Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatri hastalarının kullandığı Akineton ilacının yan etkileri nelerdir?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
623
Reaksiyonlar
313
Diğer psikiyatri ilaçları ile birlikte günde 1 tane
AKİNETON (2Mg) ilacını kullanmaktayım.

Bu ilaçın yan etkileri nelerdir.
Gelecek zaman içinde insan beynini çok etkilermi bu ilaç??

AYDINYAVUZ

biraz kafa yapıyor( fazla alındığında )
tat alma duygun zayıflıyor.
normalde norodol ile birlikte kullanılıyor.
tek başına bir ilaç değil.

ben 4-5 senedir kullanıyorum

Aman aman çok kafa yapmasında...
Ben invega. Misol ve abizol ile birlikte sabah ve akşam
yarımşar suyla birlikte alıyorum.

bende 3-4 senedir kullanıyorum doğrusu.

PEKİ BU İLAÇI SADECE PSİKİYATRİ HASTALARIMI KULLANIR??

keşke hiç birini kullanmak zorunda olmasak ama ne yaapaacan kardeşim biraz da kendi elimizde iyi olmak

YAN ETKİLER/ADVERS ETKİLER:

Vücut sistemlerine göre aşağıda sıralanmaktadır:

İmmün Sistem Bozuklukları:
Aşırı duyarlık.

Merkez Sinir Sistemi
:
Yorgunluk, baş dönmesi ve uyuşukluk, özellikle yüksek dozlarda huzursuzluk, anksiyete, ajitasyon, öfori, konfüzyonel durumlar, bazen hafıza bozukluğu ve nadiren deliryum, halüsinasyonlar, asabiyet, başağrısı ve uykusuzluk, REM latansında artış ve REM uyku yüzdesinde azalma ile karakterize REM uykusunda azalma ve bu etkiye karşı tolerans gelişmesi; izole raporlar halinde diskinezi, ataksi, kas seğirmesi ve konuşma bozukluğu.

Serebral fonksiyon bozukluğu olan hastalarda merkezi sinir sistemi stimülasyonu sıktır ve dozun azaltılmasını gerektirebilir.

UYARILAR/ÖNLEMLER:

Konvülsiyon eğilimi olan hastalarda Akineton dozajı dikkatle düzenlenmelidir.

Biperiden bazı hastalarda ve özelikle prostat hipertrofisi hastalarında ağrılı miksiyona ve daha az sıklıkla da idrar retansiyonuna neden olabilir.

Akineton, tehlikeli taşikardilere götürebilecek hastalıklarda dikkatli kullanılmalıdır.

Parenteral uygulamadan sonra kan basıncı-düşürme etkisi de gözlenebilir.

Çocuklarda biperiden ile deneyim, temel olarak, nöroleptikler veya metoklopramid ve benzer bileşiklerin kullanımıyla bir yan etki olarak ortaya çıkan veya zehirlenme semptomu olarak görülen ilaç kökenli distonideki kısa süreli kullanımıyla sınırlıdır

TAŞIT VE MAKİNE KULLANIMINA ETKİLERİ:

Merkezi ve periferik sinir sistemi üzerindeki yorgunluk, baş dönmesi ve uyuşukluk gibi yan etkileri nedeniyle biperiden, asıl hastalıktan bağımsız olarak, kişinin araba ve makine kullanma veya tehlikeli koşullarda çalışma yeteneğini etkileyebilir. Bu durum özellikle, merkezi sinir sistemini etkileyen diğer bileşikler, antikolinerjikler ve özellikle alkol ile birlikte kullanımında geçerlidir.

İLAÇ ETKİLEŞMELERİ VE DİĞER ETKİLEŞMELER:

Akineton, psikotrop ilaçlar, antiparkinson preparatları ve spazmolitikler gibi diğer antikolinerjik ilaçlarla birlikte uygulandığında santral ve periferik yan etkilerinin artması mümkündür. Kinidinle birlikte uygulanması durumunda antikolinerjik kardiyovasküler etkileri (özellikle AV düğüm iletisi) artabilir. Levodopa ile birlikte uygulanırsa, diskinezi şiddetlenebilir.

Akineton ile tedavi sırasında alkolün etkisi artabilir.

Metoklopramid ve benzeri bileşiklerin gastrointestinal sistem üzerindeki etkileri, Akineton gibi antikolinerjikler tarafından antagonize edilir.

akineton antiparkinson ilacıdır ama bunun yanında,
psikiyatrik ilaçların yan etkilerini azaltmak için de kullanılır.

Arkadaşlar psikoz teşhisi konuldu babama, akineton yazmışlar. Simdi akıl hastanesinde kaldığında bu ilaçları mi kullandı bilmiyorum nasil oluyor.
Ama şuan akinetonu 6 ay kullanmasi gerekiyor. Kullanan var mi? Etkileri nelerdir, ve alkol kullanımı nasil etkiler?

Merhabalar akinetonu tek ilaç olarak vermemişlerdir diye tahmin ediyorum. Benim tedavimde risperidon içerikli ilacın yan etkilerini azaltmak için kullanıyorum. Sürekli tedirginlik ve sinirlilik hali oluyor eğer kullanmaz isem, bunu engelliyor bende gördüğüm kadarıyla. Alkolle etkileşimini bilmiyorum ama genel olarak ilaçlarla beraber alkol alınmaması gerektiğini biliyor olmalısınız.

Ben biliyorum da babama anlatmak zor. Sadece akineton yazmışlar. Gunde iki tane kullanmasi gerekiyormuş. 2 tane fazla gelmez mi şaşırdım doğrusu

bende kullandım bir ilacın yan etkisini azaltmak için uykum vardı o aralar cok onun mu yan etkisidir bilmiyorum

Yan etkileri icin baska bi ilac vermedi, siz ne kadar kullaniyordunuz. Babam gunde 2 tane iccek gunde.

Akineton İlacı Hakkında.

Merhaba ,öncelikle Hayırlı Bayramlar
Ben 1 tam günde 2 adet prozac , 20 mg aripa ve 500 mg depakin kullanmaktayım EK olarak akineton almaktaryım sebebi titremeleri önlemesi idi ama sanki bende uykusuzluk ayak atması ve ağızda tad bozukluğu ve hareket ettiğimde bazen kafa titremesi olmakta sizce ne yapmalıyım ?

Kullandığın antipsikotik "aripa"
Onun yan etkisini çekmek icin akineton vermiş doktorun
Zamanla geçer ama eğer aşırı titreme oluyorsa Doktoruna danışabilirsin

Hocam akineton tehlikeli çünkü psikoza neden olur fazla alınırsa. Onu sadece diğer psikotik ilaçları kullandığında kasılma falan olursa vereceksiniz. Çünkü dopamin seviyesini arttıran bir ilaç aşırı düşünce dengelemek için doktorunuzla konuşun mutlaka.

Bu Akineton'u kullanıp psikoza bağlayip depresif ve öfkeli olan var mı? Son günlerde böyle olmaya başlandı, yarın içmeyip deneme yapıcam. Doktoruma danıştım akinetonsuzda olur dedi. İnternette bu akineton'un yabanci kullanicilar paranoya yaptıgını ima eden yazılara/araştırmalara da rastladım

Bu akinetonu bi bırakıyorum diyorum ama gene içiyorum. Doktorun dediği şekilde içiyorum fakat dişardan bakan biri için içmem ya da içmemem fark yaratmıyor yani davranişlarim aynı. Bu hap olmasa zaten sadece 2 haftada 1 iğne alıcam o kadar ilaç hap içme derdi kalmıyacak

kullandığın diğer ilaçlar sende kasılma filan yapmıyorsa akineton kullanmasan da olur.
ama yine de vücudun bu ilacı arıyorsa bağımlılık yapmıştır, zira bu yeşil reçeteli ilaç bağımlılık yapabilir.

ben günde 3 taneden bire düşürdüm, ay sonunda tamamen bıraktım.. akinetonu aniden bırakmak sigarayı bırakmak gibi zor gelebilir.

Şimdi anlamadığım ben xanax1mg kullaniyorum akineton a geçsem teşhisinde degisirmi

-musti-

Benim kullandığım antipsikotik kasılmanın kralini yapıyor kollarımda omuzlarimda ağırlık oluyor. Doktor sabah aksam içecen diyor ben de öyle yapıyorum. Akinetonu içmeyince katatonik şizofrenler gibi oluyorum

Bana da yazılıyor ama ben kullanmıyordum. Hareketli işler yaparken kaslarımda sancı, titreme oluyordu. Fiziksel bir iş yapmaya çekinir olmuştum. Günde bir tane yutmaya başladım, geçti.

LKA

Kalıcı parkinson yapabilir iç akineton. Ben işte mallari taşidiktan sonra deli gibi titriyordu eller kollar offf

antipsikotiklerin yan etkisine iyi geliyor kullanıyorum akineton.titreme filan

Akıl hastanesi nedir ya....

Psikotik için kullanılan ilaçların yan etkilerini azaltmak için verilir. Amcama artık iğne vuruyorlardı psikotik ilaçını (depot) onunda yan etkileri oldu. Çok fena kasıldı, robot gibi yürüyordu. Bunun için akineton verildi. Buda ağuz kuruluğu yapiyordu onda. Uyuşturucuda kullaniyordu onunda etkisi olabilir.

Akineton dehşet ağız kuruluğu yapar hele konuşursa hatta stres anında ağız boğaz kupkuru olur öyle bi pis ilaçtır

Bırakmayı düşünüyorum, doktorum akinetonsuz da olur demişti. Ama bırakmak zor gerçekten ilaçlar titreme kasılma ve kas seyirmeleri başa bela ama bu akinetonda başa bela başka doktora gitsem yazmıyor bile benim doktor günde 2 tane kullan diyor, yazıyor. Günde 7 litre su içiyorum BU NORMAL DEĞİL

Bence doktor ne diyorsa onu yapmalısın bazı bünyeler hassas olur ben kullanıyorum doktor çok kötü olduğunda nervium iç dedi ama her zaman değil akineton doktor kontrolünde olduğun zaman sıkıntı olmaz

Sprites doktor akinetonsuz da olur dedi ama beni canlandırmak için veriyor sanıyorum ama şu ağız kuruluğu çok kötü bir de deli gibi sigara içme isteği yapıyor

O dediklerin ondan değil aksine ben akinetonu aldıktan sonra sigarayı bıraktım ağız kuruluğu derken diğer ilaçların ney?

Sprites sana olmuyor belki ama bana aşırı oluyor akineton yan etkisi. Mesela şu an akineton etkisi geçti sabah içmiştim. Sigara da içmiyorum bayadır canım istemiyor ağız kuruluğum da geçti. Şikayetim yok. Prolixin iğne alıyorum sadece 2 hafta da 1, hatta yarın iğne alma günüm.

Üst Alt