Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polio ya da Post Polio sekeli (Çocuk felci) olan kim var?

Merhaba arkadaşlar...
Benim rahatsızlığım da bu gruba giriyor. Ben 6 aylıkken yakalanmışım. Çift taraflı yürüme cihazı ve koltuk değneği kullanıyorum.

ÇOCUK FELCİ

BEN DE 3.5 YAŞIMDA ÇOCUK FELCİ HASTASI OLDUM
ŞU ANDA YAŞANTIMI TEKERLEKLİ SANDALYEDE SÜRDÜRÜYORUM
BU DA ÇOK ZOR OLUYOR TABİKİ
SAYGILAR SUNAR İYİ ÇALIŞMALAR

ADFA27@hotmail.com

Sanaldünyam, ayağındaki güçsüzlüğün sebebi post polio sendromu olabilir,bu konuyla ilgili geçmişte forumda da bilgiler verilmişti, post polio sendromunun bu tür belirtilerinin olduğunu okumuştum,bu durum polio sekelilerde ilerleyen yaşlarda çıkabiliyormuş ama sen yinede doktora gidip araştırırsan çok daha sağlıklı bir bilgi alırsın,arkadaslar bu gibi durumları lutfen ihmal etmeyelim...

kendım gıbı olanlar

slm bende 9 aylıkken havale gecırmısım ve hastaneye gıdınce doktorlar yanlış iğne vurmuslar yuruyemez olmusum .benım rahatsızlıgımda polıo sekelı ve tekerleklı sandelye kullanıyorum

Merhabalar
Ben de çocuk felcini 2 yaşında geçirdim.

1,5 Yaşında hastalığa yakalanmışım..uzun yürüme cihazı ile yürüyorum..sol ayak alt extremede polie sekeli..
daha önceki nikim buydu..şimdi recep1..

BUNADA ŞÜKÜR ARKADAŞLAR

ŞÜKÜRLER OLSUN YARADANA BUNA ŞÜKÜR DİYORUM VE HİÇBİR YARDIM ALMIYORUM VE AZİMLE SABIR TAŞI DELER DEDİM VE SABIR VE AZM ETTİM SAĞ BACAKTA POLİO SEKELİ VAR 3 SANTİM UZUN FAKAT BEN BU AYAKLA KUNGFUDA KAHVERENGİ KUŞAK ALDIM. VE DEVAM ETSEYDİM BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATACAKTIM AMA NE YAZIKKİ MADDİYATTT. :oops:

Kadir seni tebrik ederim kardeşim...Bravo sana...Allah önündeki engelleri aşmanda sana yardımcı olsun...

Merhaba arkadaşlar çocuk felci sol bacakta.Herhangi bir aparat kullanmıyorum.

Merhaba arkadaşlar ben de küçükken iken felç olmuşum . 12 yaşım da ameliyalara başladım. Kısalıktan dolayı uzatma ameliyatı derken kemikler ayrılmadı. Kemikleri ayırmak için ekstradan ameliyatlar moral bozuklukları üzüntüler. Sonuç ne mi ? Çok şükür yaşıyorum ve bir şekilde ben de hayatın ucundan tutundum ayaktayım.

bahar..geçmiş olsun kardeşim...ben hiç ameliyat olmadım...ama şükür ağrılarım yok...ama ameliyat olmam gerekli olsa idi muhakkak olurdum...acil şifalar dilerim...

Teşekkür ederim . şükürler olsun ki benim de ağrım ve her hangi bir şikayetim yok. Doktor ilerisi için tedbir olması nedeni ile ameliyat diyor. Ama o uzatma ameliyatının nasıl bir şey olduğunu çok iyi hatırlıyorum. Kemiğinin birbirinden ayrılmasını canlı canlı yaşıyorsun. Bunu eger aramızda uzatma ameliyatı olanmlar varsa bilirler. Yoksa da kimsenin bunu yaşamasını istemem.

Selamlar. 6 aylıkken çocuk felcine yakalanmışım. Sağ ayak polio seleli.

bende çocuk felci polio sekeli 2 ayağımdada incelik ve kas kaybı var.....

Selam...
Çocuk felci, 9 aylıkken, üstelik alilemin yıllarca beklediği bir çocukmuşum.. Şansızlık mı desem, ihmal mi bilemiyorum. Şuan ( daha doğrusu, kendimi bildim bileli) tekerlekli sandalye kullanıyorum. Açıkcası hayatımdan da memnunum ya.
Zorluklar mutlaka oluyor. :) Bizler güçlü insanlarız arkadaşlar, üstesinden geliyoruz.

Ben de 4 aylıkken geçirdim bu olayı. Ameliyat oldum şu an elimi dizime koymadan yürüyorum, uzun ayak yürüme cihazı kullanıyorum.

selam arkadaşlar...
6 aylıkken kapmışım galiba ama iğnede vurmuşlar bana lakin sonradan doktor iğne vurulmamış bile olsaydı yine felç olacağımı söylemiş...
şuan şağ ayak 12 cm kısa, uzun yürüme cihazı taktırdımyeni alışmaya çalışıyorum...
bu şekilde ameliyat olan arkadaşlar nasıl bi süreçtir bu anlatırmısınız?
tavsiye edermisiniz ve hangi hastahaneleri tavsiye edersiniz???
tedavi nekadar sürer...
Kalın salıcakla...

ben polio sekeli yim

ben 1 yaşında iken çocuk felci geçirmişim iki ayağım felç olmuş bbam beni ankaraya istanbula götürmüş biri düzelmiş biri kalmış şimdi ben bir topalım halk dilinde topal derler ya ben sağ ayağın rahatsızlığı olan bir vatandaşım yani engelliyim

Bende 1 yaşında geçirmişim bu illeti sağ bcağımda 6,5 cm kıslık var uzun yürüme cihazı kullanıyorum.

Benimde sağ bacağımda kısalık ve zayıflık var. :D

ben 4 yaşımda...
Cigdemy' Alıntı:
2.5 yaşında çocuk felci virüsü bedenime girmiş ve sağ bacakta hasar bırakmış
(Sağ alt polio sekel)
Aksayarak yürüyorum, bir de bacağım güzsüz olduğu için elimle dizime destek olmam gerekiyor yürürken.
Başka kimse var mııı?
sevgili çiğdem,
uzun bacak yürüme cihazı denen aleti kullansana,ben ilkokula giderken kullanmıyordumihep yorulurdum,şimdi saatlerce durmadan yürüyebiliyor,kucağımda yada elimde birşeyler taşıyabiliyorum bile.
bence bi araştır...

Ben de 20 aylıkken çocuk felci oldum diye biliyordum. Sonradan öğrendim ki durumuma tıpta polio sekel'i deniyormuş... Her iki ayağım birden tutmuyormuş başta ama Ankara'ya götürmüşler beni, orada yapılan tedaviler sonucu sol ayağım desteksiz dik durabiliyor. Sağ ayağımda uzun yürüme cihazı var. Cihazla dik yürüyebiliyorum ama onun da sıkıntıları var, bilirsiniz. 30 yıldan fazla zamandır kullanıyorum yürüme cihazını. Yakın zamanda emekli olmayı planlıyorum. %60 oranında rapor aldım.

Bütün mesajları tek tek okudum. Hepimiz için ayrı ayrı üzüldüm :( Tabii ki biliyordum başla polio kurbanları olduğunu ama buradan gördüm ki zannettiğimden de çokmuşuz. Bu sayfalara ulaşamamış nicelerimiz vardır.

Hepinizi bu bizim için ek zorluklarla dolu hayata sıkı sıkıya tutunduğunuz için tebrik ederim. Buna devam edin...

olsun

ben 3 aylık bebeken çocuk felci geçirmişim.Belden aşşam felçli idi,ama 20 yıl tedavi gördükten sonra 20 yaşında ilk adımımı attım ve yürüdüm allaha çok şükür şimdi yanlızca sağ bacak polio sekeli var yürürken aksıyorum.tekerlekli sandelyedede kalabilirdim o yüzden bu günlerime şükür olsun diyorum

çocuk felci

:D :D :D ben nuray.herkese merhabalar.bende 1 yaşındayken çocuk felci geçirmişim. kamuda çalışıyorum.kendimi engelli hissetmiyorum çünkü engelim asla beni engelleyemedi kafama koyduğum her şeyi yaptım ve yapıyorum.yaşamayı seviyorum. koltuk deyneklerim bana sadece yardımcı ve onlarıda çok seviyorum.çevremde benim gibi engelli az.bu siteye yeni arkadaşlıklar kurmak için kaydoldum. :) :)

BENDE

BEN 3 AYLIK BEBEKEN GEÇİRMİŞİM ÇOCUK FELCİNİ.BELDEN AŞŞAM TUTMUYORDU TAM 20 YIL SÜREN TEDAVİDEN SONRA İLK ADIMIMI 20 YAŞINDA ATTIM VE ŞİMDİ YÜRÜYORUM.YANLIZCA SAĞ BACAKTA POLİO SEKEL KALDI O KADAR.

Selaaam, ben de polio sekeliyim.Sağ ayağım 3 cm kısa ve güçsüz.8 aylıkken kapmışım bu virüsü,uzun yürüme cihazı kullanıyorum.

ben 4 yasinda yakalandım bir kaç dizi ameliyettan sonra cok iyi duruma geldi etrafıma baktıgımda cok kötü durumda olna arkadaşlar var allah yardımcıları olsun

Üst Alt