Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Prof.Dr. Şevki Erdem'e skolyoz ameliyatı olan var mı?
meraba size bişey sormak istiyorum bende 17 yasındayım ve 3 yıldır skolyozum var ilk önce önemsiz dediler skolyozum 23 derece kifozda 45 denildi ve bidaha gitmedim fakat ağrılarım artınca bu yıl tekrar gittim 3 yıl onceki filmim tekrar ölçüldü ve derecelerin aslında skolyozun 33 kifozun 48 olduğu ortaya çıktı yarın tekrar film çekilicem ağrılarım çok fazla ve fiziğim bozulma yolunda ilerliyor sizce ameliyat olur muyum dereceler düşük mü ?
Merhaba
geçmiş olsun bu doktorun verecegi bir karar dereceleriniz düşük ama sağlığınızı etkiliyorsa ameliyat gerekir.yüzme vb aktiviteler de işe yarıyor ama genede doktora gözükün ilerde daha zor bir ameliyat olmak istemiyorsanız.
Merhabalar bunu biz bilemeyiz tabiki doktorunuzu iyi seçin ve tavsiyelerini dinleyin mutlaka eger ameliyat olmanız gerekiyorsa ertelemenizin faydası olacağını düşünmüyorum yaş ilerledikce zorlaşıyor zannımca dilek arkadaşım inşallah sizin için de herşey çok güzel olur
Öncelikle herkeze paylaşımlarımdan dolayı teşekkür ederim dün itibariyle bende 87 derece kifoz olduğunu öğrenmiş bulunmaktayım ve kifoz hakkında detaylı bilgi araştırması yapmaya başladım ben bolu da ikamet etmekteyim ve bolu da kifoz rahatsızlığına bakan birtek yrd.doç.dr.cengiz ışık bulunmaktadır dünkü muayene sonucunda benden detaylı bir tomografi filmi istedi ve sonucuna göre ilk olarak ilaç tedavisi ile ağrılarımi giderme yoluna gideceği geçmediği takdirde ameliyat olabileceğimi söyledi ve riskleri olabileceğinden ameliyat olanların bazen ayrilarinin gitmediğini söyledi haliyle bende biraz tedirgin oldum yaşım 33 bu konu hakkında bana neler tavsiye edebilirsiniz herkonuda fikir ve önerileriniz açığım şimdiden ilginiz için teşekkür ederim saygılarımla
Geçmiş olsun
benim oğlum skolyoz oldugu için kifoz hakkında fazla bilgim yok.ama ben başka doktorlara da görünmenizi de tavsiye ederim.istanbula gelebilme imkanınız varsa doktor şevki erdeme gözükün derim.o mutlaka doğru teşhisi koyacaktır.
Kifoz hakkinda benimde bir bilgim yok malesef ama tek doktora bagli kalmayın bence bizde dilek arkadaşım gibi Şevki hocanın hastasiyiz tavsiye ederim gecikmeden baska doktora da muayene olun bence geçmiş olsun
aliozdemir_57
Merhaba ben de 90 dereceyi geçen kifozla ameliyat oldum . 87 derece azımsanacak bir derece değil ancak zannımca detaylı bir muayene olmanız gerekiyor . Eğer İstanbul'a gelme gibi bir ihtimaliniz varsa kesinlikle Prof. Dr. Murat Bezer'i öneririm . Çok güleryüzlü ve başarılı bir doktordur . Ben ameliyat olalı 3 ay geçti ve hiçbir şikayetim yok . Geçmiş olsun umarım en kisa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz .
Merhaba,
Dr Şevki Erdem şuan Numune hastanesinde mi çalışıyor yoksa başka hastaneye mi geçti?
Benim kardeşim de 15 yaşında ve şubat ayında ameliyat olacak. Derecesi 42 olduğu için çok endişeliyiz. Numune hastanesinde gittiğimiz doktorun ismi Hakan Serhat Yanık. Bu doktor hakkında bir bilginiz var mı? Dönüş yaparsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
şevki erdem pendik kurtköy emseyde.üçreti 150 sanırım.serhat bey de onun takımında olan bir doktordu.çok düzgün saygılı biri ama cerrah olarak nasıldır bilemem.şevki hoca sanırım sizi bu konuda yönlendirebilir.
2013 de ameliyat oldum şevki hocaya. Şevki hoca işin ehlidir kesinlikle tavsiye ediyorum. Ağrısı olmayanlarada şaşırıyorum. Benim ağrısız bir günüm yok Malesef. Kolay bir ameliyat değil ama başka çaresi yok. 80 dereceydim şuan düzeldim 26 vida var. Şevki hocadan allah razı olsun. Birde şu engelli raporunu alıp erken emekli olmamız lazım skolyoz hastalarının. Bu şekilde 60 yaşına kadar çalışabilcegimi sanmıyorum. 5-6 saat ayakta durmak yetiyor şiddetli ağrılara. Hocamız yüzme ve fitness önerdi ama gitmeye ne imkanım var nede zamanım. Skolyoz olupda engelli raporu alan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim. Hangi illerden hangi hastaneden ve nasıl aldınız?
Zelih hanım sizden ricam bana yardımcı olursanız sevinirim benim kızım 6 yaşında 38 ve 30 derece skolyoz olduğunu ögrendik yaşı kücük olduğu için sıkıntılıyız siz şevki erdeme gitmissiniz herhalde nasıldır yardımcı olursanız sevinirim
zelih hanım sizden ricam bana yardımcı olursanız sevinirim benim kızım 6 yaşında 38 ve 30 derece skolyoz olduğunu öğrendik doktor bize eğer ameliyat olmazsanız derecenin yükseleceğini korsenın faydalı olmayacağını söyledı yaşı küçük olduğu için sizin kızınız 3.5 yaşında ameliyat olmuş ve 5 defa ameliyat olmuş herhalde bir ameliyat ile düzelmiyormi çocuğunuz durumu nasıl inşllah iyidir rabbimden kısa zamanda sağlığına kavuşmasını niyaz ederim yardımcı olursanız sevinirim
Sara6 küçük yaşta ameliyat olanların bikaç kez ameliyata alınması gelişim devam ettiği için önlenmemesi açısından tekrarlanıyo bu ameliyatta ki mantık ağaç yaş iken eğilir yani erken teşhisle bişeyi kalmayacaktır
Merhabalar öncelikle geçmiş olsun
Evet kizim 3 buçuk yasindan beri 5 kez ameliyat oldu ilki büyük ameliyat omirilik boyunca çubuk ve o çubugun üst ve alt kısmına vidalar takildi daha sonraki ameliyat lar ilki gibi büyük müdehaleler olmadi gerdirme ameliyatı deniyor gelişme döneminde oldukları boylari uzadigi için vidalar gevsetilip omirilik gerdiriliyor sanirim bu sekilde tamamen düzeltilecek insallah bu yaz tekrar gerdirme operasyonu yapilacak ergenlik döneminde ameliyatlar bitecek sanirim
Sizin doktorunuz ne tavsiye etti ameliyat diyor mu Rabbim kolayliklar versin inşallah uzun bi süreç
Bu arada yazmayi unuttum şevki hoca mükemmel bir doktor Rabbim önce ona saglik versin onun vesilesi ile de yavrularimiz sagliklarina kavussun inşallah
Merhaba ben Skolyoz hastasıyım 3 defa skolyoz ameliyatı oldum cok talıhsız basarısız amelıeytlar geçirdim ilk ameliyatım 11 yasımda digerlerini de 28 yaşımda oldum şuan 40 yaşımdayım ve belim tekrar egrildi vidalar kırıldı agrılarım arttığı ıcın tekrar doktor araştırmaya başladım ve Şevki ERDEM beye ulastım bir hafta önce AMELİYAT günü aldım 10 EKİM ameliyat olacam iyleşeceğime inanıyorum doktor bey bu konuda güven verdi gördüğüm kadarıyla güler yüzlü samimi bi doktor güven olusturan özel hasta de calıstığı için tek sorun maddıyat şartları o gune kadar ayarlayıp nasipse ameliyat olacam. AMELİYAT sonrasında da görüşleri mi paylaşırım.Bu sııkıntıyı çeken tüm arkadaşlara Allahdan şifa diliyorum.
SKOLYOZ1975 şunu ekleyim bide fiyatı konuştunuz diyelim 35 bin dedi hastane indirim yapmıyo ben en düşük fiyatı verdim gibi şeyler söyleyecektir 25 bine indirmeye çalışın 25 bin liramız var deyin mesela çok aşırı indirimler yaptığı hastalar tanıyorum