ÇEKENLERİ... ARKADAŞLAR BÖYLE YAPMAKLA HİÇBİRŞEY ELDE EDİLMİYO KİM NE YAPARSA KENDİNE YAPAR..... UMARIM KENDİNİ İÇİNE HAPSEDENLERDEN OLMAZSINIZ ÇÜNKÜ ÇOK ZOR İNANIN ÇOK ZOR... KENDİNİZE İYİ BAKIN

****VARKEN YOK****YOK KEN VARSIN***BENLİĞİNDEN KURTULURSAN İŞTE O ZAMAN İNSANSIN****

ORTOPEDİK ENGELLİYİM. HERHANGİ BİR PROTEZ KULLANMIYORUM. BUNU ŞÖYLE ÖZETLİYEBİLİRİM. 1999 SENESİNE KADAR SOL ELİMİ ADIM ATARKEN DİZ KAPAĞIMA BASKI YAPARAK YÜRÜYE BİLİYORDUM AMA BU 1999 SENESİNDE BİR AMALİYATLA ORTADAN KALDIRILDI ŞİMDİ DAHA RAHAT YÜRÜYE BİLİYORUM.

Merhaba Arkadaşlar bende polio sekeli üç yaşında iken kızamık hastalığı geçırdım doktorun verdiği onbeş iğnenın öndört tanesini vurulmuşum aradan iki gün geçmış annem son iğneyide vurduralım demiş dedem ise kızım çocuk iyileşti gerek yok demış tabi annemde iğneyi vurdurunca gece yatmışız sabahleyin ayağımı peşime çekıyormuşum buda bizim kaderımızmış. tedavilerden sonra ayağımı tutarak yürüyorum.

Bir garibsin şu dünyada
Gülme gülme ağla gönül
Derdin dahi çoktur senin
Gülme gülme ağla gönül

1 Yaşında iken aniden ateşim çıkmış ve yanlış igne sonucu olduğundan tahmin ediliyor.
Sol Bacakta Polio sekeli. Elim ile sol bacağıma bastırarak destek ile yürüyebiliyorum. Sol bacak oldukça güçsüz.

Arkadaşlar kabul ederseniz bende varım. Bende 1 yaşında çocuk felci olmuşum. Sağ bacakta polio sekeli. Yürürken ayağıma abanmak durumundayım. Uzunca yürümede sıkıntı ve zorluk çekiyorum. Tüm dostlara saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Ancak bu yürüme işini yorulmadan rahat bir şekilde sağlayabilecek, yalnız insana sıkıntıda vermeyecek bir alet varmıdır. :?: msn kullananlar için alibel_4@hotmail.com

arkadaşlar bende ufak yaşta geçermişim bu hastalığı ve sağ bacağımda polio sekeli mevcut. dizime bastırmak durumundayım. başka türlü olmuyor.

sağ alt polio sekeline bağlı çocuk felci nedeniyle sağ ayağımda aksama ve incelme var. 4-5 yaşlarındayken olmuş bu, şimdiye kadar desteksiz yürüyebiliyordum ama şimdi ayağımda güçsüzlük hissediyorum ve bu aşağı yukarı 5-6 ay önce başladı.Şimdi arasıra, yürürken elimle bacağımı tutma zorunluluğu hissediyorum.

Belki biraz konu dışı olacak ama ben 26 yaşındayım ve aşağı yujarı 20 senedir elimden destek almadan yürüyebiliyorken şimdi birdenbire ayağımda hissettiğim bu güçsüzlüğün sebebi ne olabilir sizce? Ben hiçbir anlam veremedim çünkü ve doktora da çıkmadım.

Bilgi verirseniz sevinirim...Saygılar

Üst Alt