Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polio ya da Post Polio sekeli (Çocuk felci) olan kim var?

:)

çiğdem yıllar önce bende senin gibi yürüyordum dizime destek vererek ama uzatma yapıldı o sorundan kurtulum.Evet benim sağ bacağımdada var incelik ve güçsüzlük ama uzatmadan sonra sorunum giderildi.aksıyorum ama rahatım canım benim

merhaba

bende 1 yaşında aşırı ateşten dolayı sağ ayakta polio

''Kendim Gibi Olanlar''

Ben 1.5 yaşında polio sekeli yani çocuk felci olmuşum. Sağ bacağımda hasar kaldı ortez yardımı ile yürüyorum.

sakatlığım hakkında

sağ bacağımda 2 yaşından itibaren %45 oranında bir sakatlık mevcuttur....

ben

ben 2 yaşında iken çocuk felci geçirdim....

BENDE 2.5 YAŞINDAYKEN GEÇİRDİM SAĞ BACAK POLİO SEKELİ 15 KEZ AMELİYAT OLDUM KOLTUK DEYNEKLERLE YÜRÜYORUM 5 CM KISALIK VARDI (İLİZARO) İLE İKİKEZ UZATTILAR 10 YAŞINDA UZATTILAR BİRDE 2004 YILIN UZATTILAR ÇOK ŞÜKÜR ESKİYE GÖRE İYİ YÜRÜYORUM EVDE ARTIK DESTEKSİZ YÜRÜYORUM SADECE DAHA GÜVENLİ OLSUN DİYE DIŞARDA KOLTUK DEYNEĞİ KULLANIYORUM ODA OKADAR ÖNEMLİ DEĞİL BENİM SADECE BİR AKSESÖAR :) BUNA ŞÜKÜR KİMSEYE İHTİYAÇ DUYMADAN YAŞIYORUM.HERŞEY ALLAH' TAN GELENE DİYECEK SÖZÜMÜZ YOK ALLAH BETERİNDE KORUSUN CÜMLEMİZİ

Sakatlığım

Ben bu siteye biraz önce üye oldum ve ilk yazışmam da bu konuda oluyor,herkese selam zamanla hepinizle tanışacağız inşallah.
Benim de sol bacağım polio sekeli (Çocuk Felci) dir.bana en ufak bir zorluk çıkartmamaktadır,bunu da ben, çocukluğumdan bu yana,spor yapmama,bacağımı kum torbalarıyla çalıştırmama bağlıyorum.
Bence herkes bunu yapmalı pes etmemelidir,hiç kimse için geç değildir.
sevgi ve saygılarımla.

Maşallah sitenin nerdeyse yarısı polio sekeli.
Polio Sekeliler Derneğimi kursak ne etsek. :D

Bende küçük yaşta geçirdiğim bir hastalık yüzünden Polio Sekeliyim. Koltukdeğneği yada başka bir cihaz kullanmadan yürüyebiliyorum ama çabuk yoruluyorum.
Yinede Allah çok şükür kendi bacaklarım üzerinde durabiliyor ve hayatı yaşayabiliyorum.

Aman Ben Eksik Kalırmıyım Yahu..

Aman Allahım!!
hatta Yaba Daba Duuuuuuuu.....!!!:))
Herkes burdaymıs yahu bendaaa bendaaaa cocuk felciyim...
8 aylıkken gecirmisim kendim yürüyorum ama aksarım baariz bellidir...aksesuarlarım yok..
Sevgilerimle.....

merhabalar bende sol ayak polio sekali 4,5 cm kısalık var aksayarak yürüyorum

anlayamadım

ne oluyor çok olunca tamam bende de var ama bir faydasını görmedim . zararını sayarsam bitmez. anlamıyorum bu soruları niye merak ediyoruzki bende sorucam bakalım ne olacak. birisine onu sevdiğizi söylediniz ve ne cevap aldınız. bekliyorum yanıtları

Ben de 1,5 yaşında bu mikrobun saldırısına maruz kaldım.Sağ bacağı seçti mikrop.

BENİDE ARANIZA ALIRSANIZ SEVİNİRİM BENDE 2 YAŞINDAYKEN O DEDİĞİNİZDEN YANİ POLİ SEKELİ OLMUŞUM...ESKİDEN UZUN YÜRÜME CİHAZI KULLANIYODUM AMA 96 YILINDA TARSUSDA ÖMER SAYAR HASDAHANESİNDE Bİ AMALİYAT OLDUM VE ŞU ANDA KULLANMIYORUM..HERKESE COOOOKKKK GEÇMİŞ OLSUN

bende aynıyım. kücükken yakalanmısım bu hastalıga sol bacagımda 3 santimlik kısalık ve incelik var.ayakda cok uzun süreli beklemedigim zaman bir sorun olmuyor.ama soguk günlerde sol dizimde asırı derecede sızı oluyor.yİnede yasamak ve her birey gibi hayatını sürdürmek güzel....

]merhaba arkadaşlar bende polio sekeli sag bacakta 3cm kısalık var uzun yürüme cihazı ve tek koltuk degnegi kullanıyorum.

ben sulya mrhb arkadaslar

MERHABA BEN DE 1 YASINDAYKEN COCUK FELCI GECIRMISIM :( AMA 7 YASINA KADAR BIRSEY KULLANMADAN YURUYORDUM YAZIKKI IKI AMALIYAT SONUCU DENEK KULLANMAYA BASLADIM :cry: CUNKU YANLIS AMALIYAT ETMIS DR BEY :? ONUN YUZUNDEN DAHADA KOTULEDIM SONRA TEKRAR AMALIYAT OLDUM DAHA IYI OLDUM AMA DENEK KULLANIYORUM VEDE DIZLERIM GUCSUZ SAG BACAGIM BIRAZ INCE. EVDE DENEKSIZ YURUYORUM AMA DISARDA TEK DENEKLE :lol: VE IKI COCUK BUYUTUYORUM YALNIZ BASIMA :wink: mutlulugu BULAMADIM evliligimin bitmesi ikisininde !!!engelli olusumdan bence :( AMA GUCLUYUM cunku iki cocukgum var ve ole olmak zorundayim demi yani :mrgreen: 28 yasina geldim az bir zorlugu kaldi.

bende 3 yaşındayken çoçuk felçi geçirmişim 11 yıl önçesine kadar bastonla yürüyordum.11 yıl önçede kas ermesi hastalığına yakalandım şimdi yürüyemiyorum

slm bende 1.5 yasında ıken cocuk felcı gecırdım. 14 yasında ıken 9 santım ayak kısalıgım ve topugum yoktu.. 3 amelıyattan sonra 1.5 santım kısalıgım kaldı ve guzel bır topuk yapıldı suan normal olmasa da normala yakın bır yurumem var.uztma amelıyatlarım cok sancılı gectı ama gordum kı hepsıne degmıs..herkeze bol sifalar dilerim

bende 4 yaşında geçirdiğim cocuk felci sonucu sol bacak polio sekeli.

bende 2 - 3 yaşında geçirdiğim cocuk felci sonucu sağ bacak polio sekeli.Ama hayatı seviyorum.Ve şükretmesini biliyorum... :p

bende varım

merhaba arkadaşlar bende 9 aylıkken geçirdim bu rahatsızlığı hala uzun yürüme cihazı kullanıyorum sağ bacakta, baktım ki kurtuluş yok ben bu duruma alışıp onunla yaşamaya çabalıyorum hepimizin yaptığı gibi

Bende altı aylıkken yakalanmışım bu hastalığa zaten 70 li olupta bu hastalığa yakalanmayan var mı.Sol ayakta ve sol kolda güçsüzlük var ama kendi işlerimi kendim görebiliyorum.9 yıllık öğretmenim.

bende 10 aylıkken eksik verilen aşı yüzünden çocuk felci geçirdim.hep doktorların farklı farklı düşüncelerinden dolayı daha iyi olmam gerekirken bu durumdayım.yinede şikayetçi değilim.tutunarak ayakta durabiliyorum evimde herişimi kendim yapabiliyorum.çevreme bakınca ne kadar zor şartlarda yaşayan insanları görüp hergün halime şükrediyorum.

1.5 YAŞINDA YAKALANDIM HASTALIĞA
POST POLİO OLAYINI BENDE DUYMUŞTUM
DOKTORUM EĞER GEREKLİ EGZERSİZ VE TEDAVİNİ SÜRDÜRÜRSEN SAĞLAM OLAN BACAĞINDAKİ AĞRI VE SIZILARDAN KURTULABİLİRSİN DEMİŞTİ VE TABİ KİLOYADA DİKKAT ETMEK GEREK AŞIRI GÜÇ OLMAMASI GEREKİYOR BACAKTA
BEN HER YIL EŞİMLE BİRLİKTE REHABİLİTASYON GÖRÜYORUZ İSTANBULDA
HAMİLELİK DÖNEMİNDE BİRAZ ZORLANDIM AĞIRLIK BACAĞIMI ZORLUYORDU
AMA DEĞER ÇOCUĞUM İÇİN
ŞİMDİ BİR SORUNUM YOK GEREKEN TEDAVİ EGZERSİZ UYGULANDIĞII MÜDDETÇE POST POLİO DAN KURTULUNABİLİNİYOR
VE TABİ AZİMLİ OLMAK GEREKİYOR

merhaba arkadaşlar ben de iki buçuk yaşında çocuk felci geçirmişim.Sol bacağımda uzun yürüme cihazı ve tek koltuk değneği ile yürüyorum.3 cm kısalık ve incelik var bacağımda.

post polio ne demek? turleri mi var bu hastaligin?

Post Polio; benimde kendimde bu rahatsızlıktan olduğundan şüphelenip araştırdığım kadarıyla: Çocuk felcini geçirirken felçten etkilenmediğini düşündüğümüz, zannettiğimiz uzvumuzun belli yaşlardan sonra (sanırım kişinin bünyesine göre değişiyor ki genelde 30 lu yaşlar sonrasından bahsediliyor) tembellik, güçsüzlük, çabuk yorulma ve zaman içinde de ağrı ve kasılma şeklinde belirtiler göstermesi.

Yani görüntüde sonradan oluşmuş birşey gibi görünsede aslında hastalığa ilk yakalanma döneminde kazanılmış bir durum. Çok dikkat edilmesi gereken bir durum. En önemli tetikleyicisi post poliolu olan bacağı kapasitesinin üzerinde kullanmaya kalkışmak, fazla yüklenmek ve yormak.

Ama bence doktorlar (en azından benim şimdiye kadar gittiğim doktorlar ) bu hastalık için net bir teşhis koymuyorlar.

Sadece dikkatli olunması konusunda uyarı ve önerilerde bulunuyorlar.

BU ARADA BENDE 1 buçuk yaşında geçirdiğim bir ateşli hastalık sonucu çocuk felçliyim. 1- 1.5 cm kadar kısalık ve haliyle biraz da zayıflık var felçli bacağımda. Koltuk değneği kullanıyor ve cihaz kullanma yolunda ilerliyorum :wink:

Herkese allahtan sağlık, sıhhat , hadi sağlığımızın bi kısmı için yapılacak birşey yok ama bence çok önemli olduğunu düşündüğüm AĞRISIZ ve SIZISIZ günler diliyorum.

Üst Alt