Merhaba, galiba benim durumum hepinizden biraz farklı olacak. Ben ve ikiz kardeşim DKÇ (Doğuştan kalça çıkığı) ile doğmuşuz. İkizim iki taraflı, ben sağ kalçadan. 1974'de, ortalama 1 yaşındayken Ankara'da Numune Hastanesi'nden tedavi için alçıya alınıyoruz. bu şekilde 6 şar haftadan takılıp çıkarılan alçılardan 3.cüsünde ben çok ateşlenmişim, alçı yapar demişler. Alçı çıktığında sol bacağım cansız düşmüş. Sonra Almanya'ya gittik tedavi için, orda yanlış iğneden demişler. Almanya'daki ameliyatlarla kalça çıkığım iyileşmiş ama sol bacak üst ve alt ekstremite de zayıflık ve bacakta 2cm kısalık var. 11 yaşında türkiyeye döndüm. 15 yaşıma kadar ortez kullandım. Sonuncusu yanlış yapılıp bacağımda yaralar açınca attım. Almanya'da hastanelerde havuzlarda tedavi görürdük mantığıyla yüzmeye başladım. Yaklaşık 15 sene yüzdüm, milli sporcu oldum. Ortezi attığım zamanlarda dizimi tutarak yürürdüm, yüzdükçe dizimi tutmadan yürüyebildim. O yaşlarda artık ameliyat bile olmuyordum. Orhan Girgin bana da uzatma yapacaktı, ailem izin vermedi, tahsilime engel olmak istemediler. Sporun çok faydasını gördüm, lakin 24 yaşında birden yürüyemez oldum. Aylarca yürüyemedim. İlk o zaman POSTPOLİO SENDROMU dile getirildi. Sağlam sağ bacağımdaki kaslar ve eklemler dahil, tüm bacak kaslarımda ve eklemlerimde güçsüzlük, şiddetli ağrı, hassasiyet, çabuk yorulma vs. şikayetlerim var. Uzun süre teşhis konamadı (Başka bir arkadaş da aynı durumu yaşamış, galiba Sessizce__ nickli arkadaş). Şimdilerde bile tam konmuş değil. Çocuk felci değil ama asıl bu sendrom hayatımı zehir ediyor. Ankara'da oturuyorum ve burda pek bir neticede alamadım. İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi ve Akdeniz üniversitesi Hastanesi FTR bölümlerinde bu sendrom konusunda araştırmalar ve tedaviler varmış, henüz oralara gidemedim. Bir ben böyleyim sanıyordum. İnternetten edindiğim bilgilere göre çocuk felci geçirenlerin %33'ü, 20-40 yaşları arasında bu tehlike ile karşı karşıya, tam nedeni de bilinmiyor. Ben gerekirse bu sendrom hakkında öğrendiklerimi paylaşırım. Yeterince uzun oldu, buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim. Saygılarımı sunuyorum.