Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polio ya da Post Polio sekeli (Çocuk felci) olan kim var?

ben de 3 yaşında yaklanmışım .kısalık yok ama sag bacak uzun yürüme ortez i kullanıyorum

bende 3 yaşımda polio sekeli geçirmişim ailem hala iğneden oldu der başka bir şey demez ama araştırdığımda çok kişide bu inanışın olduğunu bizzat gördüm bunun sebebi ise polionun ilk olarak grip nezle gibi bir rahatsızlık gibi görülmesi bu esnada iğne olanlar sanıyorlarki iğne felç sebebi oldu ama felcin asıl nedeni polio virüsü ama bana göre iğne ile vücut rahatlıyor ve uyku ile virüs işini daha rahat gürüyor tabi bu benim fikrim kesinlikle tıp bunu söylemiyor neyse ney işte bende polio sekeli ama maalsef beni bayağı bir vurmuş her iki taraflı

selam bende çocuk felçli biri olarak buradayım 2.5 yaşında hasta olmusum. Yanlız şunu söyleyeyim hayattan kopmaktansa hayatla iç içe olmak en güzeli sanırım. Hayattan kopuk yaşanyanlara... Uzun yürüme cihazı kullanıyorum tam 28 cm sağ ayagım uzatıldı 13 operasyon gecirdim orta okulu ve liseyi iki yıl aradan sonra bitirdim. Hayata yenilmemek icin çalıştım bir işim oldu ve mutlu bir evlilik.......herkese tavsiyemdir

selam arkadaşlar bende polie sekeliyim 2 yaşımda oldu,sağ bacağımda incelik var diğerine göre daha zayıf bendede 7 cm kısalık vardı ameliyatla kısalık düzeldi.ama en az 6 ay sahalardan uzak olursunuz:) aynı zamanda sağ ayağımda pes çavuş var yani ayakta bozukluk ve kalça çıkıklığı allah beterinden saklasın:)

çocuk felci olan kimler var

MERHABA ARKADAŞLAR....

BEN BEKİR ARANIZA YENI KATILDIM SİTE HAKKINDA YENI BİLGİLER TOPLAMAYA CALIŞIYORUMBUARADA KIMSEYİ TANIMIYOUM İNSALLAH DİLEGİM EN KISA ZAMNDA SİZLERLE İYİ BİR DOST OLUP GÜSEL VAKIT GECİRMEK İSTİYORUM....

ARKADAŞLAR 34 YAŞİNDAYIM KÜCÜKKEN DOKTORLARIN YANLIŞ İGNE YAPMASI SONUCU COCUK FELCİ OLMUŞUM HAYATIMI KOLTUK DEYNEKLERILE İDAME ETTİRMEKTEYİM
BENIM GİBİ OLAN ARKADAŞLAR VARSA BUARAYA YAZARSANIZ TANIŞMIŞ OLUR SORUNLARIMIZI PAYLAŞMAK İSTİYORUM ŞİMDİLİK BUKADAR YETER SANIRIM TEKRAR GÖRÜŞMEK DİLEGİYLE HOŞCAKALINIZ....:eek::eek:

selam arkadaşlar ben 3 aylıkken polio sekeli yani(çocuk felci) geçirmişim şuandaallaha şükür yürüyebiliyorum fakat sağ ayağımın parmaklarını oynatamıyorum

slm arkadaşlar ben 6 aylıkken çocuk felcine yakalnmışım sağ ayağım 4 cm kısa ve ortez kullanıyorum.

merhaba arkadaşlar bende polio sekeliyim.

sol alt ekstremitede polio tanım. 5 cm kısalık uzun yürüme cihazıyla yürüyorum. allah herkeze sabır ve şifa versin.:)

benimde rahatsızlığım sağ ayak diz ekrembitede polio sekeli 5 cm sağ bacakta kısalık..
bundan 8 yıl önce hacettepe üniversitesinde sağ bacağımı 5 cm uzatıldı çok meşakkatli bir işlem olsada polio sekeli arkadaşlara tavsiye ediyorum kemik uzatma işi güç ve çok acı çektirici ve uzun süren bir işlem 6 ay gbi bir zaman olmasına rağmen tavsiye ediyorum..iyileştikten sonra herşey unutuluyor

Selam arkadaşlar bende polio sekeliyim, sağ ayağımda 4cm kısalık var, % 40 güw. kaybı. Görüşmek tanışmak dileğiyle. Mail adreslerimizi de yazarsak konuşabiliriz.
Sevgilerimle..iso2002iso@hotmail.com

7 Aylık Felç Sonucu

7 aylıkken geçirdiğim felç sonucu sağda daha fazla olmak üzere ayaklarımda polio sekeli oluşmuştur. Sağ ayak kısa ve güçsüz sol ayak diz tutmuyor

arkadaşlar aranızda çocuk felci olupta amelyat olan var mı.

Bende 3 yaşında sol bacakta var. Ama bu aralar kilo yüzünden biraz yürümek yoruyor onun dışında hayatımdan çok memnunum. Çevremdeki geri zekalıları görünce Yarabbim sana binlerce şükür aklıma özür vermemişin bi bacaktan bişi olmaz diyorum.

bende 3 yaşımda sol bacak 13 yaşımda sağ bacak şimdi tekerlekli sandalyedeyim halime şükür ediyorum gerçekten aklıma sağlık...

2.5 yaşında çocuk felci virüsü bedenime girmiş ve sağ bacakta hasar bırakmış
(Sağ alt polio sekel)
Aksayarak yürüyorum, bir de bacağım güzsüz olduğu için elimle dizime destek olmam gerekiyor yürürken.
Başka kimse var mııı?

benimkinin aynısı bir yürüşün var bende cocuk felci geçirmişim ama ucundan geçmiş gitmiş pek etkilememiş cocukluğumda gördüğüm tedavilerden sonra diz üstüne basarak yürümeye başladım ..

bende daha bebekken yanlış ine tedavisinden dolayı her iki ayaktan polio sekeliyim. pek çok arkadaş yinede herşeye rağmen ayakta öyle veya böyle yürüyebiliyor ben hiç ayağa bile kalkamıyorum ancak oturarak afedersiniz ördek yürüyüşüyle gidebiliyorum. biraz geniş ayakabıyla eller sayesinde ayaklarımı ileri geri getirebiliyorum tekelekli sandelye ve resimde görüldüğü gibi birde motosiklet kulanıyorum ama hiçte şikayetçi değilim yüce mevlam kime neyi layık görürse onu verir beterin beteri var. herkese selamlar.

[SIZE=4]İYİKİ VARSINIZ[/SIZE]

30 yaşındayım. 6 aylık bebekken bulmuş beni. sol taraf polio sekeli. sağ tarafta kalça çıkığı varmış bu sene öğrendim. bebekken olmuş. ameliyat şart. uzun yürüme cihazı kullanıyorum. 2 senedir vücudumu tanıyamıyorum. sol tarafım sürekli zayıflıyo kemikler dahil. yüzüm bile farklı. kıyafet bulamıyorum istediğimi giyemiyorum şekil bozukluğundan dolayı. sağ ayağımdada münüsküs, kas patlaması, çatlak, kıkırdak erimesi v.s v.s var. yük hep sağ tarafta olduğundan oda iflas ediyor. (aynı zamanda sağ bacakta kısalık ta var)

mrb arkadaşlar
benide listeye ekleyin..her iki altta polio sekeli yazıyo aldıgım raporda..ama şükürler olsun vuruşlarım zayıf olsada teknigim Daniel Guiza'dan iyi..yeterki top ayagıma gelsin:)

Bende 6 aylikken gecirmisim, sag bacak 14 cm kisa, sol bacakta geriye kacma var, cift koltuk degnegi kullaniyorum.

Merhaba Arkadaslar
Ben de araniza yeni katilanlardanim.Bu basliga yazi yazan butun arkadaslarin yazilarini zevkle okudum ve ictenlikle samimiyetinizi paylastim.Benim hikayem 6 aylikken doktorumun yanlis teshisi neticesiyle basliyor sonucunda ise cogunluktan farkli olarak felc sol bacak ve koluma isabet ediyor.Lise 2 ye kadar ailemin yogun cabalariyla rehabilite oldum ve o doneme kadar sol bacak digerine gore 6 cm kisa ve zayif(arti olarak bacakta gerilme mevcuttu),sol kolumsa digerine gore sadece omuzdan zayifti.Yogun israrlarim sonucu ailem ameliyat olmama razi oldu ve dizimden bacak germe(acma) operasyonu gecirdim ve bu sayede bacagim 3 cm uzadi.Sol koluma gelince yillardir egzersiz yapiyorum bu sayede iki kolum guc olarak birbirine esit olsa da zayiflik baki kaldi.Sanirim bazi arkadaslara gore biraz sansliyim cunku bu zamana kadar degnek ve yurume aparatlari kullanmadim bunu da yogun rehabilitasyona ve aileme borcluyum.Ne trajiktir ki kutsal meslegine saygisi olmayan bazi doktorlarimiz butun umutlarimizi elimizden alirken meslegine asik bazi doktorlarimiz da umutlarimizi geri veriyor...
Son olarak da yillardir cocuk felci uzerine ve kok hucre tedavisi uzerine arastirma yapiyorum ama ne yazik ki elimde yeterli bilgi mevcut degil.Sizden ricam bilgisi olaniniz varsa kok hucre tedavisinin biz cocuk felcliler uzerinde uygulanip uygulanmadigi.Bu konuda yardimci olabilirseniz sevinirim.

Hayallerinizin gerceklesmesi dilegiyle...

Arkadaşlar bende 2 yaşındayken çocuk felci geçirdim.Sağ bacakta sakatlık kaldı.Şimdi 42 yaşındayım.Bu hastalıkla ilgilenen doktor ve ya hastane adı bilen var mı?Lütfen cevap yazın...Teşekkürler...

merhaba ben de burdayım.sag bacakta 5 cm kısalık var.diger yorumları da okudum.
medikalciler sevinsin.

arkadaşlar hepinize çok geçmiş aolsun acil şifaler aynı durum bende de var sol ayagım da 3.5 cm kısalık ve yürürken elimle destek yapmak durumundayım. ama buradan takip ettiğim bir tedavi yöntemini paylaşan arkadaşlar var ve izmir dokuz eylülde istanbul hacattepe çapa tıp fakiltesinde bununla ilgili amaliyatların oldugunu biliyorum. ben yaptırmadım ama istanbulda prof. dr mehmet kocaoğluna muayene olmuştum o da amaliyatla düzelebilecegimi söylemişti ama olmadım yine tarsusda ömer sayar amaliyatla düzelecegimi söylemesine ragmen bu amaliyatları olmadım. son dönemde izmir dokuz eylülden hasan havıtçıoğlu ile ilgili haberleri inceliyorum o da bu konuda uzaman bir doktor gibi gözüküyor. içinizde bu doktorlardan birine amaliyat olana var ise ve bizlerle paylaşırsa çok seviniriz. görüşmek dilegiyle saygıyla kalın hepinize çok geçmiş olsun açil şifalar diliyorum.
mail adresim kenyavalisi@hotmail.com buradan da iletişime geçebiliriz arkadaşlar

ilginç olan

ben 9 aylıken geçirmişim bu badireyi sag ayakta kalıntıları var.benım dikkatimi çeken hasar gören hep sağ bacak.ilginç geldi bana sağ bacagı etkilemesinin bi nedenimi var acaba

Üst Alt