Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Psikiyatri hastalarının kullandığı Akineton ilacının yan etkileri nelerdir?
Akineton hakkında bilgi verebilirim ama yukarıda arkadaşlar bilgileri vermiş zaten özellikle de osmangazi bu arada psikiyatri farmakolojisi hakkında benim gibi bilgi sahibi olan insanları görmek beni sevindirdi, yalnız hissetmedim. perseküsyon
Xanax öyle bir ilaçtır ki örneğin biri ben intihar edicem desin, ona xanax verin ve ortalama 40 dk. sonra aynı kişi yaşamak ne güzel şeymiş der. İkinci sırada Ativan gelir bence.. Bu Xanax (Alprazolam) ve Ativan (Lorazepam) hakkında bir ara başka bir konu açmak isterim. 1960'larda barbitürat türevi ilaçların özkıyım amaçlı kullanılmasından dolayı bu benzodiazepin türevi ilaçlar sentezlendi (Barbitürat ve Benzodiazepin eğri grafiği vardır mesela)
Bu arada bu "deli" mühendis kardeşiniz Türkiye'de devlet olsun özel olsun en çok psikiyatriste giden ve en çok yeşil ve de kırmızı reçeteli ilaçları doktorlara yazdırabilen insan olma rekorunu kırmış olabilir..
akineton diğer antipsikotik ilaçların ortaya çıkarttığı parkinsonun etkisine benzeyen ellerde ayaklarda titreme ve kasılmaları önler başkaca bir numarası yoktur
demek doktor bana bu yüzden verdi bu ilacı bende epilepsi var nöbet geçirince vücut kasılıyor du ilk başta yan etkileri kötü etmişti beni ama sonraları iyi oldum öyle hatırlıyorum vay anasını beee birde uyuşturucu bağımlıları içiyor bu ilacı..
Arkadaşlar bir süredir ilaçlarımın yanında akineton kullanıyordum çok kasılma olunca 3 saat arayla 2 akineton yutuyordum sesler akineton içtiğim zamanlarda şiddetli bir şekilde geliyordu şimdi akinetonu kestim seslerde kesildi bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz.
@Serhatç, Akineton öyle şeyler yapmaması lazım ama ilaçların hangi bünyeye ne etki yapacağı belli olmuyor.
Mesala benim atipik pisikoz tedavisi gören oğluma yüksek dozda kullanınca bütün antipisikotik ilaçlar durumu dahada kötüleştiriyor.
Sizin akineton için kullandığınız doz çok yüksek doktorunuza bir danışın derim.
@Psikoterapi, Geçmiş olsun, burada kimsenin tavsiyesi ile ilacını bırakma. Kullandığın ilaçlar basit ağrı kesici gibi bir türde ilaç değil.
Birisi çıkar ben bıraktım iyi geldi der, sen onun lafıyla bırakırsın belki sonucu kötü olur. Psikiyatri ile ilgili ilaçlar konusunda yapmayın böyle şeyler.
Uyku problemi ile ilgili konuyu doktorunla konuşsan daha iyi olur
Saldırganlık, kendi üstünde görmek istemeğin ölümü karşıya yansıtmaktır. Bunu yapmadığın zaman kendine yöneltme ego savunması ile öfken üzüntü olarak sana geliyor. İnsan öfkelendiğinde kimi kafasını duvara vurur yada duvara yumruk atar. Cama vurur vs.
Takıntı demişsin takıntı iki etaptır. Obsesyon düşünce kompulsif davranış bazında takıntı. Kimi temizlikle kimi bazı sayıları tekrar ederek takıntı yaşayabilir. Bir kaygı bozukluğudur. Kaygıyı gidermek için yukarıdaki yazdıklarımı yapabilir.
Ben anksiyeteden kaynaklı Xanax kullanmıştım. Bende ters etki yaptı. Anksiyetemi geçireceği yerde daha da tetikledi. Aslında Dideral hariç hiçbir ilactan somut bir fayda göremedim.
Akinetonu kalp hastalarının kullanması pek önerilmiyor.
Oğlum ara (kalp romatizması) geçirip uzun süreli tedavi sonrası iyileşmişti.
Atipik psikoz hastası olarak kullandığı ilaçlar akatazi yapmıştı takip eden kalp doktoru kesinlikle akineton kullanmamalı demişti çok mecbur kaldığımız için en son çeyrek hapa razı olmuştu.
Akineton bağımlılık yapıyor ve ben bu bağımlılıktan kurtulamıyorum
Antipsikotik kullanmayı bırakamadım ve yan etkileri titreme halsizlik çok oluyor ve bu yan etkileri yaşadığımda akinetona koşuyorum
2021 ağustos tan beri akineton kullanıyorum. Bana bağımlılık yaptığını düşünmüyorum çünkü daha fazlasını istemiyor bünyem. 1 yıl
xanax da kullandım o bile bağımlılık yapmadı.