ameliyat olup da düzelen arkadaşlara sorum olucak. acaba kifoz tamamen düzelen oldu mu? arkanız dümdüz oldu mu?
Arkadaşlar ben 90 derece kifoz ve 25 derece skolyoz eğriliğim vardı.Şevkı erdemı o kadar cok arastrdım kı.Sosyal medyadan bırcok kısıyle konustum memlunlar mı dıye buradan olanlarla konustum.Gerçekten de dedıkleri kadar iyi bir doktor.
Açıkcası size Hastanede klaldıgım 6 gunu anlatayım.
Ben Adanada yaşıyorum.Ameliyat zamanına kadar sureklı Şevki hocanın asistanı Merve ıle gorustum.Hanı ıstanbula ucakla gelene hatta hastaneye yatana kadar sankı ılgısız gıbı gelıyorlar.Ücretı yatırdıktan sonra guzel bır oda ayarlıyorlar.İlk Gun 1 tane damar yolu açıyorlar.Gece boyu herhangı bır istegınız oldugunda anında yapılıyor kesınlıkle ikiletmıyorlar.Geceleri 2 gunduzlerı 3 hemşire ılgılenıyor.Şimdı amelıyatı gun gun anlatacagım.
Amelıyattan oncekı gece 2 yada 3 tup kan alıyorlar.Skolyoz kıfoz flımlerınızı gece yarısı çekip doktora yolluyorlar.Tüm testlerı yapıyorlar.Sabah 6 da nöbetcı doktor sonuçlara bakıyor.sabah 6 dan 8 e kadar yarım saate bır tansıyonunuz ölçülüyor.8 gıbı amelıyata alınacagınız soyluyorlar.Tabı benden cok aılem cok gergındı ama ordakı hemşireler hasta yakınları amelıyat olanlar tedırgınlıgı aldılar.Varis çoraplarını veriyorlar.Onları amelıyathaneye gırmeden gıyıyorsun.sonra bır kısı gelıp senı aşağıya ındırıyor bu arada bır suru ımza atıyorsun.Herkesın oradakı iş bölumu ayrı.Aşağı ındırdıkten sonra başka bır hemşire gelıp senı alıyor.Amelıyathane gırısınde 5 6 kısı senı karşılıyor hepsı tek tek ısmını soyısmını soruyor hosgeldın dıyorlar
sanki sahne alacakmış gıbı hıssettım kendımı orada
.sonra içerisi çok aşırı temız herkes bir iş yapıyor tansıyon nabız hepsını ölçüyorlar.Sabah 8 de gırdım uyandıgımda akşam 5 olmuştu.Tabi herkesın eğrılıgıne gore degısıyor bu sure.
Benım kıfozum 90 dereceye yakındı.Birde gireçlenme olmuş onu kırıp temızlemışler.Ameliyattan cıktıgınız anda sırt ustu uyanıyorsunuz ve hıc agrınız olmuyor.2.gunde cok şiddetlı bır agrı olmuyor.bu arada bir suru agrı kesıcıler baglı.benım 2 elımde damar yolu açtılar aynı anda 3 farklı ılaç verdıler.
2.gunden sonra agrılarınızda artmalar oluyor.Benım yaşımdan ötürü diğeramelıyat olanlara göre agrım çoktu.31 yaşındayım. ben forum sayfalarından amelıyat olanlardan hemşielerın çalısanların cok ıyı oldugunu duymustum.Dedım herhalde abartıyorlar bunlar bıraz.Fakat kesınlıkle oye degıl.Abartma degıl az bıle soylemısler.Aılemın korkularının yarısını hemsıer sayesınde geçtı.Hepsi çok tecrubelı hepsı alçak gonullu ve hepsi işinin ehli insanlar.Allah hepsınden razı olsun.Benım 8 cm boyum uzadı.amelıyattan sonrakı gun size baglı olan sondayı cıkartıyorlar.biraz agrı oluyor tabı.Sonra fızyoterapıst eşlıgınde ayaga kalkıyorsunuz.
Ben ılk kalktıgımda tansıyonum cok dustu ve bayılmak uzere ıken son anda kendıme geldım.Ayaga kalktıgınızda sankı sırtınızdan bırı sızı tutmus gıbı hıssedıyorsunuz ılk gun.ama bu ıkıncı gun gecıyor.her gelen hemşire hadı kalk yuru dıyor.Tabı oturup yemek yemek bıle o kadar zor oluyor kı.Ben cok zor atlattım 5 gunu.moralım sıırın altına dustugu hatta nıye bu amelıyatı oldum keşke olmasaydım dedıgım anlar oldu.Şuan anlatırken bıle o gune dondum kendımı cok kotu hıssettım.Gecelerı uykusuz gecıyordu.Sıcak tum torbası verıyorlar ıstedıgınız kadar o vucudunuzu sıcak tutuyor agrılarınızı az da olsa hafıfletıyor.Korıdorda yururken sıze gulen yuzle bakan hemşireler goruyorsunuz sureklı.Bugun daha ıyısın hadı bakalım dıyen hemşireler hepsi çok ıyı ınsanlardı.Hastane oldukça temız sıfır mıkrop var.Hergun çarçafınız degısıyor oda temızlenıyor.2 gune bır detaylı temızlık yapıyorlar.Yemeklerı hergun farklı cıkıyor ve hepsı cok guzellerdı.yanı agrıdan yemek cok yıgemedım ama olsun guzeldı.3.gun direnı cıkartıyorlar.2 gune bır sırtınızı acıp pansuman yapıyorlar.Hemşireler başınızda pervane oluyorlar resmen.Her sabah 7 de nobetcı doktor gelıyor.Durumun nasıl dıye soruyor.Eğer agrım var dersen hemen iğne yapın tahlıl yapın vs. ne gerekıyorsa hemsıreye soyluyor o da 10 dakıka ıcınde yapıyor.akşam tekrar gelıyor doktor durumumu soruyor.
Gece nobetcı doktor devredıyor.Benım agrılarım çoktu ama allah yardımcımız oldu.yanı hastaneden cıkıp ucaga bınıp adanaya donmek cok buyuk kabustu agrım coktu agrıdan aglayamıyordum bıle.Geçen hafta kontrole gıttım ufak bır ıkı problem var dedı ama geçecek dedı.Ama genel olarak cok sukur ıyıyım.Agrılarım devam etsede cok memlunum.