Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatri hastaları boy/kilo durumunuz nedir?

@fizyo, Rahatsızlığınızdan ve ilaçlara başlamadan önce kilonuz nasıldı yani ilaçlardan önce kilonuz varmıydı?

@kara duman, günceldir.
Atipik psikoz+obsesif kompulsif bozukluk)
Boy:1.92
Kilo:95
Kullanılan ilaçlar;
İnvega 6 mg,serex 100 mg, selectra 100, Akineton 2 mg) sizlerin durumu nasıl.Ben referans hezayani yaşıyorum.

Boy: 158 cm
Kilo: 85 civarı
Teşhis : Atipik Psikoz
En son kullanılan ilaçlar: Ledason, Abilify Maintena, Duxet, Dideral

Depresyon ve umursamama hali kilo alımını epey etkiliyor. Ama yılmıyorum. Diyete ve spora tekrar başladım. "Aynı şeyi tekrar deneyip farklı sonuç almayı ummak aptallıktır" benzeri bir sözü var Albert Einstein'ın. Bu sefer mantalite değişikliğiyle yola çıkıyorum. Bu gönderi de burada dursun. :)

Merhabalar,
70kg iken psikoz geçirip 130 kg olan biri tekrardan 70kg ye düşebilir mi?
antipsikotik kullanmasına rağmen tekrardan düşebilir mi iyi bir beslenme ve sporla

Tabikii.

İlaçlar kilo aldırmaz,bazı ilaclar ödem yapar oarsı ayrı bir konu.

Psikiyatri ilaçları kilo aldırmaz, iştahınız açılır çok yersiniz,günlük aktiviteler azalır ve kilo alırsınız.

@dermansiz,

Boy: 171cm Yaş: 32 Kilo:96
Cedrina 600mg, solian 400mg, depakin 1000mg, rexapin 20mg, xeplion 150mg, akinaton 2mg

@anonymous, hocam bu kadar ağır ilaca ne gerek var :) ilaç şirketlerine mi çalışıyorsun yoksa

@OğuzHan112, ben de çok yedim rexapin 15mg kullanıyordum 15 kg aldım sonra ilaç değişti dikkat ettim veremedim hiç kilo ama daha da almadım 83 üm baya uzun süredir

@OğuzHan112, ilaçlar nasıl kilo aldırmaz , İlaçlar mesela metabolizmayı yavaşlatıp kilo vermeyi zorlaştırmıyor mu sana göre ?:unsure:
Nette bazı antipsikotiklerin kilo alımına sebep olabileceğine dair bir sürü kaynak var sana mı inanalım onlara mı ?

Son düzenleme:
@Operadaki Hayalet, ilaçlara rağmen psikoz geçmeyince ek ilaçlar yazıldı ama şu an doz azaltılması yolundayım. Rexapin dozu 30mg dan 20mg a düştü, aylık iğne olan xeliption 150mg dan 3 aylık iğneye geçeceğim. Çok şükür remisyondayım artık.

@sokr@t,

Antipsikotik veya antidepresan, bunların çoğu uyku yapar,iştahı açar.. günlük aktiviteler azalır. Psikiyatri hastalarının çoğu ilaçlarını içer ve yatar uyur,dolayısı ile kilo alımına sebep olur.. yukarıda ödem diye bir şey den söz etmişim,hepsini nokta virgülle kadar anlatmaya gerek olmadığını düşünüyorum.

Siz neye inanırsanız inanın, internetten araştırın, yapay zekaya sorun bu beni hiçç ilgilendirmiyor.

İlaçları içip,düzensiz beslenirseniz,tıka basa yedikten sonra yatıp uyursanız elbette kilo alacaksınız.

Kısa ve net . psikiyatri ilaçları bazı durumlarda ödem yapabilir ancak kilo aldırmaz.iştahınız açılır çok yersiniz,düzensiz beslenme,günü uykuyla geçirme,günlük aktiviteler de azalma olduğu için kilo almanız olası.

İstediğine inan,bana inan gibi bir şey söylemedim zaten.

@anonymous, özelI kapatmışsınız sizde ne gibi belirtiler var ki bu kadar ağır. Uzaylılar tarafından kaçırıldığınızı falan mı düşünüyorsunuz:))

İlaçlar 2 yönden kilo yapar;

1-) İlaç hastayı mod olarak düşürdüğü için hantal oluyor ve metabolizma yavaşlıyor, metabolizma yavaşladığı için kilo almak kolay vermek ise zorlaşıyor

2-) İlaçlar iştahı açıyor ve yeterli seviyede duramayıp çok yiyorsun ve kilo alıyorsun

Yani kişiden kişiye oranı değişmekle birlikte psikiyatrik ilaçlar kilo yapar kesin bilgi.

Yapmaması için irade gücü çok sağlam olması gerek, o da düşük ihtimal.

Bazı psikiyatri ilaçları kilo alımıyla sonuçlanabiliyor,antidepresan antipsikotik,duygu durum düzenleyiciler gibi, bunlar psikiyatride yaygın kullanılan ilaç gruplarıdır.

Peki neden kilo alınıyor?

Bu ilaçlardan bazılarının kilo almanızda 2 önemli nedeni var,peki neler? 1.neden histamin,2. neden serotonin..bazı ilaçların etki mekanizması gereği bu 2 kimyasalın beyninizdeki bağlandığı yerlerden bazılarını bloke etmesidir.

Bu bağlanma yerlerine reseptör deniliyor, histamin bloke edilirse alerjik septomlardan kurtulursunuz,histamin beyinde uykuyu, iştahı,ağrıyı kontrol etmeye yardımcı olur.

Eğer histamin 1 reseptörü bloke edilirse iştahınız açılır, antidepresan antipsikotik duygu durum düzenleyicilerin bazıları histamin 1 reseptörünü bloke ederek tokluk merkezine etki ederler..rutin yediğiniz gibi yersiniz ancak doymamış hisseder ve daha çok yeme eğilimi başlar.

Diğeri serotonin,serotonin 2 c bloke edilirse iştahınız acılır çok yer yine kilo alırsınız..örnek şizofreni hastaları,fiziksel aktif olmakta çok fazla istekli değil,devamlı uyuma eğilimindedir,kilo kontrolü kötüdür,

Depresyonda olan bir hasta için de buna benzer şeyler geçerli,çok uyuma,sosyal yaşam tarzında değişiklik, günlük aktivitelerden uzaklaşma vs.

İştahınız açılır çok yersiniz,çok uyur günlük aktivitelerden uzaklaşıp kilo alırsınız..görünüşte ilaçlar kilo aldırıyor gibi görünüyor ancak yemek yemez az yerseniz kilo almazsınız,sadece ilaçlar iştahınızı açar çok yersiniz, yukarıda yazdım zaten.

@OğuzHan112, İştahı açan ilaçlar olduğu ilaçlar kilo alımına sebeb olmuş oluyor.

Sebeb sonuç ilişkisi var.
Sebeb: İlaçların iştah açması ve hareketlerde yavaşlama yapması.
Sonuç: Kilo alımı

Siz ilaçlar direk yağ veya ödem yapmaz bu sebeble kilo alımı yapmaz diyorsunuz ama kilo alımına sebeb olacak şeyler yapıyor ve sonuçta kilo alınıyor o ilaç içilmese o sebebler oluşmayacak ve kiloda alınmayacak.

Yemezseniz kilo almazsınız demişsiniz ben 10 yıldır şizofren hastayla aynı evde yaşıyorum bazı ilaçların yarınla yokmuşçana iştah açtığını çatlayıncaya kadar yedirdiğine görüyorum o durumda ki hastayı yemekten alı koymak çok zor hele ki sağlıklı düşünemeyen bir kişiyi.

Yorumunuz kulağı arkadan tutmak gibi olmuş biraz.

Bu tür ilaçların büyük çoğunluğunun prospektüslerinde, tıbbı kaynaklarda ve direk pisikiyatristler kilo alımı yapabileceğini açıkça belirtiliyor zaten.

Son düzenleme:
@kara duman, aynen mesele sadece iştah açması da değil hem metabolizmayı yavaşlatıyor yağ yakımını azaltıyor zor kilo verdiriyor .

Ben dış görünüşümü de sagligimi da dusunmeyi biraktim. Zaten psikiyatrik hastaligimdan oturu sagligim hicbir zaman geri gelmeyecek. Baska hastaliklari da dusunmuyorum.
Ilaclar hem yorgunluk, hem isteksizlik yapiyor, hem de istahi aciyor. Bu durumda nasil kilo almayayim ben? Biraz duzelsem, spora ve diyete tekrar baslayacak duruma gelsem bir sure sonra ruh halim yine bozuluyor, ya ilac degisikligi oluyor ya da baska bir sey. O kadar ugrasla verdigim kilolari geri aliyorum. Ne anlami var?

@Mara, yine de olabildiğince dikkat etmeliyiz diyabet ,damar tıkanıklığı ,kolestrol gibi şeyler de ekstra yeni bir hastalık demek .
Psikiyatrik hastalıkla uğraşırken birde bu hastalıkların çıkması psikiyatri ilaçların yanında bir de bu hastalıkların ilaçları korkunç olur .

Boy: 170 cm
Kilo: 91
Hastalık: Şizoaffektif Bozukluk
İdeal kilom normalde 72 civarı yalnız ilaçların metabolizmayı yavaşlatması insanı hantallaştırması ve iştah açması sonucu hayli kilo aldım; kilosu ile barışık olan doğal hâli kilolu olan kişiler -gibi değilim insanın gündelik hayatını bile sekteye uğratıyor kilo 5 kilo daha alsam merdiven çıkarken nefesim kesilir daha öncesinde 96 kilo olmuştum...

Abilify'a geçince iştahım azaldı. Zayıfladım.

@Mara, o kadar haklısınız ki bir gazla 1 ayda 10kg verip 117kg olmuştum 127 den düşüp şimdi tekrar 130 um yani demek istediğim bizler ne yaparsak yapalım bir yerde pes ediyoruz gerek ilaç düzenlemesi gerek çeşitli nedenler zaten bir yük var bir de bu yük çok ağır oluyor.

@Mara,
İçinden gelmiyor tamam anlıyorum seni de kilo pek çok hastalığa sebep oluyor hayatımıza bir de fiziksel hastalık eklenirse çok zorlanırız.

@kara duman,
Bu konu üzerinde daha fazla durmak istemiyorum,daha önemli işlerim var.

Anlattıklarımızı anlamayana neyi nasıl anlatalım? konferans verecek halim yok,yiyin için afiyet olsun/geçmiş olsun.

Kilom ideal sadece biraz göbek var o sıkıntı

Üst Alt